Paamiut, Groenland

Paamiut

Paamiut is een plaats in Groenland, gelegen in de regio Hoofdstedelijk Gewest. Er wonen ongeveer 1.500 inwoners in Paamiut. Typerend voor deze plaats zijn de besneeuwde hellingen in de winter en de majestueuze wilde dieren. Niet elke stad kan zeggen dat ze beschermd wordt door dieren. Paamiut wel. De adelaar komt veel voor in deze stad en de inwoners voelen een sterke connectie met dit dier. Voetbal- en handbalteams gebruiken de adelaar dan ook vaak als mascotte. Kom naar Paamiut om de adelaar te spotten. Men zegt dat dat geluk brengt.
Net als de adelaar staat Paamiut voor onafhankelijkheid. Paamiut staat bekend om de mysterieuze mist en om de combinatie van oude en nieuwe gewoonten. In de stad vind je veel pittoreske gebouwen en vrouwen die druk bezig zijn met het maken van kleding. De mensen in Paamiut zijn heel vriendelijk, dus maak gerust een praatje.

Bezienswaardigheden

  • Kerk
  • Kuannersooq fjord
  • Paamiut Museum

    Expeditie Diskobaai Groenland, 16 dagen per Fridtjof Nansen

    Deze expeditie diskobaai Groenland biedt een mooie kennismaking met de rijke Inuit-cultuur en adembenemende natuur. Een waar hoogtepunt is Disko Baai, waar kleurrijke dorpen prachtig afsteken tegen de rotsachtige heuvels. In feite is 80% van dit geweldige land bedekt met ijs, waardoor een werkelijk uniek klimaat is ontstaan. Samen verkennen we lange fjorden, weelderige weiden en hopen we onderweg walvissen, zeehonden en zeevogels tegen te komen.