Openbaar vervoer Baltische Staten Ask: de hoofdsteden per trein en bus

Routebeschrijving


vlieg Amsterdam-Vilnius
vlieg Amsterdam-Vilnius

Vlucht van Amsterdam naar Vilnius met AirBaltic of KLM. Geschatte tijden 10.20-13.40 uur. Op eigen gelegenheid van de luchthaven naar uw hotel.


Vilnius, Hotel Rinno
Vilnius, Hotel Rinno

Een dag om Vilnius, al 600 jaar de hoofdstad van Litouwen, te verkennen. Bezichtigingen die we u aanraden zijn: St. Peter en Paul's kerk, de parel van de barokke architectuur. Begin met het ontdekken van de oude stad met de Cathedral Square, het symbol van Vilnius classisicistische stijl. U kunt de catacomben, waar de grootste Litouwse hertogen begraven liggen, bezoeken. De Hill of Gediminas kasteel bidet u een prachtig panorama uitzicht over Vilnius. Wandel langs St. Anne's gothic kerk en het Bernadine klooster, de Gates of Dawn met het heilige beeld van Maria, de Town hall, de universiteit van Vilnius (gebouwd in 1579) met zijn 13 pittoreske binnenplaatsen en St. John's kerk. Wandel door de oude smalle straatjes in het historische deel van de stad. In de middag kunt u nog even naar Trakai rijden (25 km van Vilnius). Trakai is de voormalige hoofdstad van het Grand duchy van Litouwen. Bezoek het kasteel en het museum. Probeer ook het nationale gerecht 'Kibinai' bij een van de plaatselijke taveernes. 1 nacht verblijf in hotel Rinno.


Kaunas, Hotel Kaunas
Kaunas, Hotel Kaunas

U reist vandaag naar Kaunas per trein, de tweede grootste stad van Litouwen, deze stad diende tijdelijke als hoofdstad tussen de twee wereldoorlogen. In Kaunas maakt u een wandeling rond de oude stad en kunt u het Kaunas kasteel uit de 13e eeuw bezoeken, evenals het prachtige stadhuis van Kaunas. Dit stadhuis staat bekend als de 'White Swan'. Ook staan hier een 14e eeuwse kerk van Vytautas, kathedraal basiliek, Perkunas House. Loopt u ook zeker langs de Laisves aleja pedestrian avenue (the avenue of liberty), aan deze straat liggen de belangrijkste winkels en restaurants van Kaunas. Verscheidene musea liggen in Kaunas, het litouwse museum van oorlog, het art museum van MK Ciurlionis, het museum van de Duivels. 1 nacht verblijf in hotel Kaunas.


Riga, Opera Hotel & Spa
Riga, Opera Hotel & Spa

Vandaag vertrekt u per bus naar Riga. U heeft 1,5e dag om Riga te verkennen. U kunt langs de boulevards van Riga lopen en genieten van het uitzicht op het City Canal en de tuinen, het Bastion hill, Latvian National Theatre, Fine arts museum en verschillende Art Nouveau gebouwen. Bezoek de middeleeuwse Hanzestad, het Riga kasteel, St. Peter's kerk, Dome kathedraal, de Old guild huizen, Latvian national opera, de Powder tower en andere belangrijke bezienswaardigheden. U kunt uw middag besteden in de grootste badplaats van Letland, Jurmala, op slechts 20 km van het stadscentrum en het is gemakkelijk bereikbaar met de lokale trein. Een wandeling langs de beroemde Jomas straat of op een lang zandstrand, beschermd tegen de wind door de duinen en het dennenbos. Met meer dan 800 jaar geschiedenis is Riga een unieke stad met vele bijzondere wetenswaardigheden en een zeer bewogen geschiedenis. 2 overnachtingen in het Opera Hotel.


Sigulda, Sigulda Hotel
Sigulda, Sigulda Hotel

Per trein naar Sigulda. Sigulda ligt slechts 50 km van Riga. In 1207 werd hier door de orde van de Zwaardbroeders een kasteel gebouwd, waarvan nu alleen nog een ruïne over is. Maar het zou de basis van de stad Sigulda vormen. In de heuvels rond Sigulda ligt een grot waarin in 1620 een meisje werd vermoord. Volgens de legende was zij verliefd op een tuinman, maar werd door een officier in de val gelokt en vermoord. Interessant is ook het kasteel van Turaida dat na een blikseminslag in de kruitkamer gedeeltelijk werd vernield. Sigulda is een historische stad en ook bekend voor het Nationale Park Gauja. 1 nacht verblijf in het Sigulda Hotel.


Cesis, Hotel Cesis
Cesis, Hotel Cesis

U reist verder naar Cesis en het Gauja Nationaal park, het grootste park in Letland en uitgeroepen als een natuur- en cultuurreservaat in 1972. Cesis is één van de meest pittoreske middeleeuwse steden in Letland. 1 nacht verblijf in het Cesis Hotel.


Tartu, Hotel London
Tartu, Hotel London

U reist verder naar Tartu, dit is het intellectuele en architectonische centrum van Estland, hier staat de Universiteit van liberale kunsten. Tartu is een studentenstad met veel pubs en restaurants waar het leven erg goedkoop is. De stad heeft een rijke historie en mooie parken die midden in de stad liggen. In de zomer is het in deze stad rustig omdat alle studenten weg zijn. 1 overnachting in Hotel London.


Tallinn, Hotel L'Ermitage
Tallinn, Hotel L'Ermitage

De laatste etappe met het openbaar vervoer door de Baltische Staten. Laat je meeslepen in de middeleeuwse geest welke wordt weerspiegeld door de oude binnenstad van Tallinn. Loop over de geplaveide oude straatjes en neem een kijkje bij een van de belangrijkste bezienswaardigheden van de stad: De Toompea heuvel met zijn kasteel, Alexander Nevsky's kathedraal, de Dome kerk en het gebouw van het Estse parlement. Neem prachtige panoramische foto's wanneer u op een van de uitkijk platforms staat. Het onderste deel van de oude stad heft de bezienswaardigheden als het stadhuis, de St Olav's en Nicholas kerken. Er zijn interessante plaatsen in de grotere binnenstad, zoals het Kadriorg Park met het 18e eeuwse barokke paleis, het Pirita zeilcentrum en het klooster van St. Bridget. 2 overnachtingen in hotel L'Ermitage.


vlieg Tallinn-Amsterdam
vlieg Tallinn-Amsterdam

Op eigen gelegenheid van uw hotel naar de luchthaven. Per AirBaltic of KLM van Tallinn naar Amsterdam, geschatte tijden 07.35-09.00 uur.11-daagse openbaar vervoer reis Ask: Baltische Staten

Vertrek: dagelijks

Hoewel de drie landen Estland, Letland en Litouwen in één adem worden genoemd als de Baltische Staten en aan elkaar grenzen, hebben zij toch hun eigen identiteit behouden en zijn trots op hun onafhankelijkheid. Reizend door de Baltische Staten realiseert u zich dat oost en west een stuk dichter bij elkaar zijn gekomen.
Deze reis gaat van Vilnius via Riga naar Tallinn. U reist via het openbaar vervoer in de Baltische Staten en maakt gebruik van bus en treinverbindingen. Onderweg zal u ook stoppen in Kaunas, Sigulda, Cesis en Tartu.

Openbaar vervoer Baltische Staten reis - Hoogtepunten

  • Vilnius
  • Kaunas
  • Riga
  • Sigulda
  • Cesis
  • Tartu
  • Tallinn
  • Gauja Nationaal Park

Prijslijst Openbaar vervoer Baltische Staten Ask: de hoofdsteden per trein en bus (klik op prijs om een reisvoorstel aan te vragen)

Periode 2 persoonskamer d/t
Gehele jaar 935
bijdrage Calamiteitenfonds €2,50 per boeking

Ask prijs per persoon 2020 in €

Inclusief:

De genoemde vliegreizen gebaseerd op het voordeligste tarief, incl. 1 stuk ruimbagage per persoon (is dit tarief niet meer beschikbaar, dan is het uitsluitend mogelijk te reizen tegen een toeslag), incl. luchthavenbelasting en tax.

Hotels incl. ontbijt

Genoemde bus- en treintrajecten 2e klasse (tegen toeslag mogelijk om 1e klas te reizen)

Exclusief:

! Transfers (luchthaven naar hotel en v.v.)

! Uitgaven van persoonlijke aard