Oost-Groenland

Prachtige cultuur, fjorden, wildlife en het noorderlicht

Motorschip Ortelius Oost-Groenland Straat van Denemarken Sydkap
 • Motorschip
 • Ortelius
 • Oost-Groenland
 • Straat van Denemarken
 • Sydkap
Bekijk foto's

De reisbeschrijving

Vaar met deze Oost-Groenland reis van 13 dagen per motorschip Fridtjof Nansen naar de spectaculaire oostkust van Groenland. Vanuit Reykjavik vaart u over de Straat van Denemarken om bij de eerste bestemming aan te komen: Scoresby Sund, een immens systeem van fjorden en gletsjers dat zich uitstrekt over 24.000 vierkante mijl. Spendeer de komende dagen met het verkennen van deze uitgestrekte en ongerepte regio. In het Nationaal Park van Noordoost-Groenland is er een overvloed aan wilde dieren door de afwezigheid van mensen. Spot bijvoorbeeld poolhazen, muskusossen of ijsberen. Kom dicht bij de natuur tijdens begeleide wandelingen en kajaktochten. Deze expeditie cruise naar één van de meest afgelegen plaatsen op de planeet zal een onvergetelijke ervaring zijn!

Route & activiteiten

De route van de reis tijdens de Oost-Groenland wordt hieronder beschreven. De getoonde route is een indicatie. Het programma kan afwijken, afhankelijk van de lokale ijs en weersomstandigheden, de beschikbaarheid van de landingsplaatsen en kansen om wilde dieren te zien. De uiteindelijke route wordt bepaald door de expeditieleider aan boord. Flexibiliteit is van essentieel belang voor deelnemers van expeditie reizen.


Dag tot dag beschrijving


 • Expeditiereis met het Motorschip Fridtjof Nansen

  • Nachten

   12

  • Maaltijden

   Volpension

  • Bijzonderheden

   Hutten op indeling

  Motorschip Fridtjof Nansen

  In 2020 voegde Hurtigruten een gloednieuw schip aan zijn vloot toe: motorschip Fridtjof Nansen. Het schip is de nieuwste toevoeging aan Hurtigruten's vloot van ...

  In 2020 voegde Hurtigruten een gloednieuw schip aan zijn vloot toe: motorschip Fridtjof Nansen. Het schip is de nieuwste toevoeging aan Hurtigruten's vloot van op maat gemaakte schepen, en het volgende generatie expeditieschip. Met het revolutionaire hybride aandrijfsysteem van Hurtigruten is Motorschip Fridtjof Nansen een bijna identieke tweeling van haar zusterschip Roald Amundsen. Deze toevoeging aan de Hurtigruten vloot eert de Noorse ontdekkingsreiziger, wetenschapper, humanitair en Nobelprijswinnaar voor de vrede: Fridtjof Nansen. Bekend om zijn innovaties in Noordpoolexpedities, leidde Nansen de eerste oversteek van Groenland op langlaufski's. Hij is misschien het meest bekend om zijn poging om de geografische Noordpool te bereiken tijdens de Fram-expeditie (1893-1896).

  Het ultramoderne schip is voorzien van nieuwe en milieuvriendelijke hybride technologie die het brandstofverbruik verlaagt en de wereld laat zien dat hybride voortstuwing op grote schepen mogelijk is. Emissies worden verminderd door te varen met elektrische voortstuwing. Innovatieve duurzame technologie verlaagt het brandstofverbruik en de CO2-uitstoot van de schepen met 20 procent. Het verbluffende landschap wordt weerspiegeld in een rijk en comfortabel interieurontwerp. Scandinavische materialen uit de natuur, zoals graniet, eiken, berken en wol, worden gebruikt om ontspannen en stijlvolle hutten en openbare ruimtes te creëren.

  Expeditieteam
  Het schip heeft ervaren gidsen, gespecialiseerd in verschillende onderwerpen. Zij hebben een grondige kennis van de gebieden waarin we varen en zullen tijdens de reis regelmatig gesprekken voeren over onderwerpen als biologie, geschiedenis en geologie bij de landingen. De lezingen worden voornamelijk aan wal gegeven. Aarzel niet om contact op te nemen met het expeditieteam als u vragen of opmerkingen heeft.

  Technische gegevens
  Bouwjaar: 2020
  Scheepswerf: Kleven Yards
  Capaciteit: 530 passagiers
  Hutten: 264
  Lengte: 140 meter
  Breedte: 23,6 meter
  Snelheid: 15 knopen

  Hutten aan boord
  Alle hutten/suites hebben een eigen badkamer met douche & toilet en hebben zitruimte. Ze zijn geschikt van 2 tot 4 personen.

  Expeditie suites
  - XL suite met balkon – Bovendek (grote ramen, bedbank, tv, minibar, badjas)
  - XL suite - Middendek (grote ramen, bedbank, tv, minibar, badjas)
  - Corner suite met balkon – Bovendek of Middendek (hottub, grote ramen, bank, tv, minibar, badjas)
  - Large suite met balkon – Middendek (bedbank, tv, minibar, badjas, rolstoelvriendelijk)
  - Suite met balkon – Middendek of Bovendek (bedbank, tv, minibar, badjas)
  - Corner suite – Middendek (grote ramen, tv, minibar, bedbank)

  Superior hutten
  - Bovendek met balkon (verschillende groottes, tv, soms een bedbank)
  - Benedendek of middendek (bedbank, tv, verschillende groottes)
  - Middendek zonder balkon (ruim, tv)

  Binnenhutten
  - Standaard - Benedendek of Middendek (tv, soms een bedbank)

  Vertoon meer
 • Hoofdstad van IJsland

  Uw avontuur begint in 's werelds noordelijkste hoofdstad. Reykjavik is een kleine stad vol met kunst, cultuur en geschiedenis, perfect voor een wandeltocht. Stop bij het Nationaal Museum, het Saga Museum en het Maritiem Museum om meer te weten te komen over de geschiedenis van IJsland.

  In de haven van Reykjavik ligt het expeditieschip op u te wachten. Nadat u hebt ingecheckt en uw gratis expeditiejas hebt opgehaald, kunt u ontspannen in uw hut. Het welkomstdiner in de avond eindigt met een toast van de kapitein, die iedereen een plezierig avontuur wenst. Daarna maakt u kennis met het expeditieteam en de belangrijkste leden van de bemanning, die u informatie geven over wat u kunt verwachten op uw spannende reis naar Groenland.

  Reykjavik, IJsland

  De hoofdstad van IJsland is Reykjavik en ligt in het zuidwesten van het land. Het is de noordelijkste hoofdstad van Europa en z ...

  De hoofdstad van IJsland is Reykjavik en ligt in het zuidwesten van het land. Het is de noordelijkste hoofdstad van Europa en zelfs van de wereld. 

  Vertoon meer
 • Op zee

  Als we IJsland achter ons laten, varen we over de Straat van Denemarken naar de kust van Groenland. Dit is dezelfde route die de Vikingen namen toen ze zo'n 1.000 jaar geleden naar Groenland trokken. We volgen het spoor van Erik de Rode, de eerste Europeaan die zich op 10-jarige leeftijd met zijn vader op Groenland vestigde.

  Terwijl u vaart op zee, is er genoeg te doen. U heeft tijd om te ontspannen, uw expeditieteam te leren kennen en de faciliteiten aan boord te bekijken. In het onderzoekscentrum worden lezingen gegeven over verschillende onderwerpen om u voor te bereiden op het avontuur dat voor u ligt.

  Straat Denemarken, Groenland - IJsland

  De Straat van Denemarken is het water tussen IJsland en Groenland. Deze gebieden waren ooit allebei koloniën van Denemarken, vandaar de naam. De Straat ...
  De Straat van Denemarken is het water tussen IJsland en Groenland. Deze gebieden waren ooit allebei koloniën van Denemarken, vandaar de naam. De Straat van Denemarken vormt de verbinding tussen de Atlantische Oceaan en de Noordelijke IJszee. 

  Vertoon meer
 • Grootste fjord op aarde

  Scoresby Sund is een fjordensysteem dat zich als de takken van een boom uitspreidt over een gebied van ongeveer 24.000 vierkante mijl. Het landschap is gewoonweg spectaculair, met witte en blauwe ijsbergen drijvend in spiegelend water omringd door grimmige zwarte en bruine bergen die om ons heen opdoemen. Het is 's werelds grootste fjordensysteem.

  Kleine alken, Atlantische papegaaiduikers, Noordse Stormvogels, Sneeuwuilen, de Groenlandse Gyrfalcon en Grote Mantelmeeuwen zijn slechts enkele van de soorten die we hopen te zien. Bovendien kunnen verschillende soorten zeehonden worden gezien op de kusten of liggend op ijsschotsen. Kijk ook uit naar walvissen, die kunnen worden gespot in de wateren hier in de buurt.

  Scoresby Sund, Oost-Groenland

  De oostkust van Groenland is zo goed als onbewoond. Halverwege de ruige kust, aan de monding van een immens fjordenstelsel, ligt Scoresby Sund. Het land ...

  De oostkust van Groenland is zo goed als onbewoond. Halverwege de ruige kust, aan de monding van een immens fjordenstelsel, ligt Scoresby Sund. Het landschap rond de Scoresby Sund is ronduit adembenemend. U kunt hier verschillende wandelingen maken, kajakken in het glasheldere water of bijvoorbeeld een dag met een lokale visser mee. Ontdek de levensstijl van de Inuït in dit ruige en indrukwekkende fjordenstelsel.

  Vertoon meer
 • Grootste Nationaal Park van de wereld

  U ziet majestueuze fjorden en reusachtige ijsbergen, terwijl wilde dieren zoals hazen, muskusossen en poolvossen rondzwerven langs de kusten en op de toendra. Misschien heeft u zelfs het geluk ijsberen te zien. Afgezien van oude pelsjagershutten, enkele wetenschappelijke onderzoeksstations en een militaire buitenpost, zijn er maar weinig sporen van menselijk leven in dit 375.000 vierkante mijl grote park.

  Nationaal Park Noordoost-Groenland

  Het Nationaal Park Noordoost-Groenland (in Groenlands: Kalaallit Nunaanni nuna eqqissisimatitaq) is het grootste nationale park ter wereld. Dit park werd ...

  Het Nationaal Park Noordoost-Groenland (in Groenlands: Kalaallit Nunaanni nuna eqqissisimatitaq) is het grootste nationale park ter wereld. Dit park werd officieel opgericht op 22 mei 1974 en was aanvankelijk kleiner qua oppervlakte. In 1988 werd het Nationaal Park Noordoost-Groenland uitgebreid met nog eens 272.000 vierkante kilometer en bereikte zo zijn huidige omvang van 972.000 vierkante kilometer. Het park is is het enige nationale park van Groenland en is het meest noordelijk gelegen park ter wereld. Er is slechts één park dat bijna net zo noordelijk ligt en dat is Quttinirpaaq National park in Canada. 

  Geografische ligging
  Het Park Noordoost-Groenland loopt van de westkant langs de 45e meridiaan tot aan de oostkant. Het beslaat het gehele binnenland tot aan de noordoostelijke kustlijn van Groenland. Ten zuiden loopt het park grofweg tot de breedtegraad van het fjordensysteem van Scoresby Sund. 

  Wildlife in Nationaal Park Noordoost-Groenland
  Dit park is niet alleen een gebied van ongekende schoonheid, maar er leven hier ook 5.000 tot 15.000 muskusossen, wat neerkomt op zo’n 40% van de totale populatie muskusossen in de wereld. Andere zoogdieren die in het park voorkomen zijn ijsberen, poolvossen, hermelijnen en poolhazen. De rendieren die hier leefden tot 1900 zijn helaas uitgestorven. Daarnaast vind je er langs de kust walrussen, ringelrobben, baardrobben en zadelrobben. En zijn daar ook veel vogelsoorten te vinden. De vogels zijn vrijwel allemaal langs de kusten te vinden aangezien dat de enige plek van het park is die het grootste deel van het jaar ijsvrij is.

  Highlights
  Summit Camp
  Summit Camp is een onderzoeksstation dat zich bovenop een top van de ijskap van Groenland bevindt en het gehele jaar in bedrijf is. Het station ligt op een hoogte van ongeveer 3.210 meter boven de zeespiegel en meet klimatologische waarnemingen. Er verblijven hier tijdens de winter erg weinig menden. Dit is anders tijdens de zomermaanden. Het onderzoeksstation wordt beheerd door een Amerikaans bedrijf en de dichtstbijzijnde stad is Ittoqqortoormiit bij de monding van de Scoresby Sund fjord. Het station is in het zomerseizoen bereikbaar per vliegtuig vanaf de luchthaven Kangerlussuaq. 

  Ella-eiland 
  Ella-eiland staat vooral bekend om zijn geweldige uitzichten. Het uitzicht vanaf de top van het eiland is het hoogtepunt. Je vindt hier prachtige wandelroutes met onderweg word unieke arctische fauna die tijdens de korte zomers tot bloei komt. Wel moet je bij een bezoek aan dit eiland alert zijn, want mogelijk kun je hier langs de kust wat ijsberen zien. 

  Kaiser Franz Joseph Fjord 
  Noordoost-Groenland Nationaal Park is beroemd om zijn vergezichten waarvan de Kaiser Franz Joseph Fjord er één is. Deze fjord staat bekend om de prachtige toendra’s en hoge bergen. In dit gebied zie je eidereenden, muskusossen en poolvossen.

  Fjordensysteem Scoresby Sund 
  De grootste fjord ter wereld is tevens een van de mooiste plaatsen om te bezoeken in het Noordoost-Groenland Nationaal Park. Hoewel er officieel slechts een klein deel van het fjordensysteem in het park ligt, is de gehele fjord geweldig om te verkennen. In dit gebied vind je veel zeeleven zoals walrussen, zeehonden, ganzen, poolvossen en Atlantische papegaaiduikers. Ook is hier relatief veel vegetatie te vinden die verrassend kleurrijk is. 

  Vertoon meer
 • Terug naar IJsland

  Na het verkennen van de afgelegen schoonheid van Groenland, zetten we onze koers terug naar IJsland. Breng de dagen op zee door met nieuwe vrienden, bestudeer de natuur in het onderzoekscentrum, woon een paar lezingen bij, of ontspan gewoon op het dek. Kijk uit naar de zeevogels die ons schip volgen, of misschien kunt u nog walvissen zien.

  Nationaal Park Noordoost-Groenland

  Het Nationaal Park Noordoost-Groenland (in Groenlands: Kalaallit Nunaanni nuna eqqissisimatitaq) is het grootste nationale park ter wereld. Dit park werd ...

  Het Nationaal Park Noordoost-Groenland (in Groenlands: Kalaallit Nunaanni nuna eqqissisimatitaq) is het grootste nationale park ter wereld. Dit park werd officieel opgericht op 22 mei 1974 en was aanvankelijk kleiner qua oppervlakte. In 1988 werd het Nationaal Park Noordoost-Groenland uitgebreid met nog eens 272.000 vierkante kilometer en bereikte zo zijn huidige omvang van 972.000 vierkante kilometer. Het park is is het enige nationale park van Groenland en is het meest noordelijk gelegen park ter wereld. Er is slechts één park dat bijna net zo noordelijk ligt en dat is Quttinirpaaq National park in Canada. 

  Geografische ligging
  Het Park Noordoost-Groenland loopt van de westkant langs de 45e meridiaan tot aan de oostkant. Het beslaat het gehele binnenland tot aan de noordoostelijke kustlijn van Groenland. Ten zuiden loopt het park grofweg tot de breedtegraad van het fjordensysteem van Scoresby Sund. 

  Wildlife in Nationaal Park Noordoost-Groenland
  Dit park is niet alleen een gebied van ongekende schoonheid, maar er leven hier ook 5.000 tot 15.000 muskusossen, wat neerkomt op zo’n 40% van de totale populatie muskusossen in de wereld. Andere zoogdieren die in het park voorkomen zijn ijsberen, poolvossen, hermelijnen en poolhazen. De rendieren die hier leefden tot 1900 zijn helaas uitgestorven. Daarnaast vind je er langs de kust walrussen, ringelrobben, baardrobben en zadelrobben. En zijn daar ook veel vogelsoorten te vinden. De vogels zijn vrijwel allemaal langs de kusten te vinden aangezien dat de enige plek van het park is die het grootste deel van het jaar ijsvrij is.

  Highlights
  Summit Camp
  Summit Camp is een onderzoeksstation dat zich bovenop een top van de ijskap van Groenland bevindt en het gehele jaar in bedrijf is. Het station ligt op een hoogte van ongeveer 3.210 meter boven de zeespiegel en meet klimatologische waarnemingen. Er verblijven hier tijdens de winter erg weinig menden. Dit is anders tijdens de zomermaanden. Het onderzoeksstation wordt beheerd door een Amerikaans bedrijf en de dichtstbijzijnde stad is Ittoqqortoormiit bij de monding van de Scoresby Sund fjord. Het station is in het zomerseizoen bereikbaar per vliegtuig vanaf de luchthaven Kangerlussuaq. 

  Ella-eiland 
  Ella-eiland staat vooral bekend om zijn geweldige uitzichten. Het uitzicht vanaf de top van het eiland is het hoogtepunt. Je vindt hier prachtige wandelroutes met onderweg word unieke arctische fauna die tijdens de korte zomers tot bloei komt. Wel moet je bij een bezoek aan dit eiland alert zijn, want mogelijk kun je hier langs de kust wat ijsberen zien. 

  Kaiser Franz Joseph Fjord 
  Noordoost-Groenland Nationaal Park is beroemd om zijn vergezichten waarvan de Kaiser Franz Joseph Fjord er één is. Deze fjord staat bekend om de prachtige toendra’s en hoge bergen. In dit gebied zie je eidereenden, muskusossen en poolvossen.

  Fjordensysteem Scoresby Sund 
  De grootste fjord ter wereld is tevens een van de mooiste plaatsen om te bezoeken in het Noordoost-Groenland Nationaal Park. Hoewel er officieel slechts een klein deel van het fjordensysteem in het park ligt, is de gehele fjord geweldig om te verkennen. In dit gebied vind je veel zeeleven zoals walrussen, zeehonden, ganzen, poolvossen en Atlantische papegaaiduikers. Ook is hier relatief veel vegetatie te vinden die verrassend kleurrijk is. 

  Vertoon meer
 • Aankomst in IJsland

  Het expeditieschip komt vandaag weer aan in de IJslandse hoofdstad. Als u eenmaal van boord bent, kunt u nog wat dingen bekijken die u misschien gemist hebt in deze charmante en compacte stad voordat deze reis begon.

  Reykjavik, IJsland

  De hoofdstad van IJsland is Reykjavik en ligt in het zuidwesten van het land. Het is de noordelijkste hoofdstad van Europa en z ...

  De hoofdstad van IJsland is Reykjavik en ligt in het zuidwesten van het land. Het is de noordelijkste hoofdstad van Europa en zelfs van de wereld. 

  Vertoon meer
 • Ontschepen in Akureyri

  Op de laatste dag komen we weer aan in Akureyri. Hier is (ook op verzoek) de transfer per bus naar Reykjavik mogelijk. Deze dient u vooraf te boeken en te betalen.

  Akureyri, IJsland

  Akureyri ligt in het noorden van IJsland en ligt aan de Eilandfjord (IJslandse naam: Eyjafjörður). De Eilandfjord is de langste fjord van IJsland. Dw ...
  Akureyri ligt in het noorden van IJsland en ligt aan de Eilandfjord (IJslandse naam: Eyjafjörður). De Eilandfjord is de langste fjord van IJsland. Dwars door de stad Akureyri stroomt rivier de Glerá. De stad zelf staat bekend om de botanische tuin. De eerste bewoner in dit gebied was een Viking: een Noor die aan het einde van de 9e eeuw besloot om Noorwegen te verlaten en zich te vestigen in IJsland. 

  Vertoon meer

Prijzen

Periode Prijs p.p. vanaf Prijs p.p. tot
24 augustus - 5 september 2022 € 7.987 € 30.509

Hurtigruten
Hurtigruten werkt met een flexibel prijssysteem, dat is afgestemd op de mate van bezetting. De prijzen kunnen eventueel tot aan de vertrekdatum veranderen; uiteraard geldt de prijs van de definitieve boeking. Wijzigingen van het reisschema en het programma zijn uitdrukkelijk voorbehouden. In verband met de ontscheping per poolcirkelboot zijn rolstoelen niet mogelijk. Alle geplande landingen zijn afhankelijk van de plaatselijke weer- en ijsomstandigheden.

Inclusief & Exclusief

Inclusief
Hurtigruten expeditiezeereis in de geboekte hutcategorie
Ontbijt, lunch en diner inclusief drankjes (huisbier en -wijn, frisdrank en mineraalwater) in restaurants Aune en Fredheim
A la carte restaurant Lindstrøm inbegrepen voor gasten van de suite
Gratis koffie en thee
Gratis wifi aan boord. Houd er rekening mee dat u in afgelegen gebieden vaart met een beperkte verbinding
Gratis herbruikbare waterfles voor gebruik bij water bijvulstations aan boord
Engels sprekend expeditieteam dat onder meer aan boord lezingen geeft over verschillende onderwerpen
Scala van inbegrepen activiteiten
 Het lenen van laarzen, wandelstokken en alle uitrusting voor activiteiten
Gratis wind- en waterbestendige expeditiejas
Uitgebreid gepersonaliseerd routeboekje van Cape Tracks

Exclusief
- Bijdrage van € 2,50 aan het Calamiteitenfonds per boeking
- Bijdrage van € 5,00 aan de SGR per persoon
- Internationale (retour)vluchten
- Verzekeringen
- Paspoort- en visumkosten
- Optionele kleine groepsactiviteiten met het expeditieteam
- Optionele excursies aan wal met lokale partners
- Optionele behandelingen in het wellness- en spagedeelte aan boord
- Alle verdere uitgaven van persoonlijke aard