Reis Zuid-Georgië

Ontdek de landschappen van Falklandeilanden en Zuid-Georgië

Motorschip Janssonius Falklandeilanden Zuid-Georgië Carcass Island
 • Motorschip
 • Janssonius
 • Falklandeilanden
 • Zuid-Georgië
 • Carcass Island

De reisbeschrijving

Vaar per motorschip Janssonius 20 dagen mee met Reis Zuid-Georgië en maak kennis met prachtige landschappen en bijzondere dieren! Er zijn maar weinig plaatsen die te vergelijken zijn met Zuid-Georgië met exotische dieren in het wild en adembenemende landschappen. Ook op de Falkland eilanden kunt u genieten van de indrukwekkende landschappen en wilde dieren. Tijdens deze ontdekkingsreis kunt u dus van beide genieten! Ga mee op reis en bezoek onder andere enkele van de grootste broedplaatsen voor koningspinguïns en zeeolifanten op aarde.

Route & activiteiten

De route van deze reis wordt hieronder beschreven. De getoonde route is een indicatie. Het programma kan afwijken, afhankelijk van de lokale ijs en weersomstandigheden, de beschikbaarheid van de landingsplaatsen en kansen om wilde dieren te zien. De uiteindelijke route wordt bepaald door de expeditieleider aan boord. Flexibiliteit is van essentieel belang voor deelnemers van expeditie reizen.

Afbeelding van Zuid Georgie Cape Tracks Ramon Lucas 1

Dag tot dag beschrijving

 • Expeditiereis met het Motorschip Janssonius

  • Nachten

   19

  • Maaltijden

   Volpension

  • Bijzonderheden

   Hutten op indeling

  Motorschip Janssonius

  Het Motorschip Janssonius is een van de meest milieuvriendelijke schepen op de poolzeeën. Het motorschip maakt gebruik van ledverlichting, stoomverwarming, bio ...

  Het Motorschip Janssonius is een van de meest milieuvriendelijke schepen op de poolzeeën. Het motorschip maakt gebruik van ledverlichting, stoomverwarming, biologisch afbreekbare lakken en smeermiddelen en geavanceerde systemen voor energiebeheer die het brandstofverbruik en CO2-niveau minimaal houden. Dit betekent dat wanneer u aan boord van Janssonius vaart, u zoveel mogelijk kunt genieten van de exotische landschappen en dierenleven terwijl u deze zo min mogelijk beïnvloedt.

  Houd er rekening mee dat een klein aantal hutten een gedeeltelijk belemmerd zicht hebben vanwege de grootte van de ramen en de ontwerpvereisten van het schip. Een dek is gereserveerd voor het geven van (meertalige) lezingen en presentaties in een grote observation lounge met daarbij een extra lecture room. Het schip biedt een deluxe standaard maar biedt tegelijkertijd ook de bekende gezellige en informele atmosfeer aan boord.

  Technische gegevens
  Gewicht: 5537 ton
  Lengte : 108,6 meter
  Breedte: 17,6 meter
  Diepte: 5,3 meter
  Motoren: 2 x ABC hoofdmotoren; totaal 4,200 kW
  Snelheid: 15 knopen
  Vlag: Nederlandse
  Capaciteit: 170 passagiers
  IJs klasse: Polar Class 6 (equivalent aan 1A-Super)
  Bouwjaar: 2020
  Hutten: 80

  De hutten aan boord
  Grand suites met balkon (22m2)
  Aantal: 6
  Junior suites (20 m2)
  Aantal: 8
  Superior hutten (20 tot 21 m2)
  Aantal: 8
  Twin deluxe hutten (19 tot 22 m2)
  Aantal: 11
  Twin venster hutten
  Aantal: 14
  Twin patrijspoort hutten
  Aantal: 27
  Triple patrijspoort hutten (12 tot 14 m2)
  Aantal: 2
  Quadrupel patrijspoort hutten (15 tot 16 m2)
  Aantal: 4
  Vertoon meer

  Vlucht Amsterdam - Puerto Madryn

  Norge Reiser zoekt de voor u beste vliegmogelijkheid uit qua prijs en tijd. Wij kunnen de aansluitende vluchten naar alle bestemmingen voor u regelen, wij werk ...

  Norge Reiser zoekt de voor u beste vliegmogelijkheid uit qua prijs en tijd. Wij kunnen de aansluitende vluchten naar alle bestemmingen voor u regelen, wij werken met de meeste luchtvaartmaatschappijen samen.

  Vliegtarief
  Het vliegtarief is een dagprijs, gebaseerd op de vluchttarieven zoals deze op de dag van boeking van toepassing zijn. Deze tarieven kunnen per dag veranderen, dus ook hoger worden. Dit is afhankelijk van het aantal geboekte passagiers. Bij boeking zullen we dan ook van de op dat moment geldende prijs uitgaan.

  Bagage
  De airlines hanteren verschillende regels omtrent ruim- en handbagage. Indien u uw eigen ski’s of huisdier mee wilt nemen dient u dit bij boeking aan ons door te geven. De kosten hiervoor zijn over het algemeen het gewicht van de mee te nemen extra’s voor de prijs van overbagage.

  Vluchtgegevens kunnen tussentijds wijzigen
  Het is zeer raadzaam om uw vluchtgegevens te controleren voordat u op reis gaat. De nieuwste informatie kunt u vinden op de websites van de diverse maatschappijen.

  Vertoon meer
 • Inschepen

  U vertrekt in de namiddag vanuit Puerto Madryn en vaart u richting de Falklandeilanden. Golfo Nuevo staat bekend om zijn bezoekende walvissen in het zuiden. Hier heeft u een goede kans om een te spotten terwijl er naar de open oceaan wordt gevaren.

  Puerto Madryn

  Puerto Madryn is een stad in het zuiden van Argentinië, aan de oostkust van het Argentijnse deel van Patagonië. De stad ligt aan de Golfo Nuevo, die o ...
  Puerto Madryn is een stad in het zuiden van Argentinië, aan de oostkust van het Argentijnse deel van Patagonië. De stad ligt aan de Golfo Nuevo, die onder andere wordt gevormd door schiereiland Valdès. Het gebied rondom Puerto Madryn wordt van juni tot midden december bezocht door noordkapers (walvissen), die van juli tot september zo dicht bij de kust komen dat ze vanaf de kust te zien zijn.
  Vertoon meer
 • Op zee

  Terwijl u de komende dagen op zee vaart, ziet u verschillende vogelsoorten die het schip volgen naar het zuidoosten, zoals albatrossen, stormvogels, pijlstormvogels en duikende stormvogels.

  (Zuidelijke) Atlantische Oceaan

  De Atlantische Oceaan ligt tussen het westelijke deel van Europa en Afrika en het oostelijke deel van Noord- en Zuid-Amerika. Het deel dat zich ongeveer vanaf de even ...
  De Atlantische Oceaan ligt tussen het westelijke deel van Europa en Afrika en het oostelijke deel van Noord- en Zuid-Amerika. Het deel dat zich ongeveer vanaf de evenaar naar het zuiden bevindt, wordt ook wel de Zuidelijke Atlantische Oceaan genoemd.
  Vertoon meer
 • Richting de Falklandeilanden

  De Falklandeilanden bieden een overvloed aan dieren in het wild die gemakkelijk benaderbaar zijn, hoewel voorzichtigheid altijd geboden is. Naast verschillende vogelsoorten, kunt u hier ook enkele soorten dolfijnen spotten.

  Tijdens ons bezoek aan de Falklandeilanden proberen wij de volgende locaties te bezoeken:

  Steeple Jason - De thuisbasis van 's werelds grootste wenkbrauwalbatrossenkolonie (ongeveer 113.000). Steeple Jason is een wild en zelden bezocht eiland dat wordt geteisterd door wind en golven.

  Carcass Island - Ondanks zijn naam is dit eiland knaagdiervrij en daarom overvloedig met vogels en enkele andere wilde dieren. Van Magelhaenpinguïns en ezels, tot talloze passerinevogels (inclusief Cobb's winterkoninkjes en polsvogels).

  Andere locaties die we mogelijk als alternatief gaan bezoeken:

  Saunders Island - Op Saunders Island kunt u de wenkbrauwalbatrossen met zijn soms onhandige landingen zien, samen met broedende keizerlijke aalscholvers en rotspinguïns. Koningspinguïns, Magelhaenpinguïns en ezelspinguïns zijn hier ook te vinden.

  Westpoint Island - Hier kunt u door het tussacgras lopen naar een overvloedige broedkolonie van wenkbrauwalbatrossen waar ze zij aan zij leven met rotspinguïns.

  Grave Cove - Nestelende ezelspinguïns en uitstekende wandelmogelijkheden zijn hier in overvloed met de kans om te genieten van het landschap en de natuur die de eilanden te bieden hebben.

  Falklandeilanden & Stanley

  De Falklandeilanden liggen in de Atlantische Oceaan, ten oosten van Zuid-Argentinië. De hoofdstad van de Falklandeilanden is Stanley, waarin het lijkt ...
  De Falklandeilanden liggen in de Atlantische Oceaan, ten oosten van Zuid-Argentinië. De hoofdstad van de Falklandeilanden is Stanley, waarin het lijkt alsof u in Engeland bent. Hier zijn nog rode bussen, telefooncellen en Engelse pubs te zien. Het landschap bestaat uit verschillende typen; de eilanden in het westen hebben steile kliffen en de eilanden in het oosten zijn juist vlakker. Ook hebben deze eilanden baaien met zandstranden. Er leven vele verschillende dieren op en rondom de Falklandeilanden: een aantal soorten pinguïns (magelhaen-, rots-, macaroni-, ezels- en koningspinguïns), meer dan 70 soorten broedvogels, zeeolifanten, pelsrobben, dolfijnen en walvissen.
  Vertoon meer
 • Op zee

  Op weg naar Zuid-Georgië steekt u nu de Antarctische convergentie over. De temperatuur koelt aanzienlijk af in een tijdsbestek van een paar uur en voedzaam water stijgt naar de oppervlakte van de zee als gevolg van botsende waterkolommen. Dit fenomeen trekt een groot aantal zeevogels aan in de buurt van het schip, waaronder verschillende soorten albatrossen, pijlstormvogels, stormvogels, prionen en jagers.

  (Zuidelijke) Atlantische Oceaan

  De Atlantische Oceaan ligt tussen het westelijke deel van Europa en Afrika en het oostelijke deel van Noord- en Zuid-Amerika. Het deel dat zich ongeveer vanaf de even ...
  De Atlantische Oceaan ligt tussen het westelijke deel van Europa en Afrika en het oostelijke deel van Noord- en Zuid-Amerika. Het deel dat zich ongeveer vanaf de evenaar naar het zuiden bevindt, wordt ook wel de Zuidelijke Atlantische Oceaan genoemd.
  Vertoon meer
 • Op naar Zuid-Georgië

  Vandaag komt u aan op Zuid-Georgia. Houd er rekening mee dat de weersomstandigheden in dit gebied uitdagend kunnen zijn en grotendeels het programma bepalen. Wanneer mogelijk, bezoeken wij de volgende locaties:

  Prion Island - Dit is de thuisbasis van de grote albatrossen.

  Salisbury Plain, St. Andrews Bay, Gold Harbor - Deze locaties herbergen niet alleen de drie grootste koningspinguïnkolonies in Zuid-Georgië, ze zijn ook drie van 's werelds grootste broedstranden voor zuidelijke zeeolifanten.

  Fortuna Bay - Een prachtige uitwasvlakte van Fortuna Gletsjer herbergt een groot aantal koningspinguïns en zeehonden. U krijgt hier misschien de kans om de laatste etappe van Shackleton's route naar het verlaten walvisvaardersdorp Stromness te volgen. Dit pad loopt over de bergpas voorbij de Shackleton's Waterfall.

  Leith Harbour, Stromness, Husvik - Deze locaties herinneren ons aan de omvang van de walvisvaart in het begin van de 20e eeuw. Olifanten en pelsrobben broeden hier en ruien hier.

  Grytviken - In dit verlaten walvisstation lopen koningspinguïns door de straten en liggen zeeolifanten rond alsof ze de plek bezitten omdat ze dat in feite doen. Hier kunt u misschien het South Georgia Museum zien, evenals het graf van Shackleton.

  Cobblers Cove, Godthul - Bij Cobblers Cove streven we naar Rookery Point om macaronipinguïns te zien. Langs de kustlijn nestelen met licht omhulde roetalbatrossen en er kunnen ook reuzenstormvogels worden waargenomen. Godthul (Noors voor 'goede baai') werd genoemd door Noorse walvisvaarders en zeehondenjagers en er zijn nog steeds overblijfselen zoals botten te vinden langs de kustlijn. Stranden zijn de thuisbasis van ezelspinguïns en zeehonden.

  Royal Bay (Moltke Harbour, Will Point en Brisbane Point) - De Moltke-haven in Royal Bay werd genoemd door de Duitse International Polar Year Expedition in 1882 en enkele van de overblijfselen van hun woningen zijn nog steeds zichtbaar. Het landschap van Royal Bay bestaat uit prachtige, donkere zandstranden, gevolgd door de groene graskleuren en tenslotte gedomineerd door de met sneeuw en ijs bedekte Ross Glacier. Royal Bay is een van de meest winderige baaien van het eiland, zodiac cruisen is spectaculair. Hier leven circa 30.000 paren koningspinguïns.

  Cooper Bay - Biedt de grootste populatie kinbandpinguïns en ezels- en ook macaronipinguïns zijn aanwezig. Antarctische sterns, witkopstormvogels, blauwogige aalscholvers kunnen ook worden gezien.

  Drygalski Fjord - biedt spectaculaire landschappen terwijl de schepen de smalle fjord bevaren, met circa 2 kilometer hoge bergtoppen op zeer korte afstand.

  Annenkov Island - Via Pickersgill Islands bereiken we het zelden bezochte Annenkov Island, voor het eerst ontdekt door James Cook in 1775 en werd later hernoemd door de Russische expeditie van Fabian von Bellingshausen in 1819. Een rotsachtig terrein met een verscheidenheid aan bergkammen, pieken en heuvels waar ook er zijn fossielen gevonden.

  King Haakon Bay - De Britse ontdekkingsreiziger Ernest Shackleton bereikte King Haakon Bay tijdens zijn reis van 800 zeemijlen per open boot "James Caird" vanaf Elephant Island. Vanaf hier stak hij over naar Stromness om hulp te vragen om zijn gezelschap op Elephant Island te redden nadat ze de Weddellzee hadden verlaten waar hun schip door ijs werd verpletterd. Zeeolifanten domineren de stranden. Vogelaars zullen uitkijken naar Zuid-Georgische piepers, Antarctische prionen, evenals gewone duikers en blauwe stormvogels.

  Zuid-Georgia en Grytviken

  Zuid-Georgia Zuid-Georgia (wordt ook wel geschreven als Zuid-Georgië), wordt bewoond door miljoenen zee ...

  Zuid-Georgia
  Zuid-Georgia (wordt ook wel geschreven als Zuid-Georgië), wordt bewoond door miljoenen zeevogels en zeehonden en heeft één van de grootste koningspinguïnkolonies ter wereld. Ook leven er macaronipinguïns, ezelspinguïns en kinbandpinguins. Tot de zeevogels die hier leven, behoort ook de grootste vliegende vogelsoort ter wereld: de grote albatros. Daarnaast wonen er nog 3 andere soorten albatrossen: de wenkbrauwalbatros, de grijskopalbatros en de roetkopalbatros.

  Grytviken
  Aan de noordzijde van het eiland ligt de havenplaats Grytviken. In het begin van de 20e eeuw richtte de Noorse zeekapitein Carl Anton Larsen hier een walvisvangst- en zeehondenjachtstation op. Hij koos deze locatie uit nadat hij het eiland tijdens de Zweedse Antarctische Expeditie, van 1901 tot 1903, al eens had bezocht. In het water rondom Grytviken leefden vele dieren, waardoor er perfecte kansen ontstonden om aan de wereldwijde vraag naar walvisolie en andere producten te voldoen. Met onbeperkte mogelijkheden om te vissen en walvissen te vangen, was dit de ideale plek om het station neer te zetten. De 60 jaar daarna werd er op een niet-duurzame manier veel gejaagd op zeedieren, waardoor het aantal walvissen en zeehonden dramatisch daalde, totdat ze zelfs in het gebied volledig verdwenen waren. De jagers hadden geen andere keus dan de deuren van het station voorgoed achter zich dicht te doen.

  Vandaag de dag is het station in Grytviken te bezichtigen voor toeristen. Het is goed bewaard gebleven en geeft de bezoekers het gevoel dat ze terug gaan in de tijd, naar de periode van de ontdekking van Antarctica. Sinds de sluiting van het station is er nauwelijks iets aan veranderd. Alleen het Zuid-Georgia Museum is toegevoegd, waar u meer te zien krijgt over de geschiedenis en het belang van het eiland Zuid-Georgia tijdens de eeuwwisseling.

  Shackleton
  Sir Ernest Shackleton heeft tijdens zijn Antarctische Expedities het eiland Zuid-Georgia verschillende keren bezocht. In 1922 is hij onverwacht overleden aan een hartaanval, tijdens het begin van een nieuwe expeditie. Zijn vrouw koos ervoor om Sir Ernest Shackleton te laten begraven op Zuid-Georgia. Zijn graf ligt in Grytviken.

  Vertoon meer
 • Op zee

  Er kan zee-ijs op deze route zijn, zuidpooljagers en sneeuwstormvogels kunnen zich bij de andere zeevogels voegen, zoals albatrossen en stormvogels die het schip volgen. Uiteindelijk bereiken we de Drake Passage.

  Drake Passage, Antarctica - Zuid Amerika

  Om bij Antarctica te komen dient men de Drake Passage over te steken. Bij de Drake Passage komen de Atlantische Oceaan, de Grote Oceaan en de Antarctisch ...

  Om bij Antarctica te komen dient men de Drake Passage over te steken. Bij de Drake Passage komen de Atlantische Oceaan, de Grote Oceaan en de Antarctische Oceaan samen en stuiten de warmere wateren uit het noorden op de koudere, zwaardere en minder zoute wateren uit het zuiden. Terwijl het koudere water zinkt ontstaat er een mix die voedsel aan het oppervlak brengt en het gebied zeer rijk maakt aan leven in zee. De Drake Passage is 400 zeemijlen breed en vrijwel eilandloos, wat de Arctische circumpolaire stroom de mogelijkheid geeft om als enige zeestroming rond de hele wereld te stromen. In de Drake Passage stormt het vaak en door hoge golven is het soms moeilijk begaanbaar voor schepen.

  Op weg naar het Antarctisch schiereiland vaart u door de Drake Passage. In dit gebied kunt u de grote albatros, grijskop albatros, de wenkbrauwalbatros, de roetkopalbatros, de kaapse stormvogel, de grijze stormvogel, het wilsons stormvogeltje, de blauwe stormvogel en de antarctische stormvogel zien. In de buurt van de zuidelijke Shetland eilanden, ziet u de eerste ijsbergen.

  Vertoon meer
 • Ontschepen

  De reis is ten einde gekomen. In de ochtend na het ontbijt gaat u in Ushuaia weer van boord.

  Ushuaia, Argentinië - Zuid Amerika

  Ushuaia is de zuidelijkste stad ter wereld, gelegen aan de zuidelijke kust van de provincie Vuurland, Antarctica en Zuid-Atlantische eilanden van Argent ...
  Ushuaia is de zuidelijkste stad ter wereld, gelegen aan de zuidelijke kust van de provincie Vuurland, Antarctica en Zuid-Atlantische eilanden van Argentinië, vlak aan het Beaglekanaal. Toen de eerste zeereizigers vanuit Europa door het Beagle-kanaal voeren en enorme kampvuren van de Indianen zagen, gaven ze het gebied zijn huidige naam. Sinds het toerisme naar Antarctica zo'n tien jaar geleden begon, is Ushuaia uitgegroeid tot een havenstad met 60.000 inwoners en het ligt prachtig gelegen tussen het brede Beagle kanaal en de eeuwig besneeuwde toppen en de Martial gletsjer in. Isla Navarino en het Chileense Isla Hoste liggen aan de overkant van de baai. Aan alle kanten tegen de berghellingen op staan er vrolijk gekleurde huizen in alle vormen en maten. Het lijkt erg op de bouwstijl van huizen uit Oostenrijk en Zwitserland. Er wordt behoorlijk gebouwd. Er staat echter ook nog een aantal karakteristieke woonhuizen uit de begintijd van Ushuaia. De benaming Ushuaia is afkomstig van de naam die de inheemse bewoners gaven aan de streek. Het eerste deel van de twintigste eeuw werd de stad opgebouwd rond de gevangenis voor zware criminelen. De Argentijnen volgden het voorbeeld van andere landen, die gevangenissen op een eiland bouwden (in dit geval het eiland Vuurland), zodat vluchten zo goed als onmogelijk was. De gevangenen werden te werk gesteld in de houtwinningindustrie rond de stad. Zij zijn uiteindelijk de kolonisten die de stad hebben opgebouwd.

  Museum
  Interessant is het Museo Maritimo. Tot 1947 was dit een gevangenis, tegenwoordig is hier een collectie van Nederlandse scheepsmodellen te vinden en kun je meer te weten komen over vroegere expedities naar 'het zevende continent'. Het museum bestaat grotendeels uit gevangeniscellen, waardoor je een beeld krijgt van hoe de zwaarste criminelen van het land hun tijd achter slot en grendel doorbrachten.

  Vertoon meer

  Vlucht Ushuaia - Amsterdam

  Cape Tracks zoekt de voor u beste vliegmogelijkheid uit qua prijs en tijd. Wij kunnen de aansluitende vluchten naar alle bestemmingen voor u regelen, wij werke ...

  Cape Tracks zoekt de voor u beste vliegmogelijkheid uit qua prijs en tijd. Wij kunnen de aansluitende vluchten naar alle bestemmingen voor u regelen, wij werken met de meeste luchtvaartmaatschappijen samen.

  Vliegtarief
  Het vliegtarief is een dagprijs, gebaseerd op de vluchttarieven zoals deze op de dag van boeking van toepassing zijn. Deze tarieven kunnen per dag veranderen, dus ook hoger worden. Dit is afhankelijk van het aantal geboekte passagiers. Bij boeking zullen we dan ook van de op dat moment geldende prijs uitgaan.

  Bagage
  De airlines hanteren verschillende regels omtrent ruim- en handbagage. Indien u uw eigen ski’s of huisdier mee wilt nemen dient u dit bij boeking aan ons door te geven. De kosten hiervoor zijn over het algemeen het gewicht van de mee te nemen extra’s voor de prijs van overbagage.

  Vluchtgegevens kunnen tussentijds wijzigen
  Het is zeer raadzaam om uw vluchtgegevens te controleren voordat u op reis gaat. De nieuwste informatie kunt u vinden op de websites van de diverse maatschappijen.

  Vertoon meer

Prijzen

Vanafprijs per persoon 19 oktober - 7 november 2022
4-persoons hut patrijspoort € 10.350
3-persoons hut patrijspoort € 11.450
2-persoons hut patrijspoort € 12.550
2-persoons hut raam € 13.150
2-persoons hut deluxe € 13.950 (wachtlijst)
Superior € 14.950
Junior suite € 15.850
Grand suite met privé balkon € 18.150
Voorwaarden Ocean Wide
Oceanwide Expeditions heeft het recht om de afgesproken prijs te verhogen als zij te maken krijgen met onvoorziene prijsstijgingen (van bijvoorbeeld wisselkoersen, aanbieders van accommodaties, luchtvaartmaatschappijen, belastingen, havengelden en brandstofprijzen) die invloed hebben op de kosten van de reis. Als een prijsverhoging door Oceanwide Expeditions noodzakelijk wordt geacht, zijn zij verplicht om de betrokken klanten hierover schriftelijk te informeren, uiterlijk 60 dagen voor voor de vertrekdatum van de reis. Prijsverhogingen binnen 60 dagen voor de afvaartdatum zijn niet toegestaan. Als de prijsstijging hoger is dan 5% van uw totale reissom, heeft u het recht om uw reis kosteloos te annuleren.

Inclusief & Exclusief

Inclusief:
✓ Scheepsreis volgens programma incl. volpension, snacks, koffie en thee
✓ Alle Zodiac cruises, excursies aan wal en groepsactiviteiten gedurende de reis
✓ Alle lezingen en presentaties aan boord gegeven door een ervaren expeditieteam
✓ Het gratis lenen van rubber laarzen en sneeuwschoenen
✓ Groepstransfer van het schip naar het vliegveld in Ushuaia (direct na ontscheping)
✓ AECO vergoedingen en overheidsbelastingen
Uitgebreid gepersonaliseerd routeboekje van Cape Tracks

Exclusief
- Bijdrage van € 2,50 aan het Calamiteitenfonds per boeking
- Bijdrage van € 5,00 aan de SGR per persoon
- Vliegtickets, tenzij anders aangegeven
- Transfers naar het schip in Ushuaia
- Bagage-, annulerings- en persoonlijke verzekering (die verplicht is)
- Extra arrangementen voor en na de reis
- Aankomst- en vertrekbelastingen
- Paspoort- en visumkosten
- Alle verdere uitgaven van persoonlijke aard, zoals extra bagagekosten, gebruik van wasfaciliteiten of telecommunicatie en uitgaven in de bar
- De gebruikelijke fooi aan het eind van de reis voor stewards en ander personeel aan boord (richtlijnen zullen worden verstrekt)