Rondreis Zuid Zweden Hnoss

Route beschrijving (Totale afstand 1638 km)


Boxholm, Sommarhagen
Boxholm, Sommarhagen

Aankomst Trelleborg om 06.15 uur. Een afwisselende rit door het mooie landschap van de provincies Skåne en Småland. Onderweg is Värnamo een leuke plaats om een stop te houden. Dat geldt ook voor Jönköping, de stad van de lucifer. Daarna rijdt u langs het zuidelijke deel van het langgerekte Vättermeer en kunt u genieten van fraaie vergezichten. Voor een bezoek aan Gränna, bekend om zijn zuurstokken, heeft u nog de tijd voordat u in Boxholm aankomt. U verblijft 3 nachten in Sommarhagen.


Stockholm, Villa Källhagen
Stockholm, Villa Källhagen

Op naar Stockholm, de hoofdstad van Zweden. Onderweg valt er veel te genieten, zoals bijvoorbeeld het sluizencomplex van het Götakanaal bij Berg of de stad Linköping met zijn oude huisjes en domkerk. Heel verrassend is Trosa, een plaatsje aan de oostkust dat een beetje aan het Nederlandse Giethoorn doet denken. Stockholm is een leuke stad met veel bezienswaardigheden, als u die allemaal wilt gaan bekijken is het raadzaam om een extra overnachting in te plannen. U verblijft 2 nachten in Villa Kallhagen.


Tiveden, Hamgården Nature Resort
Tiveden, Hamgården Nature Resort

Vandaag verlaat u de stad en gaat naar de Zweedse natuur. U begint de reis echter met wat cultuur. Enköping is één van de oudste plaatsen in het zuidwestelijke deel van Uppland. Bezienswaardig is de 15e eeuwse Vårfrukyran. In Västerås kunt u Kyrkbacken bezoeken, een oude wijk met houten huizen, winkels en werkplaatsen van ambachtslieden die in stand worden gehouden als Kulturreservat. Voordat u het natuurpark inrijdt kunt u ook Örebro nog bezoeken, deze stad leent zich perfect voor een leuke stadswandeling of een middag winkelen. U verblijft 3 nachten in het Hamgården Nature Resort. Een heerlijke stek waar u volop van de rust kunt genieten maar ook uitstekend actief bezig kunt zijn.


Ljungskile, Villa Sjotorp
Ljungskile, Villa Sjotorp

Bij Karlsborg mondt het Göta-kanaal uit in het Vättern-meer. Karlsborg is bekend om zijn fort, een indrukwekkend gebouw met machtige muren. Iets westelijk van het plaatsje Skövde vindt u het prachtige Billingenplateau. Dit is de grootste van de typische kalkstenen tafelbergen van Västergötland, die bekend staan om hun weelderige plantengroei. U verblijft 2 nachten in het Villa Sjötorp Hotel. Bezoek een dag Göteborg, maak een rondvaart door de grachten. Of ga gezellig even winkelen, bijvoorbeeld in het overdekte winkelcentrum Nordstan. Het Scheepvaartmuseum is voor de liefhebber interessant en dat geldt ook voor Antikhallerna, de grootste antiekmarkt van Scandinavië.


Vellinge, Ängavallens Gärd
Vellinge, Ängavallens Gärd

De route van deze rondreis Zuid Zweden gaat verder richting Malmö, een gezellige stad. U verblijft 2 nachten in het Ängavallens Gärd. Angavallen ligt te midden van de landerijen en open velden van Skåne. In minder dan 10 minuten rijden bereikt u de baai Höllviken. De stad Malmö is een leuke stad om eens rond te lopen. Pittoresk is bijvoorbeeld het middeleeuwse Lilla Torg, een plein met terrassen omgeven door oude monumentale huizen.


Køge, Comwell Køge Strand
Køge, Comwell Køge Strand

Een korte route zodat u de stad Kopenhagen kunt bezoeken. In Kopenhagen vind u de ideale balans tussen historie en modern. Zo zijn er veel historische gebouwen, maar tegelijkertijd vind u er minstens zoveel moderne winkels, musea en trendy restaurants. Het leuke aan Kopenhagen is dat alle hoogtepunten van de stad, zoals o.a. de kleine zeemeermin en Tivoli, binnen loopafstand van elkaar liggen. In een kort tijdsbestek kunt u dus veel doen en zien! U verblijft één nacht in het Comwell Køge Strand.


15e dag

U rijdt op eigen gelegenheid van Køge naar Nederland. Een route door Denemarken naar Duitsland. Via Hamburg en Bremen rijdt u verder naar uw bestemming in Nederland.

15-daagse Rondreis Zuid Zweden Hnoss

Vertrek: dagelijks

Eén ding is zeker: er is meer dan genoeg ruimte in Zweden. En rust niet te vergeten. De eindeloos zingende bossen, de heuvels, de meren. Overal is de natuur om u heen. Hier kunt u tot rust komen en tegelijkertijd ook actief zijn. Wandelen door de bossen of kanoën op een meer. Wat wil een mens nog meer? Misschien wat historie. Die is volop te vinden in tal van grote en kleine musea. Maar ook in het centrum van Stockholm of in pittoreske plaatsjes. En ook de cultuur liefhebber komt tijdens deze rondreis Zuid Zweden volop aan zijn trekken. Bij concerten in openluchtmusea of bij de befaamde glasblazers in het zogeheten Glasdistrict. Zweden verveelt nooit! Als afsluiting van deze rondreis Zuid Zweden bezoekt u de gemoedelijke en trendy Deense hoofdstad Kopenhagen.

Rondreis Zuid Zweden Hnoss - Hoogtepunten:

  • Småland
  • Ystad
  • Glasriket
  • Götakanaal met sluizencomplex
  • Stockholm
  • Tiveden Nationaal Park
  • Skåne
  • Malmö
  • Kopenhagen

Zweden is een ideaal land om per auto te doorkruisen, beginnend bij de prachtige scherenkust, het glas district waar meerdere glasfabrieken te bezichtigen zijn, Stockholm met de oude binnenstad, Gamle Stan, het Götakanaal​ met het sluizen complex bij Berg, het nationaal park Tiveden en eindigend bij de Deense hoofdstad Kopenhagen.

​Natuurlijk kunt u ook deze rondreis Zuid Zweden aanpassen of verlengen zoals u dat wenst. We berekenen graag de aangepaste prijs voor u. 

Prijslijst Rondreis Zuid Zweden Hnoss (klik op prijs om een reisvoorstel aan te vragen)

Periode Hnoss prijs per persoon 2020 in € 2 persoonskamer d/t
Hotels incl. ontbijt 1310
Hotels incl. halfpension (uitgezonder Sommarhagen ,a la carte mogelijkheid) 1875
Bijdrage Calamiteitenfonds € 2,50 per boeking

Hnoss prijs per persoon 2020 in €

De reissom is incl. het tarief van € 170 voor de ferry Rostock-Trelleborg. Bij de offerte aanvraag wordt gekeken welk tarief op dat moment van toepassing is. Mocht het tarief anders zijn dan zal dit verrekend worden.

Inclusief:

Bootreis Rostock-Trelleborg incl. bed in 2 pers. buitenhut d/t***

De hotels zijn inclusief ontbijt of halfpension (uitgezonderd Sommarhagen)

In de meeste gevallen is het (tegen betaling) mogelijk om een grotere kamer en/of kamer met uitzicht te reserveren

En natuurlijk een "Norge Reiser"-routebeschrijving van deze reis

Exclusief:

! Parkeerkosten