Reis Groenlandse valleien en fjorden, 15 dagen per Ocean Adventurer

Reisbeschrijving Reis Groenlandse valleien en fjorden

Reisdata

29 augustus - 12 september 2020

M/S Ocean Adventurer
M/S Ocean Adventurer

132 passagiers
65 hutten

Lengte 101,1m
Bouwjaar 1976
Snelheid 12 knopen


vlieg Amsterdam-Reykjavik
vlieg Amsterdam-Reykjavik

U vliegt op eigen gelegenheid van Nederland naar Reykjavik. Wij helpen u graag bij het uitzoeken en het eventueel boeken van een vlucht.


Reykjavik, IJsland
Reykjavik, IJsland

U komt 's ochtends aan in Reykjavik, de hoofdstad van IJsland. U heeft de hele dag om de stad te ontdekken en u overnacht in een hotel in Reykjavik (inbegrepen). 's Avonds wordt daar ook een welkomstbijeenkomst georganiseerd.


Akureyri, IJsland
Akureyri, IJsland

U vliegt van Reykjavik naar Akureyri en gaat daar aan boord van het schip Ocean Adventurer. Uw expeditie begint, maak u klaar voor een geweldig avontuur!


Straat Denemarken, Groenland - IJsland
Straat Denemarken, Groenland - IJsland

Terwijl we door de Straat van Denemarken varen, vertelt uw expeditieteam u alles over de natuur en legendarische geschiedenis van Groenland, de fascinerende geologie, ecologie en klimaat, en de ongelooflijke bezienswaardigheden die u binnenkort zult gaan zien. Ook ziet u hier waarschijnlijk zeevogels boven het schip zweven en kunt u walvissen tegenkomen.


Skjoldungen
Skjoldungen

Uw verkenning van Groenland begint met Oost-Groenland, een van de minst bezochte en meest afgelegen delen van het eiland. Een locatie die we hopen te bezoeken als de weer en ijs-omstandigheden het toelaten, is Skjoldungen, een echte Arctische spookstad. De inwoners werden in 1961 gedwongen om naar grotere en meer toegankelijke steden te verhuizen. U vaart tussen de bergen om de gletsjers diep in de fjorden rond dit eiland te bekijken. Het smalle deel van de fjord biedt een ideale plek om onze Zodiacs in het water te laten gaan voor een betere verkenning. Als u zich nog avontuurlijker voelt, kunt u uzelf misschien trakteren op een optionele peddeluitstap. Een onvergetelijke gelegenheid om langs ijsbergen en gletsjers te glijden en enkele foto's te maken vanuit een uniek perspectief. Een andere mogelijke bestemming is Lindenow Fjord, een geweldige plek voor Zodiac cruisen, als de omstandigheden gunstig zijn. Deze zelden bezochte diepe fjord wordt gevoed door een aantal gletsjers en biedt voldoende mogelijkheden om foto's te maken met uw camera. Mogelijk zult u hier zeehonden zien, want ze staan ​​erom bekend dat zich op de ijsschotsen bevinden.


Uunartoq (hot springs)
Uunartoq (hot springs)

Klimmers van over de hele wereld kennen Tasermiut Fjord. Dit deel van Groenland heeft de bijnaam 'Arctisch Patagonië'. Met uitzicht op ijskoude wateren tegen een achtergrond van hoge bergen, kristalheldere watervallen en ongelooflijk weelderige, groene valleien begrijpt u nu wellicht waarom het eiland de naam Groenland kreeg. Verspreid over de oevers van de fjorden die het gebied domineren, zijn verschillende kleine nederzettingen gesticht door Erik de Rode. De zuidelijke kust van Groenland is doordrenkt van de Noorse geschiedenis en biedt veel plaatsen om te leren over deze oude cultuur. Een landing die we hopen te maken is op Hvalsey, de plek is een van de grootste en best bewaarde Noorse ruïnes van Groenland. Het kleine dorpje Igaliku, met ongeveer 30 inwoners, is de oudste nederzetting voor schapenhouderij in Groenland. Het is een charmante plek om aan land te gaan, terwijl schapen vredig op het gras grazen, omringd door met bloemen bedekte glooiende valleien en met sneeuw bedekte bergen. Het gebied staat ook bekend om zijn legendarische verleden, zoals blijkt uit de opmerkelijke rode zandstenen ruïnes van de Gardar-kathedraal (de grootste kerk in Groenland uit de Middeleeuwen) en de bisschopswoning, die dateren uit het begin van de 12e eeuw, toen de eerste bisschop van Groenland werd benoemd. Wandelend over de fundamenten, opgegraven in 1926, maakt u kennis met een beetje geschiedenis terwijl u leert over dit interessante overblijfselen uit de Viking-periode. Igaliku maakt samen met vier andere historische landbouwgemeenschappen deel uit van een nieuw opgerichte UNESCO-werelderfgoedlocatie.


Nuuk, Groenland
Nuuk, Groenland

We varen noordwaarts en zullen stoppen bij een aantal schilderachtige plaatsen langs de fjorden aan de westkust van Groenland. Maak kennis met de vriendelijke bevolking, lokale ambachtslieden en kleurrijke huizen op de toendra, bedekt met wilde bloemen. U zal ook Nuuk bezoeken, de hoofdstad van Groenland. Er wonen hier ongeveer 16.000 mensen. U heeft de tijd om door de straten te dwalen, de Hans Egede Kerk en het Hans Egede standbeeld bij de waterkant te bekijken. Beide zijn vernoemd naar de man die de stad heeft gesticht. Ook kunt u het museum bezoeken, om beroemde Groenlandse mummies te bekijken. Het dichtbij gelegen Sisimiut is een interessante stad om te bezoeken; er wonen meer sledehonden dan mensen. De Evighedsfjorden (Eeuwigheidsfjorden) is een populaire plek om met de zodiacs de omgeving te verkennen. Het is een lange, diepe fjord met heel weinig nederzettingen, waardoor u kunt genieten van de natuur in haar ruwste vorm. Het is mogelijk om tussen de bergen te wandelen en u krijgt prachtige kansen om de kleurrijke toendra en de dramatische landschappen te fotograferen. De westkust van Groenland biedt vele dramatische, bergachtige landschappen met fjorden die uitkomen in zee. We zullen de Ilulissat IJsfjord gaan verkennen, bekend om één van 's werelds snelst bewegende gletsjers. De gletsjer verplaatst zich ongeveer 19 meter per dag, waardoor u mooie kansen krijgt om het afbrekende ijs te fotograferen, terwijl het in zee valt. Later bij de Amerloq Fjord kunt u even uw benen strekken door de verlaten stadjes en vroegere Thule plaatsen te verkennen.


Kangerlussuaq, Groenland
Kangerlussuaq, Groenland

Geniet nog een keer van een rit met de zodiac naar de kust, waar u aan boord gaat van uw chartervlucht terug naar Reykjavik, IJsland. Na uw aankomst in Reykjavik, wordt u naar uw hotel gebracht.


Reykjavik, IJsland
Reykjavik, IJsland

Vandaag kunt u op uw gemak terugvliegen naar huis of misschien nog wat tijd doorbrengen in de artistieke stad Reykjavik.


vlieg Reykjavik-Amsterdam
vlieg Reykjavik-Amsterdam

U vliegt van Reykjavik weer terug naar huis. Wij helpen u graag bij het uitzoeken en het eventueel boeken van een vlucht.Groenlandse valleien en fjorden - Highlights 

  • Zoeken naar iconische arctische dieren in het wild, zoals walvissen, zeehonden en zeevogels
  • Ontmoet de lokale bevolking en ervaar traditionele Inuit-nederzettingen
  • Bewonder adembenemende landschappen met gletsjers, fjorden en groene valleien 
  • Cruise in een Zodiac om ijsbergen, gletsjers, fjorden en meer te verkennen
  • Dompel uzelf onder in het ijzige rijk van het Noordpoolgebied met optionele kajakavonturen

Groenlandse valleien en fjorden

Geniet van een van de meest afgelegen regio's van Groenland. We varen door het ijskoude water naar de weinig bezochte oostkust, naar de weelderige zuidelijke punt van het eiland en naar de charmante lokale gemeenschappen en indrukwekkende gletsjers aan de westkust. Elk bezoek aan de pittoreske dorpen en Noorse ruïnes (die langs de kustlijn liggen), zullen u onderdompelen in de lokale cultuur en geschiedenis van Groenland. Het ruige landschap gedomineerd door dramatische fjorden, imposante gletsjers, torenhoge bergen en groene valleien zullen u ademloos maken. Het Noordpoolgebied inspireert al eeuwenlang ontdekkingsreizigers en onze expedities bieden u de kans om te ontdekken waarom. We verwelkomen u graag op uw onvergetelijke avontuur! Neem gerust contact op met ons team om uw eventuele vragen te beantwoorden. Deze expeditie is een onvergetelijke ervaring!  

Aanbod van activiteiten

 Kajakken

Lezingen aan boord van het schip

Prijslijst Reis Groenlandse valleien en fjorden, 15 dagen per Ocean Adventurer (klik op prijs om een reisvoorstel aan te vragen)

Vanafprijs per persoon 29 augustus - 12 september 2020
3-persoonshut 7400
2-persoons laagste dek 7830
2-persoons middel dek patrijspoort 8640
2-persoons middel dek raam 9450
2-persoons superior 10620
2-persoons deluxe 11340
2-persoons suite 12150
2-persoons eigenaars suite 13320
Kajakken 610
Peddelen 170

15-daagse reis inclusief:

Geboekte hut (in de door u gekozen categorie) met dagelijkse schoonmaak.

Ontbijt, lunch, diner en snacks aan boord tijdens de gehele bootreis. (Geef eventuele dieetwensen op tijd door)

Alle landingen en zodiaccruises uit het dagprogramma.

Begeleiding door ervaren expeditieteam, aan boord en tijdens alle activiteiten.

Presentaties van het expeditieteam en gastsprekers.

Alle foto's van de reis.

Een paar waterdichte laarzen te leen, voor tijdens de activiteiten van boord.

Een Quark Expeditions parka die u mag houden.

Koffie, thee en chocomelk zijn de hele dag verkrijgbaar.

Haardroger en badjassen in elke hut.

Alle servicebelastingen en havengelden.

Alle bagage afhandeling aan boord van het schip.

Noodevacuatieverzekering voor alle passagiers, met een maximum van $500.000 per persoon.

Toeristenbelasting

Hotelovernachting in Reykjavik, inclusief ontbijt (dag 1).

Groepstransfer van het hotel in Reykjavik naar de luchthaven (dag 2).

Vlucht van Reykjavik naar Akureyri (dag 2).

Groepstransfer van de luchthaven van Akureyri naar het schip en terug.

Vlucht van Kangerlussuaq naar Reykjavik (dag 14).

Groepstransfer van de luchthaven naar het hotel in Reykjavik (dag 14).

Hotelovernachting in Reykjavik, inclusief ontbijt (dag 14).

15-daagse reis exclusief:

! Vluchten die niet bij 'inclusief' vermeld zijn.

! Paspoort- en visumkosten.

! Belastingen die niet bij 'inclusief' vermeld zijn.

! Maaltijden aan wal, met uitzondering van ontbijt in het hotel voordat u aan boord gaat.

! Verzekeringen voor bagage, annulering en ziekte (sterk aanbevolen).

! Kosten voor overbagage.

! Kosten voor de wasserette, bar, drankjes en andere persoonlijke uitgaven.

! Kosten voor telefonie & internet aan boord.

! Optionele kayak-activiteit.

! Vrijwillige fooi voor het personeel.

! Eventuele extra overnachtingen in Reykjavik (die niet bij 'inclusief' vermeld zijn).

! Transfer van de luchthaven naar het hotel in Reykjavik bij aankomst (en omgekeerd bij vertrek).