Qassiarsuk

Qassiarsuk

Ruim duizend jaar geleden liet een groep Noormannen IJsland achter zich, om naar Groenland te vertrekken. Zij werden geleid door Erik de Rode, een bijnaam die hij had te danken aan zijn rode haar en baard. Vanuit IJsland waren ze naar het westen gevaren en kwamen een "groen land" tegen. 3 jaar later ging Erik de Rode terug naar dit groene land en nam 14 schepen mee. Hij en zijn medereizigers vestigden zich toen in de baai waar vandaag de dag Qassiarsuk ligt. Toen kreeg het de naam Brattahlíð.

Landbouw is nog steeds de belangrijkste bezigheid in Qassiarsuk. De (schapen)boeren in de omgeving bewerken dezelfde grond als de Noormannen eeuwen geleden deden en ook de dieren grazen op dezelfde weides. In het openlucht-museum kunt u onder andere de reconstructie van de boerderij van Erik de Rode bekijken, die in het jaar 2000 is gebouwd.


Expeditie IJsland en Groenland, 18 dagen per ms Fram

Groenland is in deze periode op haar best; geniet van kleurrijke dorpjes, bloeiende weiden, imposante bergen, indrukwekkende gletsjers en diepe fjorden. In het noorden van dit eiland kunt u majestueuze ijsbergen bewonderen, die langzaam door het water glijden.