Saariselkä, SANTA’S RESORT KAKSLAUTTANEN

Bekijk foto's

In het hoge noorden van Lapland ligt midden in de bossen de bijzondere accommodatie Kakslauttanen, bekend van de spectaculaire glazen iglo's, sneeuwiglo's en de ijskapel. De omgeving is geweldig voor langlaufers en nergens anders in Fins Lapland zijn er zulke prachtige sneeuwscootersafari's te maken.

Vanuit deze glazen iglo's kunt u de prachtige sterrenhemel van Lapland zien en natuurlijk ook het wereldberoemde Noorderlicht (augustus t/m april). De iglo's zijn gebouwd met speciaal thermoglas, daarom is de iglo van binnen op normale kamertemperatuur. Dit speciale materiaal zorgt er ook voor dat het glas niet bevriest zodat u optimaal kunt genieten van het prachtige uitzicht zelfs als de temperatuur buiten zakt naar -30 C.

In de iglo staan luxe bedden en er is zelfs een toilet aanwezig. Douches vindt u in het nabij gelegen saunacomplex waar u in de ochtend gebruik kunt maken van de sauna. In de buurt kunt u ook een duik nemen in ijswater!


Faciliteiten:
- bar met open haard
- finse sauna's
- houten restaurant
- ijsgalerij
- ijskapel
- rooksauna
- sneeuwrestaurant
- materiaalverhuur
Kakslaurranen ligt op ongeveer 40 km afstand van de luchthaven van Ivalo. Het dorp ligt aan de rand van het Urho Kekkonen Nationaal Park. Hier worden zowel de prachtige natuur als de cultuurgrond van de Sami met hun rendierkuddes beschermd.
Activiteiten:
- Wandelen
- Zwemmen
- Snowboarden, skiën, langlaufen

 

Prijzen

Periode 2 persoonskamer d/t incl. ontbijt 2 persoonskamer d/t incl. halfpension
gehele jaar aanvraag aanvraag

prijs op aanvraag