Qassiarsuk

Qassiarsuk

Ruim duizend jaar geleden liet een groep Noormannen IJsland achter zich, om naar Groenland te vertrekken. Zij werden geleid door Erik de Rode, een bijnaam die hij had te danken aan zijn rode haar en baard. Vanuit IJsland waren ze naar het westen gevaren en kwamen een "groen land" tegen. 3 jaar later ging Erik de Rode terug naar dit groene land en nam 14 schepen mee. Hij en zijn medereizigers vestigden zich toen in de baai waar vandaag de dag Qassiarsuk ligt. Toen kreeg het de naam Brattahlíð.

Landbouw is nog steeds de belangrijkste bezigheid in Qassiarsuk. De (schapen)boeren in de omgeving bewerken dezelfde grond als de Noormannen eeuwen geleden deden en ook de dieren grazen op dezelfde weides. In het openlucht-museum kunt u onder andere de reconstructie van de boerderij van Erik de Rode bekijken, die in het jaar 2000 is gebouwd.


Groenland, Newfoundland en Labrador per ms Fram, 15 dagen

Geniet van een echte expeditie naar Groenland, Newfoundland en Labrador, waarbij het weer en het ijs het definitieve reisschema bepalen. Tijdens de reis krijgt u de kans om het spectaculaire landschap van Groenland en Newfoundland te verkennen, afgelegen nederzettingen met een bijzondere geschiedenis te bezoeken en bijzondere wilde dieren te spotten. Zowel in het water als op het land kunnen prachtige dieren zich laten zien. U krijgt zelfs de kans om Gros Morne National Park, Red Bay en L'Anse aux Meadows te bezoeken, een aantal gebieden die op de werelderfgoedlijst van UNESO staan.