Rond de Svalbard Archipel, 12 dagen per ms Spitsbergen

Rond de Svalbard Archipel

M/S Spitsbergen
M/S Spitsbergen

335 passagiers
180 hutten

Lengte 100.5m
Breedte 18m
Snelheid 14.5 knopen


Vlieg Amsterdam-Oslo
Vlieg Amsterdam-Oslo

U reist op eigen gelegenheid naar Oslo; van daaruit begint de expeditiereis, inclusief de vlucht van Oslo naar Longyearbyen.


Oslo
Oslo

De vlucht vanuit Oslo vertrekt 's avonds, dus u heeft (waarschijnlijk) nog tijd over om de stad te verkennen. Oslo wordt omringd door bossen, meren en heuvels en de stad zelf biedt interessante architectuur, leuke cafés en barretjes, uitstekende restaurants en vele winkels.

Zodra u in Longyearbyen aankomt, komt u in een totaal andere wereld terecht. Het is een afgelegen nederzetting op de rand van de Arctische toendra, die over alle voorzieningen van een moderne stad beschikt. Dit zorgt voor een bijzonder contrast.

Er staat één overnachting in een hotel in Longyearbyen gepland.


Longyearbyen
Longyearbyen

De volgende dag kunt u deelnemen aan een excursie in en rondom Longyearbyen. De invloeden van de Arctische omgeving op het leven hier is duidelijk merkbaar, maar de stad Longyearbyen is ook verrassend modern en ontwikkeld. U vindt er kunstgalerijen, pubs, restaurants (met uitgebreide wijnkaarten), winkels en zelfs een mini-winkelcentrum. Het is een geliefde bestemming voor echte avonturiers. De geschiedenis en herinneringen aan de eerste mijnwerkers zijn nog overal aanwezig.

Na de interessante excursie is het tijd om aan boord te gaan van het schip ms Spitsbergen!


Kongsfjorden
Kongsfjorden

Vanuit Longyearbyen varen we naar de Kongsfjorden, die behoort tot de mooiste fjordengebieden van Spitsbergen. U wordt omringd door kolossale gletsjers, waar soms stukken afbreken en in zee vallen, en daaromheen grote bergformaties.

De ongerepte natuur laat zich zien in de typische flora en in de vogelkliffen. Geoefende ogen zien hier regelmatig een spitsbergenrendier. Op 78° 55' N bezoeken we Ny Ålesund, één van de noordelijkst gelegen en permanent bewoonde nederzettingen, die vroeger werd gedomineerd door kolenmijnen en tegenwoordig een belangrijk onderzoekscentrum voor het noordpoolgebied is.

Verder naar het noordwesten, nog steeds langs het Nationaal Park Noordwest-Spitsbergen, bereiken we ook de Krossfjorden. Aan land zijn de ruïnes uit de periode van de walvisvaarders nog goed te zien, maar ook kunt u hier genieten van de mooie natuur. In het uiterste noordwesten van Spitsbergen bevinden zich de meeste graven, oude blubberovens en andere culturele overblijfselen van de eerste inwoners.

Bij de Magdalenafjorden proberen we aan land te gaan voor een hike. U kunt hier ook een duik nemen in het ijskoude water of de 151 meter hoge top van de Ytre Norskøya proberen te bereiken.


Seven Islands
Seven Islands

In het Oosten van Svalbard leven de meeste ijsbergen van de hele archipel, dus we hebben goede hoop op het zien van minimaal 1 ijsbeer tijdens deze reis!

We proberen langs Isflakbukta en Phippsøya te varen, op weg naar de Sorgfjorden. De Sorgfjorden zijn de locatie waar in de 17e eeuw de beroemde strijd tussen walvisvaarders heeft plaatsgevonden. Het is een fantastische plek om walrussen en verschillende vogels te spotten.

We hebben onze noordelijkste landing op de Seven Islands ten noorden van Nordaustlandet. Hier staan we dicht bij 81graden noord, op slechts 1000km van de geografische noordpool. IJsberen bewonen deze regio, samen met walrussen en ivoor meeuwen. Het schip zal proberen dicht bij het pakijs te komen, zodat u de witte wildernis zo goed mogelijk kunt bekijken. Ook is de kans aanwezig dat u hier een ijsbeer kunt spotten.

Als het niet lukt om de Seven Islands te bereiken, bezoeken we als alternatief de Sorgfjorden. Hier ligt vaak een grote groep walrussen op het strand, dicht bij de heuvel waar zich de graven van een aantal 17e-eeuwe walvisvaarders bevinden. U kunt hier een wandeling maken over de toendra, waarbij u ook rendieren en sneeuwhoenders kunt tegenkomen.


Edgeøya
Edgeøya

Edgeøya is qua grootte het 3e eiland van Svalbard, met een landschap waarop zich bijna geen gletsjers bevinden. Dit is een bijzonder landschap voor Spitsbergen. Kapp Lee is een bijzondere plek op het eiland, waar u nog veel culturele overblijfselen kunt vinden van ontdekkingstochten op Svalbard uit allerlei periodes.

Als we geluk hebben, komen we nog zeedieren tegen als we naar het zuidelijke puntje van Spitsbergen varen. De Storfjorden zijn in de winter grotendeels bevroren, waardoor ze een perfecte leefomgeving voor ijsberen vormen. Bij Hornsund zijn over korte afstanden grote variaties te zien in het landschap. De fjord is in deze periode de perfecte plek voor ijsberen om te jagen op vis.


Hornsund
Hornsund

We beginnen de dag rustig en varen naar het spectaculaire Hornsund gebied in het zuiden van Spitsbergen, genietend van het landschap van bergtoppen. Hornsundtind reikt tot 1.431m, terwijl Bautaen laat zien waarom vroege Nederlandse ontdekkingsreizigers de naam 'Spitsbergen' gaven aan dit eiland. Er zijn wel 14 prachtige gletsjers in het gebied en er bestaat een grote kans op ontmoetingen met zeehonden en ijsberen.

De regio's rondom Hornsund en Burgerbukta zijn de hoogtepunten van de laatste dagen. Ook de rijke geschiedenis van walvisjacht bij Bellsund is erg interessant.


Isfjorden
Isfjorden

We varen weer terug naar Longyearbyen, maar bezoeken onderweg nog eerst de Isfjord: het meest bekende fjordensysteem van Svalbard. We zullen de fjord ook invaren, zodat we de fjord van alle kanten kunnen zien. Aan de buitenkant van de fjord bevindt zich de bekende Alkhornet, waar duizenden zeevogels broeden. Verder in de fjord verandert het landschap continu. Enorme u-vormige valleien zijn door de gigantische gletsjers uit de bergen gesleten en vormen nu het leefgebied van grote groepen spitsbergenrendieren. Het is hier ook mogelijk om deel te nemen aan een excursie naar de Russische nederzetting Pyramiden.


Oslo
Oslo

U bent rondom Spitsbergen gevaren, met deze bijzondere belevenis en overladen met de meest uiteenlopende spectaculaire indrukken varen we terug naar Longyærbyen, voor de terugvlucht naar Oslo (bij de expeditiereis inbegrepen).


Vlieg Oslo-Amsterdam
Vlieg Oslo-Amsterdam

Vanuit Oslo reist u op eigen gelegenheid weer naar huis. We kunnen u uiteraard helpen met het regelen en boeken van vluchten.


LET OP: De geplande route rond de Svalbard Archipel wordt hierboven beschreven. De getoonde route is een indicatie. Het programma kan afwijken afhankelijk van de lokale ijs en weersomstandigheden, de beschikbaarheid van de landingsplaatsen en kansen om wilde dieren te zien. De uiteindelijke route wordt bepaald door de expeditieleider aan boord. Flexibiliteit is van essentieel belang voor deelnemers van expeditie reizen.

Reisdata

 30 juni - 11 juli 2020 (SBSPI2009)

 10 juli  21 juli 2020 (SBSPI2010)

 28 juli - 8 augustus 2020 (SBSPI2012)

 7 augustus- 18 augustus 2020 (SBSPI2013)

Rond de Svalbard Archipel

Deze authentieke reis rond de Svalbard Archipel neemt u mee rondom het grootste eiland van Svalbard. Het doel is om boven de 80e breedtegraad uit te komen en u de schitterende oostelijke natuurreservaten en spectaculaire hoogtepunten van het noordpoolgebied te laten zien. Er staan veel verschillende landingen gepland en u heeft de mogelijkheid om aan verschillende spectaculaire outdooractiviteiten deel te nemen. Ook is de kans groot dat u een ijsbeer kunt spotten, aangezien hier meer ijsberen dan mensen leven. Dit alles ten tijde van de middernachtzon!

Highlights rond de Svalbard Archipel

De expeditiereis start in Longyearbyen en we varen tot voorbij de 80e breedtegraad. Op dat moment bent u hooguit 600 zeemijlen verwijderd van de geografische Noordpool! Verken de prachtige nationale parken en de meest spectaculaire highlights van het Arctisch gebied. U zou verwachten dat het ondraaglijk koud is, zo ver in het noorden. Toch valt dit mee; dankzij de Golfstroom heeft de Spitsbergen Archipel een verrassend mild klimaat in de zomer. Naast de grote variëteit aan planten, kunt u hier genieten van de meest bijzondere dieren: zeehonden, duizenden zeevogels, poolvossen, spitsbergenrendieren en natuurlijk het meest machtige dier van dit gebied, de ijsbeer.

Zomer in Spitsbergen

Ondanks het milde klimaat, is de zomer van Spitsbergen niet te vergelijken met de zomer die we in Nederland kennen. De gemiddelde temperatuur ligt in juli/ augustus overdag tussen de -2 en +7 ºC en op sommige plaatsen kan de temperatuur oplopen naar 10 tot 12 ºC. In het (noord)oosten en in de hoger gelegen gebieden van Spitsbergen zijn de temperaturen het laagst. Op Spitsbergen zorgen combinaties van prachtige kleuren, grote gletsjers, majestueuze bergformaties, diepe fjorden, grote vogelkliffen en eindeloze Arctische toendra voor mooie contrasten. De middernachtzon maakt het mogelijk om zowel overdag als 's nachts nieuwe indrukken op te doen.

Rond de Svalbard Archipel - Mogelijke activiteiten

Kajakken, Wandelen, Gletsjerwandelingen, Boottocht, Vogelsafari en lezingen. 

Hurtigruten Premium Comfort

Hurtigruten introduceert voor alle expeditie zeereizen met vertrek vanaf april 2020 een nieuwe inbegrepen formule: het Premium Comfort.
Het Premium Comfort is inclusief:

• Drankjes inbegrepen tijdens de maaltijden (scheepsbier, huiswijn, frisdrank en mineraalwater in alle restaurants)
• Koffie en thee zijn de hele dag door inbegrepen 
• Gratis Wi-Fi aan boord. Houd er rekening mee dat in afgelegen gebieden de verbinding beperkt kan zijn. Streaming wordt niet ondersteund.
• Er worden geen fooien meer verwacht.
• Kleine snack voor vroege vogels ​​en middagtraktatie aangeboden als aanvulling op ontbijt, lunch en diner 

Prijslijst Rond de Svalbard Archipel, 12 dagen per ms Spitsbergen (klik op prijs om een reisvoorstel aan te vragen)

Vanafprijs per persoon SBSPI2009 | 30 juni - 11 juli SBSPI2010 | 10 - 21 juli SBSPI2012 | 28 juli - 8 augustus SBSPI2013 | 7 - 18 augustus
2-persoons binnenhut I2D 6991 6991 7391 7391
2-persoons binnenhut K2D 7274 vol 7694 7694
2-persoons buitenhut AJ 8306 vol 8421 8421
2-persoons buitenhut J2D 8306 8571 8421 8421
2-persoons buitenhut J3 8306 vol 8421 vol
2-persoons buitenhut O2D 9028 9028 9573 9573
2-persoons buitenhut N 9059 vol vol vol
2-persoons buitenhut A vol vol 8906 8906
2-persoons superior buitenhut YA 8689 8689 9209 9209
2-persoons superior buitenhut QJ 8885 8689 9209 9209
2-persoons superior buitenhut P2D 9255 9255 9815 9815
2-persoons superior buitenhut U2D vol 9538 10118 10118
2-persoons suite zonder balkon Q 11851 11851 12183 11633
2-persoons suite met balkon MG vol 13213 vol 12967
2-persoons suite met balkon MX 19650 19650 20227 19270

Prijzen in €

Extra informatie: 

• De prijzen zijn per persoon in 2020 op basis van een tweepersoons boeking.
• De vanaf-prijzen zijn de vroeg boek prijzen, hierin is is de 25% korting verrekend.
• Vraag ons naar de singleprijzen.

Let op!  Dit zijn vanafprijzen.

Inclusief:

Hurtigruten expeditiezeereis in de geboekte hutcategorie inclusief volpension aan boord.

Retourvlucht Longyearbuyen - Oslo incl. belastingen.

Alle transfers in Longyearbyen + excursie voor aanvang van de bootreis.

Hotelovernachting (1x) in Longyearbyen met ontbijt en lunch.

Activiteiten aan boord en aan wal, diverse landingen en tochten per poolcirkelboot.

Ervaren Engelstalig expeditieteam verzorgt lezingen en begeleidt activiteiten en landingen.

Wind- en regenafstotend jack.

Thee en koffie aan boord.

Exclusief:

! Internationale vluchten.

! Verzekeringen.

! Optionele excursies.

! De gebruikelijke fooi aan het eind van de reizen voor stewards en ander personeel aan boord (richtlijnen zullen worden verstrekt).

Flexibele tarieven:

• Hurtigruten werkt met een flexibel prijssysteem, dat is afgestemd op de mate van bezetting.

• De prijzen kunnen tot aan de vertrekdatum veranderen; uiteraard geldt de prijs van de definitieve boeking.

• Wijzigingen van het reisschema en het programma zijn uitdrukkelijk voorbehouden.

• I.v.m. ontscheping per poolcirkelboot zijn rolstoelen niet mogelijk.

• Alle geplande landingen zijn afhankelijk van de plaatselijke weers- en ijsomstandigheden.