Oost-Spitsbergen, 10 daagse reis ms Ortelius

Oost-Spitsbergen, 10 daagse reis

M/S Ortelius
M/S Ortelius

116 passagiers
4 vier-persoons hutten
39 twee-persoons hutten
2 deluxe hutten
6 superior hutten

Lengte 91.25m
Breedte 17.61m
Diepte 5.8m


Longyearbyen
Longyearbyen

Longyearbyen, de administratieve hoofdstad van de archipel Svalbard, waarvan West-Spitsbergen het grootste eiland is. Maak een wandeling rond deze voormalige mijnstad, waarvan de parochiekerk en het Polar Museum zeker een bezoek waard zijn. In de omgeving van Longyearbyen zijn meer dan 100 soorten planten geregistreerd. In het begin van de avond zal het schip vertrekken naar Isfjorden, waar we in de monding van de fjord misschien al onze eerste walvis kunnen spotten.


Sørkapp
Sørkapp

We varen zuidwaarts via de westkust van Spitsbergen en gaan hier aan land. De kust van Zuid-Spitsbergen wordt nauwelijks aangedaan tijdens expeditiereizen. In de middag varen we langs de Stellingfjellet, de grootste kolonie zeekoeten van Spitsbergen.


Edgeøya
Edgeøya

Als we om het zuidelijkste puntje van Spitsbergen heen zijn gevaren, bevinden we ons in Oost-Spitsbergen. We varen noordwaarts richting Diskobukta, de westkust van Edgeøya. Met de zodiac gaan we aan land bij Blankodden, een strand vol met walvisbotten. Na een kleine klim (indien je dit wenst) staan we aan de rand van een smalle geul. Hier zitten duizenden drieteenmeeuwen en grote burgemeesters. Tijdens het broedseizoen is dit de perfecte plek voor poolvosjes en ijsberen om op zoek te gaan naar voedsel. De volgende dag gaan we aan de westkant van Storfjorden aan land om de broedplaatsen van de Ivoormeeuwen te zien. Deze bevinden zich op de Agardhfjellet, een klim van zo'n 400m.


Barentsøya
Barentsøya

In Freemansundet zijn we van plan om te landen op Sundneset, op het eiland Barentsøya, om de hut van een oude pelsjager te bezoeken en vervolgens een stevige wandeling over de toendra te maken, op zoek naar rendieren en brandganzen. Later varen we zuidwaarts naar Diskobukta aan de westkant van Edgeøya. Hier varen we langs de broedplaatsen van Ivoormeeuwen.


Habenichtbukta
Habenichtbukta

In Habenichtbukta bouwden Russische Kolonisten in de 18e en 19e eeuw een jachtstation. We maken hier een landing, en wandelen we door een gebied met veel meren. We zullen hier veel eenden en ganzen zien!


Kong Ludvigøyane
Kong Ludvigøyane

Bij Andrétangen hebben we de gelegenheid om een kolonie walrussen te observeren in de buurt van een oud trapper station. Als we een stukje verder wandelen, vinden we skeletten van gestrande walvissen die honderden jaren oud zijn. In de middag landen we op Ludvigøyane, hier zien we de overblijfselen van de Pomor periode, de periode dat hier Russische kolonisten zaten.


Hornsund
Hornsund

Je kunt de dag rustig beginnen terwijl het schip 's ochtends de Hornsund bereikt, één van de meest ruige fjorden van Spitsbergen. Vanaf het schip geniet je van de prachtige uitzichten op de steile bergen en hoge gletsjerfronten. Eén van de bergen is de Hornsundtind, met een hoogte van 1431 meter. Ook de andere berg(topp)en in de omgeving laten duidelijk zien waar de naam 'Spitsbergen' vandaan komt. In het hele gebied vind je maar liefst 14 gletsjers en is er kans op ontmoetingen met zeehonden en ijsberen.


Longyearbyen
Longyearbyen

Op de tiende dag is deze bijzondere reis helaas ten einde. Je kunt dezelfde dag terugvliegen, maar ook de reis aan land verlengen. Wij helpen je hier graag bij.


LET OP: De geplande route naar Spitsbergen wordt hierboven beschreven. De getoonde route is een indicatie. Het programma kan afwijken afhankelijk van de lokale ijs en weersomstandigheden, de beschikbaarheid van de landingsplaatsen en kansen om wilde dieren te zien. De uiteindelijke route wordt bepaald door de expeditieleider aan boord. Flexibiliteit is van essentieel belang voor deelnemers van expeditie reizen.

Reisdata

 3 - 12 augustus 2020  (OTL11)

Oost-Spitsbergen, 10 dagen per ms Ortelius

Wanneer je aankomt in Longyearbyen is er gelegenheid om de stad nog even een bezoekje te brengen. We varen vervolgens langs het zuidelijkste puntje van Spitsbergen en blijven de gehele reis in Oost-Spitsbergen. Tijdens deze 10-daagse Oost-Spitsbergen reis verblijft je op de ms Ortelius. De zoektocht naar walrussen, zeehonden en ijsberen gaat 24 uur per dag door. De reis is gewijd aan wetenschap en onderzoek, er zal dan ook een groep onderzoekers aan boord zijn. Dagelijks proberen we een of twee landingen te maken. Tijdens wandelingen leer je veel over de geschiedenis. De vaarroute, landingen en zodiak excursies zijn onder voorbehoud en afhankelijk van het weer en lokale ijs- omstandigheden. 

Het is mogelijk om je reis eventueel ook met enkele dagen te vervroegen of te verlengen. Wij helpen hier graag bij!  

Oost-Spitsbergen - Highlights

  • Stevige wandeling over de toendra op Barentsøya,
  • Edgeøya & Diskobukta 
  • Hornsund, een van de meest ruige fjorden van Spitsbergen 
  • Wildlife met kliffen vol met vogels, walrus kolonies, en wie weet een ijsbeer! 


Prijslijst Oost-Spitsbergen, 10 daagse reis ms Ortelius (klik op prijs om een reisvoorstel aan te vragen)

Periode OTL11 | 3 - 12 augustus 2020
4-persoons hut met patrijspoort 4300
3-persoons hut met patrijspoort 6200
2-persoons hut met patrijspoort 6200
2-persoons hut met raam 6700
2-persoons hut deluxe 7150
2-persoons hut superior 8000

Prijzen in €

Inclusief:

✓ Scheepsreis volgens programma incl. volpension, snacks, koffie en thee.

✓ Alle excursies aan wal en activiteiten per zodiac.

✓ Programma van lezingen door bekende natuurkenners en begeleiding door ervaren expeditieleden.

✓ Gratis gebruik van rubber laarzen en sneeuwschoenen.

✓ Transfer tussen de luchthaven, hotels en schip.

✓ Alle overige diensten, belastingen en havengelden gedurende het hele programma.

✓ AECO vergoedingen en overheidsbelastingen.

✓ Uitgebreide informatie over uw reis vooraf.

Exclusief:

Alle vliegtickets, of chartervluchten (tenzij anders aangegeven).

Bagage-, annulerings- en persoonlijke verzekering (die verplicht is).

Alle verdere uitgaven van persoonlijke aard, zoals extra bagagekosten, gebruik van wasfaciliteiten of telecommunicatie en uitgaven in de bar.

De gebruikelijke fooi aan het eind van de reis voor stewards en ander personeel aan boord (richtlijnen zullen worden verstrekt).

Extra arrangementen voor en na de reis.

Eventuele maaltijden tijdens verblijf aan wal.

Aankomst- en vertrekbelastingen.

Paspoort- en visumkosten.

Voorwaarden Ocean Wide
Oceanwide Expeditions heeft het recht om de afgesproken prijs te verhogen als zij te maken krijgen met onvoorziene prijsstijgingen (van bijvoorbeeld wisselkoersen, aanbieders van accommodaties, luchtvaartmaatschappijen, belastingen, havengelden en brandstofprijzen) die invloed hebben op de kosten van de reis. Als een prijsverhoging door Oceanwide Expeditions noodzakelijk wordt geacht, zijn zij verplicht om de betrokken klanten hierover schriftelijk te informeren, uiterlijk 60 dagen voor voor de vertrekdatum van de reis. Prijsverhogingen binnen 60 dagen voor de afvaartdatum zijn niet toegestaan. Als de prijsstijging hoger is dan 5% van uw totale reissom, heeft u het recht om uw reis kosteloos te annuleren.