Norgereiser Spitsbergen aanbiedingen

Samicultuur Finland

Beleef een werkdag van de Samen

U wordt in het centrum van Tromsø opgehaald en per bus naar de rand van het berglandschap gebracht. Het laatste gedeelte van de transfer is een rit waarbij u in een slee achter een sneeuwscooter door het prachtige berglandschap rijdt. Totale transfertijd is tussen de 35 en 80 minuten. Aangekomen bij de kudde, mag u deelnemen aan alle activiteiten die de Samen tijdens een werkdag ondernemen. Met name het voeren van de rendieren is een prachtige interactie met de rendieren. U krijgt een warme typisch Samische lunch, inclusief koffie. Afhankelijk van het weer zal deze buiten of in een lavuu (traditionele Sami tent) zijn. Uiteraard is het mogelijk een vegetarische lunch te krijgen, deze dient wel van tevoren besteld te worden.
De Sami vertellen over hun cultuur en geschiedenis, over hun manier van leven met de rendieren en uiteraard wordt er een traditionele Joik ter gehore gebracht. Omdat u een hele dag (5-8 uur) buiten bent met de Samen, is deze dag niet geschikt voor kinderen onder de 12 jaar.

Bezoek aan de kerstman, Himmerki Noord Finland

Het is twee uur rijden van Himmerki naar het huis van de kerstman in Rovaniemi. Het is mogelijk om de enige echte kerstman te ontmoeten en met hem op de foto te gaan. Ook zijn er vele souvenirwinkeltjes en restaurants die u kunt bezoeken.Verse zalm roken, Himmerki Noord Finland

We maken samen een lunch, inclusief hulp bij het roken van een verse zalm of forel in de outdoor rookoven. De gids zal u uitgebreide instructies geven voor het bereiden van een heerlijke maaltijd. Alle ingrediënten zullen aanwezig zijn en de gasten mogen de vis roken, op basis van de uitleg die zij hebben gekregen.Pentik Hill fabriekswinkel en musea, Himmerki Noord Finland

Pentik is de meest noordelijke keramiekfabriek ter wereld. Daarnaast is het de enige overgebleven keramiekfabriek van Finland. We zullen hun fabriekswinkel een bezoek brengen, net als een aantal musea op Pentik Hill. De musea hebben verschillende onderwerpen uit de geschiedenis van het Finse platteland; het keramiek museum, het 'Coffee Cup Museum' en het Pentik-familie museum.