Ross zee expeditie
Varen voorbij de grenzen van de bewoonde wereld
- Motorschip
- Ortelius
- Antarctica
- Campbell Island
- Macquarie Island
De reisbeschrijving
Dag tot dag beschrijving
-
Expeditiereis met het Motorschip Ortelius
-
Nachten
33
-
Maaltijden
Volpension
-
Bijzonderheden
Hutten op indeling mogelijk
Motorschip Ortelius
Het Motorschip Ortelius begon haar bestaan in 1989 als een onderzoeksschip voor de Russische academy of science. In 2011 is het schip opgenomen in de Oceanwide vloot. In 2014 is deck 5 volledig gerenoveerd. Het schip is volledig gerenoveerd tot een schip dat comfortabel plaats kan bieden aan 116 passagiers en is voorzien van een certificaat waaruit blijkt dat het aan de laatste veiligheidseisen voldoet. Het schip is comfortabel en mooi ingericht maar is geenszins een luxe passagiersschip. De reizen naar de Arctische en Antarctische gebieden zijn en blijven in eerste instantie toch onderzoek- en ontdekkingsreizen waarbij er zoveel mogelijk tijd aan land wordt doorgebracht. Dit schip heeft alle capaciteiten om aan die eisen te voldoen. "Ortelius" biedt in 53 hutten met (gedeeld) douche en toilet plaats aan 108 passagiers. De internationale professionele 34-koppige bemanning bestaat onder andere uit 15 cateraars en stewardessen, 5 gidsen, een expeditieleider en een arts.
Technische gegevens
Lengte: 90.95 meter
Diepte 5,4: meter
Capaciteit: 108 passagiers
Gewicht: 4090 ton
Breedte: 17,20 meter
Motoren: 6 ZL 40/48 SULZER
IJs klasse: UL1 (staat gelijk aan 1A)
Bouwjaar: 1989
Snelheid: 10,5 knopen gemiddeld
Hutten: 53
Zodiacs: 11De hutten aan boord
4-persoons hut (douche en toilet)
Aantal: 4
3-persoons hut (douche en toilet)
Aantal: 2
2-persoons hut (douche en toilet)
Aantal: 39
Deluxe hut (douche en toilet)
Aantal: 2
Superior hut (douche en toilet)
Aantal: 6 -
-
Vlucht Amsterdam - Ushuaia
Norge Reiser zoekt de voor u beste vliegmogelijkheid uit qua prijs en tijd. Wij kunnen de aansluitende vluchten naar alle bestemmingen voor u regelen, wij werken met de meeste luchtvaartmaatschappijen samen.
VliegtariefHet vliegtarief is een dagprijs, gebaseerd op de vluchttarieven zoals deze op de dag van boeking van toepassing zijn. Deze tarieven kunnen per dag veranderen, dus ook hoger worden. Dit is afhankelijk van het aantal geboekte passagiers. Bij boeking zullen we dan ook van de op dat moment geldende prijs uitgaan.
BagageDe airlines hanteren verschillende regels omtrent ruim- en handbagage. Indien u uw eigen ski’s of huisdier mee wilt nemen dient u dit bij boeking aan ons door te geven. De kosten hiervoor zijn over het algemeen het gewicht van de mee te nemen extra’s voor de prijs van overbagage.
Vluchtgegevens kunnen tussentijds wijzigenHet is zeer raadzaam om uw vluchtgegevens te controleren voordat u op reis gaat. De nieuwste informatie kunt u vinden op de websites van de diverse maatschappijen. -
Ushuaia wordt gezien als de meest zuidelijk gelegen stad van de wereld en ligt op het zuidelijkste puntje van Zuid-Amerika. Hier ligt het schip voor u klaar en kunt u aan boord. Deze avond zal u door het mooie Beagle Kanaal varen.
Ushuaia, Argentinië - Zuid Amerika
Ushuaia is de zuidelijkste stad ter wereld, gelegen aan de zuidelijke kust van de provincie Vuurland, Antarctica en Zuid-Atlantische eilanden van Argentinië, vlak aan het Beaglekanaal. Toen de eerste zeereizigers vanuit Europa door het Beagle-kanaal voeren en enorme kampvuren van de Indianen zagen, gaven ze het gebied zijn huidige naam. Sinds het toerisme naar Antarctica zo'n tien jaar geleden begon, is Ushuaia uitgegroeid tot een havenstad met 60.000 inwoners en het ligt prachtig gelegen tussen het brede Beagle kanaal en de eeuwig besneeuwde toppen en de Martial gletsjer in. Isla Navarino en het Chileense Isla Hoste liggen aan de overkant van de baai. Aan alle kanten tegen de berghellingen op staan er vrolijk gekleurde huizen in alle vormen en maten. Het lijkt erg op de bouwstijl van huizen uit Oostenrijk en Zwitserland. Er wordt behoorlijk gebouwd. Er staat echter ook nog een aantal karakteristieke woonhuizen uit de begintijd van Ushuaia. De benaming Ushuaia is afkomstig van de naam die de inheemse bewoners gaven aan de streek. Het eerste deel van de twintigste eeuw werd de stad opgebouwd rond de gevangenis voor zware criminelen. De Argentijnen volgden het voorbeeld van andere landen, die gevangenissen op een eiland bouwden (in dit geval het eiland Vuurland), zodat vluchten zo goed als onmogelijk was. De gevangenen werden te werk gesteld in de houtwinningindustrie rond de stad. Zij zijn uiteindelijk de kolonisten die de stad hebben opgebouwd.MuseumInteressant is het Museo Maritimo. Tot 1947 was dit een gevangenis, tegenwoordig is hier een collectie van Nederlandse scheepsmodellen te vinden en kun je meer te weten komen over vroegere expedities naar 'het zevende continent'. Het museum bestaat grotendeels uit gevangeniscellen, waardoor je een beeld krijgt van hoe de zwaarste criminelen van het land hun tijd achter slot en grendel doorbrachten. -
De twee dagen na het vertrek uit Ushuaia bevindt u zich op zee, om de Drake Passage naar Antarctica over te steken. Een speciaal moment tijdens deze overtocht is het passeren van de Antarctische Convergentie, een natuurlijke 'grens' in zee, waar de zuidelijke koude stroming samenkomt met de warmere stroming uit het noorden. Hier verandert niet alleen het zeeleven, ook ziet u voorbij deze grens andere vogels. Rondom het schip vliegen onder andere grijskopalbatrossen, wenkbrauwalbatrossen, roetkopalbatrossen, kaapse stormvogels, grijze stormvogels, Wilsons stormvogeltjes, blauwe stormvogels en Antarctische stormvogels. Leer aan boord meer over deze (en andere) dieren van een van de expeditieleden of neem de tijd om de verschillende vogels te fotograferen.
Drake Passage, Antarctica - Zuid Amerika
Om bij Antarctica te komen dient men de Drake Passage over te steken. Bij de Drake Passage komen de Atlantische Oceaan, de Grote Oceaan en de Antarctische Oceaan samen en stuiten de warmere wateren uit het noorden op de koudere, zwaardere en minder zoute wateren uit het zuiden. Terwijl het koudere water zinkt ontstaat er een mix die voedsel aan het oppervlak brengt en het gebied zeer rijk maakt aan leven in zee. De Drake Passage is 400 zeemijlen breed en vrijwel eilandloos, wat de Arctische circumpolaire stroom de mogelijkheid geeft om als enige zeestroming rond de hele wereld te stromen. In de Drake Passage stormt het vaak en door hoge golven is het soms moeilijk begaanbaar voor schepen.
Op weg naar het Antarctisch schiereiland vaart u door de Drake Passage. In dit gebied kunt u de grote albatros, grijskop albatros, de wenkbrauwalbatros, de roetkopalbatros, de kaapse stormvogel, de grijze stormvogel, het wilsons stormvogeltje, de blauwe stormvogel en de antarctische stormvogel zien. In de buurt van de zuidelijke Shetland eilanden, ziet u de eerste ijsbergen.
-
Na het oversteken van de Drake Passage bereikt u het Antarctisch Schiereiland. Als het drijfijs het toelaat, vaart het schip door de Pendleton Strait, om te proberen het weinig bezochte Renaud Eiland te bereiken. Hier hebben we de gelegenheid om de eerste Adélie-pinguïns van de reis te zien en te genieten van een spectaculair uitzicht op de ijsbergen in deze surrealistische, besneeuwde omgeving.
Renaud Island Antarctica
Vertoon meer -
We varen door de Bellingshausenzee, op weg naar Peter I Island.
Bellinghausen zee - Antarctica
Vertoon meer -
Als de weersomstandigheden het toelaten, proberen we een helikopter landing op Peter I Eiland uit te voeren. Peter I eiland, of in het Noors Peter I Øy, is een onbewoond vulkanisch eiland (19 kilometer lang) dat in de Bellingshausenzee ligt. Het werd ontdekt door Fabian von Bellingshausen in 1821 en is vernoemd naar de Russische tsaar Peter I. Noorwegen claimt dit stukje zee als eigen gebied. Het wordt zelden bezocht door passagiersschepen. Als de weersomstandigheden het toelaten, zullen we waarschijnlijk een helikopterlanding proberen te maken op het vergletsjerde noordelijke deel van het eiland.
Peter I Island Antarctica
Vertoon meer -
Vandaag varen op de Amundsen Zee. Varen langs en door het ijs is erg bijzondere ervaring, onder het toeziend oog van enkele keizerspinguïns, groepen zeehonden op ijsschotsen en orka's en dwergvinvissen langs de ijsrand.
Amundsen zee Antarctica
Vertoon meer -
We naderen de Ross ijsplaat, een drijvende massa van ijs, met een hoogte van 30 meter. In de baai vindt u waarschijnlijk walvissen aan de oostelijke kant van de ijsplaat, in de buurt van Roosevelt eiland (genoemd door de Amerikaanse vliegenier Richard E. Byrd in 1934 naar President Franklin D. Roosevelt), kreeg Roald Amundsen toegang tot de ijsplaat en waagde zich naar de Zuidpool, waar hij uiteindelijk arriveerde op 14 december 1911. Ook de Japanse Nobu Shirase had zijn kamp op dit gebied op Kainan Bay in 1912.
We zijn van plan om een helikopter landing proberen te maken op de Ross ijsplaat, indien de omstandigheden dit toelaten.Ross ijsplateau - Antarctica
Vertoon meer -
In de Ross Zee willen we Ross eiland, bewaakt door Mount Erebus, Mount Terror en Mount Byrd met een bezoek vereren. Deze beroemde plek die zo'n belangrijke rol in de dramatische Britse expedities van de vorige eeuw heeft gespeeld, willen we graag met u bezoeken. We zijn ook van plan om een bezoek te brengen aan Cape Evans met de hut van Robert Falcon Scott. Als de ijsblokken en weersomstandigheden niet gunstig zijn, hebben we de mogelijkheid om de helikopters te gebruiken om landingen aan te bieden op één of meer plaatsen in dit gebied. We zullen verder proberen om een bezoek te brengen aan het VS-station McMurdo en Scott Base - het Nieuw-Zeelandse station. Vanaf McMurdo Station kunt u via een wandeling van 10 km. naar Castle Rock van een prachtig uitzicht genieten over de Ross ijsplaat. Ook proberen we een landing te maken in Taylor Valley, een van de Dry Valleys. Deze plek komt het dichts bij de omstandigheden zoals ze zijn op Mars.
Ross eiland - Antarctica
Een van de belangrijkste bezienswaardigheden in de Rosszee is Ross Island. Dit eiland bevat veel van de beroemde plekken die zo'n belangrijke rol speelden in de dramatische Britse expedities van de vorige eeuw, zoals Cape Royds met de hut van Shackleton en Cape Evans Hut van Scott. Hier is nog een historische hut van Scott te zien, de Discovery Hut. Het eiland wordt bewaakt door de beroemde vulkaan Mount Erebus en Mount Terror. Verder is er ook het grootste wetenschappelijke station van Antarctica te vinden, het Amerikaanse McMurdo Station.
-
Verder naar het zuiden vinden we Terra Nova Bay, waar we streven om te stoppen bij de Drygalski ijstong en het Italiaanse Mario Zucchelli Station, als de ijs omstandigheden het toelaten.
Als het niet lukt om Terra Nova Bay te bereiken, vaart u verder naar het noorden. Hier bevindt zich het bijzondere, beschermde Cape Hallet, waar een grote kolonie Adeliepinguins leeft.Terra Nova baai - Antarctica
Vertoon meer -
We zullen proberen een landing op Cape Adare te maken en de Borchgrevink's hut te bezoeken. Dit is de plek waar mensen voor de eerste keer overwinterd hebben op Antarctica. De hut waar de Noorse Borchgrevink bleef in 1899 is omgeven door de grootste kolonie Adélie pinguïns in de wereld.
Cape Adare - Antarctica
Vertoon meer -
Bij het passeren van het zee-ijs bij de ingang van de Ross Sea, begint de tocht door de Zuidelijke Oceaan. Als de weersomstandigheden het toelaten, vaart het schip naar Scott Island.
Zuidelijke Stille Oceaan - Balleny eilanden naar Antarctica
Vertoon meer -
De geplande route gaat langs Sturge Eiland, om een indruk te krijgen van de winderige en afgelegen eilanden, voordat u de Zuidpoolcirkel oversteekt.
Balleny eilanden
Vertoon meer -
Na de Balleny Eilanden vaart u verder naar Campbell Eiland.
Zuidelijke Stille Oceaan Balleny eilanden
Vertoon meer -
We zijn van plan om naar het sub-Antarctische Nieuw-Zeeland Reservaat te varen en u Campbell eiland te laten zien. Dit eiland staat op de UNESCO werelderfgoedlijst, beroemd om de weelderige en bloeiende vegetatie. De fauna op Campbell eiland is fantastisch met een grote en gemakkelijk toegankelijke kolonie zuidelijke koningsalbatrossen. Ook treft u hier de grote-, grijskop- en de wenkbrauw albatros. Drie soorten pinguïns broeden hier ook. In de 18e eeuw werd er veel gejaagd en sommige dieren werden met uitsterven bedreigd. Nu is de populatie zeeolifanten, pelsrobben en zeeleeuwen weer redelijk hersteld.
Campbell eiland - Nieuw-Zeeland
De Campbell Island-groep is de meest zuidelijke van de subantarctische eilanden van Nieuw-Zeeland en ligt 700 km ten zuiden van het Zuidereiland van Nieuw-Zeeland en 270 km ten zuidoosten van het eiland Auckland. Er zijn drie havens die in de oostkant van het eiland snijden. Een grote open baai in het noordwesten van het eiland wordt North West Bay genoemd.
-
Een ander juweel in de kroon van de sub-Antarctische eilanden van Nieuw-Zeeland is Enderby Island. Enderby maakt deel uit van de Auckland-eilanden en biedt een grote verscheidenheid aan vogels, waaronder potentiële zeeobservaties van witgekapte albatrossen, Buller's albatrossen en een aantal andere tubenoses. Op Enderby Island zie je misschien ook geelogige pinguïns, Auckland-tranen en misschien zelfs zeldzame en endemische Auckland-shags.
Campbell eiland - Nieuw-Zeeland
De Campbell Island-groep is de meest zuidelijke van de subantarctische eilanden van Nieuw-Zeeland en ligt 700 km ten zuiden van het Zuidereiland van Nieuw-Zeeland en 270 km ten zuidoosten van het eiland Auckland. Er zijn drie havens die in de oostkant van het eiland snijden. Een grote open baai in het noordwesten van het eiland wordt North West Bay genoemd.
-
Vandaag gaat u op weg naar de laatste bestemming van deze reis: Bluff.
Zuidelijke Stille Oceaan - Nieuw Zeeland
Vertoon meer -
U komt aan in de haven van Bluff, de meest zuidelijke stad van Nieuw-Zeeland, en gaat hier van boord. Van hieruit reist u op eigen gelegenheid weer naar huis.
Bluff haven, Nieuw Zeeland
Vertoon meer -
Vlucht Amsterdam - Dunedin
Norge Reiser zoekt de voor u beste vliegmogelijkheid uit qua prijs en tijd. Wij kunnen de aansluitende vluchten naar alle bestemmingen voor u regelen, wij werken met de meeste luchtvaartmaatschappijen samen.
VliegtariefHet vliegtarief is een dagprijs, gebaseerd op de vluchttarieven zoals deze op de dag van boeking van toepassing zijn. Deze tarieven kunnen per dag veranderen, dus ook hoger worden. Dit is afhankelijk van het aantal geboekte passagiers. Bij boeking zullen we dan ook van de op dat moment geldende prijs uitgaan.
BagageDe airlines hanteren verschillende regels omtrent ruim- en handbagage. Indien u uw eigen ski’s of huisdier mee wilt nemen dient u dit bij boeking aan ons door te geven. De kosten hiervoor zijn over het algemeen het gewicht van de mee te nemen extra’s voor de prijs van overbagage.
Vluchtgegevens kunnen tussentijds wijzigenHet is zeer raadzaam om uw vluchtgegevens te controleren voordat u op reis gaat. De nieuwste informatie kunt u vinden op de websites van de diverse maatschappijen.
Prijzen
Vanafprijs per persoon | 13 januari - 15 februari 2021 |
4-persoons hut patrijspoort | € 22.950 |
3-persoons hut patrijspoort | Wachtlijst |
2-persoons hut patrijspoort dek 4 | € 28.950 |
2-persoons hut raam | € 29.950 |
2-persoons hut deluxe | € 31.500 |
2-persoons hut superior | € 33.150 |
Voorwaarden Ocean Wide
Inclusief & Exclusief
Inclusief:
✓ Scheepsreis volgens programma incl. volpension, snacks, koffie en thee✓ Alle excursies aan wal en activiteiten per zodiac
✓ Programma van lezingen door bekende natuurkenners en begeleiding door ervaren expeditieleden
✓ Gratis gebruik van rubber laarzen en sneeuwschoenen
✓ Helikopter transfers (geen specifieke helikopter tijd gegarandeerd)
✓ Groepstransfer van Kelvin Hotel in Invercargill naar het schip in Bluff
✓ Groepstransfer van het schip naar het vliegveld in Ushuaia (direct na ontscheping)
✓ Bagage transfer naar het schip op de dag van vertrek, in Ushuaia
✓ Alle overige diensten, belastingen en havengelden gedurende het hele programma
✓ AECO vergoedingen en overheidsbelastingen
✓ Uitgebreide reisbeschrijving van Norge Reiser
Exclusief:
- Alle vliegtickets, of chartervluchten (tenzij anders aangegeven)- Transfers naar het schip in Ushuaia
- Bagage-, annulerings- en persoonlijke verzekering (die verplicht is)
- Extra arrangementen voor en na de reis
- Aankomst- en vertrekbelastingen
- Paspoort- en visumkosten
- Alle verdere uitgaven van persoonlijke aard, zoals extra bagagekosten, gebruik van wasfaciliteiten of telecommunicatie en uitgaven in de bar
- De gebruikelijke fooi aan het eind van de reis voor stewards en ander personeel aan boord (richtlijnen zullen worden verstrekt)
Kijk hier ook eens naar
Ross zee cruise
Ga 32 dagen op ontdekkingsreis van Nieuw Zeeland, langs Antarctica, naar Argentinië per motorschip Ortelius.
- Motorschip
- Ortelius
- Antarctica
- Campbell Island
- Macquarie Island
- Balleny Islands
- Ross Island
- Ross IJsplateau
- Amundsen Zee
- Bellinghausen Zee
- 32 dagen
- 16 febr
- Vanaf € 22950