Savalen, Savalen Fjellhotell og Spa

Gedurende de laatste 45 jaar heeft de familie Hekto de oude berghut in een modern en attractief resort omgetoverd van meer dan 7.000 m². Het is zeer idyllisch gelegen in het noordelijk deel van Østerdalen, circa 330 km vanaf Oslo en 80 km vanaf Røros, het mijnstadje dat op de wereld erfgoedlijst van UNESCO staat. De focus van de eigenaren is een service gericht verblijf waar de gasten het naar hun zin hebben. Ze kunnen u buiten de gastvrijheid, royale lounges en tuin nog het volgende bieden: een populaire SPA met een binnenzwembad waarvan het water gloorvrij is en altijd 32˚C, een water-massage-bed met adembenemend uitzicht op het meer, waterval, stoomgrot, jacuzzi (38˚C), fitness-ruimte, solarium, poolside-bar, piano bar, wintertuin en een goed restaurant. Er zijn speciale SPA aanbiedingen voor de gasten.


Het hotel beschikt over 230 bedden verdeeld over 1 en 2 persoonskamer, de luxe kamers, fjell-suites en SPA-suites.

Het is een uitstekende zomer- en winterbestemming. U kunt kiezen uit een verblijf in het hotel of in één schitterende appartementen of bungalows. De keuze is aan u.  

alpine skiën: 100 m
schaatsbaan: 100 m
ski arena: 50 m
verlichte loipe: 50 m
huis van de Kerstman: 100 m
SPA: 200 m

In de winter kunt u er op uit trekken per paard of arrenslee, maar u kunt ook ijsvissen of een tocht per sneeuwscooter gaan maken. Er is een ijsbaan, klein skicentrum met 2 liften, een kinderlift. Er zijn 7 afdalingen waarvan de langste 1.200 meter is. Vanzelfsprekend kunt u er ook de ski-, snowboard en langlaufuitrusting huren. Vanaf het skicentrum is er 100 km aan langlaufloipes waarvan 5 km verlicht zijn.

Voor uw informatie; in Savalen woont de Noorse kerstman, breng een bezoek aan zijn huis en doe mee met allerhande activiteiten die er speciaal voor kinderen georganiseerd worden.

Kortom een bijzondere bestemming met meer dan skiën alleen .

 

Prijzen

Prijslijst Savalen, Savalen Fjellhotell og Spa (klik op prijs om een reisvoorstel aan te vragen)

Periode 1/5 - 31/8 2 persoonskamer d/t incl. ontbijt 2 persoonskamer d/t incl. halfpension Single toeslag
door de week tarieven 75 111 23
weekendtarief aanvraag aanvraag aanvraag

Prijs per persoon per nacht in 2020 in €.

Autovakantie Odin: Lapland, Noordkaap, Lofoten

Een bijzondere autovakantie met een bijzondere bestemming, namelijk de Noordkaap. Als het weer het toelaat kunt u 's nachts op die speciale plek genieten van de befaamde middernachtzon.Rondreis Noorwegen Yggdrasil: Zweden, de Noordkaap en Noorwegen

De fameuze Noordkaap is het ultieme doel van deze rondreis Noorwegen en Zweden. Dáár wilt u genieten van het ‘einde van de wereld' en als het even kan ook van de middernachtzon. Maar om daar te komen heeft u eerst al kennisgemaakt met het uitgestrekte Zweden met zijn prachtige bossen en rustieke plaatsjes. Vervolgens heeft u klein stukje Finland meegepakt en al genoten van een weids stukje van Noord Noorwegen.Kijk ook eens naar:

RØROS, RØROS HOTEL
In één van de beschermde plaatsen van de UNESCO, Røros, staat dit moderne en comfortabele hotel
Røros, Vertshuset
Dit centraal gelegen hotel zit in een gebouw uit 1914 en ligt op slechts 6 minuten lopen van het station van Røros.
Selbu, Selbusjøen Hotel
Dicht bij Trondheim bij het Selbusjøen gelegen. Het oorspronkelijke woonhuis Havernesset werd in 1826 gekocht door koopman Frederik Birch die het met toestemming van Koning Oscar tot koopmanshuis verbouwde en als handelsplaats gebruikte.