Punta Arenas

Punta Arenas

Punta Arenas is de enige stad in Magallanes, de zuidelijkste provincie van Chili. Hier leven meer pinguïns dan mensen. 
Een ruig, haast onbegaanbaar landschap kenmerkt Magallanes op slechts 1.400 kilometer van Antarctica. Windsnelheden kunnen met gemak oplopen tot 130 kilometer per uur. 
Punta Arenas telt ruim 120.000 inwoners. De helft stamt af van Kroatische immigranten.  
Het einde van de wereld', heet Chili's zuidelijkste provincie ook wel. Als je de eindeloze horizon ziet, begrijp je dat wel. Niets is daar in de verte.
Het is de zuidelijkste stad ter wereld. Alleen Ushuaia ligt nóg dichter bij de Zuidpool. Maar die Argentijnse plaats telt de helft minder inwoners.

De wind is zo krachtig dat Punta Arenas zich genoodzaakt zag in het centrum een ingenieus stelsel van winschermen te fabriceren. 
Punta Arenas is een kleurrijke stad, ondanks de meestal grijze hemel. Ze bewijst dat pasteltinten niet alleen passen bij huizen in warme landen rond de evenaar.

Wat is er te doen in Punta Arenas?
Vaar per boot van Punta Arenas naar Tierra del Fuego, Vuurland. Dit eiland in de Straat van Magelhaen deelt Chili met Argentinië. Je wandelt er door prachtige landschappen.
Vlak boven Punta Arenas ligt het zuidelijkste skicentrum ter wereld: Cerro Mirador. Maar voor goede skiërs is het gebied niet de moeite waard. Het uitzicht is mooier dan de pistes.
In het gebied Los Pinguinos op het eiland Isla Magdalena leven en broeden er wel 150.000 pinguïns. Bezoek dit nationale park en bekijk de guitige dieren.
Bezoek in Punta Arenas één van de mooiste begraafplaatsen in Zuid-Amerika. Cementerio Municipal bevat bescheiden graven van immigranten, maar ook enorme tombes voor hele families die ooit in Punta Arenas woonden.
In Punta Arenas eet je de heerlijkste visgerechten. Een delicatesse is King Crab. Deze krabben kunnen wel twee meter worden (van de ene poot naar de andere) en hebben een heerlijke smaak.


Fly the Drake Antarctica, 8 dagen per World Explorer

Dit is dé reis voor de mensen die graag willen genieten van het ongerepte Antarctica, zonder daarbij de soms erg ruwe oversteek per schip over de Drake Passage te moeten nemen! Wij geven u de mogelijkheid om te vliegen naar Antarctica.Antarctica vliegen over Drake Passage, 8 dagen ms Ocean Adventurer

Dit is de reis voor de mensen die graag willen genieten van het ongerepte Antarctica, zonder daarbij de soms erg ruwe oversteek per schip over de Drake Passage te moeten nemen! Wij geven u de mogelijkheid om te vliegen naar Antarctica.Vliegen en varen naar Antarctica, 11 dagen per Ocean Adventurer

Een korte, comfortabele vlucht van Punta Arenas (Chili) naar King George Island (Antarctica), zorgt ervoor dat u al snel voet kunt zetten op Antarctica. De bijzondere omgeving van Antarctica zorgt bij de bezoekers vaak voor een rollercoaster van emoties: van opwinding naar een prettig gevoel van eenzaamheid en uiteindelijk een dankbaar gevoel, omdat u dit wonderlijke gebied van dichtbij meemaakt. U kunt op zoek gaan naar walvissen, stukken van gletsjers zien afbreken, een klim maken naar één van de hooggelegen punten voor een prachtig uitzicht en zelfs in een kolonie nieuwsgierige pinguins terecht komen.Kerst op Antarctica, 11 dagen per Ocean Adventurer

Een korte, comfortabele vlucht van Punta Arenas (Chili) naar King George Island (Antarctica), zorgt ervoor dat u al snel voet kunt zetten op Antarctica. De bijzondere omgeving van Antarctica zorgt bij de bezoekers vaak voor een rollercoaster van emoties: van opwinding naar een prettig gevoel van eenzaamheid en uiteindelijk een dankbaar gevoel, omdat u dit wonderlijke gebied van dichtbij meemaakt. U kunt op zoek gaan naar walvissen, stukken van gletsjers zien afbreken, een klim maken naar één van de hooggelegen punten voor een prachtig uitzicht en zelfs in een kolonie nieuwsgierige pinguins terecht komen.Antarctica, Patagonië en Chileense fjorden, 20 dagen per ms Roald Amundsen

Ga mee naar het einde van de wereld! Het comfortabele ms Roald Amundsen brengt u naar de spectaculairste gebieden van het zuidelijk halfrond. De reis begint in Punta Arenas en van daaruit varen we door het Beaglekanaal. Na het Beaglekanaal steken we de Drake Passage over, op weg naar Antarctica. Hier staan verschillende landingen gepland. U vaart weer terug over de Drake Passage, ditmaal noordwaarts, en bereikt Kaap Hoorn. Het schip vaart verder langs de Chileense kust richtig het noorden, totdat de expeditie ten einde komt in Valparaiso.Antarctica, Falkland Eilanden en Chileense fjorden, 18 dagen per ms Roald Amundsen

Deze expeditiereis naar Antarctica, Falkland Eilanden en Chileense fjorden start in Punta Arenas en zal u laten kennismaken met de natuurlijke schoonheid van Patagonië, voordat de oversteek naar Antarctica wordt gemaakt. In Antarctica bezoekt u verschillende bekende historische plaatsen, maar de landingen geven u ook de mogelijkheid om te gaan hiken of kajakken. Dit zijn unieke momenten waarbij u tussen de walvissen peddelt of oog in oog komt te staan met de pinguins. Na Antarctica staan de Falkland Eilanden op de planning. In dit Britse gebied komt u terecht in een wereld vol contrasten.