Reis Falklandeilanden en Zuid-Georgië, 20 dagen per Ocean Diamond

Antarctisch Schiereiland bezoeken

LET OP: De geplande route van deze expeditie naar de Falklandeilanden en Zuid-Georgië wordt hierboven beschreven. De getoonde route is een indicatie. Het programma kan afwijken afhankelijk van de lokale ijs en weersomstandigheden, de beschikbaarheid van de landingsplaatsen en kansen om wilde dieren te zien. De uiteindelijke route wordt bepaald door de expeditieleider aan boord. Flexibiliteit is van essentieel belang voor deelnemers van expeditie reizen.

 20 januari - 8 februari 2021


M/S Ocean Diamond
M/S Ocean Diamond

189 passagiers
101 hutten

Lengte 124m
Bouwjaar 1986
Snelheid 15 knopen


Vlucht Amsterdam - Ushuaia
Vlucht Amsterdam - Ushuaia

U vliegt op eigen gelegenheid van Amsterdam naar Ushuaia. Wij helpen u graag bij het regelen en boeken van deze (retour)vluchten.


Ushuaia, Argentinië - Zuid Amerika
Ushuaia, Argentinië - Zuid Amerika

De eerste dag van deze 20-daagse reis brengt u gedeeltelijk door in Ushuaia, nadat u daar met het vliegtuig bent aangekomen heeft u vrije tijd. Ushuaia heeft de uitstraling van een kleine stad, maar heeft toch veel winkels, musea, cafés en restaurants waar u voor uw reis van kunt genieten. Als u zich avontuurlijk voelt, bieden het nabijgelegen nationale park en de Martial Glacier tal van buitenactiviteiten, zoals wandelen.


Beaglekanaal
Beaglekanaal

Ruil uw landpoten in voor zeebenen, ontmoet en begroet uw medereizigers en maak kennis met het schip. Omdat elk Antarctisch avontuur nieuwe kansen en ervaringen biedt, is de dag van inschepen net zo spannend voor uw expeditieteam als voor u.


(Zuidelijke) Atlantische Oceaan
(Zuidelijke) Atlantische Oceaan

Uw dagen op zee zijn gevuld met presentaties en lezingen onder leiding van uw expeditieteam, die u voorbereiden op de natuur die u bij aankomst zal begroeten. Tussen de presentaties door kunt u tijd doorbrengen aan de bar onder het genot van een drankje of genieten van de frisse lucht en uitzicht op de het buitendek.


Falklandeilanden & Stanley
Falklandeilanden & Stanley

Houd uw camera bij de hand om bij aankomst de overweldigende fauna en het ruige gevoel van de Falklandeilanden vast te leggen. De archipel bevat twee hoofdeilanden: Oost en West,. Beide eilanden zullen worden verkend door Zodiac excursies en dagelijkse landingen. Port Stanley is door de unieke Britse uitstraling en een eclectische charme vaak een favoriete landingsplaats. Verder bent u vrij om de stad te verkennen, een pint te drinken in de plaatselijke pub of talloze kerken en musea te bezoeken. De archipel is de thuisbasis van Magelhaenpinguïn, Ezelspinguïn en Zuidelijke Rotspinguïns. Als u gelukt hebt, kunt u hier ook koningspinguïns spotten. Verder is er ook een mogelijkheid om twee vogelsoorten te zien: Cobbs winterkoninkje en de vliegende Falklandbooteend.


(Zuidelijke) Atlantische Oceaan
(Zuidelijke) Atlantische Oceaan

Onderweg naar Zuid-Georgië steekt u de Antarctische Convergentie over. Hier komen oceanen samen, waardoor grote hoeveelheden voedselrijk water naar de oppervlakte komen. Dit trekt veel walvissen en zeehonden aan. Uw expeditieteam houdt u op de hoogte wanneer u de onzichtbare, maar toch belangrijke lijn overschrijdt.


Zuid-Georgia en Grytviken
Zuid-Georgia en Grytviken

Op het hele eiland zijn nog aanwijzingen te vinden van de vroegere walvis- en zeehondenjacht. Het is moeilijk voor te stellen dat de populatie walvissen en zeehonden hier ooit veel kleiner was dankzij de jacht; vandaag de dag zijn er grote groepen van deze dieren te vinden.

Eén van de belangrijke historische plaatsen die we zullen bezoeken is het graf van Sir Ernest Shackleton. Het bezoek aan dit graf in Grytviken, waar ook een oud walvisvaardersstation en onderzoeksstation te vinden zijn, zorgt ervoor dat u zich een beetje een voorstelling kunt maken van hoe het voor de eerste ontdekkingsreizigers geweest moet zijn in deze ruige, maar prachtige omgeving.

Hoewel de geschiedenis van Zuid-Georgië heel boeiend is, zal de enorme hoeveelheid wildlife in deze omgeving u waarschijnlijk nog meer fascineren. Elke landing die u hier maakt, zal u iets nieuws laten zien.

De grassen, bergen en stranden van Zuid-Georgië hebben allemaal een belangrijke rol in het leven van de verschillende vogelsoorten en andere diersoorten. De leden van het expeditieteam delen graag hun kennis over al deze rollen binnen de natuur met u.


(Zuidelijke) Atlantische Oceaan
(Zuidelijke) Atlantische Oceaan

Antarctica wacht op u, net als de pinguïns en de zeehonden die er leven. Terwijl u twee dagen op zee doorbrengt, kunt u rustig van uw vrije tijd genieten of presentaties van het expeditieteam bijwonen. Zij zullen alles vertellen, van de geschiedenis en geologie van Antarctica tot tips over het herkennen van verschillende diersoorten. Als de omstandigheden het toelaten, kunnen we proberen een landing te maken op de South Orkney-eilanden, de eerste officiële stop op Antarctica.


Zuidelijke Shetlandeilanden
Zuidelijke Shetlandeilanden

De aankomst bij het witte continent Antarctica is een bijzondere ervaring, die moeilijk in woorden te omschrijven is. U zal al snel ontdekken dat het een continent van extremen is: het ene moment bevindt u zich in volledige stilte en leegte, terwijl u enige tijd later tussen de nieuwsgierige pinguïns kunt staan.


Drake Passage, Antarctica - Zuid Amerika
Drake Passage, Antarctica - Zuid Amerika

Na meer dan twee weken eindeloze ontmoetingen met dieren in het wild, begint u reis naar huis. De Drake passage is nog een prachtige afsluiter. Daarna wacht de drukke, bevolkte wereld op uw terugkeer, dus geniet van de stilte en van de zee zolang u kunt.


Ushuaia, Argentinië - Zuid Amerika
Ushuaia, Argentinië - Zuid Amerika

Na het ontbijt aan boord van het schip is het tijd om afscheid te nemen van uw expeditieteam. Daarna vertrekt u naar het vliegveld van Ushuaia.


Vlucht Ushuaia - Amsterdam
Vlucht Ushuaia - Amsterdam

Vanuit Ushuaia vliegt u op eigen gelegenheid weer terug naar Amsterdam.

Wij helpen u graag bij het uitzoeken en eventueel boeken van de benodigde vlucht(en).


Kajakken Antarctica
Kajakken Antarctica

Kajakken Antarctica is een van de meest bijzondere manieren om de afgelegen en ruige kusten van het Antarctische gebied te verkennen. Onder begeleiding van een gids peddel je in kleine groepjes tussen de ijsbergen en antarctische dieren.


Peddelen Antarctica
Peddelen Antarctica

Bij de excursie peddelen Antarctica verkent u de oceaan door op een sit-on-top kajak rond te paddelen. Er is geen ervaring vereist voor deze activiteit.


Reis Falklandeilanden en Zuid-Georgië, 20 dagen per Ocean Diamond


Highlights 

  • Verken het Antarctische schiereiland, het noordelijkste puntje van 's werelds 7e continent, per schip, zodiac en te voet.
  • Leer meer over de unieke geologie, geschiedenis en natuur van Antarctica met het deskundige team aan boord.
  • Bekijk de ongelooflijke dieren in Zuid-Georgië, waaronder 30 broedvogelsoorten en vier pinguïnsoorten.
  • Wandel door het schilderachtige Britse stadje Stanley op de Falkland-eilanden.
  • Dompel jezelf onder in het ijzige rijk van Antarctica, met een optionele kajaktocht.

Aanbod van activiteiten

Kajakken

 Peddelen

 Lezingen aan boord van het schip


Prijslijst Reis Falklandeilanden en Zuid-Georgië, 20 dagen per Ocean Diamond (klik op prijs om een reisvoorstel aan te vragen)

Vanafprijs per persoon 20 januari - 8 februari 2021
3-persoons hut 12800
1-persoons hut patrijspoort 22700
1-persoons hut beperkt zicht 22700
2-persoons hut beperkt zicht 18400
2-persoonshut raam 19400
Suite 20800
Balkon suite 21700
Bij te boeken activiteiten:
Peddelen 280
Kajakken 940

Prijzen in €

Inclusief:

Scheepsreis volgens programma incl. huishouding, volpension, snacks, koffie, thee, warme chocomelk, frisdranken en sappen (geef eventuele dieetwensen op tijd door).

Alle excursies aan wal en activiteiten per zodiac.

Programma van presentaties en begeleiding door ervaren expeditieleider en expeditieteam.

Een gids die gespecialiseerd is in fotografie en foto's maakt tijdens de reis.

 Lenen van rubberlaarzen voor tijdens de landingen.

Quark Expeditions parka die u mag houden (wind- en waterafstotend jack).

Elke hut beschikt over een föhn en badjassen. 

Groepstransfer in Ushuaia van het schip naar de luchthaven.

Transfer luchthaven en schip, heen en terug.

Groepstransfers: luchthaven Ushuaia naar accommodatie op dag 1, hotel naar schip (inscheping), schip naar luchthaven (ontscheping). 

Uitgebreide reisbeschrijving.

Exclusief:

! Vluchten.

! Paspoort- en visumkosten.

! Niet genoemde overheidsbelastingen, aankomst- en vertrekbelastingen.

! Maaltijden aan wal (tenzij anders aangegeven).

! Kosten voor extra bagage.

! Bagage, annulering en persoonlijke verzekering (die zeer sterk worden aangeraden).

! Verplichte waterdichte broek voor tijdens de zodiac-tochten

! Persoonlijke uitgaven, zoals voor wasservice, de bar en telefoon- en internetgebruik.

! Optionele extra activiteiten.