Reis Spitsbergen, Hinlopenstraat 10 dagen per ms Hondius

Reis Spitsbergen, Hinlopenstraat 10 dagen per ms Hondius


M/S Hondius
M/S Hondius

174 passagiers
4 vier-persoons hutten
2 drie-persoons hutten
53 twee-persoons hutten
8 twee-persoons hutten
8 junior suites
6 grand suites
1 Hondius suite

Lengte 107.60m
Breedte 17.6m
Breedte 5.3m
Snelheid 15 knopen


Isfjorden
Isfjorden

Longyearbyen, de administratieve hoofdstad van de archipel Svalbard waarvan West-Spitsbergen het grootste eiland is. U kunt wandelen rond deze voormalige mijnstad, waarvan de parochiekerk en Polar Museum zeker een bezoek waard zijn. In de omgeving van Longyearbyen zijn meer dan 100 soorten planten geregistreerd. In het begin van de avond zal het schip vertrekken naar Isfjorden, waar we in de monding van de fjord misschien onze eerste dwergvinvis kunnen spotten.


14 juli gletsjer, Spitsbergen
14 juli gletsjer, Spitsbergen

Naar het noorden langs de westkust, komen we tegen de ochtend in Krossfjorden, waar we aan boord gaan van de zodiacs en varen langs de voorkant van de 14 juli-gletsjer. Op de groene hellingen in de buurt van de gletsjer groeit een bonte verscheidenheid aan bloeiende bloemen, terwijl grote aantallen drieteenmeeuwen en dikbekzeekoeten nestelen op de nabijgelegen kliffen. Er is ook een goede kans om de poolvos te spotten, die patrouilleren onderaan de kliffen voor het geval een kuiken uit zijn nest valt. Ook de baardrob komt veelvuldig voor in dit fjord. In de namiddag varen we naar Ny Ålesund, 's werelds meest noordelijke nederzetting. Eens een mijnbouw dorp - met 's werelds meest noordelijke spoorweg, die nog steeds te zien is - Ny Ålesund is nu een onderzoekscentrum. In de buurt van het dorp is een broedplaats voor de brandgans, rietgans en noordse stern. Bezoekers die geïnteresseerd zijn in de geschiedenis van Arctic exploratie kunnen lopen naar de verankeringsmast, gebruikt door Amundsen en Nobile (voor het luchtschip Norge) in 1926 en Nobile (voor het luchtschip Italia in 1928), voor hun vluchten naar de Noordpool.


Liefdefjord
Liefdefjord

Nabij de monding van Liefdefjorden zullen we aan land gaan voor een wandeling over de toendra van Reindyrsflya. We varen vervolgens Liefdefjorden in; daar hebben we zicht op de indrukwekkende Monaco gletsjer. De wateren aan de voorzijde van de gletsjer zijn een favoriete voedingsplaats voor duizenden drieteenmeeuwen en soms worden ijsberen gezien op de gletsjer.


Seven Islands
Seven Islands

We hebben onze noordelijkste landing op Phippsøya, in de Seven Islands ten noorden van Nordaustlandet. Hier staan we op 81graden noord, op slechts 540 mijl van de geografische noordpool. IJsberen bewonen deze regio, samen met walrussen en ivoor meeuwen. Het schip kan enkele uren in het pakijs verblijven, in een spectaculaire omgeving met zijn eigen flora en fauna. De rand van het zee-ijs ligt tientallen kilometers ten noorden van Seven Islands en die zullen we de tweede dag te bereiken (meestal in augustus). Alternatief (meestal in juli) gaan we naar Sorg Fjord waar we een kudde van walrussen, niet ver de graven van de 17e-eeuwse walvisvaarders kunnen vinden. Op een wandeling in de natuur, kunnen we gezinnen van alpensneeuwhoenderen tegenkomen. De tegenoverliggende zijde van de fjord is ook een prachtig gebied voor een excursie.


Hinlopenstraat / stretet
Hinlopenstraat / stretet

Vandaag varen we naar Hinlopen Straat, de thuisbasis van baardrob en ringelrob, ijsbeer en ivoor meeuw. We navigeren door de ijsschotsen van Lomfjordshalvøya in onze zodiacs en verkennen de vogelkliffen van Alkefjellet, met duizenden Dekbelzeekoeten. Aan de oostkant van Hinlopenstraat zullen we een landing proberen te maken bij Augustabukta op Nordaustlandet, thuisbasis van rendieren, rietgansen, ivoormeeuwen en walrussen. In de buurt van Torrelneset zullen we de polaire woestijn van Nordaustlandet verkennen, 's werelds derde grootste ijskap, die de zee ontmoet. We wandelen langs de mooie kustlijn bedekt met gladde rotsen, gebeeldhouwd door de branding in de loop van duizenden jaren. We kunnen walrussen ontmoeten.


Barentsøya
Barentsøya

In Freemansundet zijn we van plan om te landen op Sundneset, op het eiland Barentsøya en bezoeken we een hut van een oude pelsjager. Vervolgens maken we een stevige wandeling over de toendra, op zoek naar rendieren en brandganzen. Later varen we naar het zuiden, richting Diskobukta aan de westkant van Edgeøya. Na een zodiac trip door de ondiepe baai, landen we op een strand bezaaid met walvisbotten en boomstammen, die hier zijn afgedreven uit Siberië. We kunnen ook klimmen naar de rand van een smalle geul die bewoond door duizenden drieteenmeeuwen, samen met de zwarte zeekoet en de grote burgemeester. Tijdens het paarseizoen wordt onder de basis van de kliffen gepatrouilleerd door poolvossen en ijsberen, vooral vrouwen met jonge welpen, op zoek naar jonge vogels die uit de nesten zijn gevallen.


Hornsund
Hornsund

We beginnen de dag rustig en varen naar het spectaculaire Hornsund gebied in het zuiden van Spitsbergen, genietend van het landschap van bergtoppen. Hornsundtind stijgt tot 1,431m hoogte, terwijl Bautaen laat zien waarom vroege Nederlandse ontdekkingsreizigers de naam 'Spitsbergen' - spitse bergen - gaven aan dit eiland. Er zijn ook 14 prachtige gletsjers in het gebied, met een zeer goede kans op ontmoetingen met zeehonden en ijsberen.


Van Keulenfjord
Van Keulenfjord

Vandaag landen we op Ahlstrandhalvøya, aan de mond van Van Keulenfjorden. Hier liggen stapels Belugaskeletten (de Beluga is een kleine witte walvis), de overblijfselen van de 19e-eeuwse jagers Het is een blijvende herinnering van de gevolgen van ondoordachte jacht. Gelukkig zijn beluga's niet uitgestorven en kunnen ze nog lokaal worden gezien. Er is een goede kans dat we een kudde tegenkomen. We varen tijdens de middag naar de Recherchefjord en ontdekken aan de kop van de fjord een gebied van toendra waar veel rendieren grazen.


Longyearbyen
Longyearbyen

We keren terug naar Longyearbyen en ontschepen voor een transfer naar de luchthaven en de vlucht naar Oslo en thuis.


LET OP: De route van reis Spitsbergen wordt hierboven beschreven. De getoonde route is een indicatie. Het programma kan afwijken, afhankelijk van de lokale ijs- en weersomstandigheden, de beschikbaarheid van de landingsplaatsen en kansen om wilde dieren te zien. De uiteindelijke route wordt bepaald door de expeditieleider aan boord. Flexibiliteit is van essentieel belang voor deelnemers van expeditie reizen.

Reisdata

 24 juni - 3 juli 2020 (HDS06-20)

7 juli - 16 juli 2021 (HDS07-21)

16 juli - 25 juli 2021 (HDS08-21)

25 juli - 3 augustus 2021 (HDS09-21)

3 augustus - 12 augustus 2021 (HDS10-21)

Reis Spitsbergen, Hinlopenstraat 10 dagen per ms Hondius

In deze 10-daagse reis Spitsbergen verblijft u op de ms Hondius. Afhankelijk van het drijfijs wordt er bepaald of er door de Hinlopenstraat kan worden gevaren, rond Spitsbergen. Als deze nog dichtgevroren is, wordt er langs de oostkust van Nordaustlandet gevaren, langs de 190 km lange gletsjer. Zodra we de haven van Longyearbyen uitvaren wordt het schip omsingeld door verschillende soorten zeevogels en gaan we op zoek naar walvissen. De zoektocht naar walrussen, zeehonden en ijsberen gaat 24 uur per dag door.

Mogelijke bezienswaardigheden en highlights tijdens deze reis Spitsbergen zijn: Isfjord, Ny Ålesund, de meest noordelijk gelegen nederzetting op aarde. Nu is het een onderzoekscentrum maar was eens een mijndorp dat aan de meest noordelijk gelegen spoorlijn ter wereld lag en waarvan de resten nog steeds te zien zijn, Fjortende Julibreen (Gletsjer van 14 Juli, genoemd naar de nationale feestdag van Frankrijk), de Krossfjorden, Magdalenefjorden, Danskøya, Amsterdamøya, Raudfjord in Noord-Spitsbergen, Seven Islands, Nordaustlandet, Hinlopenstraat, Barentsøya, Edgeøya, Diskobukta en Hornsund.

Reis Spitsbergen - Algemene informatie

Aankomst in Longyearbyen, voordat u aan boord gaat krijgt u de kans om de stad nog even een bezoekje te brengen. In de vroege avond vaart het schip uit door de Isfjorden.

De vaarroute, landingen en zodiak excursies zijn onder voorbehoud en afhankelijk van het weer en lokale ijs- omstandigheden, dagelijks wordt er geprobeerd om een landing te maken.

U kunt uw reis eventueel ook met enkele dagen vervroegen of verlengen, Norge Reiser is u hierbij graag behulpzaam.

 

 

Prijslijst Reis Spitsbergen, Hinlopenstraat 10 dagen per ms Hondius (klik op prijs om een reisvoorstel aan te vragen)

Vanafprijs per persoon HDS06 | 24 juni - 3 juli 2020 HDS07 | 7 - 16 juli 2021 HDS08 | 16 - 25 juli 2021 HDS09 | 25 juli - 3 augustus 2021 HDS10 | 3 - 12 augustus 2021
4-persoons hut met patrijspoort 4300 4500 4500 4500 4500
3-persoons hut met patrijspoort 5300 5500 5500 5500 5500
2-persoons hut met patrijspoort 6200 6450 6450 6450 6450
2-persoons hut met raam 6700 6950 6950 6950 6950
2-persoons hut deluxe 7150 7450 7450 7450 7450
2-persoons hut superior 8000 8350 8350 8350 8350
Junior suite 8600 8950 8950 8950 8950
Grand suite met balkon 9900 10300 10300 10300 10300
Hondius suite 11400 - - - -

Prijzen in €

Inclusief:

✓ Scheepsreis volgens programma incl. volpension, snacks, koffie en thee.

✓ Alle excursies aan wal en activiteiten per zodiac.

✓ Programma van lezingen door bekende natuurkenners en begeleiding door ervaren expeditieleden.

✓ Gratis gebruik van rubber laarzen en sneeuwschoenen.

✓ Transfer tussen de luchthaven, hotels en schip.

✓ Alle overige diensten, belastingen en havengelden gedurende het hele programma.

✓ AECO vergoedingen en overheidsbelastingen.

✓ Uitgebreide informatie over uw reis vooraf.

Exclusief:

Alle vliegtickets, of chartervluchten (tenzij anders aangegeven).

Transfer naar het schip in Ushuaia.

Bagage-, annulerings- en persoonlijke verzekering (die verplicht is).

Alle verdere uitgaven van persoonlijke aard, zoals extra bagagekosten, gebruik van wasfaciliteiten of telecommunicatie en uitgaven in de bar.

De gebruikelijke fooi aan het eind van de reis voor stewards en ander personeel aan boord (richtlijnen zullen worden verstrekt).

Extra arrangementen voor en na de reis.

Eventuele maaltijden tijdens verblijf aan wal.

Aankomst- en vertrekbelastingen.

Paspoort- en visumkosten.

Voorwaarden Ocean Wide
Oceanwide Expeditions heeft het recht om de afgesproken prijs te verhogen als zij te maken krijgen met onvoorziene prijsstijgingen (van bijvoorbeeld wisselkoersen, aanbieders van accommodaties, luchtvaartmaatschappijen, belastingen, havengelden en brandstofprijzen) die invloed hebben op de kosten van de reis. Als een prijsverhoging door Oceanwide Expeditions noodzakelijk wordt geacht, zijn zij verplicht om de betrokken klanten hierover schriftelijk te informeren, uiterlijk 60 dagen voor voor de vertrekdatum van de reis. Prijsverhogingen binnen 60 dagen voor de afvaartdatum zijn niet toegestaan. Als de prijsstijging hoger is dan 5% van uw totale reissom, heeft u het recht om uw reis kosteloos te annuleren.