Rondom Spitsbergen, 10 dagen per ms Spitsbergen

Rondom Spitsbergen: in het rijk van de ijsbeer de authentieke Spitsbergen ervaring

M/S Spitsbergen
M/S Spitsbergen

335 passagiers
180 hutten

Lengte 100.5m
Breedte 18m
Snelheid 14.5 knopen


Longyearbyen
Longyearbyen

De reis begint met een vlucht vanuit Oslo naar het bijzondere en verrassend kosmopolitische Longyærbyen. Geniet van de stedelijke flair van deze informele hoofdstad. Voordat we de tweede dag op het comfortabele ms Spitsbergen inschepen maken we nog een stadstour. Het avontuur kan beginnen.


Kongsfjorden
Kongsfjorden

Het Noordwesten werd op 17 juni 1596 door Willem Barentsz en zijn bemanning ontdekt. Hij gaf het eiland de Nederlandse naam 'Spitsbergen' vanwege, zoals de naam al aangeeft, de vele spitse bergen. Bij de bewoners is het nationale park ook bekend als Noordwestkurve. Een hoogtepunt in deze regio is de Koningsfjord (Kongsfjord) waar alpine berglandschappen, duizenden zeevogels en gletsjers het landschap beheersen. In het Magdalenefjord kunt u het historische walvisvangststation bezoeken. Richting het Noordwesten bereiken we de Krossfjord en Mitrahalvøya waar restanten van de vroegere walvisjacht zijn te zien.


Ny Ålesund
Ny Ålesund

De ongerepte natuur laat zich zien in de hoogalpine flora en in de vogelklippen. Geoefende speurderogen zien hier regelmatig een SvalbardRendier. Op 78° 55' N bezoeken we Ny Ålesund, een van de noordelijkste permanent bewoonde nederzettingen dat vroeger werd gedomineerd door kolenmijnen en tegenwoordig een belangrijk onderzoekscentrum voor het noordpoolgebied is. Op de meest noordelijke punt van onze expeditie, in de Woodfjord, wacht een adembenemend spektakel als onder oorverdovend geraas grote stukken onstuimig ijs aan het uiteinde van de enorme Monaco gletsjer afkalven. De bekende warmwaterbronnen van Jotunkjeldane liggen in de buurt.


Hinlopenstraat / stretet
Hinlopenstraat / stretet

Het ms Spitsbergen zal haar weg vervolgen door de beroemde Straat Hinlopen, die de scheiding vormt tussen de oostkust van Spitsbergen en het grote, met ijs bedekte eiland Nordaustland. Ja, u voelt het goed: in het Oosten is klimaat ruwer dan in het Westen omdat hier een koude zeestroom loopt. Nergens is de kans groter om ijsberen te zien want het Storfjord is hun perfecte leefomgeving. Maar dat geldt eigenlijk voor deze hele reis: 'waar ijs is, is er ook een grote kans op ijsberen!' Onze expeditieleider vertelt over de grote slachting van walvissen die aan het einde van de 17de eeuw plaatsvond in Sorgfjord. En vanaf deze regio probeerde kapitein Parry tevergeefs als eerste de Noordpool te bereiken.


Edgeøya
Edgeøya

Alkefjellet wordt wel het 'New York van de vogels' genoemd omdat de pinakels van de rotsen tot 350 meter hoogte reiken. Hier vinden diksnavels een perfecte broedplaats. Als we naar het zuiden varen, ziet u aan de linkerhand Edgeøya één van de grootste eilanden van deze archipel. Opmerkelijk is dat de westoever niet met gletsjerijs is bedekt, dit in tegenstelling tot de oostelijke kust van Spitsbergen. Op de zuidelijke punt, al op terugweg naar Longyærbyen, passeert u de indrukwekkende Hornsundfjord. Hornsund werd voor het eerst door Engelsen ontdekt die er lange tijd een monopolie hadden op de walvisvangst. Geologisch is dit gebied zeer interessant, uw expeditieleider vertelt u meer over de verschillende steensoorten.


Isfjorden
Isfjorden

Tot slot nog een heel bijzondere, ja zelfs het meest bekende en prominente fjordenstelsel van Svalbard: de Isfjord. In de buitenste armen van deze fjord leven broedende diksnavels. In het binnenste deel is er een grote landschappelijke verscheidenheid. Geweldige uvormige dalen die door gigantische gletsjers zijn uitgesleten, zijn vandaag de dag de thuishaven van een grote populatie Svalbard Rendieren.


Oslo
Oslo

U bent rondom Spitsbergen gevaren, met deze bijzondere belevenis en overladen met de meest uiteenlopende spectaculaire indrukken varen we terug naar Longyærbyen voor de terugvlucht naar Oslo.


Reisdata

 11 juli - 20 juli 2019 (CENSPSPI1907)


Rondom Spitsbergen, 10 dagen per ms Spitsbergen

Deze authentieke reis rondom Spitsbergen neemt u mee rondom het grootste eiland van Svalbard. Ons doel is om boven de 80e breedtegraad uit te komen en u de schitterende oostelijke natuurreservaten en spectaculaire hoogtepunten van het noordpoolgebied te laten zien. Er staan veel verschillende landingen gepland en u heeft de mogelijkheid om aan verschillende spectaculaire outdooractiviteiten deel te nemen. Ook is de kans groot dat u een ijsbeer kunt spotten, aangezien hier meer ijsberen dan mensen leven. Dit alles ten tijde van de middernachtzon!

Highlights rondom Spitsbergen

De expeditiereis start in Longyearbyen en we varen tot voorbij de 80e breedtegraad. Op dat moment bent u hooguit 600 zeemijlen verwijderd van de geografische Noordpool! Verken de prachtige nationale parken en de meest spectaculaire highlights van het Arctisch gebied. U zou verwachten dat het ondraaglijk koud is, zo ver in het noorden. Toch valt dit mee, dankzij de Golfstroom heeft de Spitsbergen archipel een verrassend mild klimaat in de zomer. Naast de grote variëteit aan planten, kunt u hier genieten van de meest bijzondere dieren: zeehonden, duizenden zeevogels, poolvossen, spitsbergenrendieren en natuurlijk het meest machtige dier van dit gebied, de ijsbeer.

Zomer in Spitsbergen

Ondanks het milde klimaat, is de zomer van Spitsbergen niet te vergelijken met de zomer die we in Nederland kennen. De gemiddelde temperatuur ligt in juni/ juli overdag tussen de -2 en +7 ºC en op sommige plaatsen kan de temperatuur oplopen naar 10 tot 12 ºC. In het (noord)oosten en in de hoger gelegen gebieden van Spitsbergen zijn de temperaturen het laagst. Op Spitsbergen zorgen combinaties van prachtige kleuren, grote gletsjers, majestueuze bergformaties, diepe fjorden, grote vogelkliffen en eindeloze Arctische toendra voor mooie contrasten. De middernachtzon maakt het mogelijk om zowel overdag als 's nachts nieuwe indrukken op te doen.

Aanbod van activiteiten

 Kajakken

 Wandeltocht

 Gletsjerwandeling

 Boottocht

 Vogelsafari

 Lezingen


Prijslijst Rondom Spitsbergen, 10 dagen per ms Spitsbergen (klik op prijs om een reisvoorstel aan te vragen)

Huttype Prijs per persoon, op basis van 2-persoons bezetting *12*
Vanafprijs Maximale prijs
B binnenhut 5321 6745
I binnenhut 5546 7044
K binnenhut 5771 7344
AJ buitenhut 6220 7943
J buitenhut 6220 7943
A buitenhut 6445 8243
N buitenhut 6984 8962
O buitenhut 6984 8962
P superior buitenhut 7164 9202
U superior buitenhut 7389 9501
YA superior buitenhut 7659 9861
QJ superior buitenhut 7659 9861
MG suite 9591 12438
MX suite 14355 18790

Inclusief:

Hurtigruten expeditiezeereis in de geboekte hutcategorie inclusief volpension aan boord.

Retourvlucht Longyearbuyen - Oslo incl. belastingen.

Alle transfers in Longyearbyen + excursie voor aanvang van de bootreis.

Hotelovernachting (1x) in Longyearbyen met ontbijt en lunch.

Activiteiten aan boord en aan wal, diverse landingen en tochten per poolcirkelboot.

Ervaren Engelstalig expeditieteam verzorgt lezingen en begeleidt activiteiten en landingen.

Wind- en regenafstotend jack.

Thee en koffie aan boord.

Toeslagen voor 1 persoonsgebruik op aanvraag.

Exclusief:

! Internationale vluchten.

! Verzekeringen.

! Optionele excursies.

Flexibele tarieven:

• Hurtigruten werkt met een flexibel prijssysteem, dat is afgestemd op de mate van bezetting.

• De prijzen kunnen eventueel tot aan de vertrekdatum veranderen; uiteraard geldt de prijs van de definitieve boeking.

• Wijzigingen van het reisschema en het programma zijn uitdrukkelijk voorbehouden.

• I.v.m. ontscheping per poolcirkelboot zijn rolstoelen niet mogelijk.

• Alle geplande landingen zijn afhankelijk van de plaatselijke weers- en ijsomstandigheden.