Pollfoss, Pollfoss Hotell & Gjestehus

Bekijk foto's

Pollfoss ligt nog steeds in het natuurschone Skjåk bij rijksweg 15, maar heeft tegenwoordige een andere en verbeterde accommodatie. Pollfoss Gjestehus is echter trouw gebleven aan de rijke en goede tradities. In het oude hoofdgebouw zijn veel mooie gebruiksvoorwerpen uit vroegere tijden verzameld. Bijvoorbeeld wagens en rijtuigen, sledes, posttassen, paardentuigen e.d. Het geheel zorgt voor een warme en gezellige sfeer. Het hotel wil laten zien dat het een bijzondere geschiedenis heeft.


In onze keuken gebruiken wij Noorse basisproducten en bereiden wij locale specialiteiten. De ‘Skjåkauren'  is bekend en wordt buiten Ottadalen aanbevolen, en elandenbiefstuk staat ook vaak op het menu. Het geruis van de waterval Pollfossen zorgt tijdens de maaltijd voor de juiste sfeer.

GESCHIEDENIS:
Vanaf 1889 was er op Pollfoss een overnachtingplaats voor reizigers. Een echte Viking uit Skjåk, Christian  A.Hjeltar, nam het initiatief hiertoe. Hij had twee oude hutten meegenomen, die hij opnieuw in elkaar zette.  De oude boeken van de overnachtingplaats geven een levendig beeld van de reisactiviteiten. In de boeken  staan de namen van de reizigers. Ze geven echter niet het volledige beeld, want niet iedereen kon het zich veroorloven zich als reiziger te laten vervoeren en te betalen voor paard en rijtuig. De meesten waren genoodzaakt te lopen als zij ergens wilden komen.  Voor de reizigers was een tussenstop op een overnachtingplaats een heerlijke pauze. Men kon er wat eten en drinken en misschien ook wat haver voor het paard krijgen.

NATUUR:
Pollfossen, met een val van in totaal 81 meter, maakt deel uit van het watergebied Øvre Otta, en wordt gevoed met water uit Breidalsvannet en Maråi met Heilstuguvannet. Øvre Otta is een geheel van waterwegen vanaf de uitmonding in Lågen bij Otta naar het hooggebergte richting Stryn en Geiranger. In het zuiden liggen de bergspitsen en bergtoppen van Jotunheimen, en in het westen de vriendelijke fjorden van Jostedalsbreen en Vestlandet. Het gebied heeft de minste neerslag van het hele land. De lucht is droog en rijk aan ozon. Hierdoor is de plek geschikt voor mensen met astma en allergieën.

FACILITEITEN

 

Wij beschikken over 12 kamers in de vleugel richting de Pollfossen.(waterval uitzicht) Het hoofdgebouw telt 5 grote familiekamers, 4 eenpersoonskamers  en 5 twee persoonskamers. Alle kamers zijn rookvrij. We beschikken over een ‘peisestue' (lounge met open haard), restaurant/eetzaal. Er is een groot buitenterras met zicht op de waterval. In de kelderetage bevinden zich de groepsruimte, toiletten, sauna en douches. In het hele hotel hebben wij draadloos internet. In het hotel hebben wij een nationaalpark bibliotheek.


ACTIVITEITEN:

 

Pollfoss is uitermate geschikt als startpunt voor tochtjes door bos en berglandschap. Er zijn in de winter getrokken en verlichte  langlauf loipe van 1 km tot 25 km. Het gebied richting Breheimen kunt u volop van de natuur genieten, met of zonder vishengel. In Reinheimen Nasjonalpark richting Lom, Vågå, Dombås/Lesja en in Skjåkfjella kunnen bergwandelaars toppen van  meer dan 2000 meter bereiken.


De volgende dagtochten zijn ook mogelijk:
Rafting (Skjåk Rafting)
Beklimmen van Galdhøpiggen (Lom)
Zomerskiën (zomerskicentrum van Stryn)
Sneeuwwandelen (Briksdalsbreen)
Geiranger (Norsk Fjordsenter).
Overigens kunnen de volgende uitstapjes ook worden aanbevolen:
Geiranger, Geirangerfjorden, Dalsnibba. Hornindal, "The Golden Route" via
Trollstigveien, Gamle Strynefjellsveg, Stryn, Nordfjord, Loen en Olden Kjenndalen en
Kjenndalsbreen, Ottadalen langs Skjåk, Lom en Vågå.

 

Prijzen

Periode 2 persoonskamer d/t incl. ontbijt 2 persoonskamer d/t incl. halfpension
gehele jaar aanvraag aanvraag
<p>Prijs op aanvraag.</p>