Rondom Spitsbergen, 10 dagen per ms Spitsbergen

Rondom Spitsbergen: de authentieke Spitsbergen ervaring

M/S Spitsbergen
M/S Spitsbergen

335 passagiers
180 hutten

Lengte 100.5m
Breedte 18m
Snelheid 14.5 knopen


Longyearbyen
Longyearbyen

De reis begint met een avondvlucht vanuit Oslo naar Longyærbyen. Oslo wordt ook wel 'the blue, the green and the city in between', vanwege de mooie ligging tussen fjorden en bossen. U kunt zich in Oslo prima vermaken in de musea, parken, cafés en barretjes en ook de architectuur is interessant.

Na de vlucht stapt u in Longyearbyen in een compleet andere wereld. Het is een klein stadje aan de rand van de Arctische wildernis, met verrassende elementen die passen bij een grote stad, zoals eersteklas faciliteiten, charmante architectuur, een internationaal bekend museum en verschillende bars en restaurants.

U wordt met een transfer van de luchthaven naar een hotel in Longyearbyen gebracht, waar u 1 overnachting heeft. De volgende dag kunt u deelnemen aan een leuke excursie waarbij u deze unieke stad en zijn omgeving beter leert kennen. Het leven wordt hier grotendeels bepaald door de wildernis er omheen, maar ondanks de afgelegen plek heerst er een levendige cultuur.


Kongsfjorden
Kongsfjorden

Het noordwestelijke deel van Spitsbergen bestaat uit vele eilandjes, fjorden en stranden. De oceaan kan hier vol liggen met drijfijs, vooral vroeg in het seizoen. Dit bevroren landschap verandert dan continu. Vanwege mogelijk sterke wind en getijden, moet de kapitein de omstandigheden goed bestuderen voordat hij kan bepalen of je hier aan land kunt of niet. Dit is ook de reden dat alle geplande routes voorlopig zijn en tijdens de reis altijd kunnen wijzigen; je moet in de elementen meegaan en ze niet tegenwerken. Ook staat veiligheid altijd voorop. Als u hier aan land kunt, krijgt u de kans om een goed inzicht te krijgen in de geschiedenis van Svalbard bij de restanten van oude blubberovens.

Een bezoek aan de Kongsfjorden behoort ook tot de mogelijkheden. Dit wordt beschouwd als één van de mooiste fjordengebieden van Spitsbergen, met de enorme gletsjers die ijs afkalven. Daaromheen liggen prachtige bergformaties. Aan de kust bij de Kongsfjorden ligt de voormalige mijnwerkersnederzetting Ny-Ålesund, waar nu een internationaal onderzoekscentrum is gevestigd, met een mix van oude en moderne gebouwen.

In het gebied rondom de Magdalenefjord heeft u de mogelijkheid om een duik in het koude water te nemen. Iedereen die dit aandurft, krijgt een 'Arctic Swimming Certificate', iets dat niet veel mensen hebben! Ook zullen er mooie hiking- en kajakmogelijkheden zijn, bij de Gully Gletsjer. Ook bestaat de kans dat de enorme Monaco Gletsjer in de Liefdefjord bezocht wordt tijdens deze reis. In dat geval gaat u met de zodiacs van boord, om dichter bij de gletsjer te kunnen komen.


Seven Islands
Seven Islands

Op Oost-Svalbard leeft de grootste populatie ijsberen van de hele archipel, dus iedereen heeft goede hoop om hier ten minste een ijsbeer te spotten. Als de omstandigheden het toelaten, gaat de reis naar Isflakbukta op Phippsøya, onderdeel van de Seven Islands. Deze eilandengroep ligt in het verre noorden van de Svalbard archipel. Er leven duizenden zeevogels en in de wateren komen walrussen voor die hier naar mosselen duiken.

Het doel is om de Sorgfjorden in te varen en als het weer het toelaat, kunt u hier deelnemen aan een hike in het prachtige Eolsneset of genieten van een boottocht in het gebied rondom de Hinlopenstraat. Ook een bezoek aan Torellneset behoort tot de mogelijkheden; een briljante plek om walrussen te spotten die op de strandjes van de zon genieten.


Edgeøya
Edgeøya

Daarna wordt de route vervolgd naar het eiland Edgeøya, het op twee na grootste eiland van de Svalbard Archipel. Langs de westkust van dit eiland zijn maar weinig gletsjers te vinden, in tegenstelling tot de meeste andere plaatsen langs de oostkant van Spitsbergen. Kapp Lee is een prachtige plek, waar u culturele overblijfselen kunt zien van alle tijdperken van de verkenning van Svalbard.

Het schip vervolgt haar weg naar de zuidelijkste puntje van Spitsbergen en daarna naar Hornsund. Hier is het landschap erg gevarieerd en het ijs dat al vroeg in het seizoen de fjord in wordt geduwd, trekt ijsberen aan die jagen op de ijsschotsen. Met een beetje geluk kunt u hier dus ook een ijsbeer spotten!


Isfjorden
Isfjorden

Tot slot brengt u nog een bezoek aan het meest bekende en prominente fjordenstelsel van Svalbard: de Isfjord. In de buitenste armen van deze fjord leven broedende diksnavels. In het binnenste deel is er een grote landschappelijke verscheidenheid. Enorme u-vormige dalen die door gigantische gletsjers zijn uitgesleten, zijn vandaag de dag de thuishaven van een grote populatie Svalbardrendieren.


Oslo
Oslo

Helaas komt ook deze reis een keer tot een eind en de tijd zal voor uw gevoel zijn omgevlogen! De reis rondom Spitsbergen eindigt weer in Longyearbyen, waar vroeg in de ochtend een transfer op u wacht, die u naar de luchthaven brengt. Van daaruit vliegt u naar Oslo.


vlieg Longyearbyen-Oslo-Amsterdam
vlieg Longyearbyen-Oslo-Amsterdam

Vanuit Oslo reist u op eigen gelegenheid weer terug naar Nederland.


Reisdata

 11 juli - 20 juli 2019 (CENSPSPI1907)


Rondom Spitsbergen

Deze authentieke reis rondom Spitsbergen neemt u mee rondom het grootste eiland van Svalbard. Ons doel is om boven de 80e breedtegraad uit te komen en u de schitterende oostelijke natuurreservaten en spectaculaire hoogtepunten van het noordpoolgebied te laten zien. Er staan veel verschillende landingen gepland en u heeft de mogelijkheid om aan verschillende spectaculaire outdooractiviteiten deel te nemen. Ook is de kans groot dat u een ijsbeer kunt spotten, aangezien hier meer ijsberen dan mensen leven. Dit alles ten tijde van de middernachtzon!

Highlights rondom Spitsbergen

De expeditiereis start in Longyearbyen en gaat tot voorbij de 80e breedtegraad. Op dat moment bent u hooguit 600 zeemijlen verwijderd van de geografische Noordpool! Verken de prachtige nationale parken en de meest spectaculaire highlights van het Arctisch gebied. U zou verwachten dat het ondraaglijk koud is, zo ver in het noorden. Toch valt dit mee; dankzij de Golfstroom heeft de Spitsbergen archipel een verrassend mild klimaat in de zomer. Naast de grote variëteit aan planten, kunt u hier genieten van de meest bijzondere dieren: zeehonden, duizenden zeevogels, poolvossen, spitsbergenrendieren en natuurlijk het meest machtige dier van dit gebied, de ijsbeer.

Zomer in Spitsbergen

Ondanks het milde klimaat, is de zomer van Spitsbergen niet te vergelijken met de zomer die we in Nederland kennen. De gemiddelde temperatuur ligt in juni/ juli overdag tussen de -2 en +7 ºC en op sommige plaatsen kan de temperatuur oplopen naar 10 tot 12 ºC. In het (noord)oosten en in de hoger gelegen gebieden van Spitsbergen zijn de temperaturen het laagst. Op Spitsbergen zorgen combinaties van prachtige kleuren, grote gletsjers, majestueuze bergformaties, diepe fjorden, grote vogelkliffen en eindeloze Arctische toendra voor mooie contrasten. De middernachtzon maakt het mogelijk om zowel overdag als 's nachts nieuwe indrukken op te doen.

Aanbod van activiteiten

 Kajakken

 Wandeltocht

 Gletsjerwandeling

 Boottocht

 Vogelsafari

 Lezingen

Bij te boeken activiteiten

Naast bovenstaande activiteiten, die standaard bij deze reis zijn inbegrepen, heeft u ook de mogelijkheid om extra excursies bij te boeken (tegen betaling). Denk hierbij aan (stads)wandelingen, rondleidingen, rondvluchten of fotografie-excursies. Deze excursies kunt u van tevoren bijboeken en hebben vaak een maximum aantal deelnemers. Vraag ons bij interesse naar de mogelijkheden, zodat u de laatst geüpdatete informatie en beschikbaarheid kunt ontvangen.


Prijslijst Rondom Spitsbergen, 10 dagen per ms Spitsbergen (klik op prijs om een reisvoorstel aan te vragen)

Vanafprijs per persoon CENSPSPI1907 | 11 juli - 20 juli 2019
2-persoons binnenhut I2D 5.249
2-persoons binnenhut K2D 5.449
2-persoons buitenhut AJ 5.930
2-persoons buitenhut J2D 5.930
2-persoons buitenhut A 6.131
2-persoons buitenhut N 6.532
2-persoons buitenhut O2D 6.612
2-persoons superior buitenhut QJ 6.692
2-persoons superior buitenhut YA 6.692
2-persoons superior buitenhut P2D 6.812
2-persoons superior buitenhut U2D 7.013
2-persoons suite zonder balkon Q 8.136
2-persoons suite met balkon MG 8.938
2-persoons suite met balkon MX 13.108

Prijzen in €

Extra informatie: 

• De prijzen zijn per persoon in 2019, op basis van een tweepersoons boeking. 

Let op!  Dit zijn vanafprijzen.

Inclusief:

Hurtigruten expeditiezeereis in de geboekte hutcategorie, inclusief volpension aan boord.

Vlucht Oslo - Longyearbyen v.v. incl. belastingen.

Hotelovernachting Longyearbyen, inclusief ontbijt en lunch.   

Alle transfers in Longyearbyen, inclusief excursie voor u aan boord gaat.

Activiteiten aan boord en aan wal, diverse landingen en tochten per poolcirkelboot.

Ervaren Engelstalig expeditieteam verzorgt lezingen en begeleidt activiteiten en landingen.

Wind- en regenafstotend jack.

Thee en koffie aan boord.

Exclusief:

! Vluchten Amsterdam - Oslo v.v.

! Verzekeringen.

! Optionele excursies.

! Fooien

Flexibele tarieven:

• Hurtigruten werkt met een flexibel prijssysteem, dat is afgestemd op de mate van bezetting.

• De prijzen kunnen eventueel tot aan de vertrekdatum veranderen; uiteraard geldt de prijs van de definitieve boeking.

• Wijzigingen van het reisschema en het programma zijn uitdrukkelijk voorbehouden.

• I.v.m. ontscheping per poolcirkelboot zijn rolstoelen niet mogelijk.

• Alle geplande landingen zijn afhankelijk van de plaatselijke weers- en ijsomstandigheden.