M/S Ocean Endeavour

Motorschip Ocean Endeavour

ms Ocean Endeavour is een comfortabel, goed uitgerust, klein expeditieschip dat deskundig is ontworpen om de poolregio's te kunnen verkennen. Het schip heeft een ijsversterkte romp en geavanceerde navigatie apparatuur. Het onlangs gerenoveerde schip biedt een geweldige gastervaring met een uitgebreide keuze aan hutten, een zonnedek en observatieruimte. Het schip beschikt over zeer veel dekruimte, zodat iedereen een goede plek kan vinden om naar het prachtige landschap te kunnen kijken. Endeavour is het enige schip in Antarctica dat ook gericht is op gezondheid en wellness. Het schip beschikt over een spa, zoutwaterzwembad, sportruimte en smoothiebar. Tijdens de reizen is er mogelijkheid om deel te nemen aan yogalessen. Daarnaast is er een speciaal 'scientist in residence' programma en worden er meer activiteiten aangeboden dan op andere schepen.

Als u kiest voor de Ocean Endeavour, geldt er geen single toeslag (op basis van beschikbaarheid). Omdat het schip 199 passagiers aan boord heeft, is het in Antarctica en South Georgia niet mogelijk om met alle passagiers tegelijkertijd op één plaats aan land te gaan. U gaat wel allemaal tegelijk van boord, maar de groep wordt  gesplitst, zodat iedereen een activiteit onderneemt. Halverwege wordt er gewisseld. Voorbeelden van activiteiten zijn kajakken, zodiac cruisen, sneeuwschoenwandelen, langlaufen, kamperen, stand-up peddleboarden of bergbeklimmen.

ms Ocean Endeavour - technische gegevens

Lengte 137 meter

Diepgang 5,6 meter

Capaciteit 199 passagiers

IJs klasse 1B

Bouwjaar 1982

Snelheid 15 knopen

Hutten 117

Zodiacs +/- 20


ms Ocean Endeavour - de hutten

3 persoons binnenhut
Aantal: 4 
(stapelbed en 1-persoonsbed) 

2 persoons hut patrijspoort, klein
Aantal: 3
(stapelbed)

2-persoons hut patrijspoort
Aantal: 9 
(twee 1-persoons bedden)

2-persoons hut patrijspoort suite
Aantal: 6 
(twee 1-persoons bedden)

2-persoons hut patrijspoort suite (2)
Aantal: 12
(twee 1-persoons bedden)

2-persoonshut raam

Aantal: 13
(twee 1-persoons bedden)

2-persoons hut raam suite
Aantal: 2
(twee 1-persoons bedden)

2-persoons hut raam suite (2)
Aantal: 5
(twee 1-persoons bedden)

1-persoons binnenhut
Aantal: 26
(1-persoons bed)

2-persoonshut beperkt zicht
Aantal: 14
(twee 1-persoons bedden)

2-persoonshut beperkt zicht

Aantal: 4
(2-persoons bed)

Superior 
Aantal: 4
(twee 1-persoons bedden)

Superior Double
Aantal: 5
(2-persoons bed)

Top deck Double
Aantal: 4
(2-persoons bed)

Junior Suite
Aantal: 5
(2-persoons bed of twee 1-persoonsbedden)

Owner's Suite
Aantal: 1
(2-persoons bed)


 

Antarctica bezoeken, 11 dagen per Ocean Endeavour

Antarctica is al eeuwenlang een populaire bestemming voor ontdekkingsreizigers. Deze expeditie geeft u de kans om zelf te ontdekken wat hiervan de reden is. Maak een onvergetelijke reis door de spectaculaire wildernis van de Zuidelijke Shetlandeilanden en het Antarctisch Schiereiland. Stelt u zich eens voor hoe het zal zijn om in een zodiac tussen het zee-ijs door te varen, pinguins hun nesten te zien bouwen en de vele ijsbergen van dichtbij te bekijken. Alle iconische highlights van Antarctica komen voorbij.