Pinguïn reis, 19 dagen per ms Ortelius

Pinguïn reis, 19 dagen per ms Ortelius


M/S Ortelius
M/S Ortelius

116 passagiers
4 vier-persoons hutten
39 twee-persoons hutten
2 deluxe hutten
6 superior hutten

Lengte 91.25m
Breedte 17.61m
Diepte 5.8m


Ushuaia, Argentinië - Zuid Amerika
Ushuaia, Argentinië - Zuid Amerika

In de middag gaat u aan boord van het schip m/v Ortelius in Ushuaia, Argentinië. Het is de zuidelijkste stad van de wereld, gelegen aan het Beagle Kanaal. U vaart door een schilderachtige waterweg voor de rest van de avond.


Beaglekanaal
Beaglekanaal

Op weg naar de Falkland eilanden. Op zee wordt het schip gevolgd door verschillende soorten albatrossen en verschillende stormvogels.


Carcass Island
Carcass Island

Op de Falklandeilanden leven allerlei dieren die goed te benaderen zijn, als iedereen voorzichtig doet. Niet alleen vogelliefhebbers kunnen hier hun hart ophalen, want er leven ook andere bijzondere diersoorten en de natuur is er prachtig. Hier is dus voor ieder wat wils! Denk aan de Dolfijn van Peale en de kortsnuitdolfijn. Toch zijn de eilanden bij het grote publiek vrij onbekend en worden ze vooral geassocieerd met de oorlog tussen Argentinië.

Tijdens deze dag is het mogelijk om de volgende plekken te bezoeken:
Carcass Island: Op dit eiland leven geen knaagdieren, waardoor er veel vogelsoorten leven. Hier vindt u onder andere broedende Magelhaen- en Ezelspinguins, steltlopers, verschillende trekvogels, Cobbs winterkoningen en zwarte wipstaarten.
Saunders Island: Op Saunders Island kunt u opnieuw genieten van verschillende vogelsoorten, zoals de wenkbrauwalbatros. Het is ontzettend leuk om de tijd te nemen en te zitten kijken naar de onhandige landingspogingen van deze beesten, als ze terugvliegen naar de kolonie. Ook komen blauwoog aalscholvers en 4 soorten pinguins op dit eiland voor: koningspinguins, magelhaenpinguins, ezelspinguins en rotspinguins.


Falklandeilanden & Stanley
Falklandeilanden & Stanley

Op deze dag bezoekt u de hoofdstad van de Falklands: Stanley. Ondanks dat het de hoofdstad is, wonen er maar ongeveer 2100 mensen. U kunt het charmante stadje op eigen gelegenheid verkennen en genieten van de cultuur, die bestaat uit een mix van Zuid-Amerika en Victoriaanse charme, met gekleurde huisjes, nette tuinen en Engelse pubs. In de buurt van Stanley zijn verschillende zeilschepen uit de vorige eeuw te zien, die hier zijn gestrand en altijd zijn blijven liggen. Ze zijn hier terechtgekomen tijdens verschillende pogingen van zeilers die rondom Kaap Hoorn wilden varen. Het museum is ook zeker de moeite waard, ondanks dat het maar een klein museum is. U komt er meer te weten over de geschiedenis van het stadje, vanaf de kolonisatie tot aan de Falkland-oorlog.

Let op, de toegangsprijzen voor de optionele bezoekjes aan bovengenoemde attracties zijn niet bij de reissom inbegrepen.


(Zuidelijke) Atlantische Oceaan
(Zuidelijke) Atlantische Oceaan

Het schip vaart verder, dit keer op weg naar South Georgia. Tijdens deze vaartocht steekt u ook de Antarctische Convergentie over, een overgangszone in de oceaan, waar de watertemperatuur over een korte afstand snel lager wordt. Koud en voedselrijk water komt hier naar boven door botsende zeestromingen. Dit effect zorgt ervoor dat er veel vogels bij het water vliegen voor eten. U kunt vanaf het schip genieten van grote aantallen albatrossen, pijlstormvogels, prions en jagers.


Prion Island
Prion Island

In de namiddag van dag 7 komt u bij onze eerste landingsplaats in Zuid-Georgië. U kunt de baai van Elsehul bezoeken, met vaak veel broedende pelsrobben op het strand. Vervolgens zet u koers naar mogelijke landingen op Juiste Walvis Bay, Salisbury Plain, Godthul, St. Andrews Bay, Gouden Haven, Cooper Bay en Drygalski Fjord om u een goed beeld te geven van de diversiteit aan landschappen en wilde dieren, zoals de olifant zeehonden, pelsrobben, en de koningspinguins.

Eén van de hoogtepunten zou een bezoek kunnen zijn aan Prion eiland. Daar kunt u hoogstwaarschijnlijk genieten van de broedplaatsen van de grote albatros. En geniet u ook van het moment waarop kuikens hun vleugels testen.

Salisbury Plain, St Andrews Bay en Gouden Haven is niet alleen de thuishaven van de drie grootste koningspinguïn kolonies in Zuid-Georgië, maar is ook één van de drie van de grootste broedplaatsen voor zeeolifanten in de wereld.


Zuid-Georgia en Grytviken
Zuid-Georgia en Grytviken

Bedenk wel dat dit alleen in deze tijd van het jaar is dat ze pieken vanwege hun broedplek. Bekijk het schouwspel van deze grote ongeveer 4 ton wegende mannetjes die een constante wake houden en soms vechten om grondgebieden van tientallen vrouwen die net bevallen zijn of staan op het punt van bevallen. De stranden zijn bepakt met zeeolifanten! Bij Fortuna Bay, kunt u in de voetsporen treden van de grote Britse ontdekkingsreiziger Ernest Shackleton en wandelen naar Stromness Bay. Daar en op Grytviken ziet u een verlaten walvisjacht dorp, waar koningspinguïns nu wandelen in de straten en zeehonden de gebouwen hebben overgenomen. Bij Grytviken kunt u een bezoek brengen aan het Whaling History Museum en het graf van Shackleton's is in de buurt. U vertrekt vanaf Zuid-Georgia in de namiddag van dag 10.


(Zuidelijke) Atlantische Oceaan
(Zuidelijke) Atlantische Oceaan

Verder naar het zuiden bestaat de kans dat u zee-ijs tegenkomt. Aan de rand van zee-ijs bestaat de kans dat u enkele soorten hoog-Antarctische vogels kunt zien, zoals de zuidpooljager en de sneeuwstormvogel.


Zuidelijke Orkneyeilanden & Orcadas Station
Zuidelijke Orkneyeilanden & Orcadas Station

Als de weersomstandigheden het toelaten, zal u een bezoek brengen aan Orcadas Station. Orcadas Station is een Argentijns onderzoeksstation op Laurie Island. Hier krijgt u een rondleiding van het uiterst vriendelijke personeel en in de omgeving kunt u de mooiste gletsjers bekijken. Als het niet lukt om Orcadas Station te bereiken, wordt geprobeerd om naar Shingle Cove op Signy Island te gaan.


Drake Passage, Antarctica - Zuid Amerika
Drake Passage, Antarctica - Zuid Amerika

Het schip neemt u nog verder nog mee naar het zuiden, om het laatste stuk naar Antarctica te varen! Hoe dichterbij u komt, hoe groter de ijsbergen worden. En behalve die reusachtige ijsbergen, ziet u mogelijk ook vinvissen onderweg!


Antarctisch schiereiland, Antarctica
Antarctisch schiereiland, Antarctica

Als het ijs in zee het toelaat, zal het schip door de Antarctic Sound de Weddell Sea invaren. Als het enorme plateau van ijsbergen in zicht komt, is dat het teken dat de oostelijke kant van het Antarctisch Schiereiland bereikt is. Hier behoort Brown Bluff tot één van de mogelijke landingsplaatsen, de eerste mogelijkheid om echt voet aan land te zetten in Antarctica!

Als het vanwege het ijs niet lukt om via de westkant de Weddell Sea binnen te varen, zal het schip eerst richting Elephant Island varen. Daarna via de Bransfield Strait, tussen de Zuidelijke Shetlandeilanden en het Antarctisch Schiereiland door, de Arctic Sound binnen.

Het landschap is overal adembenemend, ook ten zuiden van de Gerlache Strait en als de omstandigheden gunstig zijn, kunt u zelfs het Lemaire Channel bereiken.

Aan de hand van de weersvoorspellingen op de Drake Passage, wordt bepaald hoe laat het schip Antarctica weer zal moeten verlaten.


Drake Passage, Antarctica - Zuid Amerika
Drake Passage, Antarctica - Zuid Amerika

Op weg naar Ushuaia in Argentinië. U wordt weer gevolgd door een grote selectie van zeevogels tijdens het oversteken van de Drake Passage; een zeestraat tussen de zuidpunt van Zuid-Amerika, Kaap Hoorn en Antarctica.


Ushuaia, Argentinië - Zuid Amerika
Ushuaia, Argentinië - Zuid Amerika

U gaat in de ochtend na het ontbijt van boord van de m/v Ortelius in Ushuaia.


LET OP: Hierboven wordt de geplande vaarroute van de pinguïn reis beschreven. U vaart naar de Falkland-eilanden - Zuid Georgia - Antarctisch Schiereiland. De uiteindelijke route is afhankelijk van het lokale ijs en de weersomstandigheden, de beschikbaarheid van landingsplaatsen en mogelijkheden om wild te zien. De uiteindelijke route wordt bepaald door de expeditieleider aan boord. Flexibiliteit is van groot belang voor deze expeditie.

Reisdata

 16 december 2019 - 3 januari 2020 (OTL25)

Pinguïn reis naar de Falkland eilanden, Zuid-Georgië en Antarctica

​​​Adembenemend, onwaarschijnlijk, ongelooflijk... welkom in de witte wereld van Antarctica, een paradijs voor de natuurliefhebber en fotograaf! Een bezoek aan 'het witte continent', is voor velen de grote droom die in vervulling gaat. Het overgrote deel van Antarctica gaat schuil onder een, tot 4½ km dikke sneeuw- en ijslaag met prachtige gletsjertongen die met grote regelmaat ijsbergen in allerlei formaten en vormen loslaten.

Minstens zes soorten pinguïns tijdens deze 19-daagse pinguïn reis naar de Falkland Eilanden, Zuid-Georgië en Antarctica. Een wandeling langs de oever van het Karkas eiland zal ons uitzicht geven op de magelhaanse pinguïn en de ezelspinguïn. Bovendien kunt u op Saunderseiland vier van de acht soorten pinguïns spotten. Op Half Moon eiland leeft een grote kolonie stormbandpinguïns. Dit is slechts een aantal van de bestemmingen van deze pinguinreis.

In de zomermaanden komen er kleine stukken land tevoorschijn waar de pinguïns en zeevogels kunnen nestelen. De reisperiode voor dit fantastische continent is van november tot en met maart. De ontdekking van Antarctica staat op naam van de Noor Roald Amundsen, op 14 december 1911 bereikte hij met zijn expeditie dit continent: "Glinsterend wit, stralend blauw, ravenzwart - in het zonlicht ziet het land eruit als een sprookje. Rijen spitsen en pieken vol scheuren, wilder dan enig land op aarde, ligt het daar, nimmer aanschouwd, nimmer betreden". Antarctica, een belevenis om nooit te vergeten!

Pinguïn reis - eilanden en dieren

Antarctica en de sub-Antarctische eilanden behoren tot één van de weinige werkelijke wildernissen van de wereld. Dit prachtige werelddeel met de vele indrukwekkende ijsbergen, imposante gletsjers en met sneeuw bedekte bergketens, biedt een adembenemend mooi landschap. Door het barre klimaat op Antarctica is er bijna geen begroeiing, ook leven er geen land(zoog)dieren. Wel wordt het bevolkt door de grootste pinguïnkolonies ter wereld, het is werkelijk heel speciaal om deze ingezetenen in de vrije natuur gade te slaan. Ook zijn er door de voedselrijke wateren, buiten de pinguïns, grote aantallen walvissen, zeehonden en allerlei zeevogels die zich hier elk jaar weer verzamelen.

Ga mee aan boord van het ms Ortelius op ontdekkingsreis naar dit verrassende continent. De ervaren en enthousiaste reisleiding aan boord vertelt u alles over de flora en fauna en de geschiedenis van dit gebied. De meer dan 20 eilanden hebben een vulkanische oorsprong. In de antarctische winter worden ze door het poolijs ingesloten en in het voorjaar weer vrijgegeven. Een droom die werkelijkheid wordt...een onvergetelijke ervaring in een wereld van extremen...dat is een geweldige pinguïn reis.

Prijslijst Pinguïn reis, 19 dagen per ms Ortelius (klik op prijs om een reisvoorstel aan te vragen)

Vanafprijs per persoon OTL25 | 16 december 2019 - 3 januari 2020
4-persoons hut patrijspoort 10950 (wachtlijst)
3-persoons hut patrijspoort 11950 (wachtlijst)
2-persoons hut patrijspoort dek 3 13300 (wachtlijst)
2-persoons hut patrijspoort dek 4 13300 (wachtlijst)
2-persoons hut raam 13900 (wachtlijst)
2-persoons hut deluxe 14850 (wachtlijst)
2-persoons hut superior 15950 (wachtlijst)

Inclusief:

Scheepsreis volgens programma incl. volpension, snacks, koffie en thee.

Alle excursies aan wal en activiteiten gedurende de reis met een zodiac.

Programma van lezingen door de bekende natuurkenners en leiderschap door ervaren expeditie leden.

Gratis gebruik van rubber laarzen en sneeuwschoenen.

Vooraf geplande groepstransfer van het schip naar de luchthaven in Ushuaia (direct na ontscheping).

Alle overige diensten, belastingen en havengelden in de hele programma.

Uitgebreide informatie over de reis.

Exclusief:

! Alle vliegtickets, of chartervluchten.

! Eventuele uitbreidingen in Argentinië kunnen door ons, in samenwerking met Amedida Travel, worden geregeld.

! Paspoort- en visum kosten.

! Overheid aankomst en vertrek belastingen.

! Maaltijden aan wal.

! Bagage, annulering en persoonlijke verzekering (die verplicht is).

! Alle verdere uitgaven van persoonlijke aard.

! De gebruikelijke fooi aan het eind van de reizen voor stewards en ander personeel aan boord (richtlijnen zullen worden verstrekt).

Voorwaarden Ocean Wide
Oceanwide Expeditions heeft het recht om de afgesproken prijs te verhogen als zij te maken krijgen met onvoorziene prijsstijgingen (van bijvoorbeeld wisselkoersen, aanbieders van accommodaties, luchtvaartmaatschappijen, belastingen, havengelden en brandstofprijzen) die invloed hebben op de kosten van de reis. Als een prijsverhoging door Oceanwide Expeditions noodzakelijk wordt geacht, zijn zij verplicht om de betrokken klanten hierover schriftelijk te informeren, uiterlijk 60 dagen voor voor de vertrekdatum van de reis. Prijsverhogingen binnen 60 dagen voor de afvaartdatum zijn niet toegestaan. Als de prijsstijging hoger is dan 5% van uw totale reissom, heeft u het recht om uw reis kosteloos te annuleren.

Kijk ook eens naar:

Falkland eilanden & Antarctica 20 dagen per ms Plancius
Minstens zes soorten pinguïns tijdens deze 20-daagse pinguïn reis naar de Falkland Eilanden en Antarctica. In de zomermaanden komen er kleine stukken land tevoorschijn, waar de pinguïns en zeevogels kunnen nestelen. De reisperiode voor dit fantastische continent is van november tot en met maart.