Poollicht Borealis: Zweeds Lapland Noorderlichtreis 8-daagse reis

Poollicht Borealis: Zweeds Lapland Noorderlichtreis 8-daagse reis


Bjorkliden, Fjället hotel
Bjorkliden, Fjället hotel

Na aankomst in Kiruna wordt u door een transfer naar Bjorkliden gebracht. Hier verblijft u 6 nachten op basis van logies ontbijt. Vanuit Bjorkliden worden allerlei excursies georganiseerd. Deze excursies zullen voornamelijk in het Abisko National Park worden uitgevoerd.


Jukkasjärvi, Nutti Sámi Siida
Jukkasjärvi, Nutti Sámi Siida

Op de 7e dag wordt u naar het centrum van Kiruna gebracht, vanwaar om 14:30u een transfer naar Reindeer Lodge gaat . U verblijft 1 nacht op basis van half pension bij Nutti Sámi Siida. De volgende ochtend zult u na het ontbijt helpen om de rendieren te voeren en wordt u om 11 uur naar de luchthaven van Kiruna gebracht.Winteractiviteiten Zweden

Zweden kent net als Noorwegen en Finland een lange traditie als het om wintersport gaat. Zowel skiën als langlaufen behoren vanzelfsprekend tot de mogelijkheden.Poollicht Borealis: Zweeds Lapland Noorderlichtreis

Met deze mooie 8-daagse reis naar het poollicht in Zweeds Lapland zult u een onvergetelijke ervaring hebben. Help mee rendieren voeren, ga op jacht naar het Noorderlicht of doe een spannende activiteit zoals een sneeuwscootertocht of een hondensledetocht.

Poollicht - uw reis

- Vanaf Amsterdam vliegt u, via Stockholm, naar Kiruna
- In Kiruna wordt u met een transfer naar uw eerste accommodatie gebracht
- U verblijft 6 nachten in Bjorkliden in Hotell Fjället o.b.v. logies en ontbijt
- Met een transfer wordt u vanaf Bjorliden via Kiruna centrum naar Reindeer Lodge gebracht
- De laatste nacht verblijft u in Reindeer lodge Nutti Sámi Siida o.b.v. halfpension
- Met een transfer wordt u naar de luchthaven gebracht
- Vanaf Kiruna vliegt u, via Stockholm, naar Amsterdam

Poollicht - uw accommodaties

Hotell Fjället**** ligt 250 km boven de poolcirkel, in Björkliden. Hier kunt u tot aan de voordeur skiën en genieten van het uitzicht op het dal Lapporten. De modern ingerichte kamers hebben verwarming en een flatscreen-tv. Elke kamer beschikt over een eigen badkamer. Ook biedt Bjorkliden verschillende excursies aan zoals sneeuwscootertochten, sneeuwschoenwandelen, hondensledetocht, ijsklimmen, crosscountryskiing en excursies naar het Noorderlicht. Deze meeste excursies zullen allemaal plaatsvinden in het Abisko National Park.

Reindeer Lodge bestaat uit vijf gezellige huisjes op afstand gelegen in het bos en aan de oevers van de rivier de Torne, midden in het winter wonderland van Zweeds Lapland. U vindt hier de perfecte balans van activiteit en rust. De rendieren bevinden zich op een paar meter afstand van uw huisje. 's Ochtends kunt u met een gids mee om gezamenlijk de rendieren te voeren.

​Poollicht - Noorderlicht

In de winter, met name in het gebied ten noorden van de poolcirkel, is bij helder weer het noorderlicht, poollicht of Aurora Borealis te zien. Dit fascinerende natuurfenomeen wordt vaak verward met de middernachtzon, maar het zijn twee totaal verschillende verschijnselen. Terwijl gedurende de middernachtzon de zon 's nachts niet onder gaat (op de Noordkaap: van 13 mei tot 29 juli, in Bodø: van 4 juni tot 8 juli) is het noorderlicht juist voornamelijk in de winter zichtbaar. De mørkeperiode (donkere tijd of poolnacht), wanneer het noorden een continue schemering kent, duurt in Tromsø van eind november tot half januari en op de Noordkaap zelfs van half november tot eind januari!

Door het magnetisch veld van de aarde botsen de gasatomen. De energie van zo n botsing wordt omgezet in licht en vele botsingen bij elkaar zorgen voor het ontstaan van aurora's. Dat het poollicht juist bij de polen te zien is, hangt samen met het aardmagnetisch veld. Dit veld duwt zonnedeeltjes die bij de evenaar arriveren richting het noorden of het zuiden, en pas bij de polen kunnen ze de aarde dicht genoeg naderen om in de atmosfeer terecht te komen. De stroom van zonnedeeltjes waarmee de aarde wordt gebombardeerd wordt de zonnewind genoemd. Soms zijn er weinig deeltjes op andere momenten is er een echte deeltjesstorm. Deze verschillen hangen af van de zonneactiviteit die een cyclus van 11 jaar kent. De laatste keer was dit in 2011, dus in 2022 is het weer op een hoogtepunt. De kleuren zijn afhankelijk van de hoogte in de dampkring en de soorten gas. Groenig poollicht ontstaat op zo n 100 km boven de aarde en rode aurora's op meer dan 300km hoogte. Zuurstofatomen zorgen voor rode en groene verkleuring, stikstofatomen voor een paarse of rode gloed. Resultaat; een wonderlijk kleurenspel aan de heldere poolhemel.

Prijslijst Poollicht Borealis: Zweeds Lapland Noorderlichtreis 8-daagse reis (klik op prijs om een reisvoorstel aan te vragen)

Periode Op basis van twee personen .
15/09/17 - 15/04/18 Vanaf
Reissom per volwassene in € 1160
Reissom per kind in € 1070

Inclusief:

  De genoemde vliegreizen gebaseerd op het voordeligste tarief, incl. 1 stuk ruimbagage per persoon (is dit tarief niet meer beschikbaar, dan is het uitsluitend mogelijk te reizen tegen een toeslag), incl. luchthavenbelasting en tax. 

✓  Verblijf in de genoemde accommodatie o.b.v. logies ontbijt.

✓  Genoemde transfers.

Exclusief:

! Niet genoemde maaltijden.

! Excursies.

! Verzekeringen.

! Uitgaven van persoonlijke aard.