Rosersbergs, Rosersbergs Slottshotell

Verblijf in een kasteelomgeving

Bekijk foto's

Verblijf in een oogverblindend mooie kasteelomgeving: Rosersbergs Slottshotell, op slechts 10 minuten van Arlanda Airport.

Accommodatie
De hotelkamers bevinden zich in drie vleugels: Kavaljersflygeln waar al sinds de 18e eeuw kasteelgasten verblijven, Teaterflygeln dat dateert uit dezelfde tijd als het kasteeltheater en Källarbacken met kamers die zijn ingericht in samenwerking met Svenskt Tenn.

Borggarden (twee vleugels naast elkaar gelegen: Teaterflygeln & Kavaljersflygeln)
De Kavaljersflygeln was al in de 18e eeuw het huis van de gasten van het kasteel. Deze superior kamers hebben allemaal een uniek en knus gevoel van kasteelcomfort met moderne meubels en historische details. De superior kamers zijn tussen de 14-18 m2 groot en hebben een tweepersoonsbed van 140-160 centimeter of een bed van 2 x 90 centimeter. Enkele kamers hebben een bad en de andere kamers hebben een douche.

Källarbacken
Källarbacken is een apart gebouw op ongeveer 150 meter van het kasteel, waar ooit de oude ijskelder van het kasteel was. Tegenwoordig is het een functioneel gebouw uit de late jaren 50. Dit zijn de eenvoudigste kamers, die zijn ingericht met klassieke stoffen en meubels door Josef Frank, in samenwerking met Svenskt Tenn. De Economy Queen kamers in Källarbacken hebben een bed van 140 centimeter breed en de Economy Twin kamers hebben twee aparte bedden van 90 centimeter. Thee- en koffiefaciliteiten zijn beschikbaar in de kamers. In Källarbacken is er ook een fitnessruimte en sauna voor alle gasten.

Omgeving
Bij het hotel is een restaurant aanwezig. Ook is het kasteel een museum, hierdoor is het mogelijk om het gebouw helemaal goed te kunnen bekijken met de daar bijhorende tentoonstellingen.