Nova Zembla, Rusland, Nieuw Land

Nova Zembla, Nieuw Land in het Nederlands, is het derde grootste wildernisgebied in Europa. Dit schijnbaar lange, dunne eiland bestaat eigenlijk uit twee hoofdeilanden, Severny (noordelijk) en Yuzhny (zuidelijk), gescheiden door de imposante Straat van Matochkin. Deze eilanden zijn pure, ruige arctische schoonheid op zijn best - massieve uitgestorven vulkanen, grillige ijskliffen en de meest geïsoleerde bergketen in de Barentszzee.

Inostrantseva Bay heeft een van de meest pittoreske gletsjers in de hele archipel en biedt een adembenemend panoramisch uitzicht op de ongerepte arctische wildernis. Als de omstandigheden het toelaten, kan de gletsjer worden verkend met een zodiac-cruise, uiteraard op een veilige afstand.

Aan de oostkant van Severny Island liggen de Oransky-eilanden. Het wildleven is hier in overvloed, walrussen zijn hier vaak waargenomen op eerdere expedities. Hier leven ook walvissen, zeevogels en ijsberen.

Frans JozefLand & Nova Zembla - 16 dagen

Tijdens deze 16 daagse Frans JozefLand & Nova Zembla reis, zult u onder andere Novaya Zelmya ontdekken, waar de eerste Arctische ontdekkingsreizigers hebben overwinterd.Nova Zembla, Noordland & Frans Jozefland, het afgelegen Russische Arctische gebied - 22 dagen

Tijdens deze 22 daagse Nova Zembla, Noordland & Frans Jozefland reis, zult u de meeste extreme regio's van de Russische Arctische gebieden ontdekken.