Qaqortoq, Groenland

Qaqortoq

Qaqortoq is de grootste stad in Zuid-Groenland, met ongeveer 3.000 inwoners, en is gemakkelijk te voet te verkennen. Qaqortoq is een plaats die dicht bij de kust ligt. Het ligt op een steile heuvel en het kan er in de zomer vrij warm worden. Qaqortoq kun je het best te voet verkennen. De stad heeft een leuk centrum, historische gebouwen, cafés en restaurants.
In deze omgeving kun je prachtige wandelingen maken. Er zijn verschillende routes die je de bergen inleiden. Op de bergtoppen heb je vaak een schitterend uitzicht over het vaste land en de zee. Het Tasersuaq meer brengt je in een paar minuten van het centrum van de stad naar de bergen. De fanatieke wandelaars kunnen een vijfdaagse tocht maken naar de vroegere woonplaats van de Noormannen.

Bezienswaardigheden
  • Tasersuaq meer
  • Sculptuurproject Aka Høegh
  • Qaqortoq museum
Expeditie Diskobaai Groenland, 16 dagen per Fridtjof Nansen

Deze expeditie diskobaai Groenland biedt een mooie kennismaking met de rijke Inuit-cultuur en adembenemende natuur. Een waar hoogtepunt is Disko Baai, waar kleurrijke dorpen prachtig afsteken tegen de rotsachtige heuvels. In feite is 80% van dit geweldige land bedekt met ijs, waardoor een werkelijk uniek klimaat is ontstaan. Samen verkennen we lange fjorden, weelderige weiden en hopen we onderweg walvissen, zeehonden en zeevogels tegen te komen.Reis Zuid-Groenland, 9 dagen per ms Ultramarine

Deze unieke reis brengt u naar de grimmige en majestueuze landschappen van 's werelds tweede grootste ijsmassa. Beklim de kustgletsjers, loop over het uitgestrekte poolplateau van de Groenlandse ijskap of reis per helikopter naar gletsjermeren hoog in de Alpenzones.