M/S Roald Amundsen

Motorschip Roald Amundsen

Het ms Roald Amundsen is het nieuwste schip van de Hurtigruten vloot, dat in 2018 in de vaart zal gaan. Het is een bijzonder en modern, nieuw expeditieschip met hybride technologie. Hierdoor is het schip in staat om delen van de reis in volledige stilte te varen, waardoor de ervaring van het varen bij het stille Antarctica nog specialer wordt.

Het interieur van het schip wordt warm en stijlvol, mede dankzij gebruik van Scandinavische materialen zoals graniet, hout en wol. Aan boord kunt u gaan genieten van maar liefst 3 zwembaden en een Noors à la carte restaurant.

Daarnaast zijn aan boord een winkel, een activity center (met fotografie, wetenschap, presentaties en een bibliotheek), een fitnessruimte, wellness ruimte, een bar, een sauna en een panoramalounge aanwezig.


ms Roald Amundsen - technische gegevens

Bouwjaar 2018

Scheepswerf Kleven Yards

Capaciteit 530 passagiers

Hutten 264

Lengte 140 meter

Breedte 23,6 meter

Snelheid 15 knopen


ms Roald Amundsen - de hutten

Expedition Suites - twee- tot vier-persoons
Aantal: 53
Grote kamers met ramen en de meeste met balkon. Sommige met priivé-jacuzzi buiten. Eigen badkamer met douche & toilet. Comfortabele banken, zitgedeelte met tv. Minibar, waterkoker, koffie & thee. U ontvangt een servicepakket met badjas, espresso-apparaat en meer.

Superior hutten - twee- tot vier-persoons
Aantal: 83
Ruime kamers met ramen, meeste met eigen balkon. Flexibele slaapplaatsen, slaapbank, tv, eigen badkamer met douche & toilet. Waterkoker, koffie & thee.

Buitenhutten - twee- tot vier-persoons
Aantal: 128
Ruime kamers met raam of patrijspoort. Flexibele slaapplaatsen, sommige met slaapbank. De grotere kamers liggen op de middendekken, met tweepersoons bed. Sommige hutten hebben beperkt uitzicht (vanwege de reddingsboten).


Antarctica, Patagonië en Chileense fjorden, 20 dagen per ms Roald Amundsen

Ga mee naar het einde van de wereld! Het comfortabele ms Roald Amundsen brengt u naar de spectaculairste gebieden van het zuidelijk halfrond. De reis begint in Punta Arenas en van daaruit varen we door het Beaglekanaal. Na het Beaglekanaal steken we de Drake Passage over, op weg naar Antarctica. Hier staan verschillende landingen gepland. U vaart weer terug over de Drake Passage, ditmaal noordwaarts, en bereikt Kaap Hoorn. Het schip vaart verder langs de Chileense kust richtig het noorden, totdat de expeditie ten einde komt in Valparaiso.Antarctica, Falkland Eilanden en Chileense fjorden, 18 dagen per ms Roald Amundsen

Deze expeditiereis naar Antarctica, Falkland Eilanden en Chileense fjorden start in Punta Arenas en zal u laten kennismaken met de natuurlijke schoonheid van Patagonië, voordat de oversteek naar Antarctica wordt gemaakt. In Antarctica bezoekt u verschillende bekende historische plaatsen, maar de landingen geven u ook de mogelijkheid om te gaan hiken of kajakken. Dit zijn unieke momenten waarbij u tussen de walvissen peddelt of oog in oog komt te staan met de pinguins. Na Antarctica staan de Falkland Eilanden op de planning. In dit Britse gebied komt u terecht in een wereld vol contrasten.