Scoresby Sund - Oost Groenland, 8 dagen per ms Hondius

Scoresby Sund - Oost Groenland


M/S Hondius
M/S Hondius

174 passagiers
4 vier-persoons hutten
2 drie-persoons hutten
53 twee-persoons hutten
8 twee-persoons hutten
8 junior suites
6 grand suites
1 Hondius suite

Lengte 107.60m
Breedte 17.6m
Breedte 5.3m
Snelheid 15 knopen


Akureyri, IJsland
Akureyri, IJsland

In de ochtend vindt de transfer met de bus plaats, van Hotel Reykjavik Centrum, Adalstraeti 16 in Reykjavik naar het schip in Akureyri (indien u deze transfer bijboekt). Na ongeveer zes uur rijden komt u aan in het noorden van IJsland. In de vroege avond verlaat het schip IJsland en vaart in noordelijke richting naar de Straat Denemarken.


Straat Denemarken, Groenland - IJsland
Straat Denemarken, Groenland - IJsland

Terwijl het schip via Straat Denemarken naar het noorden vaart, kunt u onderweg al verschillende soorten zeevogels zien. Er vliegen stormvogels, drieteenmeeuwen, jan-van-genten en zeekoeten rond. Ook kunt u misschien al de eerste walvissen spotten!

Op deze dag steekt u al de poolcirkel over; een bijzonder moment. 's Avonds heeft u dan al kans om de eerste ijsbergen te zien, wanneer u dichter bij de oostkust van Groenland in de buurt komt.


Danmark Ø, Groenland
Danmark Ø, Groenland

In de ochtend bereikt u Scoresby Sund, waar het schip langs de gerafelde en vergletsjerde Volquart Boons Kyst vaart. Hier kunt u ook al deelnemen aan een zodiactocht, zodat u de gletsjers en de Vikingebucht van dichterbij kunt bekijken.

's Middags gaat iedereen aan land bij Danmark Ø. Daar zijn de overblijfselen van een oude Inuït woonplaats te zien, die ongeveer 200 jaar geleden is verlaten. Zowel de restanten van de zomerhuizen als de winterhuizen zijn nog zichtbaar en ook is nog goed te zien waar de 'beerbestendige' opslagplaatsen zich bevonden. Daarnaast kunt u hier een aantal Inuït-graven bezoeken.

's Avonds zal het schip verder de Scoresby Sund invaren.


Røde Ø, Groenland
Røde Ø, Groenland

De fjorden van Scoresby Sund liggen vol met ijsbergen met spectaculaire vormen en wit-blauwe kleuren. Dit zorgt voor een prachtig contrast met de rode zandsteenformaties op de achtergrond.

Als er niet te veel ijs ligt, zal de kapitein proberen Røde Fjord binnen te varen. Deze fjord staat bekend om zijn schoonheid en in deze periode zijn ook de herfstkleuren prachtig. Tijdens de landing die hier gepland staat kunt u vaak muskusossen zien, maar fantastische uitzichten zijn altijd gegarandeerd.


Sydkap, Groenland
Sydkap, Groenland

Het schip vervolgt de route en gaat op weg naar Sydkap, waar gigantische ijsbergen te zien. En met gigantisch bedoelen we echt gigantisch: sommige zijn hoger dan 100m en langer dan een kilometer! De fjord is hier vrij ondiep (ongeveer 400m), dus veel ijsbergen zijn vastgelopen aan de grond.

Bij Sydkap kunt u ook mee aan land. In het gebied komen veel sneeuwhazen voor en u heeft mooie uitzichten op Hall Bredning.


Ittoqqortoormiit, Sermersooq - Groenland
Ittoqqortoormiit, Sermersooq - Groenland

Op deze dag maakt u een wandeling op Liverpoolland, in de Hurry Inlet. Ittoqqortoormiit staat 's middags op het programma. Dit is de grootste plaats van Scoresby Sund met ongeveer 500 inwoners. Er staat een postkantoor dat ook dienst doet als klein winkeltje en u kunt te voet het dorp verkennen. Maak kennis met de vele sledehonden en bekijk de huiden van zeehonden, muskusossen en ijsberen, die te drogen hangen.

Na Ittoqqortoormiit vaart het schip verder zuidwaarts, langs de mooie Blosseville Coast. De volgende dag komt u bij Turner Sound en de Rømer Fjord. Hier hopen we verder de fjord in te varen en omdat hier niet zo veel ijsbergen liggen, is de kans groter dat dat mogelijk is. Verder landinwaarts wordt ook de kans op het spotten van narwals en ijsberen groter!


Straat Denemarken, Groenland - IJsland
Straat Denemarken, Groenland - IJsland

De hele dag op zee biedt uitstekende mogelijkheden om walvissen en zeevogels te zien. 's Nachts laat het noorderlicht zich misschien wel zien!


Akureyri, IJsland
Akureyri, IJsland

Op dag 8 komt u weer aan in Akureyri. Hier is (ook op verzoek) de transfer per bus naar Reykjavik mogelijk. Deze dient u vooraf te boeken en te betalen.


Poolduiken Groenland
Poolduiken Groenland

Poolduiken in de Noord Atlantische wateren is een unieke ervaring. Ontdek ‘s werelds mooiste pool-duiklocaties, door uw expeditiereis aan te vullen met de excursie poolduiken Groenland.


Foto workshop Groenland
Foto workshop Groenland

De foto workshop Groenland wordt aangeboden voor voor beginnende en gevorderde fotografen onder leiding van een fotografie-expert. De fotografische mogelijkheden in de poolgebieden zijn ongeëvenaard.


Kajakken Groenland
Kajakken Groenland

Kajakken in Groenland is een van de meest bijzondere manieren om de afgelegen en ruige kusten van het Arctische gebied te verkennen. Onder begeleiding van een gids peddelt u in kleine groepjes tussen de ijsbergen en Arctische dieren.


LET OP: De route naar Scoresby Sund wordt hierboven beschreven. De getoonde route is een indicatie. Het programma kan afwijken, afhankelijk van de lokale ijs en weersomstandigheden, de beschikbaarheid van de landingsplaatsen en kansen om wilde dieren te zien. De uiteindelijke route wordt bepaald door de expeditieleider aan boord. Flexibiliteit is van essentieel belang voor deelnemers van expeditie reizen.

Reisdata

 14 september - 21 september 2020 (HDS15-20)

Scoresby Sund - Oost Groenland, 8 dagen per ms Hondius

Deze Oost-Groenland reis gaat naar het grootste fjordensysteem ter wereld: de Scoresby Sund. De kans is groot dat je hier rond deze tijd van het jaar het noorderlicht (Aurora Borealis) kunt zien. MS Hondius vertrekt vanaf Akureyri (transfer vanaf Reykjavik is mogelijk, maar dient wel vooraf geboekt te worden). Je steekt al snel de poolcirkel over en vaart verder noordwaarts. Het is mogelijk dat je dan al de eerste walvissen kunnen spotten. Daarnaast leer je meer over de geschiedenis en cultuur van Groenland wanneer we bijvoorbeeld historische Inuit locaties bezoeken en nederzetting Ittoqqortoormiit. Er bestaat tevens een kans om ijsberen en narwals te zien bij Turner Sound! 

Scoresby Sund - Highlights 

  • Volquart Boons Kust
  • Rode zandsteenformaties en drijvende blauwe ijsbergen rondom Røde Fjord
  • Restanten van de Inuit nederzetting bij Danmarks Ø
  • Gigantische ijsbergen en sneeuwhazen spotten onderweg naar Sydkap
  • Kans op het zien van ijsberen en narwals 

Prijslijst Scoresby Sund - Oost Groenland, 8 dagen per ms Hondius (klik op prijs om een reisvoorstel aan te vragen)

Vanafprijs per persoon HDS15 | 14 - 21 september 2020
4-persoons hut met patrijspoort 3450
3-persoons hut met patrijspoort 4300
2-persoons hut met patrijspoort 4800
2-persoons hut met raam 5200
2-persoons hut deluxe 5500
2-persoons hut superior 6250
Juniorsuite 6700
Grand suite met balkon 7750
Hondius suite 8950

Prijzen in €

Inclusief:

✓ Scheepsreis volgens programma incl. volpension, snacks, koffie en thee.

✓ Alle excursies aan wal en activiteiten per zodiac.

✓ Programma van lezingen door bekende natuurkenners en begeleiding door ervaren expeditieleden.

✓ Gratis gebruik van rubber laarzen en sneeuwschoenen.

Transfers en bagageafhandeling tussen de luchthaven en het schip in Groenland voor de passagiers op de groepsvluchten.

Vooraf geplande groepstransfer van het schip naar de luchthaven in Ushuaia (direct na ontscheping).

✓ Alle overige diensten, belastingen en havengelden gedurende het hele programma.

✓ AECO vergoedingen en overheidsbelastingen.

✓ Uitgebreide informatie over uw reis vooraf.

Exclusief:

Alle vliegtickets, of chartervluchten (tenzij anders aangegeven).

Transfer naar het schip in Ushuaia.

Bagage-, annulerings- en persoonlijke verzekering (die verplicht is).

Alle verdere uitgaven van persoonlijke aard, zoals extra bagagekosten, gebruik van wasfaciliteiten of telecommunicatie en uitgaven in de bar.

! Transfer per gecharterde bus (Vanaf Radhus Reykjavikur) naar Akureyri en v.v., 6 uur. (€70,00 p.p. per enkele reis)

De gebruikelijke fooi aan het eind van de reis voor stewards en ander personeel aan boord (richtlijnen zullen worden verstrekt).

Extra arrangementen voor en na de reis.

Eventuele maaltijden tijdens verblijf aan wal.

Aankomst- en vertrekbelastingen.

Paspoort- en visumkosten.

Voorwaarden Ocean Wide
Oceanwide Expeditions heeft het recht om de afgesproken prijs te verhogen als zij te maken krijgen met onvoorziene prijsstijgingen (van bijvoorbeeld wisselkoersen, aanbieders van accommodaties, luchtvaartmaatschappijen, belastingen, havengelden en brandstofprijzen) die invloed hebben op de kosten van de reis. Als een prijsverhoging door Oceanwide Expeditions noodzakelijk wordt geacht, zijn zij verplicht om de betrokken klanten hierover schriftelijk te informeren, uiterlijk 60 dagen voor voor de vertrekdatum van de reis. Prijsverhogingen binnen 60 dagen voor de afvaartdatum zijn niet toegestaan. Als de prijsstijging hoger is dan 5% van uw totale reissom, heeft u het recht om uw reis kosteloos te annuleren.