Reis Spitsbergen, Hinlopenstraat 10 dagen per ms Ortelius

Spitsbergen Rond, 10 dagen per ms Ortelius


M/S Ortelius
M/S Ortelius

116 passagiers
4 vier-persoons hutten
39 twee-persoons hutten
2 deluxe hutten
6 superior hutten

Lengte 91.25m
Breedte 17.61m
Diepte 5.8m


Longyearbyen
Longyearbyen

Longyearbyen, de administratieve hoofdstad van de archipel Svalbard waarvan West Spitsbergen het grootste eiland is. U kunt wandelen rond deze voormalige mijnstad, waarvan de parochiekerk en Polar Museum zeker een bezoek waard zijn. In de omgeving van Longyearbyen zijn meer dan 100 soorten planten geregistreerd. In het begin van de avond zal het schip vertrekken naar Isfjorden, waar we in de monding van de fjord misschien onze eerste dwergvinvis kunnen spotten.


14 juli gletsjer, Spitsbergen
14 juli gletsjer, Spitsbergen

Naar het noorden langs de westkust, komen we tegen de ochtend in Krossfjorden, waar we aan boord gaan van de zodiacs en varen langs de voorkant van de 14 juli-gletsjer. Op de groene hellingen in de buurt van de gletsjer groeit een bonte verscheidenheid aan bloeiende bloemen, terwijl grote aantallen drieteenmeeuwen en dikbekzeekoeten nestelen op de nabijgelegen kliffen. Er is ook een goede kans om de poolvos te spotten, die patrouilleren onderaan de kliffen voor het geval een kuiken van zijn nest valt. Ook de baardrob komt veelvuldig voor in dit fjord. In de namiddag varen we naar Ny Ålesund, 's werelds meest noordelijke nederzetting. Eens een mijnbouw dorp - met 's werelds meest noordelijke spoorweg, die nog steeds te zien is - Ny Ålesund is nu een onderzoekscentrum. In de buurt van het dorp is een broedplaats voor de brandgans, rietgans en noordse stern. Bezoekers die geïnteresseerd zijn in de geschiedenis van Arctic exploratie kunnen lopen naar de verankeringsmast, gebruikt door Amundsen en Nobile (voor het luchtschip Norge) in 1926 en Nobile (voor het luchtschip Italia in 1928), voor hun vluchten naar de Noordpool.


Liefdefjord
Liefdefjord

Nabij de monding van Liefdefjorden zullen we aan land gaan voor een wandeling over de toendra van Reindyrsflya. We varen vervolgens Liefdefjorden in; daar hebben we zicht op de indrukwekkende Monaco gletsjer. De wateren aan de voorzijde van de gletsjer zijn een favoriete voedingsplaats voor duizenden drieteenmeeuwen en soms worden ijsberen gezien op de gletsjer.


Seven Islands
Seven Islands

We hebben onze noordelijkste landing op Phippsøya, in de Seven Islands ten noorden van Nordaustlandet. Hier staan we op 81graden noord, op slechts 540 mijl van de geografische noordpool. IJsberen bewonen deze regio, samen met walrussen en ivoor meeuwen. Het schip kan enkele uren in het pakijs verblijven, in een spectaculaire omgeving met zijn eigen flora en fauna. De rand van het zee-ijs ligt tientallen kilometers ten noorden van Seven Islands en die zullen we de tweede dag te bereiken (meestal in augustus). Alternatief (meestal in juli) gaan we naar Sorg Fjord waar we een kudde van Walrussen, niet ver de graven van de 17e-eeuwse walvisvaarders kunnen vinden. Op een wandeling in de natuur, kunnen we gezinnen van Alpensneeuwhoenderen tegenkomen. De tegenoverliggende zijde van de fjord is ook een prachtig gebied voor een excursie.


Hinlopen straat / stretet
Hinlopen straat / stretet

Vandaag varen we naar Hinlopen Straat, de thuisbasis van baardrob en ringelrob, ijsbeer en ivoor meeuw. We navigeren door de ijsschotsen van Lomfjordshalvøya in onze zodiacs en verkennen de vogelkliffen van Alkefjellet, met duizenden Dekbelzeekoeten. Aan de oostkant van Hinlopenstraat zullen we een landing proberen te maken bij Augustabukta op Nordaustlandet, thuisbasis van rendieren, rietgansen, ivoormeeuwen en walrussen. In de buurt van Torrelneset zullen we de polaire woestijn van Nordaustlandet verkennen, 's werelds derde grootste ijskap, die de zee ontmoet. We wandelen langs de mooie kustlijn bedekt met gladde rotsen, gebeeldhouwd door de branding in de loop van duizenden jaren. We kunnen walrussen ontmoeten.


Barentsøya
Barentsøya

In Freemansundet zijn we van plan om te landen op Sundneset, op het eiland Barentsøya en bezoeken we een hut van een oude pelsjager. Vervolgens maken we een stevige wandeling over de toendra, op zoek naar rendieren en brandganzen. Later varen we naar zuiden, richting Diskobukta aan de westkant van Edgeøya. Na een zodiac trip door de ondiepe baai, landen we op een strand bezaaid met walvis botten en boomstammen, die hier zijn afgedreven uit Siberië. We kunnen ook klimmen naar de rand van een smalle geul die bewoond door duizenden drieteenmeeuwen, samen met de zwarte zeekoet en de grote burgemeester. Tijdens het paarseizoen wordt onder de basis van de kliffen gepatrouilleerd door poolvossen en ijsberen, vooral vrouwen met jonge welpen, op zoek naar jonge vogels die uit de nesten zijn gevallen.


Hornsund
Hornsund

We beginnen de dag rustig en varen naar het spectaculaire Hornsund gebied in het zuiden van Spitsbergen, genietend van het landschap van bergtoppen. Hornsundtind stijgt tot 1,431m hoogte, terwijl Bautaen laat zien waarom vroege Nederlandse ontdekkingsreizigers de naam 'Spitsbergen' - spitse bergen - gaven aan dit eiland. Er zijn ook 14 prachtige gletsjers in het gebied, met een zeer goede kans op ontmoetingen met zeehonden en IJsberen.


Van Keulenfjord
Van Keulenfjord

Vandaag landen we op Ahlstrandhalvøya, aan de mond van Van Keulenfjorden. Hier liggen stapels Beluga skeletten (de Beluga is een kleine witte walvis), de overblijfselen van de 19e eeuwse jagers Het is een blijvende herinnering van de gevolgen van ondoordachte jacht. Gelukkig zijn beluga's niet uitgestorven en kunnen ze nog lokaal worden gezien. Er is een goede kans dat we een kudde tegenkomen. We varen tijdens de middag naar de Recherchefjord en ontdekken aan de kop van de fjord een gebied van toendra waar veel rendieren grazen.


vlieg Longyearbyen-Oslo-Amsterdam
vlieg Longyearbyen-Oslo-Amsterdam

We keren terug naar Longyearbyen en ontschepen voor een transfer naar de luchthaven en de vlucht naar Oslo en thuis.


LET OP: De route van reis Spitsbergen wordt hierboven beschreven. De getoonde route is een indicatie. Het programma kan afwijken, afhankelijk van de lokale ijs en weersomstandigheden, de beschikbaarheid van de landingsplaatsen en kansen om wilde dieren te zien. De uiteindelijke route wordt bepaald door de expeditieleider aan boord. Flexibiliteit is van essentieel belang voor deelnemers van expeditie reizen.


Reisdata

 14 juli - 23 juli 2018 (OTL9)

 1 augustus - 10 augustus 2018 (OTL11)

Reis Spitsbergen - Reis informatie

In deze 10-daagse reis Spitsbergen verblijft u op de ms Ortelius. Afhankelijk van het drijfijs wordt er bepaald of er door de Hinlopenstraat kan worden gevaren, rond Spitsbergen. Als deze nog dichtgevroren is, wordt er langs de oostkust van Nordaustlandet gevaren, langs de 190 km lange gletsjer. Zodra we de haven van Longyearbyen uitvaren wordt het schip omsingeld door verschillende soorten zeevogels en gaan we op zoek naar walvissen. De zoektocht naar walrussen, zeehonden en ijsberen gaat 24 uur per dag door.

Mogelijke bezienswaardigheden en highlights tijdens deze reis Spitsbergen, Isfjord, Prins Karls Forland, Ny Ålesund, de meest noordelijk gelegen nederzetting op aarde. Nu is het een onderzoekscentrum maar was eens een mijndorp dat aan de meest noordelijk gelegen spoorlijn ter wereld lag en waarvan de resten nog steeds te zien zijn, Fjortende Julibreen (Gletsjer van 14 Juli, genoemd naar de nationale feestdag van Frankrijk), de Kongsfjorden, de Krossfjorden, Lillihookbreen, Magdalenefjorden, Danskøya, Amsterdamøya, Raudfjord in Noord Spitsbergen, Seven Islands, Nordaustlandet, Hinlopenstraat, Barentsøya, Edgeøya, Diskobukta en Hornsund.

Reis Spitsbergen - Algemene informatie

Aankomst in Longyearbyen, voordat u aan boord gaat krijgt u de kans om de stad nog even een bezoekje te brengen. In de vroege avond vaart het schip uit door de Isfjorden.

De vaarroute, landingen en zodiak excursies zijn onder voorbehoud en afhankelijk van het weer en lokale ijs- omstandigheden, dagelijks wordt er geprobeerd om een landing te maken

U kunt uw reis eventueel ook met enkele dagen vervroegen of verlengen, Norge Reiser is u hierbij graag behulpzaam

 

 

Prijslijst Reis Spitsbergen, Hinlopenstraat 10 dagen per ms Ortelius (klik op prijs om een reisvoorstel aan te vragen)

Periode Prijs per persoon 14/7 - 23/7 2018 (OTL09) Prijs per persoon 1/8 - 10/8 2018 (OTL11)
4 persoonsbuitenhut met patrijspoort d/t 3950 3950
3 persoonsbuitenhut met patrijspoort d/t 4900 4900
2 persoonsbuitenhut met patrijspoort d/t 5700 5700
2 persoonsbuitenhut met raam d/t 6150 6150
2 persoons de luxe hut 6550 6550
2 persoons superieur hut 7400 7400

Inclusief:

Scheepsreis volgens programma incl. volpension, snacks, koffie en thee.

Alle excursies aan wal en activiteiten per zodiac.

Programma van lezingen door bekende natuurkenners en begeleiding door ervaren personeel.

Gratis gebruik van rubber laarzen en sneeuwschoenen.

Transfers tussen de luchthaven van Longyearbyen, hotels en schip.

Alle overige belastingen en havengelden in de hele programma.

AECO vergoedingen en de overheid belastingen.

Uitgebreide reisbeschrijving.

Exclusief:

! Vliegtickets van en naar Longyearbyen.

! Bagage, annulering en persoonlijke verzekering (die verplicht is).

! De gebruikelijke fooi aan het eind van de reizen voor stewards en ander personeel aan boord (richtlijnen zullen worden verstrekt).

! Er is overeengekomen dat als de brandstofprijzen hoger worden dan US $ 120 per vat (Brent 90 dagen voor vertrek) Oceanwide Expedities dan het recht heeft een brandstoftoeslag van €18 per passagier per nacht te berekenen.