Ross zee cruise, 32 dagen per ms Ortelius

Ross zee cruise, 32 dagen per ms Ortelius


M/S Ortelius
M/S Ortelius

116 passagiers
4 vier-persoons hutten
39 twee-persoons hutten
2 deluxe hutten
6 superior hutten

Lengte 91.25m
Breedte 17.61m
Diepte 5.8m


Bluff haven, Nieuw Zeeland
Bluff haven, Nieuw Zeeland

In de middag gaat u inschepen op het schip m/v Ortelius in Bluff. De meest zuidelijke stad van Nieuw Zeeland. In de namiddag vaart u in de richting van Campbell eiland


Campbell eiland - Nieuw-Zeeland
Campbell eiland - Nieuw-Zeeland

We zijn van plan om naar het sub-Antarctische Nieuw-Zeeland Reservaat te varen en u Campbell eiland te laten zien. Dit eiland staat op de UNESCO werelderfgoedlijst, beroemd om de weelderige en bloeiende vegetatie. De fauna op Campbell eiland is fantastisch met een grote en gemakkelijk toegankelijke kolonie zuidelijke koningsalbatrossen. Ook treft u hier de grote-, grijskop- en de wenkbrauw albatros. 3 soorten pinguïns broeden hier ook. In de 18e eeuw werd er veel gejaagd en sommige dieren werden met uitsterven bedreigd. Nu is de populatie zeeolifanten, pelsrobben en zeeleeuwen weer redelijk hersteld.


Macquarie eiland - Tasmanie
Macquarie eiland - Tasmanie

Macca, ook bekend als Macquarie Island, is een Tasmaans reservaat dat in 1997 Werelderfgoed werd. De Australische Antarctische Divisie heeft een permanente basis op dit eiland. De fauna op Macquarie is fantastisch, en er zijn kolonies van konings-, gentoo- en zuidelijke rockhoppinguïns - evenals bijna een miljoen broedparen van de endemische koninklijke pinguïn. Ook leven er zeeolifanten en verschillende pelsrobben, zoals de Nieuw-Zeelandse pelsrob.


Balleny eilanden
Balleny eilanden

In de loop van de middag denken we voorbij Sturge eiland te varen en hier krijg je een goede indruk van deze verwaaide en afgelegen eilanden voordat we de Antarctische cirkel oversteken.


Zuidelijke Stille Oceaan - Balleny eilanden naar Antarctica
Zuidelijke Stille Oceaan - Balleny eilanden naar Antarctica

Inmiddels zijn we ervaren op de Stille Oceaan en gaan we op weg naar het Antarctisch continent.


Cape Adare - Antarctica
Cape Adare - Antarctica

We zullen proberen een landing op Cape Adare te maken en de Borchgrevink's hut te bezoeken. Dit is de plek waar mensen voor de eerste keer overwinterd hebben op Antarctica. De hut waar de Noorse Borchgrevink bleef in 1899 is omgeven door de grootste kolonie Adélie pinguïns in de wereld.


Cape Hallett - Antarctica
Cape Hallett - Antarctica

We gaan zuidwaarts langs de westkust van de Ross Zee. We proberen om een landing te maken op het beschermde gebied van Cape Hallet met een grote Adélie pinguïn kolonie.


Terra Nova baai - Antarctica
Terra Nova baai - Antarctica

Als het ijs het toelaat, wordt een landing gemaakt op Inexpressible Island. Ook hier leeft een grote kolonie Adéliepinguins.

Als het niet lukt om hier een landing te maken, vaart het schip door naar het zuiden, naar de Drygalski IJstong.


Ross eiland - Antarctica
Ross eiland - Antarctica

In de Ross Zee willen we Ross eiland, bewaakt door Mount Erebus, Mount Terror en Mount Byrd met een bezoek vereren. Deze beroemde plek die zo'n belangrijke rol in de dramatische Britse expedities van de vorige eeuw heeft gespeeld, willen we graag met u bezoeken. We zijn ook van plan om een bezoek te brengen aan Cape Evans met de hut van Robert Falcon Scott. Als de ijsblokken en weersomstandigheden niet gunstig zijn, hebben we de mogelijkheid om de helikopters te gebruiken om landingen aan te bieden op één of meer plaatsen in dit gebied. We zullen verder proberen om een bezoek te brengen aan het VS-station McMurdo en Scott Base - het Nieuw-Zeelandse station. Vanaf McMurdo Station kunt u via een wandeling van 10 km. naar Castle Rock van een prachtig uitzicht genieten over de Ross ijsplaat. Ook proberen we een landing te maken in Taylor Valley, een van de Dry Valleys. Deze plek komt het dichts bij de omstandigheden zoals ze zijn op Mars.


Ross ijsplateau - Antarctica
Ross ijsplateau - Antarctica

We naderen de Ross ijsplaat, een drijvende massa van ijs, met een hoogte van 30 meter. In de baai vindt u waarschijnlijk walvissen aan de oostelijke kant van de ijsplaat, in de buurt van Roosevelt eiland (genoemd door de Amerikaanse vliegenier Richard E. Byrd in 1934 naar President Franklin D. Roosevelt), kreeg Roald Amundsen toegang tot de ijsplaat en waagde zich naar de Zuidpool, waar hij uiteindelijk arriveerde op 14 december 1911. Ook de Japanse Nobu Shirase had zijn kamp op dit gebied op Kainan Bay in 1912.

We zijn van plan om een helikopter landing proberen te maken op de Ross ijsplaat, indien de omstandigheden dit toelaten.


Amundsen zee Antarctica
Amundsen zee Antarctica

Varen op de Amundsen Zee. Varen langs en door het ijs is erg bijzondere ervaring, onder het toeziend oog van enkele keizerspinguïns, groepen zeehonden op ijsschotsen en orka's en dwergvinvissen langs de ijsrand.


Peter I Island Antarctica
Peter I Island Antarctica

Als de weersomstandigheden het toelaten, proberen we een helikopter landing op Peter I Eiland uit te voeren. Peter I eiland, of in het Noors Peter I Øy, is een onbewoond vulkanisch eiland (19 kilometer lang) dat in de Bellingshausenzee ligt. Het werd ontdekt door Fabian von Bellingshausen in 1821 en is vernoemd naar de Russische tsaar Peter I. Noorwegen claimt dit stukje zee als eigen gebied. Het wordt zelden bezocht door passagiersschepen. Als de weersomstandigheden het toelaten, zullen we waarschijnlijk een helikopterlanding proberen te maken op het vergletsjerde noordelijke deel van het eiland.


Bellinghausen zee - Antarctica
Bellinghausen zee - Antarctica

Varen in de Bellingshausenzee op weg naar het Antarctisch Schiereiland.


Renaud Island Antarctica
Renaud Island Antarctica

In de middag komen we aan op het Antarctische schiereiland ten hoogte van de zuidpoolcirkel. Als het zee-ijs toelaat, kun we dan door de Pendleton Strait varen en een landing maken op het zelden bezochte zuidelijke puntje van Renaud Island. Hier hebben we de gelegenheid om de eerste Adélie-pinguïns van de reis te zien en te genieten van een spectaculair uitzicht op de ijsbergen in deze surrealistische, besneeuwde omgeving.


Drake Passage, Antarctica - Zuid Amerika
Drake Passage, Antarctica - Zuid Amerika

Op weg naar Ushuaia, onderweg vaart u terug over de Drake Passage.


Ushuaia, Argentinië - Zuid Amerika
Ushuaia, Argentinië - Zuid Amerika

U gaat in Ushuaia weer van boord, de reis komt na 33 dagen helaas tot een einde.


Vlucht Ushuaia - Amsterdam
Vlucht Ushuaia - Amsterdam

U reist op eigen gelegenheid weer terug naar Nederland.


Reisdata

 16 februari - 19 maart 2021 (OTL28)

Ross Zee cruise (incl. helikopters)

Tijdens deze unieke Ross Zee cruise vaart u van Nieuw Zeeland, langs Antarctica, naar Argentinië. Hierbij vaart u onderweg uiteraard ook over de Ross Zee. Ga mee op een nieuwe ontdekkingsreis naar Campbell eiland, de thuisbasis van de zuidelijke koningsalbatros en naar de hutten van Shackleton en Scott op Ross Island. Breng een bezoek aan de baai van Walvissen en Kainan Bay, de uitgangspunten van waar de Noorse Amundsen en de Japanse Shirase toegang kregen tot de ijsplaat in 1911 en 1912 en waar Byrd overwinterde in Little America.

Ross Zee Cruise - aan land gaan

Passagiers worden tijdens deze Ross zee cruise aan wal gebracht door gebruik te maken van zodiacs. Daarnaast kan ook gebruik gebruik worden gemaakt van de twee helikopters, op momenten dat de zodiacs de geplande landingsplaats niet kunnen bereiken. Een aantal mogelijke plaatsen waar de helikopters kunnen landen zijn; Cape Evans (hut van Scott), Cape Royds (hut van Shackleton), Ross Ice Shelf op Bay of Whales, Peter I Isand en de Droge valleien. Het plan is om vijf helikopterlandingen te maken, maar dat kan nooit van tevoren gegarandeerd worden. De mogelijkheid om helikopters te gebruiken is een groot voordeel om bepaalde plaatsen te kunnen bereiken. Ze zijn echter ook gevoelig voor de weersomstandigheden. In deze afgelegen gebieden bepalen het weer, het ijs en andere natuurlijke factoren het uiteindelijke programma. De (weers)omstandigheden kunnen snel veranderen en kunnen veel invloed hebben op de helikoptervluchten. Veiligheid staat altijd voorop, dus als door het expeditieteam bepaald wordt dat het niet verantwoord is om uit te vliegen, zal dit ook niet gebeuren. Er zijn twee helikopters aanwezig op het schip, maar als één van de helikopters (om wat voor reden dan ook) niet in staat is om te vliegen, gaan ook de vluchten van de andere helikopter niet door. Elke helikopter moet altijd kunnen worden ondersteund door een andere, werkende helikopter. 

Ross Zee cruise - geplande reis

U treft een kaartje en dagbeschrijving van de geplande vaarroute. De uiteindelijke route is echter afhankelijk van de lokale ijs- en weersomstandigheden, de beschikbaarheid van landingsplaatsen en mogelijkheden om wilde dieren te spotten. De uiteindelijke route wordt bepaald door de expeditieleider aan boord. Flexibiliteit is daarom van groot belang voor deelnemers van deze expeditie.

Extra opmerking over het aantal dagen

Tijdens deze Ross zee cruise passeert u de ‘datumgrens'. De duur van de reis in dagen komt overeen met de dagbeschrijving aan de linkerkant, en is dus 33 dagen. Als u naar de begin- en einddatum van de reis kijkt, lijkt de reis maar 32 dagen te duren. Dit komt doordat u tijdens deze reis de datumgrens passeert, waardoor het bij aankomst in Argentinië een dag vroeger is dan (op dat moment) in Nieuw Zeeland. Houd hier rekening mee met het plannen van uw reis!

Prijslijst Ross zee cruise, 32 dagen per ms Ortelius (klik op prijs om een reisvoorstel aan te vragen)

Vanafprijs per persoon OTL28 | 16 februari - 19 maart 2021
4-persoons hut patrijspoort 22950
3-persoons hut patrijspoort Op aanvraag
2-persoons hut patrijspoort dek 3 -
2-persoons hut patrijspoort dek 4 28950
2-persoons hut raam 29950
2-persoons hut deluxe 31500
2-persoons hut superior 33150

Prijzen in €

Inclusief:

✓ De reis aan boord zoals aangegeven in de reisbeschrijving.

Alle maaltijden aan boord gedurende de reis, inclusief snacks, koffie en thee.

Alle Zodiac cruises, excursies aan wal en groepsactiviteiten gedurende de reis.

✓ Alle lezingen en presentaties aan boord gegeven door ons ervaren expeditie team. 

Gebruik van rubber laarzen en sneeuwschoenen.

Helikopter transfers (geen specifieke helikopter tijd gegarandeerd).

Groepstransfer van Kelvin Hotel in Invercargill naar het schip in Bluff.

✓ Groepstransfer van het schip naar het vliegveld in Ushuaia (direct na ontscheping).

Diverse havengelden en belastingen tijdens de reis aan boord.

Uitgebreide informatie materialen voor uw vertrek.

Exclusief:

Vliegtickets, hetzij op lijn- of chartervluchten (mits anders aangegeven).

! Arrangementen voor en na de reis aan boord.

! Paspoort en visum kosten.

! Aankomst en vertrek belastingen.

! Maaltijden aan wal.

! Bagage, annulering en persoonlijke verzekering (dit wordt sterk aanbevolen).

! Extra bagage en kosten van persoonlijke aard, zoals kosten voor de bar, telecommunicatie en de wasserij.

! De gebruikelijke fooi aan het eind van de reis voor personeel aan boord (richtlijnen worden verstrekt).

Voorwaarden Ocean Wide
Oceanwide Expeditions heeft het recht om de afgesproken prijs te verhogen als zij te maken krijgen met onvoorziene prijsstijgingen (van bijvoorbeeld wisselkoersen, aanbieders van accommodaties, luchtvaartmaatschappijen, belastingen, havengelden en brandstofprijzen) die invloed hebben op de kosten van de reis. Als een prijsverhoging door Oceanwide Expeditions noodzakelijk wordt geacht, zijn zij verplicht om de betrokken klanten hierover schriftelijk te informeren, uiterlijk 60 dagen voor voor de vertrekdatum van de reis. Prijsverhogingen binnen 60 dagen voor de afvaartdatum zijn niet toegestaan. Als de prijsstijging hoger is dan 5% van uw totale reissom, heeft u het recht om uw reis kosteloos te annuleren.

Kijk ook eens naar:

Ross zee expeditie, 34 dagen per ms Ortelius
Tijdens deze unieke reis langs Antarctica begint u in Argentinië en eindigt u in Nieuw Zeeland. In de tussentijd beleeft u de magische landschappen en wateren van Antarctica en haar omliggende eilanden.