Scoresby Sund - Oost Groenland, 9 dagen per ms Hondius

Scoresby Sund - Oost Groenland


M/S Hondius
M/S Hondius

M/S Hondius

bouwjaar 2018

82 hutten

Lengte 107.60m

Breedte 17.6m


Akureyri, IJsland
Akureyri, IJsland

In de ochtend transfer met de bus van Hotel Reykjavik Centrum, Adalstraeti 16 in Reykjavik naar het schip in Akureyri, waar we aankomen in de middag na zes uur rijden door Noord-IJsland. In de vroege avond verlaten we IJsland en varen in noordelijke richting naar de Straat Denemarken.


Straat Denemarken, Groenland - IJsland
Straat Denemarken, Groenland - IJsland

Op zee, varen we noordwaarts door de Denemarken Straat. We zullen bijna zeker Stormvogels, Drieteenmeeuwen, Jan van Genten en zeekoeten zien. We steken de poolcirkel over en gaan verder naar het noorden, misschien zien van walvissen. In de avond zullen onze eerste ijsbergen verschijnen als we de oostkust van Groenland naderen in de buurt van Kap Brewster.


Danmark Ø, Groenland
Danmark Ø, Groenland

In de ochtend varen wij langs de Volquart Boons Coast. Vervolgens hebben we een zodiactour langs een van de gletsjers van deze kust, en maken onze eerste landing in de buurt van een gletsjer, zoals manen Glacier of Vikingebugt. Later landen we op Danmarksø op zoek naar de resten van een 200 jaar geleden verlaten Inuit nederzetting. Bij ringen van stenen stonden de zomerhuizen, terwijl de winterhuizen dichterbij kleine kaap kunnen worden gezien. De sites zijn goed bewaard gebleven, waardoor ingangen en zelfs beer-proof vlees caches kunnen worden geïdentificeerd. Er zijn ook graven. In de avond varen we verder door de prachtige fjorden in het westen, bezaaid met ijsbergen. We vervolgen onze route door de met ijsbergen bezaaide fjorden. Het doel is om tussen de spectaculair gevormde blauwe ijsbergen rond het eiland Røde Ø een zodiaccruise te maken


Sydkap, Groenland
Sydkap, Groenland

In de ochtend gaan we op weg naar Sydkap in Scoresby Sund, we zien enorme ijsbergen, waarvan sommige meer dan 100 m hoog en meer dan een kilometer lang. Het merendeel van de ijsbergen zijn gestrand omdat het fjord slechts ongeveer 400 m diep is hier. We landen in de buurt Sydkap om de overblijfselen van de Thule cultuur winter huizen te bekijken. Maar liefst 20 mensen leefden in deze kleine huizen, om jacht te maken op de Groenlandse walvis gebruikte hun wervels om de huizen te bouwen.


Ittoqqortoormiit, Sermersooq - Groenland
Ittoqqortoormiit, Sermersooq - Groenland

Vandaag maken we een toendrawandeling op Liverpoolland, in de hurry Inlet. In de middag bezoeken we Ittoqqortoormiit, de grootste nederzetting in de buurt Scoresby Sund met ongeveer 400 inwoners. Op het postkantoor kunt u postzegels kopen voor uw ansichtkaarten, of gewoon rondwandelen om de sledehonden te zien en het drogen van huiden van zeehonden, Muskusossen en IJsberen. Daarna varen we richting het zuiden, langs het pittoreske landschappen van de Blosseville Coast. Dit gebied geeft ons de beste kansen om IJsberen en Narwallen te zien.


Straat Denemarken, Groenland - IJsland
Straat Denemarken, Groenland - IJsland

De hele dag op zee biedt uitstekende mogelijkheden om grote walvissen en zeevogels migratie te zien, en 's nachts .....het magische Noorderlicht?


Akureyri, IJsland
Akureyri, IJsland

Na terugkomst in Akureyri, aan het eind van deze reis, zal u weer per bus teruggebracht worden naar dezelfde plek in Reykjavik als waar u voor de reis bent aangekomen.


LET OP: De route van Arctische reis wordt hierboven beschreven. De getoonde route is een indicatie. Het programma kan afwijken, afhankelijk van de lokale ijs en weersomstandigheden, de beschikbaarheid van de landingsplaatsen en kansen om wilde dieren te zien. De uiteindelijke route wordt bepaald door de expeditieleider aan boord. Flexibiliteit is van essentieel belang voor deelnemers van expeditie reizen.

Reisdata

 17 september - 25 september 2019 (HDS15-19)

Scoresby Sund - Reis informatie

Deze Oost Groenland reis gaat naar het grootste fjord-systeem ter wereld: de Scoresby Sund. De kans is groot dat u hier rond deze tijd van het jaar het noorderlicht (Aurora Borealis) kunt zien. MS Hondius vertrekt vanaf Akureyri (transfer vanaf Reykjavik is mogelijk, dient wel vooraf geboekt te worden). We steken al snel de poolcirkel over en varen verder noordwaarts. Het is mogelijk dat we dan al onze eerste walvissen kunnen spotten.  Overige hoogtepunten zijn Volquart Boons Kust, Danmarks Ø, Røde Ø en Sydkap. Daarnaast leert u meer over de geschiedenis en cultuur van Groenland. Er bestaat zelfs een kans om ijsberen en narwallen te zien bij Turner Sound. 

Scoresby Sund - Algemene informatie

De volledige reisbeschrijving kunt u aan de linkerkant zien, door per dag het volledige verhaal uit te klappen. Deze reisbeschrijving van deze Scoresby Sund reis is slechts een planning; de definitieve reisroute wordt pas aan boord van het schip bepaald door de expeditieleider. Dit is vanwege het feit dat de mogelijke reisroute afhankelijk is van verschillende natuuromstandigheden. Dit kan bijvoorbeeld de wind zijn, maar ook de hoeveelheid ijs of het weer. De reisleiders zullen er in ieder geval alles aan doen om u zo veel mogelijk wilde dieren en natuurschoon te laten zien.

Prijslijst Scoresby Sund - Oost Groenland, 9 dagen per ms Hondius (klik op prijs om een reisvoorstel aan te vragen)

Periode Prijs per persoon 17/9 - 25/9 2019 (HDS15-19)
4-persoons buitenhut met patrijspoort 3700
3-persoons buitenhut met patrijspoort 4600
2-persoons buitenhut met patrijspoort 5300
2-persoons buitenhut met raam 5700
2-persoons hut deluxe 6100
2-persoons hut superior 6900
juniorsuite 7400
grand suite met balkon 8500
hondius suite 9800

Prijzen in €

Inclusief:

Scheepsreis volgens programma incl. volpension, snacks, koffie en thee.

Alle excursies aan wal en activiteiten per zodiac.

Programma van lezingen door bekende natuurkenners en begeleiding door ervaren personeel.

Gratis gebruik van rubber laarzen en sneeuwschoenen.

Transfers en bagageafhandeling tussen de luchthaven en het schip in Groenland voor de passagiers op de groepsvluchten.

Alle overige belastingen en havengelden in de hele programma.

AECO vergoedingen en de overheid belastingen.

Uitgebreide reisbeschrijving die u voor vertrek ontvangt.

Exclusief:

! Vliegtickets voor lijn- of chartervluchten (tenzij anders aangegeven).

! Paspoort- en visumkosten.

! Aankomst- en vertrekbelastingen.

! Eventuele maaltijden die u nuttigt tijdens verblijf aan wal.

! Extra bagage en persoonlijke kosten aan boord (bijvoorbeeld gebruik van telecommunicatie).

! Extra arrangementen voor en na de reis.

! Bagage, annulerings- en persoonlijke verzekering (die verplicht is).

! De gebruikelijke fooi aan het eind van de reizen voor stewards en ander personeel aan boord (richtlijnen zullen worden verstrekt).

Voorwaarden Ocean Wide
Oceanwide Expeditions heeft het recht om de afgesproken prijs te verhogen als zij te maken krijgen met onvoorziene prijsstijgingen (van bijvoorbeeld wisselkoersen, aanbieders van accommodaties, luchtvaartmaatschappijen, belastingen, havengelden en brandstofprijzen) die invloed hebben op de kosten van de reis. Als een prijsverhoging door Oceanwide Expeditions noodzakelijk wordt geacht, zijn zij verplicht om de betrokken klanten hierover schriftelijk te informeren, uiterlijk 60 dagen voor voor de vertrekdatum van de reis. Prijsverhogingen binnen 60 dagen voor de afvaartdatum zijn niet toegestaan. Als de prijsstijging hoger is dan 5% van uw totale reissom, heeft u het recht om uw reis kosteloos te annuleren.