Sam Ford Fjord, Groenland

Sam Ford Fjord, Groenland

Sam Ford Fjord is een geïsoleerd, langwerpig fjord aan de noordoostelijke kust van Baffin Island in de Qikiqtaaluk regio Nunavut, Canada. Het heeft een van de meest indrukwekkende concentraties verticale rotswanden die overal ter wereld te vinden zijn. De steile stenen muren werden gevormd door oude gletsjers die het landschap door de eeuwen heen hebben uitgehouwen. Het is ook een populaire plek voor bergbeklimmers.

Prijzen

Prijslijst Sam Ford Fjord, Groenland (klik op prijs om een reisvoorstel aan te vragen)

*10* *11*
Expeditie Groenland, Baffineiland en Canada, 20 dagen per Ocean Adventurer

Tijdens deze 20-daagse expeditie over de legendarische zeeroute, zult u dezelfde landschappen en wateren verkennen die honderden jaren lang avonturiers hebben betoverd. Bezoek de laatste rustplaats van de 3 bemanningsleden van Sir Franklin en traditionele Inuït samenlevingen en maak kennis met oude culturen op afgelegen historische locaties. U leert meer over de hoogtijdagen van de walvisjacht in de jaren 1800 en met een beetje geluk spot u zelfs nog een walvis in zijn natuurlijke omgeving. Tijdens dit actieve avontuur kunt u kajakken, zodiac varen en wandelen, waardoor u vele wilde dieren kunt tegenkomen in hun leefomgeving met fjorden, gletsjers en bergen.Noordwest passage, IJsland tot Canada, 19 dagen per ms Fram

Ga een van de grootste ontdekkingsreizigers ter wereld achterna in een reis door de Northwest Passage, IJsland tot Canada! Tijdens dit unieke avontuur heeft u kans op het zien van walrussen en ijsberen.