Jukkasjärvi, Nutti Sámi Siida

Bekijk foto's

Nutti Sámi Siida

Nutti Sámi Siida - Algemeen

Natuurlijke en culturele ervaringen op basis van de Sami-cultuur. Nutti Sámi Siida biedt speciale accommodatie in een rendier lodge. De eigenaar Nils Torbjörn Nutti is Sámi en Rendierherder in Saarivuoma Sameby). Nutti Sámi Siida is gelegen in het dorp Jukkasjärvi, ongeveer 20 km van Kiruna.

Nutti Sámi Siida - Accommodatie

Reindeer Lodge bestaat uit vijf gezellige huisjes op afstand gelegen in het bos en aan de oevers van de rivier de Torne, midden in het winter wonderland van Zweeds Lapland. U vindt hier de perfecte balans van activiteit en rust. De rendieren bevinden zich op een paar meter afstand van uw huisje. 's Ochtends kunt u met een gids mee om gezamenlijk de rendieren te voeren.

Sneeuwschoenen en langlauf ski's zijn gratis te gebruiken. Het wereld beroende ijshotel in Kiruna ligt op slechts een half uur lopen van de rendier lodge.

Geniet van de lokale keuken, ontspan in de sauna en bekijk het schitterende noordelijke licht dat de nachthemel laat verlichten. Delicate diners van lokale producten zoals witte vis (arctic char), elanden of rendiervlees worden geserveerd door de gastheer in het gezamenlijke gebouw.

Als je geluk hebt, schittert het noordelijke licht in de winternacht.

Prijs op aanvraag.