Op zoek naar pinguins, 11 dagen per Ocean Endeavour

Reisbeschrijving Op zoek naar pinguins


M/S Ocean Endeavour
M/S Ocean Endeavour

199 passagiers
117 hutten

Lengte 137m
Bouwjaar 1982
Snelheid 15 knopen


vlieg Amsterdam-Buenos Aires
vlieg Amsterdam-Buenos Aires

U vliegt op eigen gelegenheid van Amsterdam naar Buenos Aires. Wij kunnen u helpen bij het regelen en boeken van deze (retour)vlucht.


Buenos Aires, Argentinië - Zuid Amerika
Buenos Aires, Argentinië - Zuid Amerika

De eerste dag van deze 11-daagse reis brengt u gedeeltelijk door in Buenos Aires, nadat u daar met het vliegtuig bent aangekomen. Hier brengt u met de groep de eerste nacht in een hotel door.


Ushuaia, Argentinië - Zuid Amerika
Ushuaia, Argentinië - Zuid Amerika

U ontbijt gezellig in het hotel in Buenos Aires en vertrekt daarna met de groep naar het vliegveld. Van daaruit neemt u de gecharterde privévlucht naar Ushuaia. Voordat u aan boord gaat van het schip heeft u in Ushuaia nog wat vrije tijd, die u kunt gebruiken om de stad te ontdekken.

Aan het eind van de middag gaat u in Ushuaia aan boord van het schip Ocean Endeavour, waarop u de komende tijd zal verblijven. Het schip zal in zuidelijke richting door het Beagle Kanaal varen. Dit bekende kanaal doorkruist de Tierra del Fuego archipel, ver in het zuiden van Zuid-Amerika. U bent nu echt onderweg naar het meest zuidelijke continent ter wereld!


Beaglekanaal
Beaglekanaal

Nadat u het Beaglekanaal bent doorgevaren, brengt u dag 3 en 4 door op zee. Om per schip bij Antarctica te kunnen komen, moet u de bekende Drake Passage oversteken; een oversteek van 2 dagen. Het water van de Drake Passage is onvoorspelbaar, maar we hopen natuurlijk op een rustige overtocht.

Deze dagen zijn perfect om uw medepassagiers te leren kennen en zijn daarom vaak erg gezellig. U bevindt zich 2 volle dagen aan boord van het schip, waar het expeditieteam ook alvast de veiligheidsinstructies geeft en u vertelt over Antarctica.


Antarctisch schiereiland, Antarctica
Antarctisch schiereiland, Antarctica

Op dag 5 komt er weer land in zicht! Hier begint uw Antarctische avontuur pas echt. Elke keer dat u aan land gaat ziet u iets nieuws of onverwachts, wat ervoor zorgt dat deze expeditiereis echt een unieke ervaring is.

Elke dag gaat u met behulp van een zodiac van boord om de omliggende wateren en landingsplaatsen te ontdekken. Een belangrijk doel van deze reis is het spotten van wilde dieren in deze bijzondere omgeving. U bezoekt pinguinkolonies, probeert bultruggen en dwergvinvissen te spotten en gaat op zoek naar een aantal zeehondensoorten die in dit zuidelijke gebied voorkomen.

De bergen op het Antarctisch Schiereiland zullen een betoverende indruk op u maken terwijl u door de besneeuwde paden omhoog klimt. Elke klim wordt beloond met een prachtig 360° uitzicht over de oneindig witte omgeving. Ook op Danco Island kunt een pinguinkolonie bezoeken. Bij deze wandeling kunt u kiezen: u kunt helemaal naar de top van het eiland wandelen om opnieuw te genieten van een prachtig uitzicht. De andere mogelijkheid is dat u uw tijd doorbrengt op een kiezelstrand en in stilte geniet van de nieuwsgierige pinguins om u heen. Als u graag iets extra bijzonders doet, is de 'Polar Plunge swim': een duik nemen in het ijskoude zeewater, misschien wel iets voor u!

Omringd door de indrukwekkende stilte van Antarctica zijn de geluiden die slechts af en toe te horen zijn, extra bijzonder. De geluiden komen van kibbelende pinguins of van scheurende en afbrekende gletsjers, waarna de grote stukken ijs met een grote plons in het water belanden.


Drake Passage, Antarctica - Zuid Amerika
Drake Passage, Antarctica - Zuid Amerika

Tijdens de terugreis over de Drake Passage kunt u voor de laatste keren genieten van de heerlijke koude lucht van het Antarctisch gebied. Breng tijd door op het dek om zeevogels en walvissen te spotten, woon presentaties bij die door het expeditieteam worden gegeven of kies ervoor om lekker te ontspannen en de opgedane ervaringen rustig op u te laten inwerken.


vlieg Ushuaia-Buenos Aires
vlieg Ushuaia-Buenos Aires

Na het ontbijt zal u weer aankomen in Ushuaia. U gaat van boord van het schip en kunt nog genieten van een laatste excursie: een tour door Tierra del Fuego National Park. Daarna vertrekt u naar het vliegveld van Ushuaia om met de groep weer naar Buenos Aires te vliegen.


vlieg Buenos Aires-Amsterdam
vlieg Buenos Aires-Amsterdam

Vanuit Buenos Aires vliegt u op eigen gelegenheid weer terug naar Amsterdam.


Kamperen Antarctica
Kamperen Antarctica

Kamperen Antarctica is een unieke ervaring, het enige geluid dat je zal horen is afkomstig van de nabijgelegen pinguïnkolonies en de afkalvende gletsjers.


Kajakken Antarctica
Kajakken Antarctica

Kajakken Antarctica is een van de meest bijzondere manieren om de afgelegen en ruige kusten van het Antarctische gebied te verkennen. Onder begeleiding van een gids peddel je in kleine groepjes tussen de ijsbergen en antarctische dieren.


Peddelen Antarctica
Peddelen Antarctica

Bij de excursie peddelen Antarctica verkent u de oceaan door op een sit-on-top kajak rond te paddelen. Er is geen ervaring vereist voor deze activiteit.


Stand up Paddling Antarctica
Stand up Paddling Antarctica

Stand up Paddling Antarctica is een combinatie van surfen en kajakken.


Alpinisme Antarctica
Alpinisme Antarctica

Alpinisme Antarctica is een intensieve activiteit voor de fanatieke bergsporters. Met deze activiteit heeft u de kans om de hogere bergtoppen en uitzichtpunten bereiken in Antarctica.


LET OP: De geplande route bij Antarctica wordt hierboven beschreven. De getoonde route is een indicatie. Het programma kan afwijken afhankelijk van de lokale ijs en weersomstandigheden, de beschikbaarheid van de landingsplaatsen en kansen om wilde dieren te zien. De uiteindelijke route wordt bepaald door de expeditieleider aan boord. Flexibiliteit is van essentieel belang voor deelnemers van expeditie reizen.

Reisdata

 2 december 2019 - 12 december 2019

 11 december 2019 - 21 december 2019


Op zoek naar pinguins

Als u de Drake Passage oversteekt en dichterbij Antarctica komt, zal u worden verbaasd door de enorme, glinsterende ijsbergen die voorbij drijven. U nadert het meest ongerepte gebied ter wereld! Ontdek uw meest avontuurlijke kant tijdens de mogelijke (extra) activiteiten. Klim net een stukje hoger de berg op, vaar met een kajak tussen de ijsschotsen rond of deel een kiezelstrand met groepen nieuwsgierige pinguins. De expeditieteams gaan met u op zoek naar pinguins en zullen u de verschillende soorten pinguins laten zien en u er alles over vertellen.

Bij te boeken activiteiten

 Kamperen

Kajakken

Stand-Up Paddling

 Langlaufen

Alpinisme

Peddelen

De bij te boeken activiteiten verschillen per afvaartdatum. Bekijk de prijstabel onderaan de pagina voor de exacte mogelijkheden per reis.

Prijslijst Op zoek naar pinguins, 11 dagen per Ocean Endeavour (klik op prijs om een reisvoorstel aan te vragen)

Prijs per persoon 2 december - 12 december 2019 11 december - 21 december 2019
3-persoons binnenhut 6.200 6.700
1-persoons binnenhut 10.500 11.500
2-persoonshut patrijspoort (vanaf) 7.200 8.365
2-persoonshut raam (vanaf) 7.440 8.790
2-persoonshut superior 7.925 9.280
Junior suite 9.050 10.320
Owner's suite 9.500 10.720
Transfer package (verplicht) 760 760
Kamperen 240 240
Kajakken 800 800
Peddelen 180 180
Langlaufen 460 460
Alpinisme 460 460

Inclusief:

Scheepsreis volgens programma incl. huishouding, volpension, snacks, koffie, thee, warme chocomelk, frisdranken en sappen.

Bier en wijn tijdens het diner.

Alle excursies aan wal en activiteiten per zodiac.

Programma van presentaties en begeleiding door ervaren expeditieleider en expeditieteam.

Een gids die gespecialiseerd is in fotografie.

Rubberlaarzen voor tijdens de landingen (te leen).

Quark Expeditions parka die u mag houden (wind- en waterafstotend jack).

Elke hut beschikt over een föhn en badjassen.

Diverse servicekosten en havengelden gedurende het programma.

AECO vergoedingen en de overheid belastingen.

Uitgebreide reisbeschrijving.

Fooien.


Exclusief:

! Internationale vluchten.

! Paspoort- en visumkosten.

! Niet genoemde overheidsbelastingen.

! Maaltijden aan wal (tenzij anders aangegeven).

! Bagage, annulering en persoonlijke verzekering (die zeer sterk worden aangeraden).

! Verplichte waterdichte broek voor tijdens de zodiac-tochten.

! Persoonlijke uitgaven, zoals voor wasservice, de bar en telefoon- en internetgebruik.

! Optionele extra activiteiten.

! Transfer van de luchthaven naar het hotel in Buenos Aires op dag 1.


Transfer package:

Hotelovernachting Buenos Aires (1x) inclusief ontbijt. 

Transfer van hotel naar luchthaven Buenos Aires.

Retourvlucht Buenos Aires - Ushuaia. 

Transfer luchthaven en schip, heen en terug.