OSLO, HOLMENKOLLEN PARK HOTEL SCANDIC

Dit bijzondere gebouw werd in 1894 gebouwd in "drakenstijl".
Het hotel ligt 350 meter boven Oslo centrum met een uniek uitzicht over de stad en de Oslofjord, met de Holmenkollenbakken en de Oslomarka als buurman.
Het restaurant en enkele lounges in het oudste gedeelte zijn een architectonische bezienswaardigheid.
Het hotel ligt in een rustige omgeving in een prachtige natuur zonder verkeerslawaai.
Er is een bubblebad, sauna en binnenzwembad.
Verder vindt u in het hele hotel kunstwerken en schilderijen.
Er zijn 221 kamers, waarvan 11 suites. alle kamers zijn gerenoveerd en hebben een hoge standaard ze zijn voorzien van bad of douche en toilet, TV, minibar, föhn en broekenpers.
Veel kamers hebben uitzicht over Oslo en omgeving.

• wandelen in de Oslomarka
• Akershus Slott, slot en vesting
• Holmekollenbakken, vanaf de Olympische ziet Oslo eruit als een miniatuurstadje
• Frognerpark (Vigeland park), beelden en sculpturen van beeldhouwer Gustav Vigeland (1869-1943)
• Henie-Onstad Kunstsenteret, actief kunstcentrum aan de fjord vormt een symbiose van natuur, architectuur en internationale kunst.
• Kon-Tiki museet, met o.a. de papyrusboot waarmee Thor Heyerdahl in 1947 en 1970 het nodige opzien baarde
• Munchmuseet, met 18000 grafische kunstwerken en 1100 schilderijen van de Noorse schilder en graficus Edvard Munch

Prijzen

Prijslijst OSLO, HOLMENKOLLEN PARK HOTEL SCANDIC (klik op prijs om een reisvoorstel aan te vragen)

Periode 2 persoonskamer d/t incl. ontbijt Single toeslag
1/5-20/6 (do-zo) & 21/6-11/8 & 12/8-30/4 (do-zo) 60 47
(ma-wo alle genoemde periodes) 1/5-20/6 & 12/8-30/4 80 67

Prijs per persoon per nacht in 2019 in €.

Scandic hotels werkt met variable tarieven, er zijn soms speciale aanbiedingen. Hiervoor geldt echter dat het gehele verblijf direct betaald dient te worden en de annuleringskosten hiervoor 100% bedragen.

Autorondreis Balder: langs de Noorse fjordenkust

Noorwegen is bekend door de vele fjorden. Ooit creëerden ijstijden hier deze wonderen van de natuur. Met deze rondreis zult u tal van deze natuurwonderen zélf kunnen zien. Zoals bijvoorbeeld de imposante Sognefjord en de majestueuze Geirangerfjord. Het reizen in het fjordengebied is één en al afwisseling.



Vakantierondreis Hodr: Zweden, Noorwegen met de Lofoten

Een afwisselende vakantierondreis waarbij u dwars door Zweden helemaal naar Kiruna ten noorden van de Poolcirkel rijdt en weer zuidwaarts gaat door Noorwegen. Hier ervaart u pas goed wat rust en ruimte is. Hier kunt u volop genieten van ongerepte natuur en het is ook heel apart om door het Land van de Middernachtzon te reizen.



Parels van de Oostzee, 16 dagen, individuele rondreis Audra

Parels van de Oostzee ook wel Metropolen van de Oostzee genoemd. Een autoreis waar u kunt genieten van de geschiedenis, cultuur en architectuur van de verschillende steden aan de Oostzee.



Autovakantie Freya: Zuid-Noorwegen

Een prachtige autovakantie door een fraai stukje Noorwegen. Tijdens deze unieke autovakantie maakt u kennis met Telemark, een rustieke en de meest zon zekere provincie van Noorwegen. Daarnaast bent u volop in de gelegenheid om het fjordengebied met de Hardangerfjord, de Sognefjord, de Nordfjord en de Geirangerfjord te gaan ontdekken.



Rondreis Njord: fjorden en Jotunheimen

Een prachtige rondreis met onderweg tal van highlights van Noorwegen. Dat begint al met de Noorse hoofdstad Oslo met zijn prachtige musea en het befaamde Vigelandspark. En verder is daar de Noorse fjordenkust, uniek voor Europa. Ooit creëerde de natuur hier dankzij de gletsjers een majestueus landschap. Elk fjord is een parel op zich.



Autotour Thor: Tromsø, Lofoten, Vesterålen, kustweg 17

Een prachtige autotour waarbij u een fiks gedeelte van het mooie en uitdagende Noorwegen gaat 'ontdekken'. Zoals Oslo, het weidse Gudbrandsdal en Trondheim met zijn Nidarosdom. Maar ook het Land van de Middernachtzon boven de poolcirkel en Tromsø, het Parijs van Het Noorden.



Hurtigruten rondreis Viking: ultiem Noord-Noorwegen

Een reis vol hoogtepunten. Deze Hurtigruten rondreis is ook een reis waarbij u Noorwegen op verschillende manieren leert kennen. Allereerst per auto van Oslo dwars door een telkens weer afwisselend landschap helemaal naar het noorden naar Kirkenes aan de grens met Rusland. De terugreis verloopt heel ontspannen, namelijk met één van de schepen van Hurtigruten.



Auto hotelrondreis Rån: Finland, Noordkaap en Noorwegen

Een mooie auto hotelrondreis door het hoge noorden. Allereerst een kennismaking met Finland, het land met zijn vele duizenden meren en eeuwig zingende bossen. De Finse hoofdstad Helsinki is een smeltkroes van oost en west en daardoor een stad met tal van bezienswaardigheden. Bij de passage van de poolcirkel in Finland kunt u kennismaken met de enige 'echte' Kerstman. Bovendien bent u dan in het gebied van de middernachtzon. Een middernachtzon die u hopelijk ook ziet als u op de Noordkaap staat.



Rondreis Noorwegen Yggdrasil: Zweden, de Noordkaap en Noorwegen

De fameuze Noordkaap is het ultieme doel van deze rondreis Noorwegen en Zweden. Dáár wilt u genieten van het ‘einde van de wereld' en als het even kan ook van de middernachtzon. Maar om daar te komen heeft u eerst al kennisgemaakt met het uitgestrekte Zweden met zijn prachtige bossen en rustieke plaatsjes. Vervolgens heeft u klein stukje Finland meegepakt en al genoten van een weids stukje van Noord Noorwegen.



Kijk ook eens naar:

OSLO, BONDEHEIMEN HOTEL
Het hotel ligt in Oslo centrum, met leuke winkelstraten, prachtige musea, parken (waaronder het bekende Vigelandpark) en talloze uitgaansmogelijkheden.
Lørenskog, Losby Gods
Anno 1850. Op een halfuur rijden van Oslo, omgeven door prachtige natuur ligt Losby Gods. De hoofdattractie hier is de golfbaan met 2 banen, één met 18 holes en één met 9 holes.
Oslo, Thon Hotel Opera
Het hotel ligt in Oslo centrum naast het centraal station en tegenover het in 2008 geopende architectonisch bijzondere Opera gebouw, met dichtbij leuke winkelstraten, prachtige musea, parken (waaronder het bekende Vigelandpark) en talloze uitgaansmogelijkheden.
Oslo, THE THIEF
Een klein eiland, een hele oceaan van ervaringen. Met Oslo's meest spectaculaire locatie haalt hotel THE THIEF de gasten weg uit het dagelijkse leven.
OSLO, SORIA MORIA HOTEL
Dit moderne hotel met 156 kamers ligt op 500 meter boven Oslo centrum met een uniek uitzicht over de stad en de Oslofjord, met de Holmenkollenbakken als buurman en aan de rand van Nordmarka met z?n prachtige natuur en ongekend aantal wandelmogelijkheden.