Reis Groenlandse valleien en fjorden, 15 dagen per Ocean Adventurer

Reisbeschrijving Reis Groenlandse valleien en fjorden

Reisdata

29 augustus - 12 september 2020

M/S Ocean Adventurer
M/S Ocean Adventurer

132 passagiers
65 hutten

Lengte 101,1m
Bouwjaar 1976
Snelheid 12 knopen


Reykjavik, IJsland
Reykjavik, IJsland

U komt 's ochtends aan in Reykjavik, de hoofdstad van IJsland. U heeft de hele dag om de stad te ontdekken en u overnacht in een hotel in Reykjavik (inbegrepen). 's Avonds wordt daar ook een welkomstbijeenkomst georganiseerd.


Akureyri, IJsland
Akureyri, IJsland

U vliegt van Reykjavik naar Akureyri en gaat daar aan boord van het schip Ocean Adventurer. Uw expeditie begint, maak u klaar voor een geweldig avontuur!


Skjoldungen
Skjoldungen

Terwijl we door de Straat van Denemarken varen, leert uw expeditieteam u over de natuur en legendarische geschiedenis van Groenland, de fascinerende geologie, ecologie en klimaat, en de ongelooflijke bezienswaardigheden die u binnenkort zult ontdekken. Uw verkenning van Groenland begint met Oost-Groenland, een van de minst bezochte en meest afgelegen delen van het eiland. Als de omstandigheden het toelaten verkennen we een echte Arctische spookstad. De verlaten nederzetting Skjoldungen. Hier werden inwoners gedwongen naar grote en meer toegankelijke steden te verhuizen in 1961. Het smalle deel van de Skjoldungen Fjord is een ideale plek om per zodiac te ontdekken. Wie wie wil deelnemen aan de kajak-activiteit krijgt hier de kans om het water op te gaan om langs ijsbergen te varen en fantastische foto's te maken. Een andere mogelijke bestemming is Lindenow Fjord, een geweldige plek voor Zodiac cruisen, als de omstandigheden gunstig zijn. Deze zelden bezochte diepe fjord wordt gevoed door een aantal gletsjers en biedt voldoende mogelijkheden om foto's te maken met uw camera.


Uunartoq (hot springs)
Uunartoq (hot springs)

Klimmers van over de hele wereld kennen Tasermiut Fjord. Dit deel van Groenland heeft de bijnaam 'Arctisch Patagonië'. Met uitzicht op ijskoude wateren tegen een achtergrond van hoge bergen, kristalheldere watervallen en ongelooflijk weelderige, groene valleien begrijpt u nu wellicht waarom het eiland de naam Groenland kreeg. Verspreid over de oevers van de fjorden die het gebied domineren, zijn verschillende kleine nederzettingen gesticht door Erik de Rode. U leert hier iets over de geschiedenis van de nederzettingen in de omgeving. Een dergelijke landing die we hopen te maken is op Hvalsey, de plek is een van de grootste en best bewaarde Noorse ruïnes van Groenland. Maar ook het kleine dorpje Igaliku, met ongeveer 30 inwoners, dat de oudste nederzetting voor schapenhouderij in Groenland is. We varen rondom Cape Farewell, het meest zuidelijke punt van Groenland. We zullen de natuurlijke warmwaterbronnen in de omgeving van Uunartoq bezoeken. Hier kunt u genieten in de geothermische wateren, terwijl de ijsbergen voorbij drijven.


Nuuk, Groenland
Nuuk, Groenland

We varen noordwaarts en zullen stoppen bij een aantal schilderachtige plaatsen langs de fjorden aan de westkust van Groenland. Maak kennis met de vriendelijke bevolking, lokale ambachtslieden en kleurrijke huizen op de toendra, bedekt met wilde bloemen. U zal ook Nuuk bezoeken, de hoofdstad van Groenland. Er wonen hier ongeveer 16.000 mensen. U heeft de tijd om door de straten te dwalen, de Hans Egede Kerk en het Hans Egede standbeeld bij de waterkant te bekijken. Beide zijn vernoemd naar de man die de stad heeft gesticht. Ook kunt u het museum bezoeken, om beroemde Groenlandse mummies te bekijken. Het dichtbij gelegen Sisimiut is een interessante stad om te bezoeken; er wonen meer sledehonden dan mensen. De Evighedsfjorden (Eeuwigheidsfjorden) is een populaire plek om met de zodiacs de omgeving te verkennen. Het is een lange, diepe fjord met heel weinig nederzettingen, waardoor u kunt genieten van de natuur in haar ruwste vorm. Het is mogelijk om tussen de bergen te wandelen en u krijgt prachtige kansen om de kleurrijke toendra en de dramatische landschappen te fotograferen. De westkust van Groenland biedt vele dramatische, bergachtige landschappen met fjorden die uitkomen in zee. We zullen de Ilulissat IJsfjord gaan verkennen, bekend om één van 's werelds snelst bewegende gletsjers. De gletsjer verplaatst zich ongeveer 19 meter per dag, waardoor u mooie kansen krijgt om het afbrekende ijs te fotograferen, terwijl het in zee valt. Later bij de Amerloq Fjord kunt u even uw benen strekken door de verlaten stadjes en vroegere Thule plaatsen te verkennen.


Kangerlussuaq, Groenland
Kangerlussuaq, Groenland

De 14e dag gaat u in Kangerlussuaq van boord van het schip en vliegt u direct terug naar Reykjavik in IJsland. Na uw aankomst in Reykjavik, wordt u naar uw hotel gebracht.


Reykjavik, IJsland
Reykjavik, IJsland

Na het ontbijt kunt u uw vlucht terug naar huis nemen of nog wat meer tijd doorbrengen in Reykjavik.Groenlandse valleien en fjorden - Highlights 

  • Zoeken naar iconische arctische dieren in het wild, zoals walvissen, zeehonden en zeevogels
  • Ontmoet de lokale bevolking en ervaar traditionele Inuit-nederzettingen
  • Bewonder adembenemende landschappen met gletsjers, fjorden en groene valleien 

Groenlandse valleien en fjorden

Geniet van een diepgaande verkenning naar een van de meest afgelegen regio's van Groenland. We varen door het ijskoude water naar de weinig bezochte oostkust, naar de weelderige zuidelijke punt van het eiland en naar de charmante lokale gemeenschappen en indrukwekkende gletsjers aan de westkust. Elk bezoek aan de pittoreske dorpen en Noorse ruïnes (die langs de kustlijn liggen), zal u onderdompelen in de lokale cultuur en geschiedenis van Groenland. En ondertussen vaart u door het ruige landschap gedomineerd door dramatische fjorden, imposante gletsjers, torenhoge bergen en groene valleien. Een onvergetelijke ervaring!  

Aanbod van activiteiten

Kajakken

Lezingen aan boord van het schip

Prijslijst Reis Groenlandse valleien en fjorden, 15 dagen per Ocean Adventurer (klik op prijs om een reisvoorstel aan te vragen)

Vanafprijs 15-daagse reis | 7 augustus 2018 Prijs per persoon, op basis van 2-persoons bezetting
3-persoonshut 7400
2-persoons laagste dek 7830
2-persoons middel dek patrijspoort 8640
2-persoons middel dek raam 9450
2-persoons superior 10620
2-persoons deluxe 11340
2-persoons suite 12150
2-persoons eigenaars suite 13320
Kajakken 610
Peddelen 170

15-daagse reis inclusief:

Geboekte hut (in de door u gekozen categorie) met dagelijkse schoonmaak.

Ontbijt, lunch, diner en snacks aan boord tijdens de gehele bootreis. (Geef eventuele dieetwensen op tijd door)

Alle landingen en zodiaccruises uit het dagprogramma.

Begeleiding door ervaren expeditieteam, aan boord en tijdens alle activiteiten.

Presentaties van het expeditieteam en gastsprekers.

Alle foto's van de reis.

Een paar waterdichte laarzen te leen, voor tijdens de activiteiten van boord.

Een Quark Expeditions parka die u mag houden.

Koffie, thee en chocomelk zijn de hele dag verkrijgbaar.

Haardroger en badjassen in elke hut.

Alle servicebelastingen en havengelden.

Alle bagage afhandeling aan boord van het schip.

Noodevacuatieverzekering voor alle passagiers, met een maximum van $500.000 per persoon.

Toeristenbelasting

Hotelovernachting in Reykjavik, inclusief ontbijt (dag 1).

Groepstransfer van het hotel in Reykjavik naar de luchthaven (dag 2).

Vlucht van Reykjavik naar Akureyri (dag 2).

Groepstransfer van de luchthaven van Akureyri naar het schip en terug.

Vlucht van Kangerlussuaq naar Reykjavik (dag 14).

Groepstransfer van de luchthaven naar het hotel in Reykjavik (dag 14).

Hotelovernachting in Reykjavik, inclusief ontbijt (dag 14).

15-daagse reis exclusief:

! Vluchten die niet bij 'inclusief' vermeld zijn.

! Paspoort- en visumkosten.

! Belastingen die niet bij 'inclusief' vermeld zijn.

! Maaltijden aan wal, met uitzondering van ontbijt in het hotel voordat u aan boord gaat.

! Verzekeringen voor bagage, annulering en ziekte (sterk aanbevolen).

! Kosten voor overbagage.

! Kosten voor de wasserette, bar, drankjes en andere persoonlijke uitgaven.

! Kosten voor telefonie & internet aan boord.

! Optionele kayak-activiteit.

! Vrijwillige fooi voor het personeel.

! Eventuele extra overnachtingen in Reykjavik (die niet bij 'inclusief' vermeld zijn).

! Transfer van de luchthaven naar het hotel in Reykjavik bij aankomst (en omgekeerd bij vertrek).