M/S Ocean Adventurer

Motorschip Ocean Adventurer

In juni 2017 heeft het schip Ocean Adventurer (voorheen Sea Adventurer) een renovatie ondergaan. Het schip is vernieuwd en verbeterd om 132 reizigers zeer comfortabel te vervoeren naar de meest afgelegen hoeken van de wereld. Het schip is oorspronkelijk in Joegoslavië gebouwd in 1976 en heeft meerdere renovaties ondergaan. Het vernieuwde schip heeft een eigentijdse look. Er zijn 6 nieuwe twee-persoon shutten en 3 suites bijgekomen. Alle hutten zijn in 2017 voorzien van nieuwe meubels en nieuwe badkamers. De belangrijkste gemeenschappelijke ruimtes, zoals de lounge, het restaurant en de bar zijn ook vernieuwd. Het schip heeft twee nieuwe Rolls Royce motoren gekregen, waardoor het schip een aanzienlijk mindere 'carbon footprint' achterlaat.


ms Ocean Adventurer - technische gegevens

Lengte 101,1 meter

Diepgang 4,5 meter

Breedte 16,2 meter

Capaciteit 132 passagiers

Motoren Diesel "twin engines" - 5400 pk 

IJsklasse 1A

Bouwjaar 1976

Snelheid 12 knopen

Hutten 65 

Zodiacs +/- 8


ms Ocean Adventurer - de hutten

3-persoons hut 
Aantal: 6 
(stapelbedden en 1-persoons bed)

2-persoons hut, lower deck
 
Aantal: 13
(twee 1-persoons bedden)

2-persoons hut patrijspoort 
Aantal: 6 
(twee 1-persoons bedden)

2-persoons hut raam 
Aantal: 18
(twee 1-persoons bedden)

Superior hut
Aantal: 10
(twee 1-persoons bedden)

Deluxe hut:
Aantal: 6
(twee 1-persoons bedden)

Suite
Aantal: 3
(twee brede 1-persoons bedden, zitgedeelte)

Owners Suite

Aantal: 3
(2 persoonsbed, zitgedeelte, panoramaraam)
West-Spitsbergen 6 dagen ms Ocean Adventurer

Wilt u een goede indruk krijgen van het mooie Spitsbergen maar u heeft niet al te veel tijd? Dan is deze reis naar West-Spitsbergen een hele goede keuze! De scheepsreis brengt u op plekken van historische waarde, maar u reist ook door bijzondere natuur. Daarbij heeft u de kans heeft om ijsberen, walvissen en walrussen te zien en niet te vergeten de duizenden vogels die hier te vinden zijn. Het landschap is indrukwekkend met imposante gletsjers en spitse bergen.Antarctica vliegen over Drake Passage 8 dagen ms Ocean Adventurer

Dit is DE reis voor de mensen die graag willen genieten van het ongerepte Antarctica, zonder daarbij de soms erg ruwe oversteek per schip over de Drake Passage te moeten nemen! Wij geven u de mogelijkheid om te vliegen naar Antarctica.