M/S Roald Amundsen

Motorschip Roald Amundsen

In 2019 voegde Hurtigruten een gloednieuw schip aan zijn vloot toe: de MS Roald Amundsen. Het ultramoderne schip is voorzien van nieuwe en milieuvriendelijke hybride technologie die het brandstofverbruik verlaagt en de wereld laat zien dat hybride voortstuwing op grote schepen mogelijk is.
MS Roald Amundsen is de eerste van twee hybride schepen die Hurtigruten de komende jaren aan zijn vloot zal toevoegen. Emissies worden verminderd door te varen met elektrische voortstuwing. Innovatieve duurzame technologie verlaagt het brandstofverbruik en de CO2-uitstoot van de schepen met 20 procent.
Vernoemd naar de eerste man die Antarctica overstak en de Zuidpool bereikte, leidt MS Roald Amundsen voor een nog duurzamere manier van reizen. Het schip is speciaal gebouwd voor reizen in poolwater. Het dient als een comfortabel basiskamp op zee en brengt avonturiers van over de hele wereld op de meest duurzame manier naar de meest spectaculaire bestemmingen.

Het verbluffende landschap wordt weerspiegeld in een rijk en comfortabel interieurontwerp. Scandinavische materialen uit de natuur, zoals graniet, eiken, berken en wol, worden gebruikt om ontspannen en stijlvolle hutten en openbare ruimtes te creëren. Alle hutten zijn buitenhutten, 50% heeft een eigen balkon en de 'aft' suites zijn voorzien van een eigen hot tub in de buitenlucht met een spectaculair uitzicht.

Een van de meest in het oog springende design is het observatieplatform met twee verdiepingen (binnen en buiten). Het is een ideale plek om het landschap te bewonderen en wilde dieren te zien met uw verrekijker.

Het Amundsen Scienc Center is de kern van de ervaring aan boord. Het Science Center zit boordevol geavanceerde technologie en hightech-gadgets zoals touchscreens televisies en wetenschappelijke apparatuur. Dit is waar gasten en personeel / bemanning elkaar ontmoeten, zich mengen en een dieper inzicht creëren voor de gebieden die u verkent. De flexibele locatie biedt collegezalen, een kleine bibliotheek en speciale ruimtes voor workshops fotografie, biologie en meer. Hier vind je ook het zorgvuldig uitgekozen Expeditie Team van Hurtigruten.

De Amundsen beschikt over 3 restaurants geïnspireerd op het Scandinavisch erfgoed:

  • Aune Main Dining: vernoemd naar de Noorse Schipchandler en poolexpeditie leverancier Tinus Aune.
  • Fredheim: Een informele en sociale ontmoetingsplek vernoemd naar een jachtstation uit 1900 op Svalbard.
  • Lindstrøm; een specialiteitenrestaurant vernoemd naar Adolf Lindstrøm, de favoriete chef-kok van de Noorse poolhelden,

ms Roald Amundsen - technische gegevens

Bouwjaar 2019
Scheepswerf
Kleven Yards
Capaciteit
530 passagiers
Hutten
264
Lengte
140 meter
Breedte
23,6 meter
Snelheid
15 knopen

ms Roald Amundsen - de hutten

Expedition Suites - twee- tot vier-persoons
Aantal: 53
Grote kamers met ramen en de meeste met balkon. Sommige met privé-jacuzzi buiten. Eigen badkamer met douche & toilet. Comfortabele banken, zitgedeelte met tv. Minibar, waterkoker, koffie & thee. U ontvangt een servicepakket met badjas, espresso-apparaat en meer.

Superior hutten - twee- tot vier-persoons
Aantal: 83
Ruime kamers met ramen, meeste met eigen balkon. Flexibele slaapplaatsen, slaapbank, tv, eigen badkamer met douche & toilet. Waterkoker, koffie & thee.

Buitenhutten - twee- tot vier-persoons
Aantal: 128
Ruime kamers met raam of patrijspoort. Flexibele slaapplaatsen, sommige met slaapbank. De grotere kamers liggen op de middendekken, met tweepersoons bed. Sommige hutten hebben beperkt uitzicht (vanwege de reddingsboten).


Antarctica, Patagonië en Chileense fjorden, 19 dagen per ms Roald Amundsen

Ga mee naar het einde van de wereld! Het comfortabele ms Roald Amundsen brengt u naar de spectaculairste gebieden van het zuidelijk halfrond. De reis begint in Punta Arenas en van daaruit varen we door het Beaglekanaal. Na het Beaglekanaal steken we de Drake Passage over, op weg naar Antarctica. Hier staan verschillende landingen gepland. U vaart weer terug over de Drake Passage, ditmaal noordwaarts, en bereikt Kaap Hoorn. Het schip vaart verder langs de Chileense kust richtig het noorden, totdat de expeditie ten einde komt in Valparaiso.Antarctica, Falkland Eilanden en Chileense fjorden, 18 dagen per ms Roald Amundsen

Deze expeditiereis naar Antarctica, Falkland Eilanden en Chileense fjorden start in Punta Arenas en zal u laten kennismaken met de natuurlijke schoonheid van Patagonië, voordat de oversteek naar Antarctica wordt gemaakt. In Antarctica bezoekt u verschillende bekende historische plaatsen, maar de landingen geven u ook de mogelijkheid om te gaan hiken of kajakken. Dit zijn unieke momenten waarbij u tussen de walvissen peddelt of oog in oog komt te staan met de pinguins. Na Antarctica staan de Falkland Eilanden op de planning. In dit Britse gebied komt u terecht in een wereld vol contrasten.Op zoek naar pinguins, 20 dagen per ms Roald Amundsen

Deze expeditiereis tot voorbij de Zuidpoolcirkel, die start in Punta Arenas, laat u kennismaken met de natuurlijke schoonheid van Patagonië, voordat het schip de oversteek naar Antarctica maakt. Het gevoel van de bewoonde wereld achter u laten, is al spannend! Na de Drake Passage bereikt u Antarctica: het koudste, droogste, hoogste en schoonste continent op aarde. De reis gaat daarna verder naar de Falkland Eilanden. In dit Britse gebied komt u terecht in een wereld vol contrasten.Noordwest passage, Alaska tot Nova Scotia, 29 dagen per ms Roald Amundsen

In de voetstappen van onderzoekers! Tijdens de 29 daagse reis Noordwest passage, Alaska tot Nova Scotia brengt et comfortabele ms Roald Amundsen u naar de spectaculairste gebieden van het noordelijk halfrond: Alaska, Groenland, Newfoundland en Nova Scotia.