Poolreis Spitsbergen, 8 dagen per Zeilschip Noorderlicht

Poolreis Spitsbergen, 8 dagen per Zeilschip Noorderlicht


Zeilschip Noorderlicht
Zeilschip Noorderlicht

20 passagiers
10 twee-persoons hutten

Lengte 46.0m
Breedte 6.5m


Longyearbyen
Longyearbyen

Longyearbyen is het administratieve centrum op het grootste eiland van de Spitsbergen archipel. Voordat je aan boord gaat kan je de stad (voormalig mijnstadje) nog een bezoekje brengen. Het Svalbard Museum is hierbij zeker een aanrader, je vindt hier een interessante collectie over de poolgebieden. In de avond zeilen we uit en zetten we koers naar Trygghamna, hier overnachten we. In Trygghamna kunnen we de resten van een 17e eeuws Engels walvisvangststation zien.


Van Keulenfjord
Van Keulenfjord

We vertrekken vroeg in de ochtend naar Tryghamna en varen naar de noordkant van Bell Sund. Bell Sund is een fjordsysteem met twee grote takken (Van Mijenfjord & Van Keulenfjord) en een kleinere baai (Recherchefjord). De geologie is fascinerend met prachtige landschappen, zoals het lange smalle eiland Akseløya die de Van Mijenfjord bijna volledig blokkeert. In Fridtjofhamna wordt de afkalvende gletsjer Fridtjofbreen omringd door schilderachtige bergen. De rijke fauna van het gebied heeft jagers aangetrokken gedurende enkele eeuwen - wij wandelen in hun voetsporen en zien overblijfselen van hun hutten - bijvoorbeeld bij Ahlstrandhalvøya. Recherchefjord is een van de plaatsen in Spitsbergen met de hoogste concentratie van historische bezienswaardigheden, die teruggaat tot de 17e eeuw met walvisvaarders en de mijnbouwperiode van het begin van de 20e eeuw. De gletsjer Recherchebreen eindigt in een lagune. We zien vaak ijsberen en ook beluga's (witte walvissen) worden vaak in dit gebied gezien.


Barentszburg
Barentszburg

We brengen een bezoek aan Barentsburg, de enige bewoonde Russische nederzetting in Spitsbergen. Een andere mogelijkheid is Colesbukta, een verlaten Russische kolenmijn.


Isfjorden
Isfjorden

Tijdens deze dag verblijven we de hele dag op zee, aan boord van het zeilschip. We varen terug naar eindbestemming Longyearbyen, waar we in de avond aankomen.


Longyearbyen
Longyearbyen

Na het ontbijt ontschepen we en vertrekken we per lijnvlucht vanuit Longyearbyen naar Oslo.


LET OP: De getoonde route is een indicatie. Het programma kan afwijken, afhankelijk van de lokale ijs en weersomstandigheden, de beschikbaarheid van de landingsplaatsen en kansen om wilde dieren te zien. De uiteindelijke route wordt bepaald door de expeditieleider aan boord. Flexibiliteit is van essentieel belang voor deelnemers van expeditie reizen.


Reisdata

 7 - 14 september 2020 (NOO29)

 14 - 21 september 2020 (NOO30)

21 - 28 september 2020 (NOO31)

6 - 13 september 2021 (NOO29)

13 - 20 september 2021 (NOO30)

20 - 27 september 2021 (NOO31)

Poolreis Spitsbergen, 8 dagen per Zeilschip Noorderlicht

Deze 8-daagse poolreis Spitsbergen gaat langs de westkust van Spitsbergen per zeilschip Noorderlicht. Eind september september is optimaal om het noorderlicht bij Spitsbergen te aanschouwen. Spitsbergen gaat dan namelijk in een lange winterslaap en de dagen zijn kort. Tijdens de heldere nachten is er veel kans om het noorderlicht te bewonderen. Het noorderlicht, aurora borealis, wordt veroorzaakt door uitbarstingen op de zon, waarna elektrisch geladen deeltjes 150 miljoen kilometer in de richting van de aarde afleggen om vervolgens in de dampkring voor een prachtig natuurverschijnsel te zorgen. Het is een magische belevenis om dit mysterieuze licht te aanschouwen. Het vaargebied is in deze tijd van het jaar, aan het einde van de zomer, beperkt. Het hele programma is afhankelijk van de lokale weersomstandigheden. 's Nachts bij een heldere sterrenhemel zakt de temperatuur onder het vriespunt en kan er zich op het water het eerste winterijs vormen.
Deze poolreis Spitsbergen zeilexpeditie zal door het twee-mast zeilschip Noorderlicht worden uitgevoerd. Dit mooie schip brengt u naar de meest afgelegen plaatsen van Spitsbergen. Zeilschip Noorderlicht is zeer geschikt voor het varen in deze gebieden, met goed zicht vanaf het dek, ook als we onder zeil varen.

Je kunt je reis eventueel ook met enkele dagen vervroegen of verlengen, wij helpen je hier graag bij! 

Poolreis Spitsbergen - Mogelijke Highlights 

  • Trygghamna
  • Het grote fjord-systeem Bell Sund waar we overal ijsberen kunnen waarnemen 
  • Russische nederzetting Barentszburg
  • De Isfjorden

Prijslijst Poolreis Spitsbergen, 8 dagen per Zeilschip Noorderlicht (klik op prijs om een reisvoorstel aan te vragen)

Vanafprijs per persoon NOO29 | 7 - 14 september 2020 NOO29 | 14 - 21 september 2020 NOO29 | 21 - 28 september 2020 NOO 29 | 6 - 13 september 2021 NOO30 | 13 - 20 september 2021 NOO31 | 20 - 27 september 2021
2-persoons binnenhut 2600 2600 2600 2700 2700 2700

Prijzen in €

Inclusief:

De reis aan boord zoals aangegeven in de reisbeschrijving.

Alle maaltijden aan boord gedurende de reis, inclusief snacks, koffie en thee.

 Alle Zodiac cruises, excursies aan wal en groepsactiviteiten gedurende de reis.

Alle lezingen en presentaties aan boord gegeven door ons ervaren expeditie team.

  Gebruik van sneeuwschoenen.

Transfers en bagageafhandeling tussen de luchthaven, hotels en het schip voor de passagiers op de groepsvluchten van en naar Longyearbyen.

Diverse havengelden en belastingen tijdens de reis aan boord.

AECO toeslagen en gouvernementele belastingen.

Uitgebreide informatie materialen voor uw vertrek.

Exclusief:

! Vliegtickets, hetzij op lijn- of chartervluchten (mits anders aangegeven).

! Arrangementen voor en na de reis aan boord.

! Paspoort en visum kosten.

! Aankomst en vertrek belastingen.

! Maaltijden aan wal.

! Bagage, annulering en persoonlijke verzekering (dit wordt sterk aanbevolen).

! Extra bagage en kosten van persoonlijke aard, zoals kosten voor de bar, telecommunicatie en de wasserij.

! De gebruikelijke fooi aan het eind van de reis voor personeel aan boord (richtlijnen worden verstrekt).

Voorwaarden Ocean Wide
Oceanwide Expeditions heeft het recht om de afgesproken prijs te verhogen als zij te maken krijgen met onvoorziene prijsstijgingen (van bijvoorbeeld wisselkoersen, aanbieders van accommodaties, luchtvaartmaatschappijen, belastingen, havengelden en brandstofprijzen) die invloed hebben op de kosten van de reis. Als een prijsverhoging door Oceanwide Expeditions noodzakelijk wordt geacht, zijn zij verplicht om de betrokken klanten hierover schriftelijk te informeren, uiterlijk 60 dagen voor voor de vertrekdatum van de reis. Prijsverhogingen binnen 60 dagen voor de afvaartdatum zijn niet toegestaan. Als de prijsstijging hoger is dan 5% van uw totale reissom, heeft u het recht om uw reis kosteloos te annuleren.