Rondreis Spitsbergen, 8 dagen per ms Plancius

Rondreis Spitsbergen


M/S Plancius
M/S Plancius

108 passagiers
4 vier-persoons hutten
36 twee-persoons hutten
10 superior hutten

Lengte 89.0m
Breedte 14.5m
Diepte 4.8m


vlieg Amsterdam--Oslo-Longyearbyen
vlieg Amsterdam--Oslo-Longyearbyen

U reist op eigen gelegenheid van Amsterdam naar Longyearbyen. Wij helpen u graag bij het zoeken en boeken van uw vlucht.


Longyearbyen
Longyearbyen

Longyearbyen is de administratieve hoofdstad van de archipel Svalbard, waarvan West-Spitsbergen het grootste eiland is. U kunt wandelen rond deze voormalige mijnstad, waarvan de parochiekerk en het Polar Museum zeker een bezoek waard zijn. In de omgeving van Longyearbyen zijn meer dan 100 soorten planten geregistreerd. In het begin van de avond zal het schip vertrekken naar Isfjorden, waar we in de monding van de fjord misschien onze eerste dwergvinvis kunnen spotten.


Raudfjord
Raudfjord

We varen naar de Raudfjord aan de noordkust van West-Spitsbergen, een prachtig fjord gedomineerd door spectaculaire gletsjers die wordt bewoond door ringelrobben en baardrobben. De kliffen en de kustlijn van dit fjord worden bewoond door veel zeevogelkolonies en hebben een verrassend rijke vegetatie, die bloeit op beschutte plekken. De ijsberen worden hier vaak gezien.


Liefdefjord
Liefdefjord

Afhankelijk van het weer varen we de Liefdefjord in en varen we in de buurt van de 5 km lange indrukwekkende Monaco Gletsjer. De wateren rond de gletsjer zijn een favoriete plek voor duizenden drieteenmeeuwen, maar ook beluga's. Daarnaast zijn ook ijsberen vaak gezien op de gletsjer, dus u heeft prachtige kansen voor het maken van mooie foto's.


Rijpfjorden Spitsbergen
Rijpfjorden Spitsbergen

We varen via de Beverleysundet varen we richting het noorden. Langs Scoresby eiland varen we de Rijpfjorden binnen. In deze afgelegen fjord verborg de duitse Wehrmacht een geheim weerstation; Haudegen, dat tot na de Duitse capitulatie, tot september 1945 werd bemand. Het station is nu een beschermd monument en is niet meer te bezoeken. In de Zorgdragerfjord is het plan om met een deel van de groep langs de oostelijke kust van het meer Arkvatnet te lopen terwijl het andere deel van de groep via de noordzijde van het meer wandelt, door Havsuldalen naar de ingang van de Duvefjord.


Seven Islands
Seven Islands

We bereiken het noordelijkste punt van de reis: Phippsøya, onderdeel van de Seven Islands ten noorden van Nordaustlandet. Hier staan we op 81 graden noord, op slechts 1000 km van de geografische noordpool. In deze regio leven veel ijsberen, samen met ivoormeeuwen en walrussen. Het schip zal enkele uren in het pakijs verblijven, voordat we weer verder varen.


Kongsfjorden
Kongsfjorden

We vervolgen onze route naar het westen. De route voert ons door en langs het pakijs en we blijven speuren naar de ijsbeer en de zeldzame Groenlandse walvis. Ongeveer 40 nautische mijlen ten westen van Spitsbergen varen we langs de rand van de Continentaal Plat, waar de gewone vinvis zich in de zomer voedert langs de kust van Spitsbergen. Aan de monding van de Kongsfjord zijn er goede kansen om de dwergvinvis te zien.


Prins Karls Forland
Prins Karls Forland

Bij eiland Prins Karls Forland is een verzamelplaats voor walrussen. Ze liggen graag uit te rusten op een vlak stuk zand op het langgerekte, ruige eiland.

Als alternatief is het mogelijk om de monding van Isfjorden in te varen en te genieten van het uitzicht op Alkhornet. Zeevogels nestelen op de kliffen en poolvossen zoeken op de grond naar gevallen eieren en kuikens, terwijl rendieren grazen op de relatief weelderige vegetatie.


Longyearbyen
Longyearbyen

We ontschepen in Longyearbyen, het administratieve centrum van Spitsbergen, voor de vluchten naar Oslo en verder huis.


vlieg Longyearbyen-Oslo-Amsterdam
vlieg Longyearbyen-Oslo-Amsterdam

U reist op eigen gelegenheid van Longyearbyen naar Amsterdam. Wij helpen u graag bij het zoeken en boeken van uw vlucht.


LET OP: De rrondreis Spitsbergen wordt hierboven beschreven. De getoonde route is een indicatie. Het programma kan afwijken, afhankelijk van de lokale ijs en weersomstandigheden, de beschikbaarheid van de landingsplaatsen en kansen om wilde dieren te zien. De uiteindelijke route wordt bepaald door de expeditieleider aan boord. Flexibiliteit is van essentieel belang voor deelnemers van expeditie reizen.

Reisdata

24 - 31 augustus 2020 (PLA14)

Rondreis Spitsbergen, 8 dagen per ms Plancius

Een 8-daagse rondreis Spitsbergen per ms Plancius. Afhankelijk van het drijfijs en het weer wordt de route bepaald. Zodra we de haven van Longyearbyen uitvaren, wordt het schip omsingeld door verschillende soorten zeevogels en gaan we op zoek naar walvissen. De zoektocht naar walrussen, zeehonden en ijsberen gaat 24 uur per dag door.

Varen langs het pakijs van Noord-Spitsbergen geeft de beste kansen om de Koning van het Noordpoolgebied te spotten. We varen om de Raudfjord aan de noordkust van West-Spitsbergen, een prachtige fjord met spectaculaire gletsjers die wordt bewoond door ringelrobben en baardrobben. De kliffen en de kustlijn van het fjord worden bewoond door meerdere zeevogelkolonies en er is een verrassend rijke vegetatie, die bloeit op beschutte plekken. IJsberen worden hier vaak gezien.

Mogelijke bezienswaardigheden en highlights tijdens rondreis Spitsbergen zijn Isfjord en Prins Karls Forland, de meest noordelijk gelegen nederzetting op aarde. Nu is het een onderzoekscentrum, maar het was eens een mijndorp dat aan de meest noordelijk gelegen spoorlijn ter wereld lag en waarvan de resten nog steeds te zien zijn. Verdere bezienswaardigheden zijn de Kongsfjorden, de Raudfjord in Noord-Spitsbergen, Seven Islands, Alkefjellet, de Liefdefjord en Ytre Norskøya.

Rondreis Spitsbergen - Algemene informatie

Aankomst in Longyearbyen. Voordat u aan boord gaat voor uw rondreis Spitsbergen, krijgt u de kans om de stad nog even een bezoekje te brengen. In de vroege avond vaart het schip uit door de Isfjorden.

De vaarroute, landingen en zodiak excursies zijn onder voorbehoud en afhankelijk van het weer en lokale ijs omstandigheden. Dagelijks wordt er geprobeerd om een landing te maken.

U kunt uw reis eventueel ook met enkele dagen vervroegen of verlengen. Norge Reiser is u hierbij graag behulpzaam.

 

Prijslijst Rondreis Spitsbergen, 8 dagen per ms Plancius (klik op prijs om een reisvoorstel aan te vragen)

Vanafprijs per persoon PLA14 | 24 - 31 aug 2020
4-persoons hut met patrijspoort 3450
3-persoons hut met patrijspoort vol
2-persoons hut met patrijspoort 4800
2-persoons hut met raam 5200
2-persoons hut deluxe 5500
2-persoons hut superior 6250

Prijzen in €

Inclusief:

✓ Scheepsreis volgens programma incl. volpension, snacks, koffie en thee.

✓ Alle excursies aan wal en activiteiten per zodiac.

✓ Programma van lezingen door bekende natuurkenners en begeleiding door ervaren expeditieleden.

✓ Gratis gebruik van rubber laarzen en sneeuwschoenen.

Transfer tussen de luchthaven Longyearbyen, hotels en schip.

✓ Alle overige diensten, belastingen en havengelden gedurende het hele programma.

✓ AECO vergoedingen en overheidsbelastingen.

✓ Uitgebreide informatie over uw reis vooraf.

Exclusief:

Alle vliegtickets, of chartervluchten (tenzij anders aangegeven).

Bagage-, annulerings- en persoonlijke verzekering (die verplicht is).

Alle verdere uitgaven van persoonlijke aard, zoals extra bagagekosten, gebruik van wasfaciliteiten of telecommunicatie en uitgaven in de bar.

De gebruikelijke fooi aan het eind van de reis voor stewards en ander personeel aan boord (richtlijnen zullen worden verstrekt).

Extra arrangementen voor en na de reis.

Eventuele maaltijden tijdens verblijf aan wal.

Aankomst- en vertrekbelastingen.

Paspoort- en visumkosten.

Voorwaarden Ocean Wide
Oceanwide Expeditions heeft het recht om de afgesproken prijs te verhogen als zij te maken krijgen met onvoorziene prijsstijgingen (van bijvoorbeeld wisselkoersen, aanbieders van accommodaties, luchtvaartmaatschappijen, belastingen, havengelden en brandstofprijzen) die invloed hebben op de kosten van de reis. Als een prijsverhoging door Oceanwide Expeditions noodzakelijk wordt geacht, zijn zij verplicht om de betrokken klanten hierover schriftelijk te informeren, uiterlijk 60 dagen voor voor de vertrekdatum van de reis. Prijsverhogingen binnen 60 dagen voor de afvaartdatum zijn niet toegestaan. Als de prijsstijging hoger is dan 5% van uw totale reissom, heeft u het recht om uw reis kosteloos te annuleren.