Noorwegen Rind: Rondane, Jotunheimen en Atlanterhavsvei

Route beschrijving (Totale afstand 1295 km)


16.30 uur vertrek per DFDS Seaways van Kopenhagen naar Oslo
16.30 uur vertrek per DFDS Seaways van Kopenhagen naar Oslo

Uw overtocht vertrekt om 16.30 uur vanuit Kopenhagen en u komt de volgende ochtend om 09.45 uur aan in Oslo. Het is verstandig om maaltijden op voorhand te reserveren, wij kunnen u daarmee van dienst zijn.


Sollia, Rondane Gjestegård
Sollia, Rondane Gjestegård

Aankomst in Oslo om 09.45 uur, misschien kijkt u nog even rond in de Noorse hoofdstad Oslo. Mogelijkheden te over, zoals het Vikingschip Museum, het Munch Museum, het Vigelandpark met zijn beelden, de springschans Holmenkollen met vandaar een prachtig uitzicht over Oslo en de fjord, de terrassen van Aker Brygge. Kortom, er is genoeg te zien. Onderweg is het plaatsje Elverum, fraai gelegen aan de Glomma, een goede gelegenheid om te stoppen. U kunt ook nog een kijkje nemen bij het Bosbouw Museum. Daarna kunt u volop genieten van het afwisselende landschap van de provincie Hedmark. Noorwegen betekent rust en ruimte, in deze regio wordt dat met hoofdletters geschreven. U verblijft 3 nachten in een huisje van Rondane Gjestegård. Excursies: Wandelen, beversafari, kanotocht, paardrijden, raften, muskusos safari, fietsen.


Viggja, Tråsåvika Camping
Viggja, Tråsåvika Camping

Een afscheid van de Rondane. U rijdt via Tynset naar Ulsberg en de weg voert u door een afwisselend landschap. Vlakbij Ulsberg krijgt u – in westelijke richting - uitzicht op het berggebied Irollheimen. Een ruig en bijna onbegaanbaar gebied met hoge bergtoppen, die erg geliefd zijn bij alpinisten. U kunt ervoor kiezen via de E6 richting Trondheim te rijden maar weg 700 / 65 is minstens net zo mooi. U verblijft voor 2 nachten op de Travasika Camping. Excursies: dagbezoek Trondheim, Thamshavnbanen, vissen, boothuur, wandelen.


Bud, Bud Camping
Bud, Bud Camping

U passeert het Gangåsvatn. De watervogelstand bij dit meer was aanleiding voor de Noorse regering om tot bescherming van dit gebied over te gaan. Bij het verderop gelegen Baksetrene heeft u een mooi uitzicht op de Gråurfjell, een berg van 787 meter hoog en de Ruten, een berg van 1052 meter hoog. Spectaculair is de rit over de Gjemnes hangbrug. Vanuit Molde nog een klein stukje naar Bud. U verblijft voor 2 nachten op de Bud Camping. Excursies: Atlanterhavsvei, Varden uitkijkpunt, bezoek Molde, wandelen, fietsen, marmergroeve, kanoën.


Lemonsjø, Lemonsjø Fjellstue og Hytter
Lemonsjø, Lemonsjø Fjellstue og Hytter

De etappe voert door het mooie en langgerekte Romsdalen naar Lesja. U rijdt tussen Reinheimen en het Dovrefjell Nationalpark Dovre met een totale oppervlakte van 580km2 en dit ligt ingeklemd tussen het Gudbrandsdal, Romsdal, Dividal, Folldal en Østerdal. Het is een ruig gebied met bergen, maar ook uitgestrekte hoogvlakten. U eindigt de route met een mooie rit over de Slådalsvegen, een schitterend berggebied naar Vågåmo. U verblijft voor 3 nachten in een bungalow bij Lemonsjø Fjellstue og Hytter. Activiteiten:


16.30 uur vertrek per DFDS Seaways van Oslo naar Kopenhagen
16.30 uur vertrek per DFDS Seaways van Oslo naar Kopenhagen

En mooie terugreis tijdens deze autorondreis Noorwegen die begint over de indrukwekkende hoogvlakte Valdresflya met uitzicht op de Jotunheimen en het Bygdin meer. U kunt wat later in de zomer een boottocht maken op het Gjendemeer of het Bygdinmeer, onderweg zijn er ook meerdere startpunten voor wandelingen in het Nationaal park de Jotunheimen. Aan het eind van deze weg komt u aan in het toeristenplaatsje Fagernes met leuk openluchtmuseum, van hier is het niet ver meer naar de Noorse hoofdstad Oslo. Een heerlijke stad om te gaan verkennen. U heeft hier nog de tijd om bijvoorbeeld het gezellige Aker Brygge of het Frognerpark met de bijzondere beelden van Gustav Vigeland te bezoeken. Vertrek om 16.30 uur per nachtboot van DFDS naar Kopenhagen. Het is verstandig om maaltijden op voorhand te reserveren, wij kunnen u daarmee van dienst zijn.


13e dag

aankomst om 09.45 uur. U kunt de terugreis door Denemarken nog verlengen door bijvoorbeeld een bezoek te brengen aan Kopenhagen en/of Legoland.

13 daagse reis

vertrek dagelijks

Een prachtige rondreis die begint met het Rondane Nationaal Park. De nationale toeristenweg loopt vlak langs de 1e locatie. Geniet van fantastische natuur, een plek voor een echte wandelaar en liefhebber van rust. U vervolgt de reis Viggja en verblijft vlakbij Trondheim. Een prachtige stad wat zeker de moeite waard is om te bezoeken. Via de Atlanterhavsvei komt u aan bij Bud en kunt u van de fjorden genieten om uiteindelijk te eindigen aan de rand van Jotunheimen Nationaal Park. Een reis waarbij u een aantal highlights van Zuid-Noorwegen aandoet in nog geen 2 weken. Uiteraard is het mogelijk om deze reis te verlengen.

Noorwegen Rind, Rondane, Jotunheimen en Atlanterhavsvei hoogtepunten:

  • Oslo
  • Rondane Nationaal Park
  • Muskusos
  • Beversafari
  • Elandsafari
  • Trondheim
  • Atlanterhavsvei
  • Molde
  • Jotunheimen Nationaal Park

Een prachtige rondreis met overnachtingen in huisjes of appartementen met douche en toilet. Door het gevarieerde landschap van Zuid-Noorwegen met bergen, hoogvlaktes en fjorden.
U kunt deze reis aanpassen aan uw wensen, we maken graag een vrijblijvende offerte voor u.

Zomeractiviteiten Noorwegen

Noorwegen is het land bij uitstek voor actieve vakanties. De mogelijkheden zijn eindeloos.Prijslijst Noorwegen Rind: Rondane, Jotunheimen en Atlanterhavsvei (klik op prijs om een reisvoorstel aan te vragen)

Periode 2 personen 3 personen 4 personen
april t/m september 840 655 495
bijdrage Calamiteitenfonds € 2,50 per boeking
maaltijden voor de overtochten kunnen we ook voor u boeken

Rind prijs per persoon 2020 in €

De reissom is incl. het tarief van € 239 / 259 voor de ferry Kopenhagen-Oslo en v.v. Bij de offerte aanvraag wordt gekeken welk tarief op dat moment van toepassing is. Mocht het tarief anders zijn dan zal dit verrekend worden.

Het is ook mogelijk om met 5 - 6 personen te reizen. De prijzen hiervoor zijn op aanvraag verkrijgbaar.

Inclusief:

 Bootreis per DFDS Kopenhagen - Oslo incl. bed in 2 of 4 persoonsbinnenhut d/t en vice versa.

 Verblijf in de genoemde bungalows

 En natuurlijk de "Norge Reiser" routebeschrijving van deze reis

Exclusief:

! Binnenlandse ferries

! Dinerbuffet DFDS Kopenhagen-Oslo €37,- pp

! Ontbijtbuffet DFDS Kopenhagen-Oslo €18,70 pp

! Dinerbuffet DFDS Oslo-Kopenhagen €37,- pp

! Ontbijtbuffet DFDS Oslo-Kopenhagen €18,70 pp