Rondreis Njord: fjorden en Rondane

Route beschrijving (totale afstand 1461 km)


Geilo, Dr. Holms Hotel
Geilo, Dr. Holms Hotel

Aankomst in Oslo om 10.00 uur. Oslo is een gezellige stad en misschien wilt u er alvast wat rondkijken. Dat kan natuurlijk. Anderzijds wacht de eerste tocht door Noorwegen op u. Een mooie rit door een afwisselend landschap. Door uitgestrekte rivierdalen zoals het Numedal en Hallingdal. Maar ook door prachtige bosgebieden, langs rustieke meren en woeste rotsformaties. Onderweg kunt u mogelijk stoppen bij Jevnaker voor een bezoek aan de Hadeland Glasfabriek, of u neemt een kijkje in Gol met zijn staafkerk. U verblijft 2 nachten in het Dr. Holms Hotel. Geilo is een prima uitgangspunt voor wandelingen op de Hardangervidda en het Hallingskarvet.


Luster, Nes Gård
Luster, Nes Gård

Een prachtige tocht vandaag. Allereerst over de Hardangervidda, de grootste hoogvlakte van Europa, met zijn leegte en prachtige vergezichten. De Vøringfossen is een indrukwekkende waterval. Daarna maakt u kennis met het fjordengebied. Vanuit Voss volgt nog een afwisselende rit over de Vikafjell, per ferry van Vangsnes naar Hella en verder lang het Sognefjord en Sogndal naar Luster. U heeft 2 overnachtingen in het Nes Gård in Luster, dat aan de Lusterfjord is gelegen. Excursies: Nigardsbreen, Jotunheimen, staafkerk Urnes, Sogndal met openluchtmuseum.


Kalvåg, Knutholmen
Kalvåg, Knutholmen

Een mooie tocht 'binnendoor' naar de fjordenkust. U komt langs Fjærland met het gletsjermuseum en de Bøyum en Suphella gletsjer. Daarna komt u in Skei I Jølster aan het Jølstervatnet, een langgerekt meer. Daarna gaat het verder richting westkust dan bent u bijna op Bremanger, een onbekend stukje Noorwegen. U verblijft 2 nachten in Knutholmen. Excursies: de Vestkapp, de meest westelijke punt van Noorwegen voorbij Stadlandet, naar Florø of Måløy, een bootexcursie naar Svingen, wandelen, vissen.


Sæbø, Sagafjord Hotel
Sæbø, Sagafjord Hotel

Een dag met een aantal binnenlandse ferry's. Mooi is de Nordfjord en ook het laatste deel van de etappe naar Sæbø is heel indrukwekkend. U heeft 2 overnachtingen in het Sagafjord Hotel. Excursies: Dalsnibba, boottocht op de Geirangerfjord, de Westkaap, Ålesund en het vogeleiland Runde.


Høvringen, Smuksjøseter Fjellstue
Høvringen, Smuksjøseter Fjellstue

Een mooie route via Jugenstil stad Ålesund naar het toeristenplaatsje Åndalsnes, fraai gelegen aan het fjord. Er volgt een mooie rit door het Romdsal en de Kylling bru is een leuke plek om de benen even te strekken. De Rauma spoorbij loopt over deze brug. Vanaf de weg te zien ook de Vermafossen, een waterval met een hoogte van 381 meter. Even voor Lesja kunt u via de mooie Slådalsweg, een tolweg (lengte 35 kilometer) die door een ruig berggebied loopt, naar Vågåmo aan weg nummer 15. Als u voldoende tijd heeft is deze omweg de moeite waard. U verblijft 2 nachten in het Smuksjøseter Fjellstue. Høvringen staat bekend als de toegangspoort tot het Nationaal Park Rondane, en u vindt veel wandelroutes in de omgeving.


Lørenskog, Losby Gods
Lørenskog, Losby Gods

In plaats van de E6 helemaal af te rijden is het de moeite waard om de Peer Gyntweg te rijden. De Peer Gynt vegen is een tolweg en heeft een lengte van 60 kilometer en is normaal gesproken geopend van half juni tot eind september, afhankelijk van de weersgesteldheden. De fameuze Peer Gynt vegen dankt zijn naam aan Peer Gynt, een figuur uit de Noorse folklore. U volgt vervolgens de E6 richting Oslo. U verblijft voor 2 nachten in Losby Gods nabij Oslo. Oslo is een gezellige stad waar u heerlijk kunt winkelen in de Karl Johansgate of op een terrasje kunt zitten bij Akerbrygge. Maar ook musea, zoals het Munch museum en het Vikingschip museum, zijn zeer de moeite waard. En dat geldt ook voor het markante stadhuis, de Holmenkollen springschans met museum, het Frognerpark met beelden van Gustav Vigeland en voor nog veel meer.


16.30 uur vertrek per DFDS Seaways van Oslo naar Kopenhagen
16.30 uur vertrek per DFDS Seaways van Oslo naar Kopenhagen

De ochtend kunt u nog vrij besteden om wat te winkelen of om de laatste highlights van Oslo te bewonderen voor u per DFDS om 16.30 uur naar Kopenhagen vertrekt. Het is verstandig om maaltijden op voorhand te reserveren, wij kunnen u daarmee van dienst zijn.


15e dag

Aankomst in Kopenhagen om 09.45 uur.

15-daagse rondreis Njord: fjorden en Rondane

Vertrek: dagelijks

Een prachtige rondreis met onderweg tal van highlights van Noorwegen. Dat begint al met de Noorse hoofdstad Oslo met zijn prachtige musea en het befaamde Vigelandspark. En verder is daar de Noorse fjordenkust, uniek voor Europa. Ooit creëerde de natuur hier dankzij de gletsjers een majestueus landschap. Elk fjord is een parel op zich. Maar ook de Hardangervidda, de grootste hoogvlakte van Europa mag gezien worden. Dat is óók Noorwegen: weids, woest, ledig. En natuurlijk krijgt u 'tussendoor' nog veel meer moois te zien. Noorwegen is namelijk altijd afwisselend. Heel apart is ook dat de overnachtingen tijdens deze rondreis veelal plaatsvinden in historische hotels, waar de speciale sfeer van vroeger tijden herleeft. Tevens kunt u genieten van alle comfort in de hotels. U zult zich er snel thuis voelen! Vandaar ook dat deze rondreis overal verlengd of aangepast kan worden. Een offerte is snel voor u gemaakt!

Rondreis Njord - Hoogtepunten:

  • Oslo
  • Hardangervidda
  • Hardangerfjord
  • Sognefjord
  • Hjørundfjord
  • Art Nouveau stad Ålesund
  • Bremanger
  • Rondane Nationaal Park
Naast onze rondreizen langs standaard hotels hebben we dit jaar ook gekozen voor bijzondere hotelrondreizen langs bijzondere accommodaties. Alle hotels en pensions beschikken over een volledige vergunning en de nette kamers over douche en toilet. De laatste jaren horen wij onze klanten steeds vaker zeggen dat ze op zoek zijn naar een hotelrondreis langs kleinschalige en sfeervolle accommodaties vandaar ons ruime aanbod van dit soort bijzondere hotelrondreizen.

Prijslijst Rondreis Njord: fjorden en Rondane (klik op prijs om een reisvoorstel aan te vragen)

Periode Njord prijs per persoon 2020 in € 2 persoonskamer d/t
hotels incl. ontbijt 1360
hotels incl. halfpension 1985
de maaltijden aanboord van de overtochten kunnen we ook voor u boeken
bijdrage Calamiteitenfonds € 2,50 per boeking

Njord prijs per persoon 2020 in €

De reissom is incl. het tarief van € 259 per enkele reis voor de ferry Kopenhagen-Oslo en Oslo-Kopenhagen. Bij de offerte aanvraag wordt gekeken welk tarief op dat moment van toepassing is. Mocht het tarief anders zijn dan zal dit verrekend worden.

Inclusief:

 Bootreis per DFDS Kopenhagen - Oslo vv incl. bed in 2 persoonsbuitenhut d/t***.

 De genoemde hotels incl. ontbijt of halfpension.

In de meeste gevallen is het (tegen betaling) mogelijk om een grotere kamer en/of kamer met uitzicht te reserveren.

 En natuurlijk de "Norge Reiser"-routebeschrijving van deze reis

Exclusief:

! De binnenlandse ferry's

! Dinerbuffet Kopenhagen - Oslo DFDS €37,- pp 

! Ontbijtbuffet Kopenhagen - Oslo DFDS €18,70 pp

! Dinerbuffet Oslo - Kopenhagen DFDS €37,- pp 

! Ontbijtbuffet Oslo - Kopenhagen DFDS €18,70 pp

! Parkeerkosten