Qeqertarsuaq

Qeqertarsuaq ligt op Disko Island, voor de westkust van Groenland. Ondanks de grootte van het eiland (ruim 24.000km²) is Qeqertarsuaq de enige stad op het hele eiland. Er wonen ongeveer 1.000 mensen. De voormalige naam van de stad was Godhavn, wat 'goede haven' betekent. Deze naam geeft al aan dat de stad vroeger bekend stond om de veilige haven. Walvisjacht is een belangrijk onderdeel van de geschiedenis van Qeqertarsuaq en de walvis wordt nog steeds afgebeeld in het huidige wapen van de stad.

De stad heeft een prachtige ligging, met spectaculaire uitzichten op gletsjers, bergen en watervallen. De kleurrijke huisjes in de stad vormen een mooi contrast met de gigantische rotsbergen. Qeqertarsuaq ligt aan zee en in de zomer zijn hier veel bultruggen te spotten.

Groenland Thule per ms Fram, 17 dagen

Tijdens deze bijzondere Arctische expeditie naar Groenland Thule ontdekt u het noord-westelijke deel van Groenland tot aan het ijzige Noorden. Beleef het gevoel om helemaal aan het eind van de gigantische Groenlandse ijskap te staan, die zich 2.400 kilometer naar het Noorden uitstrekt en 80% van het eiland bedekt. Ontdek de historische nederzettingen zoals Dundas en breng een bezoek aan Siorapaluk, het meest noordelijke dorp ter wereld. Betast een ijsberg met uw blote handen en bewonder de kracht der natuur in de Ilulissat-IJsfjord. Tijdens onze dagelijkse landingen en excursies, waaronder een kajaktour, wandelingen en andere activiteiten, maakt u kennis met het authentieke Groenland en zijn bewoners.​