Norgereiser Spitsbergen aanbiedingen

Rendiersledetocht Noorwegen

Maak een rendiertocht in Noorwegen

Van oudsher nemen rendieren in de Sami cultuur een belangrijke positie in. De rendieren zijn sterk, betrouwbaar en beschikken over een goed uithoudingsvermogen. Dat komt goed van pas als een slee door de sneeuw getrokken moet worden. Tegenwoordig kunt u zelf een ritje in de slee maken! De rendieren die worden gebruikt voor een rendiertocht, worden al op jonge leeftijd getraind. In de winter verblijven ze op de rendierfarm, waar ze verzorgd en gevoerd worden. De rendieren worden met erg veel respect behandeld. Bij aankomst op het kamp krijgt u van ons thermo kleiding, winterlaarzen, een muts en handschoenen. Een rendierherder zal u vervolgens op een serene en adembenemende tocht nemen, volgens de traditionele wijze van transport der Sami, een rendier sledetocht. Bij terugkomst bij het kamp wordt er vaak een warme maaltijd geserveerd. Naast de thermokleding die u krijgt, is het verstandig om zelf ook warme kleding aan te trekken. Bij deze activiteit zit u namelijk lekker in een slee terwijl het rendier loopt.

Rendiersledetocht Alta

Alta is de grootste plaats in het noordelijkste graafschap van Noorwegen, en ligt in een gebied met een relatief mild klimaat voor haar breedtegraad. Hier kunt u de cultuur van de Samen van dichtbij ervaren, en de beroemde rotstekeningen zien, die als werelderfgoed op de Unescolijst staan.Rendiersledetocht Tromsø

Deze moderne stad in het Noordpoolgebied is waar cultuur en natuur elkaar ontmoeten. Hier vind je attracties zoals een aquarium, verschillende musea, en de noordelijkste botanische tuin ter wereld. Het is ook de perfecte plaats om het schitterende noorderlicht met eigen ogen te zien.