Oud&Nieuw zeilreis Noord-Noorwegen, 5 dagen per zeilschip Antigua

5 dagen per zeilschip in Noord-Noorwegen


Zeilschip Antigua
Zeilschip Antigua

32 passagiers
16 hutten

Lengte 49.50 meter
Breedte 7.13 meter


Vlieg Amsterdam-Oslo-Tromsø
Vlieg Amsterdam-Oslo-Tromsø

U reist op eigen gelegenheid van Nederland naar Tromsø. We kunnen u uiteraard helpen met het uitzoeken en boeken van de beste vluchten.


Tromsø Highlight
Tromsø Highlight

De reis begint in de Noorse stad Tromsø, ook wel het “Parijs van het noorden” genoemd, vanwege de gezellige sfeer in het oude centrum. De haven ligt bij het centrum en hier ligt de s/v Antigua op u te wachten. Vanaf 15:00u kunt u aan boord en maakt u kennis met uw reisgenoten, de bemanning en natuurlijk met uw hut. Als de omstandigheden het toelaten, zal het schip direct de eerste avond de haven al uit varen.


Senja
Senja

De hele reis gaat om het spotten van walvissen en het opzoeken van de mooiste plekken om het noorderlicht te kunnen zien. In combinatie met de rust en de stilte van de omgeving en van het zeilschip, zorgt dat voor een bijzondere reis. De dagen worden snel korter in deze periode van het jaar en de lage zon, in combinatie met het landschap, zorgen voor prachtige lichtinval.

In het schemerdonker meert het schip aan bij de kleine vissers- en rendierdorpjes. Hier voelt u dat er al eeuwenlang geleefd wordt in het hoge noorden. Tijdens de wandelingen aan land zult u verbaasd worden door de ongereptheid van de natuur en bewonderd raken door het noorderlicht. Deze omgeving zal zeker uw hart weten te stelen!

Als het mogelijk is, zal de kapitein ook onder zeil varen tijdens deze reis. De imposante zeilen worden gehesen en vanaf dan geniet u van de stilte, van de imposante fjorden en de indrukwekkende bergen, terwijl de Antigua geruisloos door het water beweegt.

Op de avond van dag 5 zal het schip weer aankomen in de haven van Tromsø.


Tromsø Highlight
Tromsø Highlight

De laatste ochtend kunt u nog genieten van het ontbijt, maar daarna is het tijd om afscheid te nemen van uw medereizigers en van de bemanning. Om 9:00u is het tijd om van boord te gaan.


Vlieg Tromsø-Oslo-Amsterdam
Vlieg Tromsø-Oslo-Amsterdam

U reist op eigen gelegenheid weer terug van Tromsø naar Nederland. De luchthaven is in 20 minuten met de taxi te bereiken vanaf de haven. Indien u uw reis nog met een paar dagen wilt verlengen in Tromsø, is dat natuurlijk ook mogelijk. Wij helpen u graag met het uitzoeken van de mogelijkheden.


Reisdata

28 december 2019 - 1 januari 2020


Oud & nieuw zeilreis Noord-Noorwegen

Bij deze walvissafari zeilreis naar Noord-Noorwegen tijdens oud & nieuw, gaat u met zeilschip Antigua vanaf Tromsø naar de westelijke fjorden van Tromsø. Mogelijke havens en aanlegplekken zijn Andfjorden, Senja, Andenes, Gryllefjord, Skrolsvik, Sommaroy, Burfjorden, Hamnes, Uloya en Nord-Lenangen. Tijdens deze 5-daagse reis is de kans erg groot dat we walvissen, orka's, bultruggen en potvissen tegen gaan komen. Het schip brengt u naar plaatsen waar u anders niet zo makkelijk komt. Geniet onderweg van de geweldige panorama's en unieke natuurverschijnselen.

Deze dieren verzamelen zich in de late herfst en winter in de beschutte fjorden, om hier te jagen op haring. De dagen zijn dan kort en door de laagstaande zon is het licht prachtig. Dat zorgt ervoor dat de natuur nog beter tot zijn recht komt dan anders.

Oud & nieuw zeilreis - Algemene informatie

Deze walvissafari reizen vinden altijd plaats in de late herfst en in de winter. Grote groepen walvissen en orka's zwemmen traag voorbij, op zoek naar vis. In de herfst is het mogelijk dat u de eerste sneeuwbuien meemaakt, met temperaturen rond het vriespunt. In de winter is het een stuk kouder, met temperaturen onder het vriespunt, in combinatie met een landschap dat bedekt is met sneeuw. Een extra mogelijkheid tijdens de reizen in de winter, is natuurlijk het magische noorderlicht. Tijdens deze reis worden havens en plekken opgezocht met zo min mogelijk luchtvervuiling, waardoor de kans op het zien van het noorderlicht het grootst is. Een beter uitzicht kunt u zich niet wensen tijdens oud & nieuw!

Het reisprogramma zoals per dag staat beschreven, is slechts bedoeld als indicatie. Het werkelijke programma kan hier van afwijken, afhankelijk van de plaatselijke ijs- en weersomstandigheden. Ook zal de bemanning er alles aan doen om u zo veel mogelijk wilde dieren te laten zien. Hierop kan het programma dan ook worden aangepast. Dit wordt aan boord bepaald door de expeditieleider. Het vaarplan zal worden beïnvloed door de weersomstandigheden, de hoeveelheid daglicht tijdens de reis en van de verwachte locatie van de walvissen. We kunnen er daarom voor kiezen om met de klok mee of juist tegen de klok in rondom het eiland Senja te varen. Daarom is flexibiliteit van cruciaal belang voor deelnemers van expeditiereizen zoals deze .

Prijslijst Oud&Nieuw zeilreis Noord-Noorwegen, 5 dagen per zeilschip Antigua (klik op prijs om een reisvoorstel aan te vragen)

Vanafprijs per persoon 28 december - 1 januari 2020
2-persoons hut standaard d/t 980
2-persoons hut comfort d/t 1080

Prijzen in €

Inclusief:

Scheepsreis volgens programma incl. volpension, koffie en thee.

Verblijf in een tweepersoons hut met douche en toilet, inclusief handdoeken en beddengoed.

Alle overige diensten, belastingen en havengelden gedurende het hele programma.

Uitgebreide informatie over uw reis vooraf.

Exclusief:

! Vliegtickets (of ander vervoer) naar en van Tromsø.

! Eventuele entreegelden.

! Arrangementen voor of na de reis.

! Transfers van en naar het schip.

! Paspoort- en visumkosten.

! Maaltijden aan wal.

! Bagage-, annulerings- en persoonlijke verzekering (die verplicht is).

! Alle verdere uitgaven van persoonlijke aard, zoals extra bagagekosten of drankjes aan boord.

Tips:

  • Neem warme winterkleding mee. Aan boord kunt u het best comfortabele vrijetijdskleding dragen.
  • Voor uw bagage is een opvouwbare of inklapbare reistas het meest handig, in verband met de ruimte in de hut.
  • Vergeet uw paspoort of identiteitskaart niet!
  • Het is aan boord niet mogelijk om te betalen met een pinpas of creditcard. Neem daarom contant geld mee, om eventuele drankjes aan het eind van de reis te voldoen.