Poolcirkel oversteken, 14 dagen per ms Ortelius

Poolcirkel oversteken, 14 dagen per ms Ortelius


M/S Ortelius
M/S Ortelius

116 passagiers
4 vier-persoons hutten
39 twee-persoons hutten
2 deluxe hutten
6 superior hutten

Lengte 91.25m
Breedte 17.61m
Diepte 5.8m


Ushuaia, Argentinië - Zuid Amerika
Ushuaia, Argentinië - Zuid Amerika

In de middag gaat u inschepen op het schip m/v Ortelius in Ushuaia. In de namiddag vaart u vanaf Ushuaia, Argentinië, de zuidelijkste stad van de wereld gelegen aan het Beagle Kanaal richting Antarctica. U vaart door een schilderachtige waterweg voor de rest van de avond.


Drake Passage, Antarctica - Zuid Amerika
Drake Passage, Antarctica - Zuid Amerika

Op weg naar het Antarctisch schiereiland, waar u de Zuidpoolcirkel overvaart. Onderweg vaart u door de Drake Passage. In dit gebied kunt u de grote albatros, grijskop albatros, de wenkbrauwalbatros, de roetkopalbatros, de kaapse stormvogel, de grijze stormvogel, het wilsons stormvogeltje, de blauwe stormvogel en de antarctische stormvogel zien. In de buurt van de zuidelijke Shetland eilanden, ziet u de eerste ijsbergen.


Cuverville Island, Antarctica ezelspinguin kolonie
Cuverville Island, Antarctica ezelspinguin kolonie

We varen meteen naar ‘High Antarctica’, langs de Melchior Islands en door het Schollaert Channel, tussen Brabant en Anvers Island. Het Antarctic Peninsula wordt geroemd vanwege zijn ijselijke schoonheid en grote dierenpracht. Gedurende deze reis proberen we het mooiste van het gebied te laten zien. Mogelijke landingsplekken kunnen zijn: Cuverville Island, een klein steil eiland genesteld tussen de hoge bergen van het Antarctic Peninsula en Danco Island en Rongé Island, waar zich grote Ezelspinguïn kolonies bevinden. Bij Neko Harbour en Paradise Bay, met zijn ontelbare ijsbergen en diep uitgesneden fjorden, hebben we de gelegenheid om voet op het Antarctische Continent te zetten. We zullen hier ook een tocht per zodiac maken om de mooi gevormde ijsbergen en zeehonden op ijsschotsen te bewonderen. Er zijn hier ook goede kansen op het zien van walvissen, waaronder Bultruggen en Dwergvinvissen. Na een lange nacht tussen de vele eilanden ten zuiden van de Lemaire Channel gevaren te hebben, bevinden we ons dicht bij de Poolcirkel. Wanneer de ijscondities goed zijn varen we door de nauwe zeestraat ‘The Gullet’, tussen Adelaide Island en het continent, met een zeer spectaculair landschap rondom. Al zuidwaarts gaande exploreren we dit gebied niet alleen per schip maar ook met de zodiacs. Afhankelijk van de ijscondities proberen we Pourqoui Pas Island te omronden, genoemd naar het expeditieschip van de beroemde Franse poolonderzoeker Charcot.


Antarctisch schiereiland, Antarctica
Antarctisch schiereiland, Antarctica

Het landschap is spectaculair hier, met nauwe fjorden en hoge bergen met omlaag tuimelende gletsjers om ons heen. Op Horseshoe Island vinden we de resten de voormalige Britse bases Y, uit de jaren 50 van de vorige eeuw. Het is al zeer lang niet meer bemand maar nog steeds bijna volledig uitgerust als in de tijd dat het nog bewoond was. Op Stonington Island bevindt zich de voormalige Amerikaanse East Base (1939 – 41) en de latere Britse Base E. Base E was nog bemand tot 1975. Wanneer het lukt om hier aan land te gaan is dit meteen ook de zuidelijkste landingsplaats van de reis. Op onze route noordwaarts proberen we door het nauwe Gunnel Channel tot in Hanusse Bay te varen, met zijn vele ijsbergen en een grote kans op walvissen. Petermann en Pléneau Island bieden een rijk en gevarieerd dierenleven naast een schitterend landschap. Dit gebied biedt een goede mogelijkheden voor een zodiaccruise tussen aan de grond gelopen ijsbergen, met goede kansen op Zeeluipaarden en Krabbeneters, Dwergvinvissen, Bultruggen en Orka’s. Noordwaarts varend keren we weer terug naar de Melchior Islands via Neumayer Channel en de Gerlache Strait door een prachtig landschap van beijsde eilanden en ijsbergen en waar we mogelijk weer Zeeluipaarden, Krabbeneters en walvissen ontmoeten. Wanneer de weersverwachting voor de Drake Passage niet gunstig is plannen we ons vertrek daarvandaan al rond de middag.


Drake Passage, Antarctica - Zuid Amerika
Drake Passage, Antarctica - Zuid Amerika

Op onze weg naar het noorden worden we weer gevolgd door een grote selectie van zeevogels tijdens het oversteken van de Drake Passage.

Highlights:

- vogels spotten

- Drake Passage


Ushuaia, Argentinië - Zuid Amerika
Ushuaia, Argentinië - Zuid Amerika

We ontschepen m/v Ortelius in de ochtend na het ontbijt in Ushuaia.


Marguerite Bay
Marguerite Bay

Wanneer de zeestraat The Gullet tussen Adelaide Island en het continent wordt geblokkeerd door ijs, plannen we een westelijke route rond Adelaide Island om zo Marguerite Bay te bereiken. Wanneer de ijscondities echter ook deze westelijke route onmogelijk maken bezoeken we het gebied in en rond de Penola Strait en de Gerlache Strait uitgebreider.


Poolduiken Antarctica
Poolduiken Antarctica

Poolduiken in de Antarctische wateren is een unieke ervaring. Ontdek ‘s werelds mooiste pool-duiklocaties, door uw expeditiereis aan te vullen met de excursie poolduiken Antarctica.


LET OP: u treft een kaartje van de geplande vaarroute. U vaart naar het Antarctisch schiereiland. Maar de route is afhankelijk van het lokale ijs en weersomstandigheden, de beschikbaarheid van landingsplaatsen en mogelijkheden om wild te zien. De uiteindelijke route wordt bepaald door de expeditieleider aan boord. Flexibiliteit is van groot belang voor deze expeditie.

Reisdata

 18 maart - 31 maart 2019 (OTL33)

 18 maart - 31 maart 2020 (OTL29)Poolcirkel expeditie - Antarctica

Adembenemend, onwaarschijnlijk, ongelooflijk... welkom in de witte wereld van Antarctica, een paradijs voor de natuurliefhebber en fotograaf! Een bezoek aan 'het witte continent', is voor velen de grote droom die in vervulling gaat. Het overgrote deel van Antarctica gaat schuil onder een, tot 4½ km, dikke sneeuw- en ijslaag met prachtige gletsjertongen die met grote regelmaat ijsbergen in allerlei formaten en vormen loslaten.

In de zomermaanden komen er kleine stukken land tevoorschijn waar de pinguïns en zeevogels kunnen nestelen. De reisperiode voor dit fantastische continent is van november tot en met maart. De ontdekking van Antarctica staat op naam van de Noor Roald Amundsen, op 14 december 1911 bereikte hij met zijn expeditie dit continent; ‘Glinsterend wit, stralend blauw, ravenzwart - in het zonlicht ziet het land eruit als een sprookje. Rijen spitsen en pieken vol scheuren, wilder dan enig land op aarde, ligt het daar, nimmer aanschouwd, nimmer betreden'. Antarctica en steek de poolcirkel over, een belevenis om nooit te vergeten!

Poolcirkel expeditie - eilanden en dieren

Antarctica en de sub Antarctische eilanden behoren tot één van de weinige werkelijke wildernissen van de wereld. Dit prachtige werelddeel met de vele indrukwekkende ijsbergen, imposante gletsjers en met sneeuw bedekte bergketens, biedt een adembenemend mooi landschap. Door het barre klimaat op Antarctica is er bijna geen begroeiing, ook leven er geen land(zoog)dieren. Wel wordt het bevolkt door de grootste pinguïnkolonies ter wereld, het is werkelijk heel speciaal om deze ingezetenen in de vrije natuur gade te slaan.Ook zijn er door de voedselrijke wateren, buiten de pinguïns, grote aantallen walvissen, zeehonden en allerlei zeevogels die zich hier elk jaar weer verzamelen.

Ga mee aan boord van het ms Ortelius op ontdekkingsreis naar dit verrassende continent. De ervaren en enthousiaste reisleiding aan boord verteld u alles over de flora en fauna en de geschiedenis van dit gebied. De meer dan 20 eilanden hebben een vulkanische oorsprong. In de antarctische winter worden ze door het poolijs ingesloten en in het voorjaar weer vrijgegeven. Een droom die werkelijkheid wordt...een onvergetelijke ervaring in een wereld van extremen...dat is een poolcirkel expeditie naar Antarctica.

Prijslijst Poolcirkel oversteken, 14 dagen per ms Ortelius (klik op prijs om een reisvoorstel aan te vragen)

Vanafprijs per persoon OTL33 | 18 - 31 maart 2019 OTL29 | 18 - 31 maart 2020
4-persoons hut patrijspoort 6800 6950
3-persoons hut patrijspoort 7600 7850
2-persoons hut patrijspoort dek 3 6800 (aanbieding) 8550
2-persoons hut patrijspoort dek 4 6800 (aanbieding) 8550
2-persoons hut raam 8700 8950
2-persoons hut deluxe 9300 9600
2-persoons hut superior 9950 10250

Prijzen in €

Inclusief:

Alle maaltijden, snacks, koffie en thee gedurende de reis aan boord van het schip.

Alle excursies aan wal en activiteiten met zodiacs gedurende de reis.

Programma van lezingen door bekende natuurkenners en leiderschap door een ervaren expeditieteam.

Gratis gebruik van rubber laarzen en sneeuwschoenen.

Vooraf geplande groepstransfer van het schip naar de luchthaven in Ushuaia (direct na ontscheping).

Alle overige diensten, belastingen en havengelden in de hele programma.

Uitgebreide reisbeschrijving.

Exclusief:

! Alle vliegtickets, of chartervluchten.

! Eventuele uitbreidingen in Argentinië kunnen door ons worden geregeld.

! Transfer naar het schip in Ushuaia.

! Paspoort en visum kosten.

! Overheid aankomst en vertrek belastingen.

! Maaltijden aan wal.

! Bagage, annulering en persoonlijke verzekering (die verplicht is).

! Alle verdere uitgaven van persoonlijke aard.

! De gebruikelijke fooi aan het eind van de reizen voor stewards en ander personeel aan boord (richtlijnen zullen worden verstrekt).

! Er is overeengekomen dat Oceanwide Expeditions het recht behoudt om een brandstoftoeslag van €18,- te heffen als de brandstofprijzen $120,- per vat of duurder worden, uiterlijk 90 dagen voor vertrek.