Poolcirkel oversteken, 14 dagen per ms Ortelius

Poolcirkel oversteken, 14 dagen per ms Ortelius


M/S Ortelius
M/S Ortelius

116 passagiers
4 vier-persoons hutten
39 twee-persoons hutten
2 deluxe hutten
6 superior hutten

Lengte 91.25m
Breedte 17.61m
Diepte 5.8m


Ushuaia, Argentinië - Zuid Amerika
Ushuaia, Argentinië - Zuid Amerika

In de middag gaat u inschepen op het schip m/v Ortelius in Ushuaia. In de namiddag vaart u vanaf Ushuaia, Argentinië, de zuidelijkste stad van de wereld gelegen aan het Beagle Kanaal richting Antarctica. U vaart door een schilderachtige waterweg voor de rest van de avond.


Drake Passage, Antarctica - Zuid Amerika
Drake Passage, Antarctica - Zuid Amerika

Op weg naar het Antarctisch schiereiland, waar u de Antarctische Convergentie oversteekt. Dit is een natuurlijke 'grens' in zee, waar 2 verschillende wateren samenkomen. Koud en voedselrijk water wordt naar het oppervlak geduwd, waar verschillende dieren op af komen. Geniet van walvissen in het water, maar ook van de vele soorten vogels die rondom het schip zullen vliegen.


Cuverville Island, Antarctica ezelspinguin kolonie
Cuverville Island, Antarctica ezelspinguin kolonie

U komt aan bij Antarctica! U vaart een bijna onwerelds gebied binnen, met grijze rotspieken, dikke lagen sneeuw en enorme blauwwitte ijsbergen. De Gerlache Strait is één van de mooiste gebieden van Antarctica. Verder kunt u mogelijk de volgende plekken bezoeken:
Cuverville Island: dit is een klein, steil eiland tussen de hoge bergen van het Antarctisch Schiereiland en Danco Island. Er woont hier een grote groep Ezelspinguins en er leven verschillende broedparen van de Subantarctische Grote Jager.
Neko Harbour: op deze plek, met een adembenemend landschap en enorme hoeveelheid ijsbergen in diepe fjorden, heeft u de mogelijkheid om aan land te gaan.
Paradise Bay: hier kunt u van de omgeving genieten vanuit een zodiac. U kunt vanuit het kleine bootje de prachtige ijsbergn en zeehonden op ijsschotsen van heel dichtbij aanschouwen. Ook zijn hier vaak bultruggen en dwergvinvissen te zien.


Adelaide Island Antarctica
Adelaide Island Antarctica

Na een nacht varen komt u ten zuiden van het Lemaire Channel uit, midden tussen de rotsachtige eilanden. Hier bent u niet ver bij de zuidpoolcirkel meer vandaan! Als de omstandigheden het toelaten, zal het schip door de Gullet varen. Dit is een smalle waterweg tussen Adelaide Island en Antarctica, van waaruit u prachtige uitzichten heeft over spectaculaire landschappen. Dit kan vanaf het schip, maar als u geluk heeft kan dat misschien zelfs vanuit een zodiac! U doet mogelijk de volgende plaatsen aan:
Pourqoui Pas Island: dit eiland, genoemd naar het expeditieschip van de Franse onderzoeker Charcot, heeft spectaculaire smalle fjorden en hoge bergen. Als het ijs het toelaat, vaart u om het eiland heen.
Horseshoe Island: hier staan de overblijfselen van de oude 'Base Y', uit de jaren '50. Het is al sinds 1975 niet meer bemand, maar het staat er nog precies zo bij als tijdens de periode dat het wel bemand was.
Stonington Island: op dit eiland bevinden zich zelfs een oude Amerikaanse én een oude Britse basis. Als het lukt om hier aan land te gaan, zal het de meest zuidelijk gelegen landingsplek van deze reis zijn, op 68° Zuiderbreedte. Van hieruit zal het schip weer langzaam noordwaarts varen.
Hanusse Bay: bij deze plek kunt u genieten van de vele ijsbergen en mogelijk van walvissen die hier vaak gezien worden.


Crystal Sound Antarctica
Crystal Sound Antarctica

Dit zijn de laatste dagen bij Antarctica. Het schip baant zich een weg door het ijs, richting de Crystal Sound. Als u de Fish Islands nadert, is de kans op het zien van walvissen weer aanwezig. Hier staat ook een zodiaccruise of een landing gepland. De omgeving is weer adembenemend mooi en in het doolhof van ijsbergen zijn vele Adéliepinguins te zien.

De weersvoorspellingen op de Drake Passage zullen bepalen hoe laat het schip exact bij Antarctica moet wegvaren.


Drake Passage, Antarctica - Zuid Amerika
Drake Passage, Antarctica - Zuid Amerika

Op onze weg naar het noorden worden we weer gevolgd door een grote selectie van zeevogels tijdens het oversteken van de Drake Passage.


Ushuaia, Argentinië - Zuid Amerika
Ushuaia, Argentinië - Zuid Amerika

We ontschepen m/v Ortelius in de ochtend na het ontbijt in Ushuaia.


Cuverville Island, Antarctica ezelspinguin kolonie
Cuverville Island, Antarctica ezelspinguin kolonie

Wanneer de zeestraat The Gullet tussen Adelaide Island en het continent wordt geblokkeerd door ijs, plannen we een westelijke route rond Adelaide Island om zo Marguerite Bay te bereiken. Wanneer de ijscondities echter ook deze westelijke route onmogelijk maken bezoeken we het gebied in en rond de Penola Strait en de Gerlache Strait uitgebreider.


Poolduiken Antarctica
Poolduiken Antarctica

Poolduiken in de Antarctische wateren is een unieke ervaring. Ontdek ‘s werelds mooiste pool-duiklocaties, door uw expeditiereis aan te vullen met de excursie poolduiken Antarctica.


LET OP: u treft een kaartje van de geplande vaarroute. U vaart naar het Antarctisch schiereiland, maar de definitieve route is afhankelijk van het lokale ijs- en weersomstandigheden, de beschikbaarheid van landingsplaatsen en mogelijkheden om wild te zien. De uiteindelijke route wordt bepaald door de expeditieleider aan boord. Flexibiliteit is van groot belang voor deze expeditie.

Reisdata

 18 maart - 31 maart 2020 (OTL29)

 19 maart - 1 april 2021 (OTL29)Poolcirkel expeditie - Antarctica

Adembenemend, onwaarschijnlijk, ongelooflijk... welkom in de witte wereld van Antarctica, een paradijs voor de natuurliefhebber en fotograaf! Een bezoek aan 'het witte continent', is voor velen de grote droom die in vervulling gaat. Het overgrote deel van Antarctica gaat schuil onder een, tot 4½ km, dikke sneeuw- en ijslaag met prachtige gletsjertongen die met grote regelmaat ijsbergen in allerlei formaten en vormen loslaten.

In de zomermaanden komen er kleine stukken land tevoorschijn waar de pinguïns en zeevogels kunnen nestelen. De reisperiode voor dit fantastische continent is van november tot en met maart. De ontdekking van Antarctica staat op naam van de Noor Roald Amundsen, op 14 december 1911 bereikte hij met zijn expeditie dit continent; ‘Glinsterend wit, stralend blauw, ravenzwart - in het zonlicht ziet het land eruit als een sprookje. Rijen spitsen en pieken vol scheuren, wilder dan enig land op aarde, ligt het daar, nimmer aanschouwd, nimmer betreden'. Ga mee op deze unieke expeditiereis naar Antarctica en steek de poolcirkel over, een belevenis om nooit te vergeten!

Poolcirkel expeditie - eilanden en dieren

Antarctica en de sub-Antarctische eilanden behoren tot één van de weinige werkelijke wildernissen van de wereld. Dit prachtige werelddeel met de vele indrukwekkende ijsbergen, imposante gletsjers en met sneeuw bedekte bergketens, biedt een adembenemend mooi landschap. Door het barre klimaat op Antarctica is er bijna geen begroeiing, ook leven er geen land(zoog)dieren. Wel wordt het bevolkt door de grootste pinguïnkolonies ter wereld, het is werkelijk heel speciaal om deze ingezetenen in de vrije natuur gade te slaan.Ook zijn er door de voedselrijke wateren, buiten de pinguïns, grote aantallen walvissen, zeehonden en allerlei zeevogels die zich hier elk jaar weer verzamelen.

Ga mee aan boord van het ms Ortelius op ontdekkingsreis naar dit verrassende continent. De ervaren en enthousiaste reisleiding aan boord verteld u alles over de flora en fauna en de geschiedenis van dit gebied. De meer dan 20 eilanden hebben een vulkanische oorsprong. In de antarctische winter worden ze door het poolijs ingesloten en in het voorjaar weer vrijgegeven. Een droom die werkelijkheid wordt...een onvergetelijke ervaring in een wereld van extremen...dat is een poolcirkel expeditie naar Antarctica.

Prijslijst Poolcirkel oversteken, 14 dagen per ms Ortelius (klik op prijs om een reisvoorstel aan te vragen)

Vanafprijs per persoon OTL29 | 18 - 31 maart 2020 OTL29 | 19 maart - 1 april 2021
4-persoons hut patrijspoort 6950 7100
3-persoons hut patrijspoort 7850 Op aanvraag
2-persoons hut patrijspoort dek 3 - -
2-persoons hut patrijspoort dek 4 8550 8750
2-persoons hut raam 8950 9100
2-persoons hut deluxe 9600 9700
2-persoons hut superior 10250 10350

Prijzen in €

Inclusief:

✓ De reis aan boord zoals aangegeven in de reisbeschrijving.

Alle maaltijden aan boord gedurende de reis, inclusief snacks, koffie en thee.

Alle Zodiac cruises, excursies aan wal en groepsactiviteiten gedurende de reis.

Alle lezingen en presentaties aan boord gegeven door ons ervaren expeditie team.

Gebruik van rubber laarzen en sneeuwschoenen.

Groepstransfer van het schip naar het vliegveld in Ushuaia (direct na ontscheping).

Bagage transfer naar het schip op de dag van vertrek, in Ushuaia.

Diverse havengelden en belastingen tijdens de reis aan boord.

Uitgebreide informatie materialen voor uw vertrek.

Alle aangeboden activiteiten zoals aangegeven bij de reis zijn gratis (m.u.v. duiken).


Exclusief:

Vliegtickets, hetzij op lijn- of chartervluchten (mits anders aangegeven). 

! Arrangementen voor - en na de reis aan boord.

! Transfers naar het schip in Ushuaia. 

! Paspoort en visum kosten.

! Aankomst en vertrek belastingen.

! Maaltijden aan wal.

! Bagage, annulering en persoonlijke verzekering (dit wordt sterk aanbevolen).

! Extra baggage en kosten van persoonlijke aard, zoals kosten voor de bar, telecommunicatie en de wasserij.

! De gebruikelijke fooi aan het eind van de reis voor personeel aan boord (richtlijnen worden verstrekt).

Voorwaarden Ocean Wide
Oceanwide Expeditions heeft het recht om de afgesproken prijs te verhogen als zij te maken krijgen met onvoorziene prijsstijgingen (van bijvoorbeeld wisselkoersen, aanbieders van accommodaties, luchtvaartmaatschappijen, belastingen, havengelden en brandstofprijzen) die invloed hebben op de kosten van de reis. Als een prijsverhoging door Oceanwide Expeditions noodzakelijk wordt geacht, zijn zij verplicht om de betrokken klanten hierover schriftelijk te informeren, uiterlijk 60 dagen voor voor de vertrekdatum van de reis. Prijsverhogingen binnen 60 dagen voor de afvaartdatum zijn niet toegestaan. Als de prijsstijging hoger is dan 5% van uw totale reissom, heeft u het recht om uw reis kosteloos te annuleren.