Rond de Svalbard Archipel, 12 dagen per ms Spitsbergen

Rond de Svalbard Archipel

M/S Spitsbergen
M/S Spitsbergen

335 passagiers
180 hutten

Lengte 100.5m
Breedte 18m
Snelheid 14.5 knopen


Vlieg Amsterdam-Oslo
Vlieg Amsterdam-Oslo

U reist op eigen gelegenheid naar Oslo; van daaruit begint de expeditiereis, inclusief de vlucht van Oslo naar Longyearbyen. We kunnen u uiteraard helpen met het regelen en boeken van vluchten.


Oslo
Oslo

Breng voor uw avondvlucht van Oslo naar Longyearbyen de dag door in de musea, parken en cafés van de Noorse hoofdstad. Wanneer u aankomt in Svalbard, zult u een heel andere wereld ontdekken: een klein stadje aan de rand van de enorme Arctische toendra. Bij aankomst brengen we u naar uw hotel voor een overnachting.


Longyearbyen
Longyearbyen

Neem na een overnachting deel aan een excursie om deze unieke stad na de lunch te leren kennen. De machtige Arctische wildernis domineert hier het leven, maar Longyearbyen onderhoudt een levendig cultureel leven en dient als een uitstekende bestemming voor avontuurlijke reizigers. Geniet van de sfeer van deze kleurrijke grenspost voordat je 's middags aan boord gaat van MS Spitsbergen.


Kongsfjorden
Kongsfjorden

De noordwestelijke hoek van Spitsbergen bestaat uit mooie eilanden, prachtige fjorden en afgelegen stranden. Dit is echte wildernis, dus de kapitein zal afhankelijk van de ijs- en weersomstandigheden de beste route voor uw expeditiecruise kiezen. We hopen een bezoek te kunnen brengen aan de voormalige mijnnederzetting Ny-Ålesund, nu een internationaal centrum voor onderzoek met een schilderachtige mix van oude en nieuwe gebouwen. Er zullen spannende landingen en kajakmogelijkheden zijn als we verder naar het noorden gaan.


Seven Islands
Seven Islands

Oost Svalbard heeft de grootste populatie ijsberen van de archipel, dus we hebben een goede kans op het spotten van minstens één ijsbeer op deze reis! De oceaan is vol met drijvend ijs en het bevroren landschap verandert voortdurend. Dit is echte wildernis, dus de kapitein zal afhankelijk van de ijs- en weersomstandigheden beslissen waar we veilig kunnen landen of varen. We streven ernaar om 80° Noorderbreedte over te steken en mogelijk zelfs nog verder naar het noorden te gaan naar Sjuøyane (Seven Islands) helemaal aan het einde van de Svalbard-archipel. We kunnen ook ten oosten van Nordaustlandet naar Kvitøya varen, voordat we doorgaan naar Edgeøya, het derde grootste eiland in de Svalbard-archipel.


Kvitøya
Kvitøya

Het is het meest oostelijke eiland in de Spitsbergen-archipel en is vrijwel geheel bedekt met ijs. Kvitøya is in 1707 door de Hollander Cornelis Gielis ontdekt en werd door de eeuwen heen onder de naam 'Giles Land' op kaarten in verschillende vormen, maten en posities weergegeven. De huidige naam werd gegeven in 1876 door walvisvaarder Johan Kjeldsen uit Tromsø.


Edgeøya
Edgeøya

Edgeøya is het 3e grootste eiland in de Svalbard-archipel, met een landschap waarop zich bijna geen gletsjers bevinden. Dit is een bijzonder landschap voor Spitsbergen. Kapp Lee is een bijzondere plek op het eiland, waar u nog veel culturele overblijfselen kunt vinden van ontdekkingstochten op Svalbard uit allerlei periodes. Als we geluk hebben, komen we nog zeedieren tegen als we naar het zuidelijke puntje van Spitsbergen varen. De Storfjorden zijn in de winter grotendeels bevroren, waardoor ze een perfecte leefomgeving voor ijsberen vormen. Bij Hornsund zijn over korte afstanden grote variaties te zien in het landschap. De fjord is in deze periode de perfecte plek voor ijsberen om te jagen op vis.


Hornsund
Hornsund

We gaan naar de zuidelijke kaap en het zuidelijkste punt van Spitsbergen, waar Hornsund een prachtig gevarieerd landschap en geologie herbergt. IJs dat vroeg in het seizoen in de fjord wordt geduwd, trekt ijsberen aan die op de ijsschotsen jagen. Met een beetje geluk kunnen we enkele van deze prachtige roofdieren zien.


Isfjorden
Isfjorden

We zullen de dag doorbrengen in de Isfjord, het meest bekende fjordensysteem van Svalbard. In de binnenste delen van Isfjorden verandert het landschap voortdurend. De immense U-vormige valleien, uitgehouwen in de bergen door de gigantische gletsjers die het gebied zo'n tienduizend jaar geleden bedekten, zijn de thuisbasis van grote populaties van het Svalbard-rendier.


Oslo
Oslo

Onze terugkeer naar de kleurrijke stad Longyearbyen betekent het einde van een opmerkelijke reis die u slechts een paar honderd mijl van de geografische noordpool bracht. Vanuit hier vliegt u terug naar Oslo (bij de expeditiereis inbegrepen) waar u vroeg in de ochtend aankomt.


Vlieg Oslo-Amsterdam
Vlieg Oslo-Amsterdam

Vanuit Oslo reist u op eigen gelegenheid weer naar huis. We kunnen u uiteraard helpen met het regelen en boeken van vluchten.


LET OP: De geplande route rond de Svalbard Archipel wordt hierboven beschreven. De getoonde route is een indicatie. Het programma kan afwijken afhankelijk van de lokale ijs en weersomstandigheden, de beschikbaarheid van de landingsplaatsen en kansen om wilde dieren te zien. De uiteindelijke route wordt bepaald door de expeditieleider aan boord. Flexibiliteit is van essentieel belang voor deelnemers van expeditie reizen.

Reisdata

 30 juni - 11 juli 2020 (SBSPI2009)

 10 juli  21 juli 2020 (SBSPI2010)

 28 juli - 8 augustus 2020 (SBSPI2012)

 7 augustus- 18 augustus 2020 (SBSPI2013)

Rond de Svalbard Archipel

Deze authentieke reis rond de Svalbard Archipel neemt u mee rondom het grootste eiland van Svalbard. Het doel is om boven de 80e breedtegraad uit te komen en u de schitterende oostelijke natuurreservaten en spectaculaire hoogtepunten van het noordpoolgebied te laten zien. Er staan veel verschillende landingen gepland en u heeft de mogelijkheid om aan verschillende spectaculaire outdooractiviteiten deel te nemen. Ook is de kans groot dat u een ijsbeer kunt spotten, aangezien hier meer ijsberen dan mensen leven. Dit alles ten tijde van de middernachtzon!

Highlights rond de Svalbard Archipel

De expeditiereis start in Longyearbyen en we varen tot voorbij de 80e breedtegraad. Op dat moment bent u hooguit 600 zeemijlen verwijderd van de geografische Noordpool! Verken de prachtige nationale parken en de meest spectaculaire highlights van het Arctisch gebied. U zou verwachten dat het ondraaglijk koud is, zo ver in het noorden. Toch valt dit mee; dankzij de Golfstroom heeft de Spitsbergen Archipel een verrassend mild klimaat in de zomer. Naast de grote variëteit aan planten, kunt u hier genieten van de meest bijzondere dieren: zeehonden, duizenden zeevogels, poolvossen, spitsbergenrendieren en natuurlijk het meest machtige dier van dit gebied, de ijsbeer.

Zomer in Spitsbergen

Ondanks het milde klimaat, is de zomer van Spitsbergen niet te vergelijken met de zomer die we in Nederland kennen. De gemiddelde temperatuur ligt in juli/ augustus overdag tussen de -2 en +7 ºC en op sommige plaatsen kan de temperatuur oplopen naar 10 tot 12 ºC. In het (noord)oosten en in de hoger gelegen gebieden van Spitsbergen zijn de temperaturen het laagst. Op Spitsbergen zorgen combinaties van prachtige kleuren, grote gletsjers, majestueuze bergformaties, diepe fjorden, grote vogelkliffen en eindeloze Arctische toendra voor mooie contrasten. De middernachtzon maakt het mogelijk om zowel overdag als 's nachts nieuwe indrukken op te doen.

Rond de Svalbard Archipel - Mogelijke activiteiten

Kajakken, Wandelen, Gletsjerwandelingen, Boottocht, Vogelsafari en lezingen. 

Hurtigruten Premium Comfort

Hurtigruten introduceert voor alle expeditie zeereizen met vertrek vanaf april 2020 een nieuwe inbegrepen formule: het Premium Comfort.
Het Premium Comfort is inclusief:

• Drankjes inbegrepen tijdens de maaltijden (scheepsbier, huiswijn, frisdrank en mineraalwater in alle restaurants)
• Koffie en thee zijn de hele dag door inbegrepen 
• Gratis Wi-Fi aan boord. Houd er rekening mee dat in afgelegen gebieden de verbinding beperkt kan zijn. Streaming wordt niet ondersteund.
• Er worden geen fooien meer verwacht.
• Kleine snack voor vroege vogels ​​en middagtraktatie aangeboden als aanvulling op ontbijt, lunch en diner 

Prijslijst Rond de Svalbard Archipel, 12 dagen per ms Spitsbergen (klik op prijs om een reisvoorstel aan te vragen)

Vanafprijs per persoon SBSPI2009 | 30 juni - 11 juli 2020 SBSPI2010 | 10 - 21 juli 2020 SBSPI2012 | 28 juli - 8 augustus 2020 SBSPI2013 | 7 - 18 augustus 2020
2-persoons binnenhut I2D 6991 6991 7391 7391
2-persoons binnenhut K2D 7274 vol 7694 7694
2-persoons buitenhut AJ 8306 vol 8421 8421
2-persoons buitenhut J2D 8306 8571 8421 8421
2-persoons buitenhut J3 8306 vol 8421 vol
2-persoons buitenhut O2D 9028 9028 9573 9573
2-persoons buitenhut N 9059 vol vol vol
2-persoons buitenhut A vol vol 8906 8906
2-persoons superior buitenhut YA 8689 8689 9209 9209
2-persoons superior buitenhut QJ 8885 8689 9209 9209
2-persoons superior buitenhut P2D 9255 9255 9815 9815
2-persoons superior buitenhut U2D vol 9538 10118 10118
2-persoons suite zonder balkon Q 11851 11851 12183 11633
2-persoons suite met balkon MG vol 13213 vol 12967
2-persoons suite met balkon MX 19650 19650 20227 19270

Prijzen in €

Extra informatie: 

• De prijzen zijn per persoon in 2020 op basis van een tweepersoons boeking.
• De vanaf-prijzen zijn de vroeg boek prijzen, hierin is is de 25% korting verrekend.
• Vraag ons naar de singleprijzen.

Let op!  Dit zijn vanaf prijzen!

Inclusief:

Hurtigruten expeditiezeereis in de geboekte hutcategorie inclusief volpension aan boord

Retourvlucht Longyearbuyen - Oslo incl. belastingen

Alle transfers in Longyearbyen + excursie voor aanvang van de bootreis

Hotelovernachting (1x) in Longyearbyen met ontbijt en lunch

Activiteiten aan boord en aan wal, diverse landingen en tochten per poolcirkelboot

Ervaren Engelstalig expeditieteam verzorgt lezingen en begeleidt activiteiten en landingen

Wind- en regenafstotend jack

Thee en koffie aan boord

Exclusief:

! Internationale vluchten

! Verzekeringen

! Optionele excursies

! De gebruikelijke fooi aan het eind van de reizen voor stewards en ander personeel aan boord (richtlijnen zullen worden verstrekt)

Flexibele tarieven:

• Hurtigruten werkt met een flexibel prijssysteem, dat is afgestemd op de mate van bezetting

• De prijzen kunnen tot aan de vertrekdatum veranderen; uiteraard geldt de prijs van de definitieve boeking

• Wijzigingen van het reisschema en het programma zijn uitdrukkelijk voorbehouden

• I.v.m. ontscheping per poolcirkelboot zijn rolstoelen niet mogelijk

• Alle geplande landingen zijn afhankelijk van de plaatselijke weers- en ijsomstandigheden