Prion Island

Prion Island

Prion Island is een eiland dat onderdeel is van Zuid-Georgia en is ongeveer 2,4km lang. Er leven veel verschillende vogels en zeehonden op het eiland. De vele vogels kunnen hier leven doordat er op het eiland geen ratten voorkomen. Het is dus een relatief veilige plek voor de vogels om eieren te leggen. Prion Island is in 1912 en 1913 in kaart gebracht en heeft de naam Prion Island gekregen van natuuronderzoeker Robert Cushman Murphy, vanwege de prions (vogels) die hij in de omgeving spotte.

Voor bezoekers gelden strenge regels bij het betreden van het eiland. Er is speciaal een houten wandelpad gebouwd, waar de bezoekers overheen moeten lopen. Dit voorkomt dat mensen per ongeluk de begroeiing of de holen van bepaalde vogelsoorten vertrappen. Daarnaast mogen per keer 50 bezoekers het eiland voor maximaal 5 uur bezoeken en mogen slechts 2 schepen per dag bij het eiland stoppen.

Falkland eilanden, Zuid Georgia & Antarctica 19 dagen per ms Plancius

Antarctica en de sub-Antarctische eilanden behoren tot één van de weinige werkelijke wildernissen van de wereld. Dit prachtige werelddeel met de vele indrukwekkende ijsbergen, imposante gletsjers en met sneeuw bedekte bergketens, biedt een adembenemend mooi landschap. Door het barre klimaat op Antarctica is er bijna geen begroeiing, ook leven er geen land(zoog)dieren. Wel wordt het bevolkt door de grootste pinguïn kolonies ter wereld, het is werkelijk heel speciaal om deze ingezetenen in de vrije natuur gade te slaan. Ook zijn er door de voedselrijke wateren, buiten de pinguïns, grote aantallen walvissen, zeehonden en allerlei zeevogels die zich hier elk jaar weer verzamelen.