Poolreis Spitsbergen, 8 dagen per Zeilschip Noorderlicht

Poolreis Spitsbergen, 8 dagen per Zeilschip Noorderlicht


Zeilschip Noorderlicht
Zeilschip Noorderlicht

20 passagiers
10 twee-persoons hutten

Lengte 46.0m
Breedte 6.5m


Longyearbyen
Longyearbyen

Na aankomst in Longyearbyen, de 'hoofdstad' (eigenlijk het administratieve centrum) van Svalbard, kunt u het Svalbard Museum bezoeken dat een interessante collectie heeft over de geschiedenis van Spitsbergen, de mijnbouw en poolexploratie. In de avond zeilen we uit, en zetten koers naar Trygghamna, waar we zullen overnachten. Hier kunnen we de resten van een 17e eeuws Engels walvisvangststation.


Van Keulenfjord
Van Keulenfjord

We vertrekken vroeg in de ochtend naar Tryghamna en varen naar de noordkant van Bell Sund. Bell Sund is een fjordsysteem met twee grote takken (Van Mijenfjord, Van Keulenfjord) en een kleinere baai (Recherchefjord). De geologie is fascinerend met prachtige landschappen, zoals het lange smalle eiland Akseløya die de Van Mijenfjord bijna volledig blokkeert.

In Fridtjofhamna wordt de afkalvende gletsjer Fridtjofbreen omringd door schilderachtige bergen. De rijke fauna van het gebied heeft jagers aangetrokken gedurende enkele eeuwen - wij wandelen in hun voetsporen en zien overblijfselen van hun hutten - bijvoorbeeld bij Ahlstrandhalvøya. Recherchefjord is een van de plaatsen in Spitsbergen met de hoogste concentratie van historische bezienswaardigheden, die teruggaat tot de 17e eeuw met walvisvaarders en de mijnbouwperiode van het begin van de 20e eeuw. De gletsjer Recherchebreen eindigt in een lagune. We zien vaak ijsberen en we hebben ook beluga's (witte walvissen) in dit gebied gezien.


Barentszburg
Barentszburg

We brengen een bezoek aan Barentsburg, de enige bewoonde Russische nederzetting in Spitsbergen, of gaan naar Colesbukta, een verlaten Russische kolenmijn.


Isfjorden
Isfjorden

Tijdens deze dag verblijft u de hele dag op zee, aan boord van het zeilschip. U vaart terug naar eindbestemming Longyearbyen, waar u in de avond aan zal komen.


Longyearbyen
Longyearbyen

Na het ontbijt ontschepen en vertrek per lijnvlucht vanuit Longyearbyen naar Oslo.


LET OP: De getoonde route is een indicatie. Het programma kan afwijken, afhankelijk van de lokale ijs en weersomstandigheden, de beschikbaarheid van de landingsplaatsen en kansen om wilde dieren te zien. De uiteindelijke route wordt bepaald door de expeditieleider aan boord. Flexibiliteit is van essentieel belang voor deelnemers van expeditie reizen.


Reisdata

 20 september - 27 september 2019 (NOO31)


Poolreis Spitsbergen

Deze 8-daagse poolreis Spitsbergen gaat langs de westkust van Spitsbergen per zeilschip Noorderlicht. Eind september september is optimaal om het noorderlicht bij Spitsbergen te aanschouwen. Spitsbergen gaat dan namelijk in een lange winterslaap en de dagen zijn kort, maar tijdens de heldere nachten is er veel kans om het noorderlicht te bewonderen. Het noorderlicht, aurora borealis, wordt veroorzaakt door uitbarstingen op de zon, waarna elektrisch geladen deeltjes de 150 miljoen kilometer in de richting van de aarde afleggen om vervolgens in de dampkring voor een prachtig natuurverschijnsel te zorgen. Het is een magische belevenis om dit mysterieuze licht te aanschouwen. Het vaargebied is in deze tijd van het jaar, aan het einde van de zomer, beperkt. Het hele programma is afhankelijk van de lokale weersomstandigheden.

Deze poolreis Spitsbergen zeilexpeditie zal door het twee-mast zeilschip Noorderlicht worden uitgevoerd. Dit mooie schip brengt u naar de meest afgelegen plaatsen van Spitsbergen. Zeilschip Noorderlicht is zeer geschikt voor het varen in deze gebieden, met goed zicht vanaf het dek, ook als we onder zeil varen.

Mogelijke bezienswaardigheden en highlights tijdens Poolreis Spitsbergen zijn; Longyearbyen, Tryghamna, Bell Sund (hier kunnen overal ijsberen worden waargenomen), Barentszburg en de Isfjorden. ‘s Nachts bij een heldere sterrenhemel zakt de temperatuur onder het vriespunt en kan er zich op het water het eerste winterijs vormen.

Poolreis Spitsbergen - Algemene informatie

Aankomst in Longyearbyen. Voordat u aan boord gaat voor uw poolreis spitsbergen heeft u ongeveer 2 uur om de stad nog even een bezoekje te brengen.

U kunt uw reis eventueel ook met enkele dagen vervroegen of verlengen, Norge Reiser is u hierbij graag behulpzaam.

Prijslijst Poolreis Spitsbergen, 8 dagen per Zeilschip Noorderlicht (klik op prijs om een reisvoorstel aan te vragen)

Vanafprijs per persoon NOO31 | 20 - 27 september 2019
2-persoons binnenhut 2.500

Prijzen in €

Inclusief:

Scheepsreis volgens programma incl. volpension, snacks, koffie en thee.

Alle excursies aan wal en activiteiten per zodiac.

Programma van lezingen door bekende natuurkenners en begeleiding door ervaren personeel.

Gratis gebruik van rubber laarzen en sneeuwschoenen.

Transfers tussen de luchthaven van Longyearbyen, hotels en schip.

Alle overige belastingen en havengelden in de hele programma.

AECO vergoedingen en de overheid belastingen.

Uitgebreide reisbeschrijving.

Exclusief:

! Vluchten naar Longyearbyen en v.v.

! Arrangementen voor of na de reis.

! Paspoort- en visumkosten.

! Aankomst- en vertrekbelastingen.

! Maaltijden aan wal.

! Bagage-, annulerings- en persoonlijke verzekering (die verplicht is).

! Alle verdere uitgaven van persoonlijke aard, zoals extra bagagekosten, gebruik van wasfaciliteiten of telecommunicatie en uitgaven in de bar.

! De gebruikelijke fooi aan het eind van de reis voor stewards en ander personeel aan boord (richtlijnen zullen worden verstrekt).

Voorwaarden Ocean Wide
Oceanwide Expeditions heeft het recht om de afgesproken prijs te verhogen als zij te maken krijgen met onvoorziene prijsstijgingen (van bijvoorbeeld wisselkoersen, aanbieders van accommodaties, luchtvaartmaatschappijen, belastingen, havengelden en brandstofprijzen) die invloed hebben op de kosten van de reis. Als een prijsverhoging door Oceanwide Expeditions noodzakelijk wordt geacht, zijn zij verplicht om de betrokken klanten hierover schriftelijk te informeren, uiterlijk 60 dagen voor voor de vertrekdatum van de reis. Prijsverhogingen binnen 60 dagen voor de afvaartdatum zijn niet toegestaan. Als de prijsstijging hoger is dan 5% van uw totale reissom, heeft u het recht om uw reis kosteloos te annuleren.