Rond Spitsbergen Hinlopenstraat, 10 dagen per ms Plancius

Rond Spitsbergen, 10 dagen per ms Plancius

M/S Plancius
M/S Plancius

108 passagiers
4 vier-persoons hutten
36 twee-persoons hutten
10 superior hutten

Lengte 89.0m
Breedte 14.5m
Diepte 4.8m


vlieg Amsterdam--Oslo-Longyearbyen
vlieg Amsterdam--Oslo-Longyearbyen

U reist op eigen gelegenheid van Amsterdam naar Longyearbyen. Wij helpen u graag bij het zoeken en boeken van uw vlucht.


Longyearbyen
Longyearbyen

Longyearbyen, de administratieve hoofdstad van de archipel Svalbard waarvan West Spitsbergen het grootste eiland is. U kunt wandelen rond deze voormalige mijnstad, waarvan de parochiekerk en het Polar Museum zeker een bezoek waard zijn. In de omgeving van Longyearbyen, zijn meer dan 100 soorten planten geregistreerd. In het begin van de avond zal het schip vertrekken naar Isfjorden, waar we in de monding van de fjord misschien al onze eerste dwergvinvis kunnen spotten.


Krossfjorden
Krossfjorden

Varend langs de westkust komen we tegen de ochtend in Krossfjorden, waar we aan boord gaan van de zodiacs en langs de voorkant van de 14 juli-gletsjer varen. Op de groene hellingen in de buurt van de gletsjer groeit een bonte verscheidenheid aan bloeiende bloemen, terwijl grote aantallen drieteenmeeuwen en dikbekzeekoeten nestelen op de nabijgelegen kliffen. Er is ook een goede kans om de poolvos te spotten, die patrouilleren onderaan de kliffen voor het geval een kuiken van zijn nest valt. Ook de baardrob komt veelvuldig voor in dit fjord. In de namiddag varen we naar Ny Ålesund, 's werelds meest noordelijke nederzetting. Eens een mijnbouw dorp - met 's werelds meest noordelijke spoorweg, die nog steeds te zien is - Ny Ålesund is nu een onderzoekscentrum. In de buurt van het dorp is een broedplaats voor de brandgans, de rietgans en de noordse stern. Bezoekers die geïnteresseerd zijn in de geschiedenis van Arctische expeditites, kunnen lopen naar de verankeringsmast gebruikt door Amundsen en Nobile, voor het luchtschip Norge in 1926 en Nobile in het luchtschip Italia in 1928, voor hun vluchten naar de Noordpool.


Liefdefjord
Liefdefjord

We varen vervolgens de Liefdefjorden in. Daar hebben we zicht op de indrukwekkende Monaco gletsjer. Het water voor het gletsjerfront is een favoriete voedingsplaats voor duizenden drieteenmeeuwen en soms worden ijsberen gezien op de gletsjer. Ook leven er beluga's in de wateren rondom de gletsjer.


Seven Islands
Seven Islands

We hebben onze noordelijkste landing op de Seven Islands ten noorden van Nordaustlandet. Hier staan we dicht bij 81graden noord, op slechts 1000km van de geografische noordpool. IJsberen bewonen deze regio, samen met walrussen en ivoor meeuwen. Het schip zal proberen dicht bij het pakijs te komen, zodat u de witte wildernis zo goed mogelijk kunt bekijken. Ook is de kans aanwezig dat u hier een ijsbeer kunt spotten.

Als het niet lukt om de Seven Islands te bereiken, bezoeken we als alternatief de Sorgfjorden. Hier ligt vaak een grote groep walrussen op het strand, dicht bij de heuvel waar zich de graven van een aantal 17e-eeuwe walvisvaarders bevinden. U kunt hier een wandeling maken over de toendra, waarbij u ook rendieren en sneeuwhoenders kunt tegenkomen.


Hinlopenstraat / stretet
Hinlopenstraat / stretet

Vandaag varen we naar Hinlopen Straat, de thuisbasis van de baardrob en de ringelrob, de ijsbeer en de ivoormeeuw. We navigeren door de ijsschotsen van Lomfjordshalvøya in onze zodiacs en verkennen de vogelkliffen van Alkefjellet met duizenden dikbekzeekoeten.

In de buurt van Torrelneset zullen we de witte woestijn van Nordaustlandet verkennen, 's werelds derde grootste ijskap. U wandelt langs de mooie kustlijn bedekt met gladde rotsen, gebeeldhouwd door de branding in de loop van duizenden jaren. Ook kunt u hier walrussen ontmoeten.


Barentsøya
Barentsøya

In Freemansundet zijn we van plan om te landen op Sundneset op het eiland Barentsøya en we bezoeken hier een oude pelsjagershut. Vervolgens maken we een stevige wandeling over de toendra, op zoek naar rendieren en brandganzen. Het maken van een landing kunnen we hier nooit van tevoren garanderen! Omdat hier ijsberen leven, wordt altijd eerst bekeken of het veilig is om aan land te gaan.

Later varen we naar het zuiden richting Diskobukta aan de westkant van Edgeøya.


Hornsund
Hornsund

We beginnen de dag rustig en varen naar het spectaculaire Hornsund gebied in het zuiden van Spitsbergen, genietend van het landschap van bergtoppen. Hornsundtind reikt tot 1.431m, terwijl Bautaen laat zien waarom vroege Nederlandse ontdekkingsreizigers de naam 'Spitsbergen' gaven aan dit eiland. Er zijn wel 14 prachtige gletsjers in het gebied en er bestaat een grote kans op ontmoetingen met zeehonden en ijsberen.


Van Keulenfjord
Van Keulenfjord

Vandaag landen we op Ahlstrandhalvøya aan de mond van Van Keulenfjorden. Hier liggen stapels beluga skeletten (de beluga is een kleine witte walvis), de overblijfselen van de 19e eeuwse jagers, een blijvende herinnering van de gevolgen van ondoordachte jacht. Gelukkig is de beluga niet uitgestorven en kunnen ze nog lokaal worden gezien. Er is een goede kans dat we een kudde tegenkomen. We varen tijdens de middag naar één van de zijfjorden en ontdekken we een gebied van toendra waar veel rendieren grazen.


Longyearbyen
Longyearbyen

We keren terug naar Longyearbyen en ontschepen voor een transfer naar de luchthaven en de vlucht naar Oslo en thuis.


vlieg Longyearbyen-Oslo-Amsterdam
vlieg Longyearbyen-Oslo-Amsterdam

U reist op eigen gelegenheid van Longyearbyen naar Amsterdam. Wij helpen u graag bij het zoeken en boeken van uw vlucht.


LET OP: De route rond Spitsbergen wordt hierboven beschreven. De getoonde route is een indicatie. Het programma kan afwijken, afhankelijk van de lokale ijs en weersomstandigheden, de beschikbaarheid van de landingsplaatsen en kansen om wilde dieren te zien. De uiteindelijke route wordt bepaald door de expeditieleider aan boord. Flexibiliteit is van essentieel belang voor deelnemers van expeditie reizen.

Reisdata

1 juli - 10 juli 2020 (PLA08-20)

19 juli - 28 juli 2020 (PLA10-20)

2 juli - 11 juli 2021 (PLA06-21)

20 juli - 29 juli (PLA08-21)

29 juli - 7 augustus (PLA09-21)

Rond Spitsbergen Hinlopenstraat, 10 dagen per ms Plancius

In 10 dagen rond Spitsbergen per ms Plancius. Afhankelijk van het drijfijs wordt er bepaald of er door de Hinlopenstraat kan worden gevaren, rond Spitsbergen. Als deze nog dichtgevroren is, wordt er langs de oostkust van Nordaustlandet gevaren, langs de 190 km lange gletsjer. Zodra we de haven van Longyearbyen uitvaren, wordt het schip omsingeld door verschillende soorten zeevogels en gaan we op zoek naar walvissen. De zoektocht naar walrussen, zeehonden en ijsberen gaat 24 uur per dag door.

Een Spitsbergen reis waarbij u de kans krijgt om de koning van de Noordpool te zien, maar ook de walrus, het rendier en verschillende vogelsoorten te zien zijn. Daarnaast vindt u hier verrassend mooie flora. Varend in de Liefdefjorden komen we in de buurt van het front van de indrukwekkende Monaco gletsjer. De wateren rondom deze gletsjer zijn een favoriete plek voor duizenden drieteenmeeuwen om zich te voeden. Soms worden ijsberen gezien op de gletsjer.

Mogelijke bezienswaardigheden en highlights rond Spitsbergen zijn Isfjord, Prins Karls Forland en Ny Ålesund, de meest noordelijk gelegen nederzetting op aarde. Nu is het een onderzoekscentrum, maar het was eens een mijndorp dat aan de meest noordelijk gelegen spoorlijn ter wereld lag en waarvan de resten nog steeds te zien zijn. Andere highlights zijn Fjortende Julibreen (Gletsjer van 14 juli, genoemd naar de nationale feestdag van Frankrijk), de Kongsfjorden, de Krossfjorden, Lilliehookbreen, Magdalenefjorden, Danskøya, Amsterdamøya, Raudfjord in Noord-Spitsbergen, Seven Islands, Nordaustlandet, Hinlopenstraat, Barentsøya, Edgeøya, Diskobukta en Hornsund.

Rond Spitsbergen - Algemene informatie

Aankomst in Longyearbyen. Voordat u aan boord gaat krijgt u de kans om de stad nog even een bezoekje te brengen. In de vroege avond vaart het schip uit door de Isfjorden.

De vaarroute, landingen en zodiak excursies zijn onder voorbehoud en afhankelijk van het weer en lokale ijs- omstandigheden. Dagelijks wordt er geprobeerd om een landing te maken.

U kunt uw reis eventueel ook met enkele dagen vervroegen of verlengen. Norge Reiser is u hierbij graag behulpzaam.

Prijslijst Rond Spitsbergen Hinlopenstraat, 10 dagen per ms Plancius (klik op prijs om een reisvoorstel aan te vragen)

Vanafprijs per persoon PLA08 | 1 - 10 juli 2020 PLA10 | 19 - 28 juli 2020 PLA06 | 2 - 11 juli 2021 PLA08 | 20 - 29 juli 2021 PLA09 | 29 juli - 7 augustus 2021
4-persoons hut met patrijspoort 4300 4300 4500 4500 4500
3-persoons hut met patrijspoort 6200 6200 6450 6450 6450
2-persoons hut met patrijspoort 6200 6200 6450 6450 6450
2-persoons hut met raam 6700 6700 6950 6950 6950
2-persoons hut deluxe 7150 7150 7450 7450 7450
2-persoons hut superior 8000 8000 8350 8350 8350

Prijzen in €

Inclusief:

✓ Scheepsreis volgens programma incl. volpension, snacks, koffie en thee.

✓ Alle excursies aan wal en activiteiten per zodiac.

✓ Programma van lezingen door bekende natuurkenners en begeleiding door ervaren expeditieleden.

✓ Gratis gebruik van rubber laarzen en sneeuwschoenen.

Transfer tussen de luchthaven Longyearbyen, hotels en schip.

✓ Alle overige diensten, belastingen en havengelden gedurende het hele programma.

✓ AECO vergoedingen en overheidsbelastingen.

✓ Uitgebreide informatie over uw reis vooraf.

Exclusief:

Alle vliegtickets, of chartervluchten (tenzij anders aangegeven).

Bagage-, annulerings- en persoonlijke verzekering (die verplicht is).

Alle verdere uitgaven van persoonlijke aard, zoals extra bagagekosten, gebruik van wasfaciliteiten of telecommunicatie en uitgaven in de bar.

De gebruikelijke fooi aan het eind van de reis voor stewards en ander personeel aan boord (richtlijnen zullen worden verstrekt).

Extra arrangementen voor en na de reis.

Eventuele maaltijden tijdens verblijf aan wal.

Aankomst- en vertrekbelastingen.

Paspoort- en visumkosten.

Voorwaarden Ocean Wide
Oceanwide Expeditions heeft het recht om de afgesproken prijs te verhogen als zij te maken krijgen met onvoorziene prijsstijgingen (van bijvoorbeeld wisselkoersen, aanbieders van accommodaties, luchtvaartmaatschappijen, belastingen, havengelden en brandstofprijzen) die invloed hebben op de kosten van de reis. Als een prijsverhoging door Oceanwide Expeditions noodzakelijk wordt geacht, zijn zij verplicht om de betrokken klanten hierover schriftelijk te informeren, uiterlijk 60 dagen voor voor de vertrekdatum van de reis. Prijsverhogingen binnen 60 dagen voor de afvaartdatum zijn niet toegestaan. Als de prijsstijging hoger is dan 5% van uw totale reissom, heeft u het recht om uw reis kosteloos te annuleren.