Reizen naar Finland, het hele jaar door!


Bijna geen ander land in Europa biedt zoveel rust, ruimte en ontelbare mogelijkheden om je in de vrije natuur te bewegen als Finland. Het is een zeer gevarieerd land met schilderachtige dorpjes, leuke marktjes en een zeer uitgestrekte natuur.

De meer dan 180.000 spiegelgladde, blauwe meren, heuvelachtige schiereilandjes, eindeloze uitgestrekte naaldbossen met daarin een prachtig wildleven, onbetreden sneeuwvlaktes en het Noorderlicht in de winter, middernachtzon in de zomer en de frisse boslucht zorgen voor een betoverende vakantie voor jong en oud.

Het land telt meer dan 35 nationale parken. Hier heeft u de kans om rendieren, elanden, veelvraten, beren, wolven, lynxen maar ook korhoenders en vele andere vogels te spotten. Maar u kunt hier ook echt actief zijn, hier is het nog mogelijk om eindeloze fietstochten te maken, wandelen, vissen, golven maar u kunt hier ook heerlijk kano├źn en zwemmen. In de winter kunt in met name Lapland prachtige tochten met hondenslee of sneeuwscooter maken, terwijl er ook goede langlauf en skimogelijkheden zijn. Uiteraard hoort het nemen van een sauna er ook zeker bij, die zijn er in talloze variaties.

Finland kunnen we onderverdelen in 3 geografische streken. In het zuiden en westen ligt de kuststrook met de belangrijkste steden van het land. Deze kuststrook gaat over in een bebost binnenlands plateau met meren, riviertjes, beken en kanalen en in het noorden komt u boven de Poolcirkel met dunnen bossen en een taiga landschap en in het hoge noorden hoort een bezoek aan de Kerstman er ook bij.

De hoofdstad Helsinki is een moderne stad en staat bol van de moderne architectuur vermengd met andere stijlelementen zoals o.a. Jugendstil, het is gebouwd op onregelmatig gevormde eilanden met een aangenaam uitgaansleven, moderne winkels en goede restaurants.
Hotelrondreizen Finland

In Finland bieden we een klein pallet aan rondreizen aan met verblijf in goede middenklasse hotels, waarbij u de verschillende regio’s van dit prachtige land van de duizend meren op een ontspannen wijze kunt verkennen.Bungalowrondreizen Finland

De met zorg samengestelde bungalowrondreizen door Finland betekenen voor u vooral dat u kunt onthaasten.Kampeerhuttenrondreizen Finland

Ontdek de schitterende middernachtzon, geniet van de duizenden meren en verken de bijzondere steden van Finland in combinatie met Zweden en/of Noorwegen.Wintersport Finland

Er zijn van die ervaringen die je nooit meer vergeet en een wintervakantie naar Fins Lapland is daar één van!Noorderlichtreizen en vakanties naar Finland

Wonderen bestaan nog! Wilt u dat wonder - het wonder van het Noorderlicht - zelf zien? Ga in de winter naar Fins Lapland en beleef het noorderlicht in winterse sferen!
Accommodaties in Finland

U kunt buiten de rondreizen op onze website ook zelf uw reis samenstellen. We hebben mogelijkheden in verschillende accommodaties zoals hotels, bungalows en kampeerhutten. Gebruik onze kennis om de reis van uw dromen te kunnen maken.