Pinguïn reis, 19 dagen per ms Ortelius

Pinguïn reis, 19 dagen per ms Ortelius


M/S Ortelius
M/S Ortelius

116 passagiers
4 vier-persoons hutten
39 twee-persoons hutten
2 deluxe hutten
6 superior hutten

Lengte 91.25m
Breedte 17.61m
Diepte 5.8m


Ushuaia, Argentinië - Zuid Amerika
Ushuaia, Argentinië - Zuid Amerika

In de middag gaat u inschepen op het schip m/v Ortelius in Ushuaia. In de namiddag vaart u vanaf Ushuaia naar Tierra del Fuego, Argentinië, de zuidelijkste stad van de wereld gelegen aan het Beagle Kanaal. U vaart door een schilderachtige waterweg voor de rest van de avond.


Beaglekanaal
Beaglekanaal

Op weg naar de Falkland eilanden. Op zee wordt het schip gevolgd door verschillende soorten albatrossen en verschillende stormvogels.

Highlights:
- vogel spotten
- storm vogel


Carcass Island
Carcass Island

Het is de bedoeling om op de Falklandeilanden (Malvinas) de hele dag door te brengen, met de name de westzijde van dit archipel is zeer fascinerend. Een wandeling langs de oever van Carcass Island zal ons uitzicht geven op de magelhaanse pinguïn en de ezelspinguïn. Evenals het zien van verschillende watervogels, reigers en zangvogels. Bovendien kunt u op Saunderseiland vier van de acht soorten pinguïns spotten. De ezelspinguïn, de koningspinguïn, magelhaanse pinguïn en de zuidelijke rotspinguïn. Tevens vindt u er de wenkbrauwalbatros en de koningsaalscholver.

Highlights:
- bijzondere flora en fauna van de Falkland eilanden
- ruig landschap
- zuidelijke rotspinguïn


Falklandeilanden & Stanley
Falklandeilanden & Stanley

De hoofdstad van de Falkland-eilanden. Hier kunt u de Falkland cultuur ervaren; een mix van Zuid-Amerikaanse karaktereigenschappen en Victoriaanse charme. In Stanley en omgeving kunt u een vrij groot aantal gestrande klippers zien van een eeuw geleden. U bent vrij om rond te dwalen op eigen gelegenheid. Wij raden u aan om een bezoek te brengen aan de plaatselijke kerk en het museum. (Toegangsprijzen zijn niet inbegrepen). Highlights: - Falkland-eilanden geschiedenis - Port Stanley


(Zuidelijke) Atlantische Oceaan
(Zuidelijke) Atlantische Oceaan

U vervolgt u weg naar Zuid-Georgia. U passeert de zuidpoolcirkel. Door het varen naar de Antarctische wateren, kan de temperatuur aanzienlijk dalen in de tijdspanne van slechts een paar uur. Rond de zuidpoolcirkel zult u een veelheid van zuidelijke zeevogels zien in de buurt van het schip; verschillende soorten albatrossen, pijlstormvogels, stormvogels, prionen en jagers.

Highlights:
- pijlstormvogels
- prions


Prion Island
Prion Island

In de namiddag van dag 7 komt u bij onze eerste landingsplaats in Zuid-Georgië. U kunt de baai van Elsehul bezoeken, met vaak veel broedende pelsrobben op het strand. Vervolgens zet u koers naar mogelijke landingen op Juiste Walvis Bay, Salisbury Plain, Godthul, St. Andrews Bay, Gouden Haven, Cooper Bay en Drygalski Fjord om u een goed beeld te geven van de diversiteit aan landschappen en wilde dieren, zoals de olifant zeehonden, pelsrobben, en de koningspinguins.

Eén van de hoogtepunten zou een bezoek kunnen zijn aan Prion eiland. Daar kunt u hoogstwaarschijnlijk genieten van de broedplaatsen van de grote albatros. En geniet u ook van het moment waarop kuikens hun vleugels testen.

Salisbury Plain, St Andrews Bay en Gouden Haven is niet alleen de thuishaven van de drie grootste koningspinguïn kolonies in Zuid-Georgië, maar is ook één van de drie van de grootste broedplaatsen voor zeeolifanten in de wereld.


Zuid-Georgia en Grytviken
Zuid-Georgia en Grytviken

Bedenk wel dat dit alleen in deze tijd van het jaar is dat ze pieken vanwege hun broedplek. Bekijk het schouwspel van deze grote ongeveer 4 ton wegende mannetjes die een constante wake houden en soms vechten om grondgebieden van tientallen vrouwen die net bevallen zijn of staan op het punt van bevallen. De stranden zijn bepakt met zeeolifanten! Bij Fortuna Bay, kunt u in de voetsporen treden van de grote Britse ontdekkingsreiziger Ernest Shackleton en wandelen naar Stromness Bay. Daar en op Grytviken ziet u een verlaten walvisjacht dorp, waar koningspinguïns nu wandelen in de straten en zeehonden de gebouwen hebben overgenomen. Bij Grytviken kunt u een bezoek brengen aan het Whaling History Museum en het graf van Shackleton's is in de buurt. U vertrekt vanaf Zuid-Georgia in de namiddag van dag 10.

Highlights: - Zuid-Georgië en de prachtige uitzichten en landschappen
- koningspinguïns
- prion eiland


(Zuidelijke) Atlantische Oceaan
(Zuidelijke) Atlantische Oceaan

Waar het schip weer gevolgd wordt door een veelheid van zeevogels komt u op een gegeven moment zee-ijs tegen. Afhankelijk van de hoeveelheid ijs heeft u de kans om diverse grote antarctische vogels te zien zoals de mc cormick jager en de sneeuw storm vogel. Highlights - sneeuw storm vogel


Zuidelijke Orkneyeilanden & Orcadas Station
Zuidelijke Orkneyeilanden & Orcadas Station

De bedoeling is dat u een bezoek kunt brengen aan Orcadas station, dit is een Argentijnse basis dat ten zuiden ligt van de Orkney-eilanden. Het vriendelijke basis personeel zal ons hun faciliteiten laten zien en u kunt genieten van het prachtige uitzicht op de omliggende gletsjers. Highlights: - Orcadas Station


Antarctisch schiereiland, Antarctica
Antarctisch schiereiland, Antarctica

De bedoeling is dat u een bezoek gaat brengen aan Brown Bluff, waar u als het weer het toelaat u vaste voet op het continent kunt zetten. Mits het ijs het toelaat, kunt u in de Weddell Zee varen. Dit brengt een magisch antarctisch geluid met zich mee. Misschien kunt u een bezoek brengen aan Cierva Cove; een plek waar u zich kunt omringen door grote ijsbergen en verschillende dieren. Deze plek is uitermate geschikt om met zodiacs dichterbij de dieren en de prachtige landschappen te komen. Een ultieme plek om prachtige foto's te schieten. Het landschap is typerend voor Antarctica met enorme gletsjers, sneeuw en bergen rondom. Mikkelson Harbour aan de zuidkant van Trinity-eiland werd ontdekt door de Zweedse Antarctische Expeditie van 1901-1904. Een prachtig eiland waar ezelspinguïns broeden en de weddellzeehonden vaak luieren aan wal. Ook vindt u overblijfselen van de vroege 20e eeuwse walvisvaart periode en een Argentijnse toevluchtsoord hut.


Deception Island
Deception Island

We gebruiken deze dagen ook om naar Deception eiland te varen, dit eiland behoort tot de zuidelijke Shetlandeilanden. Deception eiland is bekend om zijn veiligste haven van Antarctica. De ingang van de veilige baai is slechts 230 m breed. Een spectaculaire route om te varen. Hier vindt u warmwaterbronnen, een verlaten walvisvangst station, duizenden Kaapse stormvogels, vele kelpmeeuwen, en onder andere de wenkbrauwalbatros. Wilsons stormvogeltjes en zwartbuikstormvogeltjes nesten in de ruïnes van de walvisvangst station in Whalers Bay. U vaart vanaf dit punt richting de Shetland eilanden om te gaan landen op het Half Moon eiland met een grote kolonie stormbandpinguïns en de doorgaans niet-bezette Argentijnse Camara station. Vanaf hier gaan we naar de open zee met richting Ushuaia. Highlights: - Voet op het Antarctisch Continent - Neptune's Bellows - Brown Bluff


Drake Passage, Antarctica - Zuid Amerika
Drake Passage, Antarctica - Zuid Amerika

Op weg naar Ushuaia in Argentinië. U wordt weer gevolgd door een grote selectie van zeevogels tijdens het oversteken van de straat Drake; een zeestraat tussen de zuidpunt van Zuid-Amerika, Kaap Hoorn en Antarctica. Highlights - straat Drake


Ushuaia, Argentinië - Zuid Amerika
Ushuaia, Argentinië - Zuid Amerika

U gaat in de ochtend na het ontbijt van boord van de m/v Ortelius in Ushuaia.


VAARROUTE: LET OP: Hieronder treft u een kaartje van de geplande vaarroute. U vaart naar de Falkland-eilanden - Zuid Georgia - Antarctisch Schiereiland. Maar de route is afhankelijk van het lokale ijs en de weersomstandigheden, de beschikbaarheid van landingsplaatsen en mogelijkheden om wild te zien. De uiteindelijke route wordt bepaald door de expeditieleider aan boord. Flexibiliteit is van groot belang voor deze expeditie.

Reisdata

 16 december 2019 - 3 januari 2020 (OTL 25)

Pinguïn reis naar de Falkland eilanden, Zuid-Georgië en Antarctica

​​​Adembenemend, onwaarschijnlijk, ongelooflijk... welkom in de witte wereld van Antarctica, een paradijs voor de natuurliefhebber en fotograaf! Een bezoek aan 'het witte continent', is voor velen de grote droom die in vervulling gaat. Het overgrote deel van Antarctica gaat schuil onder een, tot 4½ km dikke sneeuw- en ijslaag met prachtige gletsjertongen die met grote regelmaat ijsbergen in allerlei formaten en vormen loslaten.

In de zomermaanden komen er kleine stukken land tevoorschijn waar de pinguïns en zeevogels kunnen nestelen. De reisperiode voor dit fantastische continent is van november tot en met maart. De ontdekking van Antarctica staat op naam van de Noor Roald Amundsen, op 14 december 1911 bereikte hij met zijn expeditie dit continent: "Glinsterend wit, stralend blauw, ravenzwart - in het zonlicht ziet het land eruit als een sprookje. Rijen spitsen en pieken vol scheuren, wilder dan enig land op aarde, ligt het daar, nimmer aanschouwd, nimmer betreden". Antarctica, deze pinguïn reis is een belevenis om nooit te vergeten!

Pinguïn reis - eilanden en dieren

Antarctica en de sub Antarctische eilanden behoren tot één van de weinige werkelijke wildernissen van de wereld. Dit prachtige werelddeel met de vele indrukwekkende ijsbergen, imposante gletsjers en met sneeuw bedekte bergketens, biedt een adembenemend mooi landschap. Door het barre klimaat op Antarctica is er bijna geen begroeiing, ook leven er geen land(zoog)dieren. Wel wordt het bevolkt door de grootste pinguïnkolonies ter wereld, het is werkelijk heel speciaal om deze ingezetenen in de vrije natuur gade te slaan. Ook zijn er door de voedselrijke wateren, buiten de pinguïns, grote aantallen walvissen, zeehonden en allerlei zeevogels die zich hier elk jaar weer verzamelen.

Ga mee aan boord van het ms Ortelius op ontdekkingsreis naar dit verrassende continent. De ervaren en enthousiaste reisleiding aan boord vertelt u alles over de flora en fauna en de geschiedenis van dit gebied. De meer dan 20 eilanden hebben een vulkanische oorsprong. In de antarctische winter worden ze door het poolijs ingesloten en in het voorjaar weer vrijgegeven. Een droom die werkelijkheid wordt...een onvergetelijke ervaring in een wereld van extremen...dat is een geweldige pinguïn reis.

Prijslijst Pinguïn reis, 19 dagen per ms Ortelius (klik op prijs om een reisvoorstel aan te vragen)

Vanafprijs per persoon OTL25 | 16 december 2019 - 3 januari 2020
4-persoons hut patrijspoort 10950
3-persoons hut patrijspoort 11950
2-persoons hut patrijspoort dek 3 13300
2-persoons hut patrijspoort dek 4 13300
2-persoons hut raam 13900
2-persoons hut deluxe 14850
2-persoons hut superior 27115

Prijzen in €

Inclusief:

Scheepsreis volgens programma incl. volpension, snacks, koffie en thee.

Alle excursies aan wal en activiteiten per zodiac.

Programma van lezingen door bekende natuurkenners en begeleiding door ervaren personeel.

Gratis gebruik van rubber laarzen en sneeuwschoenen.

 bagage transport vanaf "pick-up point" op de dag van vertrek

Alle overige belastingen en havengelden in de hele programma.

AECO vergoedingen en de overheid belastingen.

Uitgebreide reisbeschrijving.

Exclusief:

! Alle vliegtickets, of chartervluchten.

! Eventuele uitbreidingen in Argentinië kunnen door ons in samenwerking met Amedida travel worden geregeld.

! Paspoort en visum kosten.

! Overheid aankomst en vertrek belastingen.

! Maaltijden aan wal.

! Bagage, annulering en persoonlijke verzekering (die verplicht is).

! Alle verdere uitgaven van persoonlijke aard.

! De gebruikelijke fooi aan het eind van de reizen voor stewards en ander personeel aan boord (richtlijnen zullen worden verstrekt).

! Er is overeengekomen dat Oceanwide Expeditions het recht behoudt om een brandstoftoeslag van €18,- te heffen als de brandstofprijzen $120,- per vat of duurder gaat worden, uiterlijk 90 dagen voor vertrek.

Kijk ook eens naar:

Antarctica Reizen Zuid Georgië, Falklands - ms Ortelius
Bezoek de Falkland Eilanden, Zuid-Georgia, de South Orkney Islands en het Antarctisch Schiereiland. Tijdens een mooie wandeling langs de kust van Carcass Island zullen we veel dieren tegenkomen, zoals pinguins en trekvogels. Op dit eiland​ broeden maar liefst 4 soorten pinguins. Tot slot staat het Antarctisch Schiereiland op het programma. Adembenemend, onwaarschijnlijk, ongelooflijk... welkom in de witte wereld van Antarctica, een paradijs voor de natuurliefhebber en fotograaf!
Falkland eilanden & Antarctica 20 dagen per ms Plancius
Minstens zes soorten pinguïns tijdens deze 20-daagse pinguïn reis naar de Falkland Eilanden en Antarctica. In de zomermaanden komen er kleine stukken land tevoorschijn, waar de pinguïns en zeevogels kunnen nestelen. De reisperiode voor dit fantastische continent is van november tot en met maart.