Red Bay, Canada

Red Bay, Canada

Baskische walvisvaarders kwamen achter de walvissen aan die bij de kusten van Noord-Amerika de zomer doorbrachten. Onder andere in Labrador gingen ze aan wal. Ze zetten er werkplaatsen op om de gevangen dieren te slachten. Walvisolie, geperst uit de blubber, was in Europa een veelgevraagd product, onder meer voor lampen en zeep. Ook het spekvet vond goede afzet. Een van de drukste locaties daarvoor werd Red Bay, door de Basken Butus genoemd. Het ligt bij de toegang vanaf de Atlantische Oceaan naar de Strait of Belle Isle. Er is een natuurlijke haven die wordt beschermd door een eiland, Saddle Island. Rond Red Bay Harbour zijn zo’n twintig plekken gevonden waar zulke walvisstations zijn geweest. Die worden de eerste industriële complexen in de nieuwe wereld genoemd en gesproken wordt over ’s werelds grootste zestiende-eeuwse haven gericht op de walvisvangst.

Noordwest passage, Canada, Groenland en Newfoundland, 20 dagen per ms Fram

Treedt in de voetstappen van onderzoekers zoals Amundsen! Tijdens deze expeditiereis van 20 dagen vaart u door de Noordwest passage, Canada, Groenland en Newfoundland. Verken een van de meest spectaculaire en ongerepte landschappen op aarde.Noordwest passage, Alaska tot Nova Scotia, 29 dagen per ms Roald Amundsen

In de voetstappen van onderzoekers! Tijdens de 29 daagse reis Noordwest passage, Alaska tot Nova Scotia brengt et comfortabele ms Roald Amundsen u naar de spectaculairste gebieden van het noordelijk halfrond: Alaska, Groenland, Newfoundland en Nova Scotia.