Ross zee expeditie, 34 dagen per ms Ortelius

Ross zee expeditie 34 dagen per ms Ortelius


M/S Ortelius
M/S Ortelius

116 passagiers
4 vier-persoons hutten
39 twee-persoons hutten
2 deluxe hutten
6 superior hutten

Lengte 91.25m
Breedte 17.61m
Diepte 5.8m


Vlucht Amsterdam - Ushuaia
Vlucht Amsterdam - Ushuaia

U vliegt op eigen gelegenheid naar Ushuaia, waar uw reis begint.


Ushuaia, Argentinië - Zuid Amerika
Ushuaia, Argentinië - Zuid Amerika

Ushuaia wordt gezien als de meest zuidelijk gelegen stad van de wereld en ligt op het zuidelijkste puntje van Zuid-Amerika. Hier ligt het schip voor u klaar en kunt u aan boord. Deze avond zal u door het mooie Beagle Kanaal varen.


Drake Passage, Antarctica - Zuid Amerika
Drake Passage, Antarctica - Zuid Amerika

De twee dagen na het vertrek uit Ushuaia bevindt u zich op zee, om de Drake Passage naar Antarctica over te steken. Een speciaal moment tijdens deze overtocht is het passeren van de Antarctische Convergentie, een natuurlijke 'grens' in zee, waar de zuidelijke koude stroming samenkomt met de warmere stroming uit het noorden. Hier verandert niet alleen het zeeleven, ook ziet u voorbij deze grens andere vogels. Rondom het schip vliegen onder andere grijskopalbatrossen, wenkbrauwalbatrossen, roetkopalbatrossen, kaapse stormvogels, grijze stormvogels, Wilsons stormvogeltjes, blauwe stormvogels en Antarctische stormvogels. Leer aan boord meer over deze (en andere) dieren van een van de expeditieleden of neem de tijd om de verschillende vogels te fotograferen.


Renaud Island Antarctica
Renaud Island Antarctica

Na het oversteken van de Drake Passage bereikt u het Antarctisch Schiereiland. Als het drijfijs het toelaat, vaart het schip door de Pendleton Strait, om te proberen het weinig bezochte Renaud Eiland te bereiken. Hier hebben we de gelegenheid om de eerste Adélie-pinguïns van de reis te zien en te genieten van een spectaculair uitzicht op de ijsbergen in deze surrealistische, besneeuwde omgeving.


Bellinghausen zee - Antarctica
Bellinghausen zee - Antarctica

We varen door de Bellingshausenzee, op weg naar Peter I Island.


Peter I Island Antarctica
Peter I Island Antarctica

Als de weersomstandigheden het toelaten, proberen we een helikopter landing op Peter I Eiland uit te voeren. Peter I eiland, of in het Noors Peter I Øy, is een onbewoond vulkanisch eiland (19 kilometer lang) dat in de Bellingshausenzee ligt. Het werd ontdekt door Fabian von Bellingshausen in 1821 en is vernoemd naar de Russische tsaar Peter I. Noorwegen claimt dit stukje zee als eigen gebied. Het wordt zelden bezocht door passagiersschepen. Als de weersomstandigheden het toelaten, zullen we waarschijnlijk een helikopterlanding proberen te maken op het vergletsjerde noordelijke deel van het eiland.


Amundsen zee Antarctica
Amundsen zee Antarctica

Varen op de Amundsen Zee. Varen langs en door het ijs is erg bijzondere ervaring, onder het toeziend oog van enkele keizerspinguïns, groepen zeehonden op ijsschotsen en orka's en dwergvinvissen langs de ijsrand.


Ross ijsplateau - Antarctica
Ross ijsplateau - Antarctica

We naderen de Ross ijsplaat, een drijvende massa van ijs, met een hoogte van 30 meter. In de baai vindt u waarschijnlijk walvissen aan de oostelijke kant van de ijsplaat, in de buurt van Roosevelt eiland (genoemd door de Amerikaanse vliegenier Richard E. Byrd in 1934 naar President Franklin D. Roosevelt), kreeg Roald Amundsen toegang tot de ijsplaat en waagde zich naar de Zuidpool, waar hij uiteindelijk arriveerde op 14 december 1911. Ook de Japanse Nobu Shirase had zijn kamp op dit gebied op Kainan Bay in 1912.

We zijn van plan om een helikopter landing proberen te maken op de Ross ijsplaat, indien de omstandigheden dit toelaten.


Ross eiland - Antarctica
Ross eiland - Antarctica

In de Ross Zee willen we Ross eiland, bewaakt door Mount Erebus, Mount Terror en Mount Byrd met een bezoek vereren. Deze beroemde plek die zo'n belangrijke rol in de dramatische Britse expedities van de vorige eeuw heeft gespeeld, willen we graag met u bezoeken. We zijn ook van plan om een bezoek te brengen aan Cape Evans met de hut van Robert Falcon Scott. Als de ijsblokken en weersomstandigheden niet gunstig zijn, hebben we de mogelijkheid om de helikopters te gebruiken om landingen aan te bieden op één of meer plaatsen in dit gebied. We zullen verder proberen om een bezoek te brengen aan het VS-station McMurdo en Scott Base - het Nieuw-Zeelandse station. Vanaf McMurdo Station kunt u via een wandeling van 10 km. naar Castle Rock van een prachtig uitzicht genieten over de Ross ijsplaat. Ook proberen we een landing te maken in Taylor Valley, een van de Dry Valleys. Deze plek komt het dichts bij de omstandigheden zoals ze zijn op Mars.


Terra Nova baai - Antarctica
Terra Nova baai - Antarctica

Verder naar het zuiden vinden we Terra Nova Bay, waar we streven om te stoppen bij de Drygalski ijstong en het Italiaanse Mario Zucchelli Station, als de ijs omstandigheden het toelaten.

Als het niet lukt om Terra Nova Bay te bereiken, vaart u verder naar het noorden. Hier bevindt zich het bijzondere, beschermde Cape Hallet, waar een grote kolonie Adeliepinguins leeft.


Cape Adare - Antarctica
Cape Adare - Antarctica

We zullen proberen een landing op Cape Adare te maken en de Borchgrevink's hut te bezoeken. Dit is de plek waar mensen voor de eerste keer overwinterd hebben op Antarctica. De hut waar de Noorse Borchgrevink bleef in 1899 is omgeven door de grootste kolonie Adélie pinguïns in de wereld.


Zuidelijke Stille Oceaan - Balleny eilanden naar Antarctica
Zuidelijke Stille Oceaan - Balleny eilanden naar Antarctica

Bij het passeren van het zee-ijs bij de ingang van de Ross Sea, begint de tocht door de Zuidelijke Oceaan. Als de weersomstandigheden het toelaten, vaart het schip naar Scott Island.


Balleny eilanden
Balleny eilanden

De geplande route gaat langs Sturge Eiland, om een indruk te krijgen van de winderige en afgelegen eilanden, voordat u de Zuidpoolcirkel oversteekt.


Zuidelijke Stille Oceaan Balleny eilanden
Zuidelijke Stille Oceaan Balleny eilanden

Na de Balleny Eiland vaart u verder naar Campbell Eiland.


Campbell eiland - Nieuw-Zeeland
Campbell eiland - Nieuw-Zeeland

We zijn van plan om naar het sub-Antarctische Nieuw-Zeeland Reservaat te varen en u Campbell eiland te laten zien. Dit eiland staat op de UNESCO werelderfgoedlijst, beroemd om de weelderige en bloeiende vegetatie. De fauna op Campbell eiland is fantastisch met een grote en gemakkelijk toegankelijke kolonie zuidelijke koningsalbatrossen. Ook treft u hier de grote-, grijskop- en de wenkbrauw albatros. 3 soorten pinguïns broeden hier ook. In de 18e eeuw werd er veel gejaagd en sommige dieren werden met uitsterven bedreigd. Nu is de populatie zeeolifanten, pelsrobben en zeeleeuwen weer redelijk hersteld.


Campbell eiland - Nieuw-Zeeland
Campbell eiland - Nieuw-Zeeland

Een ander juweel in de kroon van de sub-Antarctische eilanden van Nieuw-Zeeland is Enderby Island. Enderby maakt deel uit van de Auckland-eilanden en biedt een grote verscheidenheid aan vogels, waaronder potentiële zeeobservaties van witgekapte albatrossen, Buller's albatrossen en een aantal andere tubenoses. Op Enderby Island zie je misschien ook geelogige pinguïns, Auckland-tranen en misschien zelfs zeldzame en endemische Auckland-shags.


Zuidelijke Stille Oceaan - Nieuw Zeeland
Zuidelijke Stille Oceaan - Nieuw Zeeland

U gaat op weg naar de laatste bestemming van deze reis: Bluff.


Bluff haven, Nieuw Zeeland
Bluff haven, Nieuw Zeeland

U komt aan in de haven van Bluff, de meest zuidelijke stad van Nieuw Zeeland, en gaat hier van boord. Van hieruit reist u op eigen gelegenheid weer naar huis.


Reisdata

 13 januari - 15 februari 2021 (OTL27)

Ross Zee expeditie (incl. helikopters)

Tijdens deze unieke Ross Zee expeditie vaart vaart u van Argentinië, langs Antarctica, naar Nieuw Zeeland. Hierbij vaart u onderweg uiteraard ook over de Ross Zee. Ga mee op een nieuwe ontdekkingsreis naar Campbell eiland, de thuisbasis van de zuidelijke koningsalbatros en naar de hutten van Shackleton en Scott op Ross Island. Breng een bezoek aan de baai van Walvissen en Kainan Bay, de uitgangspunten van waar de Noorse Amundsen en de Japanse Shirase toegang kregen tot de ijsplaat in 1911 en 1912 en waar Byrd overwinterde in Little America.

Ross Zee expeditie - aan land gaan

Passagiers worden tijdens deze Ross zee expeditie aan wal gebracht door gebruik te maken van zodiacs. Daarnaast kan ook gebruik gebruik worden gemaakt van de twee helikopters, op momenten dat de zodiacs de geplande landingsplaats niet kunnen bereiken. Een aantal mogelijke plaatsen waar de helikopters kunnen landen zijn; Cape Evans (hut van Scott), Cape Royds (hut van Shackleton), Ross Ice Shelf op Bay of Whales, Peter I Isand en de Droge valleien. Het plan is om vijf helikopterlandingen te maken, maar dat kan nooit van tevoren gegarandeerd worden. De mogelijkheid om helikopters te gebruiken is een groot voordeel om bepaalde plaatsen te kunnen bereiken. Ze zijn echter ook gevoelig voor de weersomstandigheden. In deze afgelegen gebieden bepalen het weer, het ijs en andere natuurlijke factoren het uiteindelijke programma. De (weers)omstandigheden kunnen snel veranderen en kunnen veel invloed hebben op de helikoptervluchten. Veiligheid staat altijd voorop, dus als door het expeditieteam bepaald wordt dat het niet verantwoord is om uit te vliegen, zal dit ook niet gebeuren. Er zijn twee helikopters aanwezig op het schip, maar als één van de helikopters (om wat voor reden dan ook) niet in staat is om te vliegen, gaan ook de vluchten van de andere helikopter niet door. Elke helikopter moet altijd kunnen worden ondersteund door een andere, werkende helikopter. 

Ross Zee expeditie - geplande reis

U treft een kaartje en dagbeschrijving van de geplande vaarroute. De uiteindelijke route is echter afhankelijk van de lokale ijs- en weersomstandigheden, de beschikbaarheid van landingsplaatsen en mogelijkheden om wilde dieren te spotten. De uiteindelijke route wordt bepaald door de expeditieleider aan boord. Flexibiliteit is daarom van groot belang voor deelnemers van deze expeditie.

Extra opmerking over het aantal dagen

Tijdens deze Ross zee expeditie passeert u de ‘datumgrens'. De duur van de reis in dagen komt overeen met de dagbeschrijving aan de linkerkant, en is dus 33 dagen. Als u naar de begin- en einddatum van de reis kijkt, lijkt de reis 34 dagen te duren. Dit komt doordat u tijdens deze reis de datumgrens passeert, waardoor het bij aankomst in Nieuw Zeeland een dag later is dan (op dat moment) in Argentinië. Houd hier rekening mee met het plannen van uw reis!

Prijslijst Ross zee expeditie, 34 dagen per ms Ortelius (klik op prijs om een reisvoorstel aan te vragen)

Vanafprijs per persoon OTL27 | 13 januari - 15 februari 2021
4-persoons hut patrijspoort 22950
3-persoons hut patrijspoort Op aanvraag
2-persoons hut patrijspoort dek 3 -
2-persoons hut patrijspoort dek 4 28950
2-persoons hut raam 29950
2-persoons hut deluxe 31500
2-persoons hut superior 33150

Prijzen in €

Inclusief:

✓ De reis aan boord zoals aangegeven in de reisbeschrijving.

Alle maaltijden aan boord gedurende de reis, inclusief snacks, koffie en thee.

Alle Zodiac cruises, excursies aan wal en groepsactiviteiten gedurende de reis.

✓ Alle lezingen en presentaties aan boord gegeven door ons ervaren expeditie team. 

Gebruik van rubber laarzen en sneeuwschoenen.

Helikopter transfers (geen specifieke helikopter tijd gegarandeerd).

Bagage transfer naar het schip op de dag van vertrek, in Ushuaia.

✓ Groepstransfer van het schip in Bluff naar de luchthaven in Invercargill.

Uitgebreide informatie materialen voor uw vertrek.

Exclusief:

Vliegtickets, hetzij op lijn- of chartervluchten (mits anders aangegeven).

! Arrangementen voor en na de reis aan boord.

! Paspoort en visum kosten.

! Aankomst en vertrek belastingen.

! Maaltijden aan wal.

! Bagage, annulering en persoonlijke verzekering (dit wordt sterk aanbevolen).

! Extra bagage en kosten van persoonlijke aard, zoals kosten voor de bar, telecommunicatie en de wasserij.

! De gebruikelijke fooi aan het eind van de reis voor personeel aan boord (richtlijnen worden verstrekt).

Voorwaarden Ocean Wide
Oceanwide Expeditions heeft het recht om de afgesproken prijs te verhogen als zij te maken krijgen met onvoorziene prijsstijgingen (van bijvoorbeeld wisselkoersen, aanbieders van accommodaties, luchtvaartmaatschappijen, belastingen, havengelden en brandstofprijzen) die invloed hebben op de kosten van de reis. Als een prijsverhoging door Oceanwide Expeditions noodzakelijk wordt geacht, zijn zij verplicht om de betrokken klanten hierover schriftelijk te informeren, uiterlijk 60 dagen voor voor de vertrekdatum van de reis. Prijsverhogingen binnen 60 dagen voor de afvaartdatum zijn niet toegestaan. Als de prijsstijging hoger is dan 5% van uw totale reissom, heeft u het recht om uw reis kosteloos te annuleren.

Kijk ook eens naar:

Ross zee cruise, 32 dagen per ms Ortelius
Deze spectaculaire reis begint in Nieuw Zeeland en brengt u via Antarctica en een aantal omliggende eilanden naar Ushuaia, in het zuidelijkste puntje van Argentinië.