Rondreis Njord: fjorden en Jotunheimen

Route beschrijving (totale afstand 2124 km)


Geilo, Dr. Holms Hotel
Geilo, Dr. Holms Hotel

Aankomst in Oslo om 10.00 uur. Oslo is een gezellige stad en misschien wilt u er alvast wat rondkijken. Dat kan natuurlijk. Anderzijds wacht de eerste tocht door Noorwegen op u. Een mooie rit door een afwisselend landschap. Door uitgestrekte rivierdalen zoals het Numedal en Hallingdal. Maar ook door prachtige bosgebieden, langs rustieke meren en woeste rotsformaties. Onderweg kunt u mogelijk stoppen bij Jevnaker voor een bezoek aan de Hadeland Glasfabriek, of u neemt een kijkje in Gol met zijn staafkerk. U verblijft 2 nachten in het Dr. Holms Hotel.


OSØYRI, BJØRNEFJORDEN GJESTETUN
OSØYRI, BJØRNEFJORDEN GJESTETUN

Een prachtige tocht vandaag. Allereerst over de Hardangervidda, de grootste hoogvlakte van Europa, met zijn leegte en prachtige vergezichten. De Vøringfossen is een indrukwekkende waterval. Daarna maakt u kennis met het fjordengebied. De reis naar Bergen voert per Hardangerbrua over en daarna verder langs de Hardangerfjord, de tuin van Noorwegen, met uitzicht op de Folgefonngletsjer. De aloude Hanzestad Bergen is de eindbestemming van vandaag. U heeft 2 overnachtingen in het Bjørnefjorden Gjestetun. Excursies: Bergen is een gezellige stad met mooie winkelstraten en leuke terrasjes bij de haven. En verder: vismarkt, fjordcruise, Fløienbaan, Aquarium, Bryggen, Troldhaugen en diverse musea


Luster, Nes Gård
Luster, Nes Gård

Wederom genieten van al het moois dat Noorwegen heeft te bieden. Dat begint al met een prachtige tocht langs de Hardangerfjord met onderweg de Steindalsfossen als bezienswaardigheid. Bij Granvin 'duikt' u het binnenland in. Voss is een gezellig toeristenplaatsje. Als u daar de kabelbaan neemt, kunt u boven aangekomen, genieten van een prachtig uitzicht. Vanuit Voss volgt nog een afwisselende rit over de Vikafjell, per ferry van Vangsnes naar Hella en verder lang het Sognefjord en Sogndal naar Luster. U verblijft 2 nachten in Nes Gård. Excursies: Norway in a Nutshell, Vikafjell met plaatsje Vik aan de Sognefjord, Voss, wandelen. Het Nærødalen met zijn hoge bergwanden zal zeker indruk maken. Mogelijk maakt u een stop in Flåm voor een tocht met de befaamde Flåmsbane. De rit over de Aurlandsweg kent een steile klim omhoog, daarna een woest landschap en vervolgens een spectaculaire afdaling richting Lærdal, een leuk plaatsje met een authentiek centrum en het Villakssenter. In Fodnes neemt u de ferry over de imposante Sognefjord en daarna volgt nog een afwisselende rit langs de Sognefjord naar Solvorn. U heeft 2 overnachtingen in het Nes Gård in Luster, dat aan de Lusterfjord is gelegen. Excursies: Nigardsbreen, Jotunheimen, staafkerk Urnes, Sogndal met openluchtmuseum.


Sæbø, Sagafjord Hotel
Sæbø, Sagafjord Hotel

Een mooie tocht 'binnendoor' naar de fjordenkust. U komt langs Fjærland met het gletsjermuseum en de Bøyum en Suphella gletsjer. Daarna komt u in Skei I Jølster aan het Jølstervatnet, een langgerekt meer. Mooi is ook de Nordfjord en ook het laatste deel van de etappe naar Sæbø is heel indrukwekkend. U heeft 2 overnachtingen in het Sagafjord Hotel. Excursies: Dalsnibba, boottocht op de Geirangerfjord, de Westkaap, Ålesund en het vogeleiland Runde.


Trondheim, Scandic Nidelven
Trondheim, Scandic Nidelven

Vandaag een lange maar zeer lange en indrukwekkende dag voor de boeg. U reist via Ålesund en Kristiansand naar Trondheim, let wel, de route is exclusief stops al 7 rijuren. Het stadje Ålesund heeft een schitterende ligging op meerdere eilandjes in de Atlantische Oceaan, en staat bekend voor haar architectuur in Art Nouveaustijl, nadat het in 1904 is herbouwd na een verwoestende brand. Het gezellige centrum van Trondheim is ideaal voor fietsers. Uitstekende fietspaden in en rondom de stad zorgen ervoor dat je snel overal kunt zijn. 's Werelds eerste fietslift is gelegen in de idyllische oude stadje Bakklandet, wat bijzonder populair is bij bewoners en toeristen. U verblijft 2 nachten in het Scandic Nidelven Hotel.


Vågå, Hindsæter Fjellhotell & Upptur
Vågå, Hindsæter Fjellhotell & Upptur

Een afscheid van het fjordengebied en tegelijkertijd een hernieuwde kennismaking met de Noorse bergwereld. U reist vandaag via Oppdal en Dombås naar Lesja, een route rondom Dovrefjell National Park. Hier start de Slådalsvegen, dit is een gedeeltelijk onverharde tolweg van 32 km dat loopt naar Vågåmo. Het hoogste punt ligt op 1200 m, wat in Noorwegen betekent dat je in de bekende boomloze woestenij terechtkomt. Vervolgens rijdt u het fameuze Gudbrandsdal naar Heidal in. Het dal dat vaak wordt bezongen in de boeken van schrijfster Sigrid Undset. U verblijft 2 nachten in Hindsæter Fjellhotel.


OSLO, HOLMENKOLLEN PARK HOTEL SCANDIC
OSLO, HOLMENKOLLEN PARK HOTEL SCANDIC

De laatste dag van uw rondreis door Noorwegen alweer. Maar gelukkig nog een mooie rit, over de Valdresflya, naar Oslo. Onderweg heeft u ook nog de mogelijkheid om een bezoekje te brengen aan de Hadeland glasfabriek in Jevnaker. In Oslo heeft u voldoende tijd om rond te kijken en de hoogtepunten te bekijken. U heeft 2 overnachtingen in het rustieke Holmenkollen Park Hotel.


14.00 uur vertrek per Color Line van Oslo naar Kiel
14.00 uur vertrek per Color Line van Oslo naar Kiel

Nog de hele morgen om in Oslo door te brengen, vertrek om 14.00 per Color Line naar Kiel.


17e dag

Aankomst in Kiel om 10.00 uur

17 daagse reis

vertrek: dagelijks

Een prachtige rondreis met onderweg tal van highlights van Noorwegen. Dat begint al met de Noorse hoofdstad Oslo met zijn prachtige musea en het befaamde Vigelandspark. En verder is daar de Noorse fjordenkust, uniek voor Europa. Ooit creëerde de natuur hier dankzij de gletsjers een majestueus landschap. Elk fjord is een parel op zich. Maar ook de Hardangervidda, de grootste hoogvlakte van Europa mag gezien worden. Dat is óók Noorwegen: weids, woest, ledig. Heel mooi is ook Nedre Heidal in het prachtige Gudbrandsdal. En natuurlijk krijgt u 'tussendoor' nog veel meer moois te zien. Noorwegen is namelijk altijd afwisselend. Heel apart is ook dat de overnachtingen tijdens deze rondreis plaatsvinden in historische hotels, waar de speciale sfeer van vroeger tijden herleeft. Tevens kunt u genieten van alle comfort in de hotels. U zult zich er snel thuis voelen! Vandaar ook dat deze rondreis overal verlengd of aangepast kan worden. Een offerte is snel voor u gemaakt!

Rondreis Njord, hoogtepunten:

Oslo
Hardangervidda
Hardangerfjord
Bergen
Sognefjord
Geiranger
Art Nouveau stad Ålesund
Jotunheimen
Gudbrandsdal

Naast onze rondreizen langs standaard hotels hebben we dit jaar ook gekozen voor bijzondere hotelrondreizen langs bijzondere accommodaties. Alle hotels en pensions beschikken over een volledige vergunning en de nette kamers over douche en toilet. De laatste jaren horen wij onze klanten steeds vaker zeggen dat ze op zoek zijn naar een hotelrondreis langs kleinschalige en sfeervolle accommodaties vandaar ons ruime aanbod van dit soort bijzondere hotelrondreizen.

Prijslijst Rondreis Njord: fjorden en Jotunheimen (klik op prijs om een reisvoorstel aan te vragen)

Periode Njord prijs per persoon 2019 in € 2 persoonskamer d/t
hotels incl. ontbijt 1715
hotels incl. halfpension behalve in Trondheim en Oslo incl. ontbijt 2165
de maaltijden aanboord van de overtochten kunnen we ook voor u boeken .
bijdrage Calamiteitenfonds € 2,50 per boeking .

De reissom is incl. het tarief van € 519 per enkele reis voor de ferry Kiel-Oslo en Oslo-Kiel. Bij de offerte aanvraag wordt gekeken welk tarief op dat moment van toepassing is. Mocht het tarief anders zijn dan zal dit verrekend worden.

inclusief:

bootreis per Color Line Kiel - Oslo vv incl. bed in 2 persoonsbuitenhut d/t***.

 de genoemde hotels incl. ontbijt of halfpension.

In de meeste gevallen is het (tegen betaling) mogelijk om een grotere kamer en/of kamer met uitzicht te reserveren.

en natuurlijk de "Norge Reiser"-routebeschrijving van deze reis

exclusief:

! de binnenlandse ferry's

! dinerbuffet Kiel - Oslo Colorline €37,10 pp 

! ontbijtbuffet Kiel - Oslo Colorline €16,20 pp

! dinerbuffet Oslo - Kiel Colorline €37,10 pp 

! ontbijtbuffet Oslo - Kiel Colorline €16,20 pp