Reis langs West-Groenland, 17 dagen per Ocean Adventurer

Reisbeschrijving Reis langs West-Groenland

Aankomst in Ottawa: 9 september 2018

Vertrek uit Ottawa: 25 september 2018

M/S Ocean Adventurer
M/S Ocean Adventurer

132 passagiers
65 hutten

Lengte 101,1m
Bouwjaar 1976
Snelheid 12 knopen


Vlucht Amsterdam - Ottawa
Vlucht Amsterdam - Ottawa

U vliegt op eigen gelegenheid van Amsterdam naar Ottawa. We helpen u graag bij het uitzoeken en eventuele boeken van deze vlucht(en).


Ottawa
Ottawa

De Poolexpeditie begint in Ottawa, Canada. Breng uw dag door in deze hoofdstad, voordat u hier de nacht doorbrengt in een goed hotel.


Vlucht Ottawa - Resolute
Vlucht Ottawa - Resolute

's Ochtends gaat u met een gecharterde vlucht van Ottawa naar Resolute. Na aankomst heeft u de mogelijkheid om nog even door dit kleine dorp te wandelen. Daarna is het tijd voor uw eerste tochtje in een zodiac, waarmee u naar het schip wordt gebracht. Er zullen nog vele zodiaccruises volgen!


Dag 3 - 6: Verken het hoge noorden van Canada
Dag 3 - 6: Verken het hoge noorden van Canada

Het afgelegen High Arctic van Canada met een rijke geschiedenis is even inspirerend als informatief.

Beechy Island is een Canadese nationale historische plek en is vernoemd naar ontdekkingsreiziger Frederick William Beechy van de Koninklijke Marine. Dit is een belangrijke bestemming tijdens deze reis, omdat het de laatste rustplaats is van de drie leden van Sir John Franklins fatale expeditie om de Noordwestelijke Doorvaart te vinden. De graven op een afgelegen strand zijn in 1851 ontdekt door de bemanning van Britse en Amerikaanse schepen, die zochten naar tekenen van Franklins mislukte expeditie.

Radstock Bay is een populair onderzoeksstation om ijsberen te spotten, die hier vaak gezien worden in de zomer. Een indrukwekkende archeologische Thule plaats biedt inzicht in hoe deze mensen, nog voor de Inuït, vroeger leefden in het verre noorden.

Arctic Bay en omgeving zijn bijna 5.000 jaar lang bewoond geweest door de Inuït-nomaden die zich vanuit het westen verplaatsten. Het is een fantastische plek om aan land te gaan dankzij de hoge kliffen die vol zitten met zeevogels. Ook kunt u hier meer leren over de traditionele levensstijl van de Inuït gemeenschap. Bij het oostelijke deel van Lancaster Sound zijn vele wandelmogelijkheden op Devon Eiland. We gooien het anker uit bij Croker Bay en zullen met een zodiac langs de front van een actieve gletsjer varen. We zullen een veilige afstand bewaren, maar hopen wel zo dichtbij te varen dat we de schoonheid van het afkalvende ijs echt kunnen beleven. Walvissen komen veel voor in deze wateren, dus zorg dat u uw camera gereed houdt. Een wandeling bij een archeologische vindplaats is een andere mogelijke excursie. Bij Dundas Harbour kunt u langs het strand naar een voormalige Royal Candadion Mounted Police outpost trekken. Ontmoetingen met muskusossen zijn mogelijk.

De meest noordelijk gelegen stad van Canada, Grise Fjord, is de laatste stad in Canada die u tijdens deze reis bezoekt. Er wonen nu ongeveer 150 mensen en de nederzetting is in 1953 gesticht, toen de overheid 8 Inuït-families uit Noord-Quebec besloot te hervestigen. Jagen en vissen zijn een groot onderdeel van hun levensstijl. Bezoek het monument dat is geplaatst voor de eerste bewoners en bekijk de overblijfselen van het 'oude kamp' waar zij leefden.


Dag 7 & 8: Smith Sound
Dag 7 & 8: Smith Sound

Voordat u Canada achter u laat, proberen we nog zo ver mogelijk naar het noorden te varen om beide kanten van de Smith Sound te verkennen. Dit is de doorgang tussen Ellesmere Eiland en Groenland.


Qaanaaq (Thule), Groenland
Qaanaaq (Thule), Groenland

Uw eerste stop in Groenland is in Qaanaaq, ook wel bekend als Thule, een van de meest noordelijk gelegen plaatsen ter wereld. Het is niet voor niets dat de oude filosofen dit Ultima Thule noemden, vertaald als 'rand van bekend gebied'. Hier laten lokale Inuït u meer zien over hun cultuur en tradities en het museum geeft een beeld over hoe het is om bij de top van de wereld te wonen en leven.


Dag 10: Op zee
Dag 10: Op zee

Terwijl we zuidwaarts langs de westkust van Groenland varen, zullen de experts aan boord u voorbereiden op de avonturen die u te wachten staan.


Uummannaq, Groenland
Uummannaq, Groenland

De westkust van Groenland is adembenemend mooi dankzij de spectaculaire gletsjers, hoge fjorden en levendige steden.

Nuusuaq is de enige gemeenschap op het vasteland van de Upernavik Archipel. Het is in 1923 opgericht als handelsstation en vormt één van Groenlands meest traditionele jagers- en vissersplaatsen.

Uummannaq is vernoemd naar de roodgekleurde, hartvormige berg achter de stad; Uummannaq betekent 'hart-achtig' in het Groenlands. Zorg dat u aan dek staat als u hier met het schip aankomt, zodat u kunt genieten van het prachtige uitzicht op de twee pieken die boven de geschilderde houten huisjes uitkomen. De stad werd in 1758 gevestigd als Deense kolonie op het vaste land, maar is 5 jaar later verplaatst naar de huidige plek, waar beter op zeehonden gejaagd kon worden.

Bij het dichtbij gelegen archeologisch gebied Qilaqitsoq, zal u de ruïnes van een oude stad bezoeken, waar in 1972 de overblijfselen van 8 volledig aangeklede mummies zijn gevonden. Deze beroemde Groenlandse mummies, die rond het jaar 1475 zijn overleden, zijn te zien in het Groenlands Nationaal Museum in Nuuk.

Varend naar het zuiden heeft u spectaculaire uitzichten op Eqip Sermia. De grillige, blauwgekleurde gletsjer die uit het heldere water komt, is één van de mooiste bezienswaardigheden van Groenland. We hopen hier ook nog met een zodiac langs te varen of aan land te gaan om de gletsjer van dichtbij te verkennen.

Net ten zuiden van Ilulissat, dat in Groenland 'ijsberg' betekent, ligt de indrukwekkende Ilulissat IJsfjord. Hier bevindt zich de Sermeq Kujalleq, de meest productieve gletsjer op het noordelijk halfrond. Als we door de monding van de fjord varen met de zodiacs, kunt u het geluk hebben om afkalvend ijs te ervaren. U hoort het aankomen dankzij een luide brul als het ijs breekt. Ilulissat is in 1741 opgericht en er wonen meer sledehonden dan mensen. Hier is de ontdekker van Knud Rasmussen geboren, de eerste persoon die de Noordwestelijke Doorvaart is overgestoken per hondenslede. Wandelingen in deze omgeving zorgen voor een mooi uitzicht op jonge ijsbergen die de fjord uitdrijven, naar de Disko Baai.

In Sisimiut krijgt u een traditionele kajakdemonstratie. De kajak is Groenlands nationale symbool en kan worden teruggeleid naar de eerste immigranten in Groenland, die vaartuigen gebruikten die veel op de smalle boten lijken. De stad heeft verschillende 18e-eeuwse koloniale gebouwen, en zelfs de oudste overgebleven kerk in Groenland. Neem dus gerust de tijd om door deze historische omgeving te wandelen. Ook kunt u in de omgeving ook wandelen in de bergen.

Tot slot bezoekt u Itilleq, een kleurrijke stad met ongeveer 130 inwoners die wordt omringd door zee, bergen en fjorden.


Vlucht Kangerlussuaq - Ottawa
Vlucht Kangerlussuaq - Ottawa

U gaat voor het laatst in een zodiac, om van het schip aan land te komen in Kangerlussuaq. Daar gaat u aan boord van de gecharterde vlucht naar Ottawa in Canada. Daar wordt u naar uw hotel gebracht voor een laatste overnachting.


Ottawa
Ottawa

Vanuit Ottawa gaat u op eigen gelegenheid terug naar huis. U kunt er ook voor kiezen om een (aantal) extra overnachting(en) boeken, om iets langer te genieten van deze historische stad.


Vlucht Ottawa - Amsterdam
Vlucht Ottawa - Amsterdam

U vliegt vanaf Ottawa weer terug naar Amsterdam.


Reis langs West-Groenland, 17 dagen per Ocean Adventurer


Aanbod van activiteiten

Kajakken

Lezingen aan boord van het schip

Prijslijst Reis langs West-Groenland, 17 dagen per Ocean Adventurer (klik op prijs om een reisvoorstel aan te vragen)

Vanafprijs 17-daagse reis | 9 september 2018 Prijs per persoon, op basis van 2-persoons bezetting
3-persoonshut $12.190
2-persoons laagste dek $15.090
2-persoons middel dek patrijspoort $16.390
2-persoons middel dek raam $17.790
2-persoons superior $19.290
2-persoons deluxe $20.990
2-persoons suite $22.790
2-persoons eigenaars suite $24.790
Kajakken $695
Hiken Inbegrepen

! Let op De prijzen zijn in Amerikaanse dollars


17-daagse reis inclusief:

Geboekte hut (in de door u gekozen categorie) met dagelijkse schoonmaak.

Ontbijt, lunch, diner en snacks aan boord tijdens de gehele bootreis. (Geef eventuele dieetwensen op tijd door)

Alle landingen en zodiaccruises uit het dagprogramma.

Begeleiding door ervaren expeditieteam, aan boord en tijdens alle activiteiten.

Presentaties van het expeditieteam en gastsprekers.

Alle foto's van de reis.

Een paar waterdichte laarzen te leen, voor tijdens de activiteiten van boord.

Een Quark Expeditions parka die u mag houden.

Koffie, thee en chocomelk zijn de hele dag verkrijgbaar.

Haardroger en badjassen in elke hut.

Alle servicebelastingen en havengelden.

Alle bagage afhandeling aan boord van het schip.

Noodevacuatieverzekering voor alle passagiers, met een maximum van $500.000 per persoon.

Hotelovernachting in Ottawa, inclusief ontbijt (dag 1).

Vlucht van Ottawa naar Resolute (dag 2).

Groepstransfer van de luchthaven naar het schip en terug.

Vlucht van Kangerlussuaq naar Ottawa (dag 16).

Groepstransfer van de luchthaven naar het hotel in Ottawa (dag 16).

Hotelovernachting in Ottawa, inclusief ontbijt (dag 16).


17-daagse reis exclusief:

! Vluchten die niet bij 'inclusief' vermeld zijn.

! Paspoort- en visumkosten.

! Belastingen die niet bij 'inclusief' vermeld zijn.

! Maaltijden aan wal, met uitzondering van ontbijt in het hotel voordat u aan boord gaat.

! Verzekeringen voor bagage, annulering en ziekte (sterk aanbevolen).

! Kosten voor overbagage.

! Kosten voor de wasserette, bar, drankjes en andere persoonlijke uitgaven.

! Kosten voor telefonie & internet aan boord.

! Optionele kayak-activiteit.

! Vrijwillige fooi voor het personeel.

! Eventuele extra overnachtingen in Ottawa (die niet bij 'inclusief' vermeld zijn).