Reis langs West-Groenland, 17 dagen per Ocean Adventurer

Reis langs West-Groenland


M/S Ocean Adventurer
M/S Ocean Adventurer

132 passagiers
65 hutten

Lengte 101,1m
Bouwjaar 1976
Snelheid 12 knopen


Vlucht Amsterdam - Ottawa
Vlucht Amsterdam - Ottawa

U vliegt op eigen gelegenheid van Amsterdam naar Ottawa. We helpen u graag bij het uitzoeken en eventuele boeken van deze vlucht(en).


Ottawa
Ottawa

De Poolexpeditie begint in Ottawa, Canada. Breng uw dag door in deze hoofdstad, voordat u hier de nacht doorbrengt in een goed hotel.


Vlucht Ottawa - Resolute
Vlucht Ottawa - Resolute

's Ochtends gaat u met een gecharterde vlucht van Ottawa naar Resolute. Na aankomst heeft u de mogelijkheid om nog even door dit kleine dorp te wandelen. Daarna is het tijd voor uw eerste tochtje in een zodiac, waarmee u naar het schip wordt gebracht. Er zullen nog vele zodiaccruises volgen!


Beechey Island, Canada
Beechey Island, Canada

Het afgelegen High Arctic van Canada met een rijke geschiedenis is even inspirerend als informatief.

Beechy Island is een Canadese nationale historische plek en is vernoemd naar ontdekkingsreiziger Frederick William Beechy van de Koninklijke Marine. Dit is een belangrijke bestemming tijdens deze reis, omdat het de laatste rustplaats is van de drie leden van Sir John Franklins fatale expeditie om de Noordwestelijke Doorvaart te vinden. De graven op een afgelegen strand zijn in 1851 ontdekt door de bemanning van Britse en Amerikaanse schepen, die zochten naar tekenen van Franklins mislukte expeditie.

Radstock Bay is een populair onderzoeksstation om ijsberen te spotten, die hier vaak gezien worden in de zomer. Een indrukwekkende archeologische Thule plaats biedt inzicht in hoe deze mensen, nog voor de Inuït, vroeger leefden in het verre noorden.

Arctic Bay en omgeving zijn bijna 5.000 jaar lang bewoond geweest door de Inuït-nomaden die zich vanuit het westen verplaatsten. Het is een fantastische plek om aan land te gaan dankzij de hoge kliffen die vol zitten met zeevogels. Ook kunt u hier meer leren over de traditionele levensstijl van de Inuït gemeenschap. Bij het oostelijke deel van Lancaster Sound zijn vele wandelmogelijkheden op Devon Eiland. We gooien het anker uit bij Croker Bay en zullen met een zodiac langs de front van een actieve gletsjer varen. We zullen een veilige afstand bewaren, maar hopen wel zo dichtbij te varen dat we de schoonheid van het afkalvende ijs echt kunnen beleven. Walrussen komen veel voor in deze wateren, dus zorg dat u uw camera gereed houdt. Een wandeling bij een archeologische vindplaats is een andere mogelijke excursie. Bij Dundas Harbour kunt u langs het strand naar een voormalige Royal Candadion Mounted Police outpost trekken. Ontmoetingen met muskusossen zijn mogelijk.

De meest noordelijk gelegen stad van Canada, Grise Fjord, is de laatste stad in Canada die u tijdens deze reis bezoekt. Er wonen nu ongeveer 150 mensen en de nederzetting is in 1953 gesticht, toen de overheid 8 Inuït-families uit Noord-Quebec besloot te hervestigen. Jagen en vissen zijn een groot onderdeel van hun levensstijl. Bezoek het monument dat is geplaatst voor de eerste bewoners en bekijk de overblijfselen van het 'oude kamp' waar zij leefden.


Smith Sound, Baffinbaai
Smith Sound, Baffinbaai

Voordat u Canada achter u laat, proberen we nog zo ver mogelijk naar het noorden te varen om beide kanten van de Smith Sound te verkennen. Dit is de doorgang tussen Ellesmere Eiland en Groenland.


Qaanaaq (Thule), Groenland
Qaanaaq (Thule), Groenland

Uw eerste stop in Groenland is in Qaanaaq, ook wel bekend als Thule, een van de meest noordelijk gelegen plaatsen ter wereld. Het is niet voor niets dat de oude filosofen dit Ultima Thule noemden, vertaald als 'rand van bekend gebied'. Hier laten lokale Inuït u meer zien over hun cultuur en tradities en het museum geeft een beeld over hoe het is om bij de top van de wereld te wonen en leven.


Baffinbaai, Groenland - Canada
Baffinbaai, Groenland - Canada

Terwijl we zuidwaarts langs de westkust van Groenland varen, zullen de experts aan boord u voorbereiden op de avonturen die u te wachten staan.


Uummannaq, Groenland
Uummannaq, Groenland

De westkust van Groenland is adembenemend mooi dankzij de spectaculaire gletsjers, hoge fjorden en levendige steden.

Nuusuaq is de enige gemeenschap op het vasteland van de Upernavik Archipel. Het is in 1923 opgericht als handelsstation en vormt één van Groenlands meest traditionele jagers- en vissersplaatsen.

Uummannaq is vernoemd naar de roodgekleurde, hartvormige berg achter de stad; Uummannaq betekent 'hart-achtig' in het Groenlands. Zorg dat u aan dek staat als u hier met het schip aankomt, zodat u kunt genieten van het prachtige uitzicht op de twee pieken die boven de geschilderde houten huisjes uitkomen. De stad werd in 1758 gevestigd als Deense kolonie op het vaste land, maar is 5 jaar later verplaatst naar de huidige plek, waar beter op zeehonden gejaagd kon worden.

Bij het dichtbij gelegen archeologisch gebied Qilaqitsoq, zal u de ruïnes van een oude stad bezoeken, waar in 1972 de overblijfselen van 8 volledig aangeklede mummies zijn gevonden. Deze beroemde Groenlandse mummies, die rond het jaar 1475 zijn overleden, zijn te zien in het Groenlands Nationaal Museum in Nuuk.

Varend naar het zuiden heeft u spectaculaire uitzichten op Eqip Sermia. De grillige, blauwgekleurde gletsjer die uit het heldere water komt, is één van de mooiste bezienswaardigheden van Groenland. We hopen hier ook nog met een zodiac langs te varen of aan land te gaan om de gletsjer van dichtbij te verkennen.

Net ten zuiden van Ilulissat, dat in Groenland 'ijsberg' betekent, ligt de indrukwekkende Ilulissat IJsfjord. Hier bevindt zich de Sermeq Kujalleq, de meest productieve gletsjer op het noordelijk halfrond. Als we door de monding van de fjord varen met de zodiacs, kunt u het geluk hebben om afkalvend ijs te ervaren. U hoort het aankomen dankzij een luide brul als het ijs breekt. Ilulissat is in 1741 opgericht en er wonen meer sledehonden dan mensen. Hier is de ontdekker van Knud Rasmussen geboren, de eerste persoon die de Noordwestelijke Doorvaart is overgestoken per hondenslede. Wandelingen in deze omgeving zorgen voor een mooi uitzicht op jonge ijsbergen die de fjord uitdrijven, naar de Disko Baai.

In Sisimiut krijgt u een traditionele kajakdemonstratie. De kajak is Groenlands nationale symbool en kan worden teruggeleid naar de eerste immigranten in Groenland, die vaartuigen gebruikten die veel op de smalle boten lijken. De stad heeft verschillende 18e-eeuwse koloniale gebouwen, en zelfs de oudste overgebleven kerk in Groenland. Neem dus gerust de tijd om door deze historische omgeving te wandelen. Ook kunt u in de omgeving ook wandelen in de bergen.

Tot slot bezoekt u Itilleq, een kleurrijke stad met ongeveer 130 inwoners die wordt omringd door zee, bergen en fjorden.


Vlucht Kangerlussuaq - Ottawa
Vlucht Kangerlussuaq - Ottawa

U gaat voor het laatst in een zodiac, om van het schip aan land te komen in Kangerlussuaq. Daar gaat u aan boord van de gecharterde vlucht naar Ottawa in Canada. Daar wordt u naar uw hotel gebracht voor een laatste overnachting.


Ottawa
Ottawa

Vanuit Ottawa gaat u op eigen gelegenheid terug naar huis. U kunt er ook voor kiezen om een (aantal) extra overnachting(en) boeken, om iets langer te genieten van deze historische stad.


Vlucht Ottawa - Amsterdam
Vlucht Ottawa - Amsterdam

U vliegt vanaf Ottawa weer terug naar Amsterdam.


Kajakken Groenland
Kajakken Groenland

Kajakken Groenland is een van de meest bijzondere manieren om de afgelegen en ruige kusten van het Arctische gebied te verkennen. Onder begeleiding van een gids peddel je in kleine groepjes tussen de ijsbergen en arctische dieren.


Peddelen Groenland
Peddelen Groenland

Bij de excursie peddelen Groenland verkent u de oceaan door op een sit-on-top kajak rond te paddelen. Er is geen ervaring vereist voor deze activiteit.


LET OP: De geplande route langs de westkust van Groenland wordt hierboven beschreven. De getoonde route is een indicatie. Het programma kan afwijken afhankelijk van de lokale ijs en weersomstandigheden, de beschikbaarheid van de landingsplaatsen en kansen om wilde dieren te zien. De uiteindelijke route wordt bepaald door de expeditieleider aan boord. Flexibiliteit is van essentieel belang voor deelnemers van expeditie reizen.

Reisdata

9 september - 25 september 2018

10 september - 26 september 2019


Reis langs West-Groenland

Eeuwenlang waren ontdekkingsreizigers vastbesloten om de Northwest Passage te vinden; de legendarische en vaak fatale route door ijzige waterwegen die Europa met Azië verbinden. Geen van hun verhalen is zo langdurig als het verhaal van Sir John Franklin en zijn bemanning, die nooit zijn teruggekeerd van hun noodlottige expeditie in 1845-1846. Sindsdien heeft dit tragische verhaal de verbeelding van geschiedenisliefhebbers niet meer losgelaten. Deze nieuwe, 17-daagse reis langs West-Groenland neemt u mee terug in de tijd, naar de hoogtepunten van de ontdekkingsreizen van het Arctisch gebied. Als een echte avonturier bevaart u dezelfde wateren als de ontdekkingsreizigers vroeger hebben gedaan en bezoekt u de plaatsen die een belangrijke rol hebben gespeeld in de ontdekking van de zeeroute. Dit alles gebeurt tegenwoordig met een klein en comfortabel expeditieschip!

Tijdens de reis zal de legende van Franklin een grote rol spelen, maar ook zullen we ons tijdens deze actieve reis laten leiden door de prachtige omgeving en de mogelijk aanwezige wilde dieren. Langs de kust van Groenland zijn prachtige diepe fjorden, oude gletsjers en ontelbare ijsbergen te verkennen, dus dat willen we u zeker laten zien! De vaartochten met de zodiacs en de wandeltochten brengen u nog dichter bij de ruige schoonheid van het land.

Mogelijke landingsplekken:
Blomsterbugten, C. Hofmann Halvø, Denmark Island, Holm Bay & Ella Island, Ittoqqortoormiit, Rødefjord, Scoresby Sund en Sydkap.


Inbegrepen activiteiten

Hiken

Polar plunge (een duik in het koude water)

Lezingen aan boord van het schip


Bij te boeken activiteiten

Kajakken

Peddelen

Prijslijst Reis langs West-Groenland, 17 dagen per Ocean Adventurer (klik op prijs om een reisvoorstel aan te vragen)

Vanafprijs per persoon 10 september - 26 september 2019
3-persoons binnenhut 10.400
2-persoons hut (lage dekken) 12.800
2-persoons hut patrijspoort (middel dek) 13.900
2-persoons hut raam (middel dek) 15.100
2-persoons hut superior 16.300
2-persoons hut deluxe 17.700
Suite 19.200
Owner's suite 20.900
Bij te boeken activiteiten
Kajakken 580
Peddelen 190

Prijzen 2019 in €

Inclusief:

Scheepsreis volgens programma incl. huishouding, volpension, snacks, koffie, thee, warme chocomelk, frisdranken en sappen.

Bier en wijn tijdens het diner.

Alle excursies aan wal en activiteiten per zodiac.

Programma van presentaties en begeleiding door ervaren expeditieleider en expeditieteam.

Rubberlaarzen voor tijdens de landingen (te leen).

Quark Expeditions parka die u mag houden (wind- en waterafstotend jack).

Elke hut beschikt over een föhn en badjassen.

Diverse servicekosten en havengelden gedurende het programma.

AECO vergoedingen en de overheid belastingen.

Uitgebreide reisbeschrijving.

Fooien.

 Noodevacuatieverzekering voor alle passagiers, met een maximum van $500.000 per persoon.

Cruise passagiersbelasting

Eén overnachting in een hotel in Reykjavik, inclusief ontbijt, voorafgaand aan de scheepsreis.

Transfer van het hotel naar de luchthaven in Reykjavik op de dag van inschepen.

Vlucht van Reykjavik naar Constable Point en v.v.

Transfer van het vliegveld naar het hotel in Reykjavik op de dag van ontschepen.

Eén overnachting in een hotel in Reykjavik, inclusief ontbijt, na afloop van de scheepsreis.


Exclusief:

! Internationale vluchten.

! Paspoort- en visumkosten.

! Niet genoemde overheidsbelastingen.

! Maaltijden aan wal (tenzij anders aangegeven).

! Bagage, annulering en persoonlijke verzekering (die zeer sterk worden aangeraden).

! Verplichte waterdichte broek voor tijdens de zodiac-tochten.

! Persoonlijke uitgaven, zoals voor wasservice, de bar en telefoon- en internetgebruik.

! Optionele extra activiteiten.

! Transfers tussen vliegveld en hotel op de dagen van aankomst en vertrek.