OSØYRO, SOLSTRAND FJORDHOTEL

Anno 1896 Christian Michelsen, de eerste minister president van Noorwegen, liet Solstand bouwen als vakantieverblijf voor de kooplui uit Bergen zodat ze energie op zouden doen voor hun goede werk.
Sinds 1929 is het hotel in het bezit van de familie Schau-Larsen en biedt het een mix van romantiek, recreatie en toerisme. 

Het hotel ligt aan de Bjørnefjord, het heeft gartis WIFI, er is een lounge met open haard.  
De fantastische tuin kan op een warme zomeravond het decor zijn voor een heerlijke barbecue.
Er is een SPA met fitnessruimte, binnen- en buitenbad, 3 sauna's en er zijn massages en andere behandelingen mogelijk.Er zijn squashbanen, buiten is er een puttinggreen, tennisbaan en een privé strand met roeiboot. Alle 134 kamers hebben bad of douche, toilet en TV.

Op ca. 5 minuten van het hotel is een kleine golfbaan.

• Bergen
• Rosendal Baronie met Noorwegens mooie rozentuin
• zomerskiën op de Folgafonn
• Lyse Kloster, kloosterruines van 1146
• Ole Bull’s “Lysøen”, villa van de grote componist en musicus
• wandelen
• vissen

Prijzen

Prijslijst OSØYRO, SOLSTRAND FJORDHOTEL (klik op prijs om een reisvoorstel aan te vragen)

Periode 2 persoonskamer d/t incl. ontbijt 2 persoonskamer d/t incl. halfpension Single toeslag
9/6-11/8 - standaard 120 159 39
Rest van het jaar 133 172 39

Prijs per persoon per nacht in 2019 in €.

Culinaire Reis Borghild: culinair genieten!

Bij Noorwegen wordt er niet direct aan een culinaire reis gedacht. Terwijl er toch op heel veel plaatsen bijzonder goed gekookt wordt en dat niet in de laatste plaats door de heerlijke lokale gerechten zoals bessen, paddenstoelen en heerlijke vis.Wellness reis Surtur: ontspanning, genieten en relaxen

De Wellness reis van Norge Reiser is een reis waar ontspanning, genieten en relaxen centraal staat. Het verblijf is in mooie hotels die op prachtige plaatsen gelegen zijn en waar u bovendien kunt genieten van goede maaltijden.Autoroute Noorwegen Thrijm: hoofdsteden, Hardangervidda en Sognefjell

De eerste kennismaking met Noorwegen bij deze autoroute is de Oslofjord met aan het eind daarvan de hoofdstad van Noorwegen: Oslo. U bezoekt de provincie Telemark met het Telemarkkanaal, het Setesdal en de Preikestolen, een rotsplateau met een fantastisch uitzicht over de Lysefjord.Hotelreis Vidar: de Noorse fjordenkust

Wilt u in korte tijd de bekendste fjorden van Noorwegen zien? Dan is deze hotelreis uitermate geschikt voor u!! Ooit creëerden de ijstijden deze wonderen van de natuur. Met deze hotelreis zult u veel van deze natuurwonderen zélf kunnen zien.Kijk ook eens naar:

BERGEN, CLARION HOTEL ADMIRAL
Het hotel is prachtig gelegen in het centrum aan de haven met o.a. uitzicht op de vismarkt en Bryggen.
BERGEN, GRAND HOTEL TERMINUS
Anno 1928. Een charmant hotel met atmosfeer in een elegante en klassieke stijl. Het hotel werd in 1928 gebouwd en in hetzelfde jaar kreeg het de A.C. Houen prijs voor goede architectuur.
OSØYRI, BJØRNEFJORDEN GJESTETUN
Bjørnefjorden Gjestetun is van origine de Haug boerderij van 1655. De boerderij maakte deel uit van het Lyse klooster.