Reizen naar Zweden, het hele jaar door!


Op zoek naar iets anders dan een reis over het gebaande pad? Kies dan één van de door ons samengestelde reizen of stel samen met ons zelf een reis samen naar Zweden, het grootste land van Scandinavië. De Zweden hebben veel tradities waar ze u graag kennis mee laten maken, denk hierbij aan Midzomer, Zweedse vlaggendag, kreeftfeesten en de kersttijd die zeer uitbundig gevierd wordt.

Een vakantie in Zweden betekent rondreizen in een land waar nog volop ruimte is en u waar u kunt genieten van een verblijf bij één van de ruim 96.000 meren, ontelbare rivieren en beekjes en de uitgestrekte bossen waarin elanden, bevers, veelvraat, lynxen, beren en wolven huizen. Ook leven er honderden soorten vogels. In Lapland zijn ontelbare rendieren en kunt u kennis maken met de cultuur en historie van de Sami en hun land Sápmi, het Sami volk is het enige oorspronkelijke en inheemse volk dat Europa kent. Maar ook de steden zijn de moeite van een bezoekje waard, denk hierbij aan Stockholm dat ook wel het Venetië van het noorden wordt genoemd door de sfeer en het feit dat het op 14 eilanden is gebouwd.

U kunt hier genieten van de rust, ruimte en natuur, Zweden heeft een fascinerend landschap dat uitnodigt tot activiteiten en avontuur. Het is een geliefd vakantieland voor het hele gezin. Wilt u wandelen of kanoën, bessen of paddenstoelen plukken, lekker zwemmen in een glashelder meer, op safari of wilt u een zelf gevangen visje roosteren boven een vuurtje. Op veel campings is er in de zomermaanden een activiteitenteam, hier kun je gebruik van maken maar dat is geen must. De mogelijkheden zijn eindeloos.
De vele en grote nationale parken zijn de laatste wildernissen van Europa.

Zweden heeft op het gebied van muggen een nogal slechte reputatie. Het zou er van wemelen. De muggen in Zweden zijn groter en langzamer dan wij gewenst zijn in Nederland en daarmee eenvoudiger te pakken. Bovendien varieert de hoeveelheid echt per gebied en per tijdstip. Het valt over het algemeen echt wel mee maar laat uw vakantie er zeker niet door bederven. Wij raden aan om ter plaatse de Zweedse ‘junglemugenolie’ aan te schaffen of één van de muggenspiralen op te steken.

In de zomermaanden zijn de dagen lang en kan het kwik op warme dagen stijgen tot over de 30°C maar benauwd zal het er niet snel worden. Terwijl de temperatuur in de winter in Lapland kan dalen tot wel -40°C. en de dagen kort zijn. Het hele jaar staat het land garant voor een leuke en actieve vakantie.
Een bekende uitspraak van de Zweden en ook Noren is dat slecht weer niet bestaat en het hooguit gaat om de foute kleding die je draagt.

In de wintermaanden is het Noorderlicht toch wel één van de meest unieke natuurverschijnselen ter Wereld en in Lapland is dit fenomeen vaak te aanschouwen. Ook kunt u hier prachtige tochten maken met hondenslee of sneeuwscooter.


Hotelrondreizen Zweden

Wij hebben een ruime selectie hotelrondreizen samengesteld die u door de fraaiste streken van Zweden brengen; u mooie plekjes laat ontdekken en waar u ook lekker actief bezig kunt zijn in de Zweedse natuur; dat is pas vakantie.Bungalowrondreizen Zweden

Maak met uw eigen auto één van de mooie, door Norge Reiser met zorg samengestelde, bungalowrondreizen door de ongerepte natuur van Zweden.Kampeerhuttenrondreizen Zweden

Reis door de prachtige, nog ongerepte natuur van Zweden en geniet van de bossen, meren en rivieren!Wintersport Zweden

Buiten onze speciale reizen naar het noorderlicht in Zweden kunt u bij Norge Reiser ook terecht voor een wintersportvakantie met volop ski- en langlaufmogelijkheden!Noorderlichtreizen en vakanties naar Zweden

Wilt u dat wonder - het wonder van het Noorderlicht - zelf zien? Ga in de winter naar Zweeds Lapland.Treinreizen Zweden

Reizen per trein in Zweden is naast duurzaam en comfortabel ook een bijzondere ervaring! Wist u dat Zweden goede treinverbindingen heeft? Bekijk hier onze treinreizen Zweden.
Accommodaties in Zweden

Zweden staat bekend om de veelzijdige natuur maar ook om de verscheidenheid aan accommodaties voor elk budget. Wij hebben een groot aanbod in hotels, bungalows en kampeerhutten, dus voor elk wat wils!