Patagonië, Chileense fjorden en Antarctica, 19 dagen per ms Fram

Patagonië, Chileense fjorden en Antarctica, 19 dagen per ms Fram

    

M/S Fram
M/S Fram

318 passagiers
127 hutten

Lengte 114m
Breedte 20.2m
Snelheid 13 knopen


Valparaíso, Chili
Valparaíso, Chili

Deze expeditie begint in de schitterende stad Valparaiso. Valparaíso is de grootste havenstad van Chili. De steile hellingen van het kustgebergte zijn vanwege ruimtegebrek helemaal volgebouwd met kleurrijke houten huisjes. Voordat u aan boord gaat van het ms Fram heeft u tijd om de stad te bekijken.


Zuidelijke Stille Oceaan
Zuidelijke Stille Oceaan

We varen zuidwaarts, via de wateren van Patagonië. U heeft een bijzonder uitzicht op zee en op de kust, langs het Andesgebergte.


Castro, Chili
Castro, Chili

We gaan aan land bij de Chileense stad Castro. Vanaf zee heeft u uitzicht op de bijzondere 'palafitos'; kleurrijke houten huisjes op palen, die langs de kust zijn gebouwd. Hier bezoeken we de Iglesia San Francisco, een kerk met vermelding op de UNESCO Werelderfgoedlijst. Ook gaan we nog naar het Chiloé National Park.


Zuidelijke Stille Oceaan
Zuidelijke Stille Oceaan

We varen verder zuidwaarts, via de wateren van Patagonië. U heeft een bijzonder uitzicht op zee en op de kust, langs het Andesgebergte.


Puerto Edén
Puerto Edén

Puerto Edén is een geïsoleerd dorp dat in Bernardo O'Higgins National park ligt. Het bijzondere is dat dit dorp uitsluitend via het water te bereiken is. In het dorp zelf bevinden zich goede wandelpaden. Er wonen slechts 250 mensen, waarvan er 15 afstammen van de inheemse Kawéskar bevolking.


Nationaal Park Torres del Paine
Nationaal Park Torres del Paine

Puerto Natales is de toegangspoort tot het wereldberoemde Torres del Paine National Park, een van de meest aantrekkelijke nationale parken ter wereld. De belangrijkste attractie, de "torens" zelf, is de indrukwekkende rotsformatie, zowel kolossaal als uniek, genaamd "Torres del Paine" (Torens van Paine). De torens zijn opgebouwd uit de Torre Central, Torre Sur en Torre Norte. Het park omvat azuurblauwe meren, paden die slingeren door smaragdgroene bossen, brullende rivieren die je over gammele bruggen en één grote, stralende blauwe gletsjer zult oversteken. De verscheidenheid strekt zich uit van de enorme openheid van de steppe tot ruig bergachtig terrein met daarboven opdoemende toppen. Deze diversiteit aan omgevingen heeft hier geleid tot een zeer rijke fauna en flora.


Straat Magellaan
Straat Magellaan

De Chileense fjorden worden gekenmerkt door diepe fjorden en hoge bergen. Het is een wild en afgelegen gebied dat bijna onaangetast lijkt. Daardoor zal het een diepe indruk op u achterlaten.


Kaap Hoorn
Kaap Hoorn

Sinds de ontdekking in 1616 geldt Kaap Hoorn op het zuidelijkste puntje van Zuid-Amerika voor zeelieden als het einde van de wereld. De Kaap ligt in Chili, op een eilandje voor de kust van Vuurland en de enige bewoning is een kleine bemande post bestaande uit een vuurtoren, een kapel, een woonhuis en een schuur. Indien mogelijk maken we hier een landing.

Na Kaap Hoorn is het tijd om koers te zetten naar Antarctica via de Drake passage. Hier begint de echte voorbereiding op uw bezoek aan Antarctica. Het expeditieteam geeft lezingen, zodat u kunt inschatten wat u te wachten staat. U vaart veilig over de bekende Drake Passage, naar Antarctica.


Antarctisch schiereiland, Antarctica
Antarctisch schiereiland, Antarctica

Vandaag bereiken we hét hoogtepunt van uw reis! Een oneindige witte wereld strekt zich voor uw ogen uit en Antarctica begroet u met een gouden zon, blauwe hemel en zilveren sneeuw. Alles is zoals in uw droom en zal u in verwondering brengen. Het is het koudste, droogste, hoogste en schoonste werelddeel en ondanks sneeuw en ijs wemelt het ook van het leven. Er wonen miljoenen pinguïns, duizenden zeehonden en voor grote hoeveelheden walvissen is het continent een rijke bron aan voedsel. Antarctica laat de natuur in haar mooiste en meest betoverende verschijning zien. U kunt hier op de ongerepte wateren en tussen de ijsbergen een kajaktocht maken; een unieke ervaring zo dicht bij deze wondere wereld. Ook kunt u een wandeling maken via besneeuwde paden die u leiden naar een spectaculair uitkijkpunt.


Drake Passage, Antarctica - Zuid Amerika
Drake Passage, Antarctica - Zuid Amerika

Op het moment dat het schip de Drake passage doorkruist, kunt u aan boord genieten van verschillende lezingen van de gidsen.


Ushuaia, Argentinië - Zuid Amerika
Ushuaia, Argentinië - Zuid Amerika

Nog helemaal onder de indruk van zoveel ongerepte natuur komt u aan in Ushuaia. Met unieke herinneringen vliegt u terug naar Buenos Aires.


Reisdata

24 oktober - 11 november 2020 (FRANT2017) - zuidwaarts

16 maart - 4 april 2021 (FRANT2104) - noordwaarts

Deze reis wordt twee keer aangeboden, op bovenstaande reisdata. De dagbeschrijvingen gelden voor de noordwaartse reis, van Ushuaia naar Antarctica en vervolgens via de Falkland Eilanden naar Montevideo. 

De zuidwaartse reis doet dezelfde bestemmingen aan, maar dan in omgekeerde volgorde.

Deze expeditie neemt je mee naar de meest intrigerende plekken langs de Zuid-Amerikaanse kust en naar Antarctica. Bezoek een van de meest schilderachtige nationale parken ter wereld, bekijk de rijke flora en fauna van Patagonië, de Chileense fjorden en Kaap Hoorn en vervolgens Antarctica. Geniet van tijd doorbrengen aan wal, kajakken en wandelen, en ontmoetingen met pinguïns, vogels en zeehonden.

Prijslijst Patagonië, Chileense fjorden en Antarctica, 19 dagen per ms Fram (klik op prijs om een reisvoorstel aan te vragen)

Vanafprijs per persoon 24 okt t/m 11 nov 2020 16 mrt t/m 4 apr 2021
I binnenhut 9191 9191
FJ buitenhut 10657 10615
SD of N buitenhut 11089 11034
U Superior buitenhut 12124 12039
F Superior buitenhut 13591 13463
M Expeditiesuite zonder balkon 15230 15055
MG Expeditiesuite met balkon 23685 23265

Prijzen in €

Extra informatie:

• De prijzen zijn per persoon op basis van een tweepersoons boeking. 

Let op!  Dit zijn vanaf prijzen.


Inclusief:

Hurtigruten-expeditie in de cabineklasse van uw keuze.

Transfer in Ushuaia van het schip naar luchthaven.

✓  Economy vlucht van Ushuaia naar Buenos Aires.

✓  Wind- en waterafstotend jack.

✓  Activiteiten aan boord en aan wal.

Professioneel Engelstalig expeditieteam dat lezingen geeft en landingen en activiteiten begeleidt.

Gratis thee en koffie aan boord.

✓  Lening van laarzen, wandelstokken en benodigde uitrusting voor optionele en inbegrepen activiteiten.

Gratis Wi-Fi aan boord voor alle gasten. Houd er rekening mee dat we in afgelegen gebieden varen met een beperkte verbinding. Streaming wordt niet ondersteund.

Fitnessruimte, bubbelbaden en panoramische sauna.

Alle maaltijden inclusief drankjes (bier en wijn, frisdranken en mineraalwater)


Exclusief:

! Internationale vluchten.

! Reisverzekeringen.

! Optionele excursies met lokale partners.

! Optionele excursies met het Expeditieteam, zoals: kajakken, camping, gletsjerwandelingen.

! Bagage afhandeling.


Flexibele tarieven:

• Hurtigruten werkt met een flexibel prijssysteem, dat is afgestemd op de mate van bezetting.

• De prijzen kunnen eventueel tot aan de vertrekdatum veranderen; uiteraard geldt de prijs van de definitieve boeking.

• Wijzigingen van het reisschema en het programma zijn uitdrukkelijk voorbehouden.

• I.v.m. ontscheping per poolcirkelboot zijn rolstoelen niet mogelijk.

• Alle geplande landingen zijn afhankelijk van de plaatselijke weer- en ijs omstandigheden.