Poolreis naar Antarctica, 13 dagen per ms Midnatsol

Poolreis naar Antarctica

M/S Midnatsol
M/S Midnatsol

638 passagiers
301 hutten

Lengte 135m
Breedte 21.5m
Snelheid 18 knopen


Buenos Aires, Argentinië - Zuid Amerika
Buenos Aires, Argentinië - Zuid Amerika

Uw avontuur naar de zuidpool begint in de 'geboorteplaats van de tango', ook wel het 'Parijs van Zuid-Amerika' genoemd. We hebben het natuurlijk over Buenos Aires, de bruisende hoofdstad van Argentinië.


Ushuaia, Argentinië - Zuid Amerika
Ushuaia, Argentinië - Zuid Amerika

Op de tweede dag vliegt u van Buenos Aires naar Ushuaia, waar het ms Midnatsol voor u klaarligt. Het is de zuidelijkste stad van de wereld, van waaruit u koers zet naar Antarctica.


Drake Passage, Antarctica - Zuid Amerika
Drake Passage, Antarctica - Zuid Amerika

Op deze zeedagen heeft u alle gelegenheid om zich voor te bereiden op uw Antarctica avontuur de volgende dagen, onder meer door het bezoeken van lezingen door het expeditieteam. U steekt tijdens deze dagen de Drake Passage over, een belevenis op zich.


Antarctisch schiereiland, Antarctica
Antarctisch schiereiland, Antarctica

Antarctica is het laatste onaangeroerde continent op aarde. Het is het koudste, droogste, hoogste en schoonste werelddeel en ondanks sneeuw en ijs wemelt het ook van het leven. Er wonen miljoenen pinguïns en duizenden zeehonden en voor grote hoeveelheden walvissen is het continent een rijke bron aan voedsel. Antarctica is een witte wildernis en laat de natuur zien in haar mooiste en meest betoverende verschijning. Een oneindige witte wereld strekt zich uit voor uw ogen. We kunnen heel dichtbij de wonderen van deze wereld komen door wandelingen en kajaktochten te maken. Tussendoor vertellen we u alles over de grote ontdekkingsreizigers in wiens voetsporen we ons gaan begeven.

Op Antarctica willen we meerdere bezoeken doen, een mooie kans om meer te leren van het expeditieteam over de omgeving en de natuur. Ook kunnen zij u vertellen over de kwetsbare flora en fauna op Antarctica. Bij goede omstandigheden maken we wandelingen en organiseren andere leuke activiteiten, zowel aan boord als aan land. Als u wilt deelnemen aan de wandelingen is een goede fysieke conditie van groot belang, omdat het terrein niet altijd vlak is. Voor de jongere deelnemers is een speciaal 'Young Explorers programme' opgesteld waarin ze op een leuke manier kunnen leren over een wetenschappelijke inleiding tot biologie, geschiedenis en wild. De definitieve route wordt pas aan boord van het schip bepaald en is afhankelijk van de geldende omstandigheden.


Drake Passage, Antarctica - Zuid Amerika
Drake Passage, Antarctica - Zuid Amerika

Na een indrukwekkende en unieke ervaring op Antarctica, waarbij u heeft kunnen genieten van enorme gletsjers, pinguins, bultruggen en orka's, is het tijd om weer terug te varen richting het noorden. U kunt tijdens deze twee relaxte dagen op zee herinneringen ophalen met de andere reizigers of het expeditieteam uw laatste vragen stellen over het zuidpoolgebied.


Buenos Aires, Argentinië - Zuid Amerika
Buenos Aires, Argentinië - Zuid Amerika

Nog helemaal onder de indruk van zoveel ongerepte natuur komt u aan in Ushuaia. Met unieke herinneringen vliegt u terug naar Buenos Aires. En vandaar uit weer: terug naar huis!


Reisdata

28 december 2019 - 9 januari 2020 (CENMSANT1919)

10 februari - 22 februari 2020 (CENMSANT2004)

21 februari - 4 maart 2020 (CENMSANT2005)

3 maart - 15 maart 2020 (CENMSANT2006)

Poolreis naar Antarctica, 13 dagen per ms Midnatsol

Een expeditie poolreis naar Antarctica met het ms Midnatsol is ongetwijfeld een van de meest spannende en bijzondere dingen die u ooit zal doen: de meest afgelegen plek op aarde verkennen. Ga mee op dit onvoorstelbare avontuur, waarbij u de ongeëvenaarde hoogtepunten van Antarctica gaat zien!

Antarctica

Het avontuur begint als we op de Drake Passage varen, voordat we het afgelegen Antarctica bereiken. Naarmate we dichter bij Antarctica komen, is achter elke ijsberg iets nieuws te bewonderen. Houd uw ogen daarom goed open, er gebeurt van alles! Het kippenvelgehalte is hier dan ook hoog - en niet vanwege de kou. Alleen het dierenrijk op Antarctica is al fantastisch; u gaat walvissen zien, duizenden pinguins tegenkomen en zelfs zeehonden spotten. Daarnaast drijven er vele ijsbergen voorbij, in de mooiste kleuren en vormen. De blauw-witte horizon lijkt eindeloos en de oceaan zit vol met walvissen. Om dit allemaal optimaal te ervaren bent u niet alleen aan boord van het expeditieschip, maar gaat u ook in kleine bootjes van boord om alles van nog dichterbij te bekijken. Deze bootjes brengen u zelfs aan wal, zodat u zich een echte ontdekkingsreiziger kunt voelen.

Poolreis naar Antarctica - aan boord van het schip

Terug aan boord van het expeditieschip zijn er leuke mogelijkheden om meer te leren over Antarctica en uw ontdekkingen op een relaxte manier te delen met uw reisgenoten. Het ms Midnatsol is een expeditieschip dat speciaal is ontworpen om aan de behoeften van moderne ontdekkingsreizigers te voldoen, zowel aan- als van boord. Het 'explorer deck' is de ideale plek om mede-avonturiers te ontmoeten en, met behulp van het enthousiaste expeditieteam, op een leuke manier met wetenschappelijke informatie over dit gebied bezig te zijn. Hierbij speelt leeftijd geen enkele rol. In de media ruimte aan boord worden de highlights van die dag getoond, dus als u heeft gekozen om een landing of excursie over te slaan, heeft u alsnog de mogelijkheid om de foto's en video's te bekijken en te luisteren naar de verhalen van uw medereizigers.

Poolreis Antarctica met kinderen

Voor de kinderen aan boord is er een speciaal 'young explorers' programma, waarin allerlei wetenschappelijke informatie op een levendige, leuke en begrijpelijke manier met de kinderen gedeeld wordt. Eersteklas 'edutainment', zoals we het zelf graag noemen.

Aanbod van activiteiten

 Kajakken

 Sneeuwschoentocht 

 Wandeltocht

 Boottocht

 Vogelsafari

 Lezingen


Prijslijst Poolreis naar Antarctica, 13 dagen per ms Midnatsol (klik op prijs om een reisvoorstel aan te vragen)

Vanafprijs per persoon 3 t/m 15 mrt 2020
I binnenhut 5999
J buitenhut beperkt uitzicht 6310
L buitenhut 6132
N buitenhut 6443
O buitenhut 6602
P superior buitenhut 6775
YA superior buitenhut 6775
U superior buitenhut 7108
QJ minisuite 7510
Q minisuite 8108
M suite 9325
MG grand suite 9769
MX eigenaarssuite 14737

Extra informatie: 

• De prijzen zijn per persoon op basis van een tweepersoons boeking. 

Let op!  Dit zijn vanaf prijzen.


Inclusief:

Hurtigruten expeditiezeereis in de geboekte hutcategorie inclusief volpension aan boord.

Hotelovernachting in Buenos Aires (1x) inclusief ontbijt.

Transfer van hotel naar luchthaven Buenos Aires. 

Retourvlucht Buenos Aires - Ushuaia, inclusief belastingen.

Transfer van luchthaven naar schip, inclusief excursie.

Alle activiteiten aan boord en aan wal, inclusief landingen en tochten per poolcirkelboot.

Programma van lezingen door bekende natuurkenners en begeleiding door ervaren personeel.

 Wind- en regenafstotend jack.

Toeslagen voor 1 persoonsgebruik op aanvraag.

Exclusief:

! Internationale vluchten.

! Verzekeringen.

! Optionele excursies.

Flexibele tarieven:

• Hurtigruten werkt met een flexibel prijssysteem, dat is afgestemd op de mate van bezetting.

• De prijzen kunnen eventueel tot aan de vertrekdatum veranderen; uiteraard geldt de prijs van de definitieve boeking.

• Wijzigingen van het reisschema en het programma zijn uitdrukkelijk voorbehouden.

• I.v.m. ontscheping per poolcirkelboot zijn rolstoelen niet mogelijk.

• Alle geplande landingen zijn afhankelijk van de plaatselijke weers- en ijsomstandigheden